0 - 2 Eendracht Aalst A.FC.Tubize

zondag 15 september 2013 - 15u00
Belgacom League

VOORBESCHOUWING

Na de in extremis uitgestelde wedstrijd op het veld van titelkandidaat Eupen kan Eendracht Aalst in eigen huis de positieve flow, waarin het op heden verkeert, verderzetten mits winst tegen het Waals-Brabantse AFC Tubize.

Slechte start

Onze tegenstander van komend weekend verkeert momenteel in een sportieve crisis. In hun laatste twee wedstrijden verloren ze telkens in huis van zowel WS Brussel (0-3) als van Royal Antwerp FC (0-2). In totaal sprokkelden ze amper drie punten na gelijke spelen tegen VC Westerlo, Roeselare en Dessel Sport. Met deze schamele drie punten staat AFC Tubize op de op twee na laatste plaats in de algemene klassering. Enkel Hoogstraten en Wezet doen nog slechter.

Geen zwak broertje

Hoewel de troepen van coach Dante Brogno momenteel een mindere periode doormaken mogen we het Waals-Brabantse team niet bestempelen als een zwakkere ploeg in deze competitie. Onlangs versterkten ze zich nog met David Vandenbroeck (ex-Zulte-Waregem en Sporting Charleroi) die de aanvoerder Gregoire Neels (scheenbeenbreuk) moet vervangen. In hun kern vinden we ook nog de topschutter van tweede van vorig seizoen terug: Hervé Onana. De kleine pocketspits scoorde nog niet dit seizoen. Met Philippe Liard en Leandro Bailly heeft AFC Tubeke twee spelers die wel al vlot de weg naar doel vonden.

 

Foto voorbeschouwing Hopelijk kan Eendracht ook na de wedstrijd van Tubeke een feestje bouwen met de supporters!

Onverwachte extra "rust"

Na de afgelasting op het veld van KAS Eupen kregen de spelers van Chris Janssens onverwachts extra rust. Al mag je dit wel met een korrel zout nemen. De spelers zijn een paar uur vruchteloos onderweg geweest, zo'n lange busreis alleen al kruipt in de kleren. Het uitstellen van de wedstrijd heeft echter meer een positieve dan een negatieve invloed. Zo kunnen de geblesseerden rustiger recupereren en hebben sommige spelers genoten van de aangeboden extra rust. Eendracht kan dan ook volledig uitgerust aan de aftrap verschijnen zondag.

Wijzigingen aan basiself?

De basisopstelling van de wedstrijd op Eupen verried het al: Armin Cerimagic en Stavros Glouftsis kwamen in de ploeg voor Kevin Janssens en Nick Van Belle. Het is maar de vraag of coach Chris Janssens deze opstelling ook zal behouden. Positief nieuws komt er van de ziekenboeg: Kevin Van Den Noortgaete sloot deze week terug aan bij de groep en is er zondag opnieuw bij. Thomas Weydisch speelde al een helft met de beloften en speelt opnieuw zonder hinder. Hij maakt ook deel uit van de wedstrijdkern. Jonas Bogaerts zou nog één week out zijn zodat hij sneller terug zal zijn dan eerst verwacht. Kabeya, Nelis en Kompany blijven ook deze week nog out. Er is ook minder goed nieuws: Ngasseu (operatie) is out tot na Nieuwjaar.

Selectie

Van Den Noortgaete, Verhoeven, Smet, Filipovic, De Greef, Lievens, Vanbelle, Van Damme, Weydisch, De Cuyper, Martin, Van Steenbrugghe, Janssens, Glouftsis, Cerimagic, De Neve, Shkodra, Bael, Van Belle
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #7
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Frederik Geldhof
 • Lijnrechters: Edwin Rys en Kevin Monteny

WEDSTRIJDVERSLAG

ROEMLOOS TEN ONDER

Eendracht Aalst verloor deze namiddag voor de derde keer dit seizoen. De Ajuinen bleken duidelijk niet in vorm en Tubize kon zo makkelijk de drie punten mee naar huis nemen. De rust die de spelers kregen door de afgelaste wedstrijd op Eupen heeft blijkbaar niet geholpen. In vergelijking met de gewonnen wedstrijd op Geel van afgelopen zondag kwam Glouftsis opnieuw in de ploeg ten koste van Nick Van Belle. Doelman en kapitein Van Den Noortgaete herstelde sneller dan verwacht van zijn enkelblessure en stond opnieuw tussen de palen. Ook Armin Cerimagic stond na een weekje afwezigheid (lichte blessure) opnieuw in het elftal. Kevin Janssens werd naar de bank verwezen.

HOOFDROL VAN DEN NOORTGAETE

Al na enkele minuten moet Van Den Noortgaete in actie komen op een schot van Heris. Al bij al zonder veel gevaar maar de bezoekers steken dus al snel de neus aan het venster. Een handvol minuten later mislukt de buitenspelval van de Aalsterse verdediging en Bailly kan alleen op Van Den Noortgaete afgaan. Onze doelman komt goed uit en behoedt Aalst zo van een snelle achterstand. Ook de volgende kans is er eentje voor de ‘Sang et Or’. Vandenbroeck kopt de bal door tot bij Onana. Opnieuw komt Van Den Noortgaete op tijd uit waardoor de Tubeekse spits niet kan besluiten. Al snel volgt een nieuwe kans voor Tubize. Arnaud De Greef verliest achterin de bal en Ambroise kan zich doorzetten. Een goede tussenkomst van het Aalsterse sluitstuk is er nodig om een achterstand te voorkomen. Tubeke krijgt zo al drie mooie doelkansen. Het is meer dan twintig minuten wachten op de eerste echte kans voor Eendracht Aalst. Wesley Vanbelle knalt van op 25 meter op doel maar de Tubeekse doelman Goblet werkt de bal weg met de voeten. Tien minuten voor het einde van de eerste helft begaat Smet een fout op Ambroise. De vrije trap die daarop volgt wordt door Sofian Kheyari in het doel getrapt na dat de Aalsterse verdedigers en Van Den Noortgaete onder de bal doorgaan. Aalst krijgt nog een kans via Cerimagic maar zijn schot wordt weggebokst door Goblet. Aalst gaat na een slechte eerste helft de rust in met een 0-1 achterstand.

INSPIRATIELOOS VOETBAL

Het eerste gevaar in de tweede helft komt van Aalst. Martin verlengt een vrije trap van Vanbelle maar Mike Smet mist enkele centimeters om de bal in het doel te kunnen koppen. Aan de overkant lost Kheyari een bom op Van Den Noortgaete maar de Aalsterse goalie bokst de bal weg. Enkele minuten later vertrekt Cerimagic met de bal van op de eigen helft en na een knappe rush en een dubbelpass met Glouftsis werkt doelman Goblet de bal met wat geluk in hoekschop. Lievens kan koppen maar de bal gaat maar net naast. Janssens voerde tijdens de rust geen vervangingen door maar na 53 minuten wordt Glouftsis er afgehaald voor De Cuyper. Een paar minuten later staat de 0-2 op het scorebord. De Greef kan een voorzet van Vinamont niet voldoende wegwerken waardoor de bal in de voeten van Kheyari belandt. De bezoeker twijfelt geen seconde en knalt de bal staalhard voorbij Van Den Noortgaete. Janssens brengt meteen Nick Van Belle in de ploeg ten koste van Shkodra. Het draait niet echt bij Aalst en de kansen zijn schaars. Martin met een schotje maar geen probleem voor Goblet. Aalst kan niet echt meer dreigen en de beste kans is nog voor Tubeke. Bailly kopt een voorzet van op rechts van dichtbij op de lat. Onana besluit in de herneming over. Het enige lichtpuntje voor Eendracht in de tweede helft is het wederoptreden van Thomas Weydisch. Na een maandenlange revalidatie komt de middenvelder in de ploeg voor Van Damme. De wedstrijd had op het einde niet veel meer om handen en bloeide dood. Tubeke behaalt zo zijn eerste overwinning van het seizoen.

Eendracht Aalst kon vandaag op geen enkel moment overtuigen. De supporters kregen inspiratieloos voetbal voorgeschoteld en verwachten zonder twijfel zondag op Lommel een beter voetballend Eendracht Aalst.   

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • Kheyari 0-1 (35'), Kheyari 0-2 (55')
 • Vandenbroeck (27'), Kheyari (62'), De Cuyper (69'), Ambroise (79')
 • Geen
 • Van Den Noortgaete (C)
 • Vanbelle W.
 • De Greef
 • Lievens
 • Martin
 • Van Damme (72' Weydisch)
 • Cerimagic
 • Glouftsis (53' De Cuyper)
 • De Neve
 • Shkodra (60' Nick Van Belle)
 • Smet
 • Goblet
 • Laurent
 • Gevaert
 • Liard (C) (81' Wallaert)
 • Heris (64' Doumbouya)
 • Ambroise
 • Onana
 • Kheyari
 • Vandenbroeck
 • Vinamont
 • Bailly (90' Okita)

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres