0 - 2 Eendracht Aalst K.AS Eupen

zondag 26 januari 2014 - 15u00
Belgacom League

VOORBESCHOUWING

Eendracht ontvangt met KAS Eupen een tweede titelkandidaat in amper één week tijd. Na het gevierde punt op Le Canonnier mogen de jongens van Chris Janssens nogmaals bewijzen thuis iedereen aan te kunnen, met in het bijzonder de toppers.

Stevig geheel

KAS Eupen is van alle ploegen de enige echte ploeg die kon indruk maken in hun wedstrijd tegen ons. Met hun snelheid van uitvoering, technisch vernuft en fysieke présence zijn ze echt wel een kanshebber op de titel. In elke linie bulkt onze komende tegenstander van het talent. Door hun samenwerking met een Quatarese jeugdacademie heeft Eupen niet alleen een grotere financiële maar ook een sportieve slagkracht. Heel veel bekende namen vinden we dan ook niet terug bij KAS Eupen. De bekendste is die van Nils Schouterden (ex-STVV). De flankspeler is in vorm en vaak ook beslissend voor zijn team. Ook Christian Kabasele is een speler om in het oog te houden. De jonge Belg van Congolese afkomst tekende al een contract bij KRC Genk maar zal pas in Limburg te bewonderen zijn vanaf volgend seizoen. Dan is er nog één naam om naar uit te kijken: Florian Taulemesse. De Franse aanvaller van KAS Eupen is één van de topschutters en was de voorgaande jaren actief in de Spaanse tweede en derde klasse waar hij vlot de weg naar de netten vond. Met “Florian” heeft KAS Eupen dan ook een goudhaantje in huis.

Razend ambitieus

De ambitie van KAS Eupen is héél duidelijk. Het enige wat dit seizoen telt, dat is promotie naar de Jupiler Proleague. Na het verlies van KVC Westerlo op het veld van STVV staan onze Duitstalige landgenoten op een zucht van de eerste plaats. De weg naar de titel is met twaalf speeldagen immers nog lang maar een eindrondeticket hebben de Panda’s wel al beet. Zij wonnen nipt de eerste periodetitel voor de neus van R. Moeskroen-Péruwelz. Hoogstwaarschijnlijk zullen KVC Westerlo en KAS Eupen onderling uitmaken wie kampioen zal worden. De verliezer zal dan meteen ook topfavoriet zijn om de eindronde te winnen.

Foto voorbeschouwing Glouftsis moet zondag voor de doelpunten zorgen.

Behoud

Het gewonnen punt op het veld van R. Moeskroen-Péruwelz heeft Eendracht ongetwijfeld een mentale boost gegeven. Een boost die er op de juiste moment is gekomen na de ondermaatse prestatie op eigen veld tegen ASV Geel. Het team moet nu zo snel als mogelijk het mathematisch behoud in tweede klasse verzekeren zodat men een rustig eindeseizoen kan doormaken en zodat men zich in alle stilte kan voorbereiden op volgend seizoen, dat zich ongetwijfeld als een sleutelseizoen zal aanbieden. Eendracht mag de boot richting profvoetbal nu niet missen. Ook het stadiondossier wordt concreter dan ooit tevoren zodat héél Eendracht Aalst stap voor stap kan uitgroeien tot een stabiele club met de nodige ambitie.

Fitte kern

Voor de wedstrijd van zondag kan coach Chris Janssens rekenen op een quasi volledige fitte kern. Yves Ngasseu heeft al een tijdje de trainingen hervat en is in principe selecteerbaar. Wie er zeker niet zal bijzijn is Kevin Janssens. Hij slikte op het veld van R. Moeskroen-Péruwelz zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor hij een gele schorsingsdag uitzit. De coach zal dus zijn elftal al minstens op één plaats noodgedwongen wijzigen. Thomas Weydisch werd met onmiddellijke ingang verhuurd aan RC Mechelen tot het einde van dit seizoen en behoort niet tot de kern. De jonge belofte Falco Geens neemt zijn plaats in.

 

Selectie

Verhoeven, Van Den Noortgaete, Smet, Filipovic, Lievens, De Greef, Vanbelle, Bogaerts, Van Damme, De Neve, Van Steenbrugghe, Geens, De Cuyper, Kabeya, Shkodra, Glouftsis, Bael, Nelis.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #23
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Van Driessche Bram
 • Lijnrechters: Kris Messely en Lieven Verheyen
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Bekijk het menu via deze link. (10% korting bij reservering voor 17/01 of groepen vanaf 10 personen)

EXTRA: optreden 2 Play Live (De Foef)

TICKETINFO

Voor deze wedstrijd zijn onze normale tarieven van toepassing, de loketten zijn op de wedstrijddag open.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht ging in een zwakke wedstrijd kansloos ten onder tegen een uitgekookt KAS Eupen. De bezoekers puurden uit twee kansen evenveel doelpunten zodat Eendracht stilaan meer naar onder moet kijken

Glouftsis aangehouden

Coach Chris Janssens zat een paar uur voor de wedstrijd met de handen in het haar. Stavros Glouftsis werd namelijk een dag eerder door de politie van Kortrijk opgepakt en het werd snel duidelijk dat onze aanvaller niet in actie zou komen. Yves Ngasseu werd in allerijl bij de selectie gevoegd en de jonge Steve Bael mocht de aanval dragen. Donjet Shkodra verving op links de geschorste Kevin Janssens en Tevin Kabeya werd als steun voor diepe spits Bael uitgespeeld.

Zwakke start

Eendracht begon redelijk aangeslagen aan de wedstrijd. Het eerste kwartier kwam bezoekers Nils Schouteden tweemaal kort bij een doelpunt. De eerste keer kreeg hij een vrijgeleide van de wegglijdende De Greef en even later talmde hij te lang om alleen voor Van Den Noortgaete op doel te besluiten. Hoewel Eendracht boordevol goede bedoelingen zat kon het nauwelijks voor gevaar zorgen. Halverwege de eerste helft viel er letterlijk een doelpunt uit de lucht. Radebe kon een afvallende bal na een hoekschop op doel schieten. Via een Eendrachtbeen caprioleerde de bal over Van Den Noortaete in doel (0-1). Eupen op voorsprong zonder echt goed te spelen. Gedurende de hele eerste helft kon Eendracht Deumeland nauwelijks bedreigen. Enkele minuten voor de rust verloste Chris Janssens de zwak spelende Kabeya uit zijn lijden en kwam Yves Ngasseu in de ploeg. Bael verhuisde naar de linkerflank en Shkodra nam zijn plaats terug in achter Ngasseu. Eendracht ging de rust in met een kleine achterstand.

 

Verdienstelijke Ngasseu

Eendracht acteerde een stuk beter in de tweede helft maar al snel werd duidelijk dat scoren heel moeilijk is zonder Stavros Glouftsis. De Cuyper snelde een aantal keren goed de flank af maar telkens stond Deumeland op de goede plaats om verder onheil voor de bezoekers te voorkomen. Yves Ngasseu, initieel niet eens bij de selectie, speelde een goede tweede helft en lag met een paar geslaagde acties aan de basis van het schaarse doelgevaar dat de thuisploeg kon bijeenvoetballen.

Stilstaande fases

Eendracht dwong een karrevracht aan hoekschoppen af. Een paar keer kwam Bogaerts kort bij een doelpunt maar het was allemaal te onzuiver. Ook aan vrije trappen had Eendracht geen gebrek maar het kon niet één keer echt gevaarlijk zijn. Het is wel duidelijk dat het rendement op stilstaande fases bij Eendracht de jongste weken ondermaats is. Een kleine tien minuten voor het einde kon Eendracht toch nog voor wat animo zorgen. Ngasseu slalomde voorbij een aantal Eupense verdedigers en deponeerde de bal voor de voet van Shkodra die net niet goed bij de bal kon en zo de gelijkmaker in rook zag opgaan. Aan de overkant mocht Asamoah op het randje van buitenspel doorgaan en zo Lallemand een doelpunt aanreiken (0-2). Boeken toe en Eendracht moet stilaan beginnen achterom kijken om uit de greep van de gevarenzone te blijven. 

 

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 20' Radebe 0-1, 85' Lallemand 0-2
 • 62' Radebe, 89' Nelis

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
5. Filipovic
4. De Greef
7. De Cuyper (81' Nelis)
11. Van Damme
23. Kabeya (37' Ngasseu)
17. Bogaerts
19. De Neve
20. Shkodra
16. Bael (60' Smet)

1. Deumeland
5. Diagne
7. Clinton
8. Ndiaye (66' Kabasele)
10. Asamoah
12. Radebe
13. Diallo
18. Schouterden
19. Taulemesse (7' Mngadi)
21. Lallemand
44. Ochoa

Fases

 • 16u55 Afgelopen. Eendracht verliest tegen een niet eens goed voetballend KAS Eupen.
 • 90'+1 De wedstrijd dooft stilaan uit.
 • 88' De bezoekers scoren tweemaal uit evenveel kansen.
 • 85' Lallemand maakt het af voor Eupen op aangeven van Asamoah.
 • 83' Shkodra mist een dot van een kans na een goede voorbereiding van Ngasseu.
 • 81' Nelis komt voor de De Cuyper.
 • 80' Shkodra schiet los in de muur. Weg kans.
 • 79' Vrije trap op een interessante plaats voor Eendracht na een fout op Shkodra.
 • 75' vanbelle dwingt opnieuw een hoekschop af. Alweer weggewerkt door de bezoekende defensie.
 • 73' Bogaerts kan bijna gevaarlijk zijn. Eendracht blijft in de aanval. Van Damme schiet naast.
 • 73' De Cuyper dwingt een nieuwe hoekschop af.
 • 71' Vrije trap levert niets op.
 • 70' Shkodra dribbelt vijf man maar de zesde is er teveel aan. Vrije trap Eendracht.
 • 68' Nu geeft Bogaerts al te makkelijk een hoekschop weg.
 • 68' Lallemand met een ver schot, voorlangs.
 • 67' Vanbelle gaat op linksmidden spelen. Smet op de linksachter.
 • 66' Kabasele komt erin voor Ndiaye.
 • 64' Eendracht blijft gaan voor de aanval, Opletten voor de bezoekende counters.
 • 62' Geel voor doelpuntenmaker Radebe.
 • 60' Bael gaa eruit voor Mike Smet.
 • 58' Eupen illustreert nogmaals met een mislukte voorzet dat het deze namiddag niet echt haar normale niveau haalt.
 • 56' Bogaerts mist flagrant de bal. Hier had Eendracht moeten scoren!
 • 56' Hoekschop voor Eendracht!
 • 53' De Greef geeft alweer zomaar een hoekschop weg. BDN pakt relatief makkelijk de zwak getrapte hoekschop van de bezoekers.
 • 51' Knappe combinatie van Eendracht maar Ngasseu kan niet afwerken.
 • 49' Eendracht is met vernieuwde moed uit de kleedkamer gekomen en gaat vol voor de aanval!
 • 48' Deumeland heeft al veel noodgedwongen moeten tussenkomen. Nu opnieuw op een voorzet van De Cuyper.
 • 46' VDN trapt over de bal, hoekschop voor de bezoekers.
 • 46' Eendracht trapt de tweede helft op gang.
 • 15u47 Rust. Eendracht zal vol aan de bak moeten de tweede helft om nog iets te rapen tegen een stevig Eupen.
 • 45' De wedstrijd kabbelt naar het einde van de eerst helft toe.
 • 42' Van Damme zijn voorzet mist alle richting. De bal gaat ver over.
 • 42' Nieuwe hoekschop.
 • 41' Hoekschop Eendracht.
 • 41' Ngasseu meteen met een kans maar de bal stuitert tever van zijn voet.
 • 38' Schouterden met een vluchtschot, de bal gaat voorlangs.
 • 37' Kabeya gaat eruit voor Ngasseu.
 • 31' De Neve torpedeert Schouterden. Gelukkig geen gele kaart.
 • 29' De Cuyper met een knappe actie en voorzet maar Deumeland komt gepast tussen voor Shkodra.
 • 27' Eendracht staat de laatste minuten ongeconcentreerd te voetballen. Gelukkig kan Eupen niet profiteren.
 • 22' Van Damme met een knappe infiltratie maar zijn voorzet waait over alles en iedereen.
 • 20' Eupen komt op voorsprong via Radebe, een schot dat via een Eendrachtverdediger in doel belandt.
 • 19' Hoekschop voor de bezoekers.
 • 15' Een aangename wedstrijd serveren beide teams in deze openingsfase!
 • 11' Grote mogelijkheid voor de bezoekers maar Schouterden talmde te lang.
 • 7' Taulemesse gaat er geblesseerd uit voor Mnagdi.
 • 7' Vanbelle met een schot, afgeblokt.
 • 7' Hoekschop Eendracht.
 • 4' Door het wegglijden van De Greef kan Schouterden doorgaan maar hij schiet pal op VDN.
 • 3' Vrije trap Eendracht op een interessante plaats.
 • 1' KAS Eupen trapt de wedstrijd op gang.
 • 14u41 Geen Glouftsis vandaag, hij wordt vervangen door Bael. Kabeya vervangt de geschorste Janssens.
 • 14u40 Welkom vanuit het Pierre Cornelisstadion !
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 20' Radebe 0-1, 85' Lallemand 0-2
 • 62' Radebe, 89' Nelis

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
5. Filipovic
4. De Greef
7. De Cuyper (81' Nelis)
11. Van Damme
23. Kabeya (37' Ngasseu)
17. Bogaerts
19. De Neve
20. Shkodra
16. Bael (60' Smet)

1. Deumeland
5. Diagne
7. Clinton
8. Ndiaye (66' Kabasele)
10. Asamoah
12. Radebe
13. Diallo
18. Schouterden
19. Taulemesse (7' Mngadi)
21. Lallemand
44. Ochoa

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres