1 - 1 Eendracht Aalst CS.Visé

zondag 29 september 2013 - 15u00
Belgacom League

VOORBESCHOUWING

Na de alweer ontgoochelende wedstrijd op het veld bij Lommel United, waar Eendracht genekt werd door twee vermijdbare rode kaarten, staat Eendracht Aalst aan de vooravond van een erg belangrijke wedstrijd tegen CS Visé. Een wedstrijd die gewoon moet gewonnen worden.

Bekeruitschakeling

Afgelopen woensdag is CS Visé er net niet in geslaagd om te stunten tegen OHL (0-2 verlies). De Leuvenaars, en in het bijzonder Bjorn Ruytinckx met beide treffers, maakten de sterke eerste helft van Visé ongedaan. Alhoewel ze werden uitgeschakeld, stappen de Luikenaars zondag met een goed gevoel op de bus richting Aalst.

Degradatieplaats

Onze tegenstander van komende zondag kampeert op een voorlaatste plaats met amper 4 punten. Hun eerste overwinning pakten ze veertien dagen terug op het veld van het geplaagde Dessel Sport. Vorige week verloren ze wel weer zwaar van Royal Antwerp FC (1-5) maar de goede eerste helft tegen OHL zorgt ongetwijfeld terug voor een vertrouwensboost. In de kern van onze komende tegenstander vinden we niet veel bekende namen terug. Daan De Pever is er één van (ex-Dender). En ook Ioannis Masmanidis is een bekende naam, hij is de draaischijf van CS Visé en speelde voordiens zelfs in de Duitse Bundesliga. Ook de jongere broer van Rode Duivel Christian Benteke, Jonathan Benteke (ex-Standard), wordt zondag aan de aftrap verwacht.

Foto voorbeschouwing Kan Eendracht komende zondag opnieuw opstaan?

Malaise

De supporters die dachten dat na de wedstrijd tegen AFC Tubize het absoluut sportief dieptepunt van het seizoen werd bereikt, kwamen erg bedrogen uit bij het aanschouwen van de wedstrijd in Lommel. Eendracht begon nochtans niet onaardig aan de wedstrijd maar het verloor deze keer machteloos dankzij twee domme rode kaarten. Uitgerekend sterkhouder en ervaren krijger Wesley Vanbelle lag met een menselijke reflex aan de basis van een nieuwe Aalsterse nederlaag. Ook Niels Martin deelt de laatste weken in de malaise. De nochtans immer sportieve flankspeler liet zich betrappen op een flinke dosis frustratie. Rood was dan ook zijn deel. De jongens die nog op het veld stonden liepen zich te pletter maar het kwaad was toen al geschied.

Onrust

De onrustbarometer op Eendracht Aalst bereikt stilaan een hoogtepunt. De enige manier om de onrust aan de Bredestraat weg te nemen, is met een klinkende overwinning. De supporters verdienen meer dan wat er de laatste weken op de grasmat werd getoond. Daar is iedereen binnen Eendracht Aalst zich goed van bewust. Trainer Janssens heeft de moeilijke taak om zijn ploeg door deze hectische periode te gidsen. Ook hij zal opnieuw moeten sleutelen aan zijn team. Niels Martin is geschorst na zijn rode kaart op Lommel (1/3).
Lander Van Steenbrugghe is niet fit en haakt geblesseerd af. Ook Kabeya is er tegen CS Visé nog niet bij. Thomas Weydisch is nog onzeker. Stavros Glouftsis en Donjet Shkodra maken opnieuw deel uit van de selectie.

"Wij willen bloed, zweet en tranen" klonk het luid uit de monden van de supporters. Wanneer de spelers komende zondag voor elke vierkante meter bereid zijn te vechten voor elkaar, dan zijn we al een heel eind op weg om de broodnodige driepunter thuis te houden. Iendracht Veroit!!

Selectie

Van Den Noortgaete, Verhoeven, Smet, Bogaerts, De Greef, Filipovic, Lievens, Vanbelle, De Cuyper, Van Damme, De Neve, Janssens, Cerimagic, Van Belle, Glouftsis, Bael, Kompany, Shkodra, Weydisch (?)
WEDSTRIJDINFO
  • Speeldag: #9
  • Stadion: Pierre Cornelisstadion
  • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
  • Scheidsrechter: Bart Zeebroek
  • Lijnrechters: Laurent Castel en Nicolas Ponsar

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht begon het gretigst aan de wedstrijd. Steve Bael liet zich meteen opmerken met een aantal geslaagde acties. Nog in de openingsminuten snelde De Cuyper zijn mannetje voorbij en doelman Rausin mocht zich gelukkig prijzen dat de paal hem bijstond. Eendracht domineerde de partij maar het had het moeilijk om echte kansen af te dwingen. Bael en De Neve waren er kort bij maar tot een schot kwamen zij niet. Nog voor het halfuur kreeg Glouftsis nog een mogelijkheid maar de Griek zag zijn schot in het zijnet verdwijnen. Tussentijds blonken de bezoekers vooral uit in hun harde spel met een resem gele kaarten als gevolg. Net voor de rust kreeg De Neve een grote mogelijkheid maar het jonge Aalsterse talent kon een open kopkans niet verzilveren. Eendracht bij 0-0 de rust in.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met Eendracht in de aanval. Steve Bael kreeg op aangeven van Glouftsis een open doelkans maar de jongeman vergat te trappen. In diezelfde actie werd hij onderuit geschoffeld maar de zwak leidende scheidsrechter Zeebroek verzuimde een strafschop toe te kennen. Even later opnieuw opschhudding. Vaccaro beroerde dom de bal met de hand. Tweede geel, dus rood voor Vaccaro en Eendracht langer dan een half uur tegen tien bezoekers. Het duurde even voor Eendracht begon te combineren en de bezoekers echt onder druk te zetten. Halverwege de tweede periode lukte het dan toch voor Eendracht. Stavros Glouftsis nam een voorzet knap in één tijd op de slof zodat het Pierre Cornelisstadion ontplofte zoals vanouds (1-0). De goal gaf Eendracht vleugels. Onder impuls
van een onvermoeibare Van Damme en een goed spelende Kevin Janssens kon Eendracht een aantal goede kansen bij elkaar voetballen maar scoren deed het niet. Ook niet toen Predrag Filipovic de rechterflank van de bezoekers oprolde en de ingevallen Nick Van Belle een doelpunt aanbod. De huurling van Westerlo trapte echter laconiek over. Een oude voetbalwet zegt dan dat je het deksel wel eens op de neus kan krijgen. En dat gebeurde ook. Bij een schaarse tegenaanval kon Rherras thuisportier Van De Noortgaete vloeren, tot groot ongenoegen van alle thuissupporters. Er was te weinig tijd om nog te reageren zodat Eendracht twee dure punten verliest tegen een zwak CS Visé.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
  • 66' Glouftsis 1-0, 86' Rherras 1-1
  • 25' De Peve, 31' Goffin, 36' Jaadi, 40' Vaccaro, 56' De Neve, 76' Masmanidis
  • 55' Vaccaro (2x geel)

Van Den Noortgaete, Filipovic (86' Cerimagic), De Greef, Bogaerts, Smet, Van Damme, Janssens, De Cuyper, Bael (65' Van Belle), De Neve, Glouftsis

Rausin, Lacroix (80' Larocca), Etien, Vaccaro, Biatour (33' Jaadi), Masmanidis, Fondaire, De Pever, Rherras, Camara (43' Nicolay), Goffin

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres