3 - 0 Lommel United Eendracht Aalst

zaterdag 21 september 2013 - 20u00
Belgacom League

VOORBESCHOUWING

Na de lamentabele vertoning van vorig weekend op eigen veld tegen AFC Tubize moet Eendracht op het veld van Lommel United de eer herstellen. Een knalprestatie, gekoppeld aan puntengewin, is de enige manier om de zure nederlaag van vorige week definitief weg te spoelen!

Onder waarde gerangschikt

Onze tegenstander van komend weekend staan echt wel ver onder hun waarde gerangschikt in de algemene stand. De ploeg van trainer Stijn Vreven (die vanaf volgende week tegen een lange schorsing aanziet) grossiert in de gelijke spelen. Zowel tegen Boussu Dour, Roeselare, WS Brussel als Dessel Sport werden de punten gedeeld. Hun laatste wedstrijd, vorig weekend op het veld van Royal Antwerp FC, werd maar nipt met het kleinste verschil verloren. 

Jonge ploeg

Lommel United zag met Hans Van Aken en Alessandro Cerigioni twee absolute sterkhouders vertrekken. Cerigioni vertrok al met de winterstop van vorig seizoen naar OH Leuven. Hij werd door de kleine Leandro Trossard sterk vervangen. Deze laatste koos na vorig seizoen voor een avontuur bij VC Westerlo. Hans Van Aken vertrok naar Sporting Lokeren waar hij al meteen zijn kunnen etaleerde op het hoogste niveau. Het huidige team kan het vertrek van deze twee maar moeilijk opvangen. Met Dieter Dekelver en Wouter Scheelen heeft het nochtans voldoende kwaliteit in huis om zich dit seizoen makkelijk te handhaven in tweede klasse.

Foto voorbeschouwing Eendracht acteerde ondermaats op eigen veld tegen AFC Tubize.

Blamage

Iedereen die Eendracht Aalst een warm hart toedraagt was vorig weekend meteen na de wedstrijd erg ontgoocheld met de onverwachte wanprestatie van het team. Enkel doelman Kevin Van Den Noortgaete speelde op hoog niveau, de rest gaf niet thuis. Trainer Chris Janssens was hard in zijn nabeschouwing en wees sommige jongens terecht.  Janssens zal een paar harde noten moeten kraken in aanloop van deze wedstrijd. Dat er een aantal wijzigingen zullen worden doorgevoerd is niet meer dan normaal. Wie wordt teruggewezen naar de bank? Blijft de coach trouw aan zijn veldbezetting? Allemaal vragen waar we pas zaterdagavond 20u00 een antwoord zullen op krijgen.

Vraagtekens bij selectie

Het debacle van vorige week blijft voor sommige spelers niet zonder gevolg. Stavros Glouftsis, Matthias Lievens en Donjet Shkodra treden vrijdagavond aan met de beloften. Ook Bael en Kompany maken deel uit van de vrijdagselectie. Het is nog onzeker of Weydisch en Bogaerts de wedstrijd zaterdag gaan halen. Lander Van Steenbrugghe wordt voor het eerst aan de aftrap verwacht. Trainer Janssens duidt nog twee spelers aan na vrijdagavond.

Hoewel onze komende tegenstander met amper 4 punten voorlaatste staat, betekent dit allerminst dat de verplaatsing naar de Gestelsedijk een gezondheidswandeling wordt. Eendracht doet er best aan om punten te oogsten wil het de nodige rust aan de Bredestraat zien terugkeren. Het is nu dat de ploeg haar supporters het meeste nodig heeft. Iendracht veroit!!

Selectie

Van Den Noortgate, Verhoeven, Smet, Filipovic, Vanbelle W., Lievens, De Neve, De Greef, Van Damme, De Cuyper, Van Steenbrugghe, Van Belle N., Martin, Cerimagic, Janssens, Bael
WEDSTRIJDINFO
  • Speeldag: #8
  • Stadion: Soevereinstadion
  • Adres: Speelpleinstraat 29, 3920 Lommel
  • Scheidsrechter: Verhé Jimmy
  • Lijnrechters: Gregory Crotteux en Laurent Conotte

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is er vanavond niet in geslaagd om met punten terug te keren uit het verre Lommel. Het verloor kansloos met 3-0 cijfers. De ajuinen incasseerden zowel in de eerste als in de tweede helft een rode kaart en eindigden de wedstrijd met negen. Zoals verwacht greep coach Chris Janssens in na het debacle van vorige week. Stavros Glouftsis en Donjet Shkodra betaalden hun mindere prestatie van vorige week met een plaats op de tribune. De jonge Matthias Lievens werd naar de bank verwezen, in zijn plaats kwam de wederoptredende Jonas Bogaerts. Ook Tjendo De Cuyper en Kevin Janssens stonden terug aan de aftrap.Het eerste kwartier begon veelbelovend. Beide ploegen lieten de bal goed rondgaan. De thuisploeg zag een aantal pogingen goed gekeerd door onze doelman kevin Van Den Noortgaete. op het kwartier kwam Eendracht héél dicht bij een openingstreffer maar het prachtige afstandsschot van Ken Van Damme stierf op de deklat. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg goed opzetten en Van Den Noorgaete kreeg assistentie van een te gretige Vanbelle die de bal met de hand beroerde. Terechte rode kaart en Brogno zette de strafschop om (1-0). Toen even later de ongedekte Gano de bal simpel in doel mocht deviëren aan de tweede paal, zat Lommel United in een zetel (2-0).

De tweede helft begon nog dramatischer voor de bezoekers. Eerst verzuimde ref Verhé Van Damme zijn tweede kaart te geven. Even later hielp Niels Martin de ref dan maar door hard door te gaan op een thuisverdediger. Het verdict was hard maar logisch: rood. Eendracht liep de hele tweede helft met negen achter de feiten aan. Van een echte wedstrijd was er toen al lang geen sprake meer. De thuisploeg verzuimde via Regales (2x) en Rutten van de score verder op te drijven. Eendracht was totaal onmachtig en kwam amper nog in de buurt van de thuisdoelman. In de slotfase kon uitblinker Van Den Noortgaete een derde doelpunt van Regales niet vermijden (3-0).

Zo gaf Eendracht na twee domme kaarten de drie punten zomaar cadeau aan een niet eens goed spelend Lommel United.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
  • 23' Brogno 1-0, 31' Gano 2-0, 88' Regales 3-0
  • 41' Van Damme, 49' De Neve
  • 23' Vanbelle, 51' Martin

Thoelen, Delande, Ryckx, Gano (57' Regales), Gaethofs, Brogno, Debauve (67' Jutten), Vanaken, Scheelen, Lenaerts (78' Goossens), Verbist

Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, De Cuyper (67' Bael), Martin, janssens, Van Damme, Cerimagic (55' Van Belle), Bogaerts, De Neve, Smet (67' Filipovic)

Foto's

Foto's: Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres