0 - 2 K.SV Roeselare Eendracht Aalst

zaterdag 12 april 2014 - 20u00
Belgacom League

VOORBESCHOUWING

De competitie stevent als een sneltrein af op zijn eindbestemming. Met een bezoek aan KSV Roeselare is Eendracht toe aan zijn op één na laatste verplaatsing van het seizoen.

Taaie opponent

KSV Roeselare kende dit seizoen een aarzelende start maar toch slaagden de Westvlamingen erin om zich uit het zog van de degradatiekandidaten te slaan. Onze tegenstander van zaterdagavond is echter mathematisch nog niet zeker van het behoud maar gezien de licentieperikelen mogen we er al bijna zeker van uitgaan dat KSV Roeselare ook volgend seizoen zal uitkomen in de tweede klasse. Vorige week kaapten ze een punt weg op het veld van het immer geplaagde Royal Antwerp FC en tankten op die manier vertrouwen voor hun volgende thuiswedstrijd. Hoewel het seizoen van KSV Roeselare verre van geslaagd te noemen is en Eendracht de heenwedstrijd makkelijk met duidelijke 4-1 cijfers won, zijn de Westvlamingen best wel een taaie tegenstander, zeker op eigen veld.

Bekende namen

In de Roeselaarse spelerskern vinden we relatief weinig bekende namen terug. Al springen de namen van Sergiy Serebrennikov (ex-Club Brugge en ex- Dynamo Kiev), Marcos Camozzato (ex- Club Brugge en ex-Standard) en Dieter Van Tornhout (ex- Club Brugge en ex- R. Antwerp FC) wel meteen in het oog. Het zijn echter de minder bekende namen als een Sven De Rechter, Pietro Perdichizzi en Bram Vandenbussche die vooral het verschil maken op het veld dit seizoen. Opmerkelijk is ook het mindere seizoen van hun draaischijf Anthony Di Lallo.

Foto voorbeschouwing Ken Van Damme is andermaal klaar voor de strijd.

Wanprestaties

De laatste twee wedstrijden zijn er om héél snel te vergeten. Eendracht slikte in deze beide wedstrijden acht doelpunten en kon zelf niet één keer tot scoren komen. Op Westerlo werd pijnlijk duidelijk dat er wel degelijk nog een groot verschil is met de teams die met continuïteit aan de kop spelen. De thuiswedstrijd tegen Boussu Dour kon niet slechter beginnen met een vroeg tegendoelpunt in een erg zwakke eerste helft en een rode kaart meteen na de rust, net toen de ploeg zich leek te herpakken.  Beide wanprestaties willen de spelers kost wat kost van zich afspelen op Schiervelde. De supporters hebben hoe dan ook het recht op eerherstel.

Bevrijding

Het nieuws van de licentiecommissie heeft enorm bevrijdend gewerkt op alles en iedereen die met Eendracht Aalst verbonden is. Het behalen van de licentie moet Eendracht een boost kunnen geven om enerzijds sportief maar anderzijds ook extra-sportief naar een hogere versnelling te schakelen. Eendracht mag volgend seizoen de boot niet missen wanneer de broodnodige hervormingen zullen doorgevoerd worden. Eendracht kan dit seizoen enkel maar zorgen dat het in de linkerkolom eindigt en daarvoor heeft het naar alle waarschijnlijkheid nog minstens 7/9 voor nodig en dan zal de verwachting van dit seizoen maar nipt ingelost worden. Meer dan ooit belooft het komende seizoen een sleutelseizoen te worden voor Eendracht Aalst, het is dan ook aangewezen dat iedereen nu al Eendrachtig samenwerkt om  ook volgend seizoen de belangrijkste doelstelling te behalen, namelijk eindigen in de subtop.

Selectie

Van Den Noortgaete, Verhoeven, Filiopovic, De Greef, Kompany, Bogaerts, Lievens, De Neve, Van Damme, Janssens, De Cuyper, Shkodra, Kabeya, Van Belle, Bael Ngasseu
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #32
 • Stadion: Schiervelde
 • Adres: Diksmuidsesteenweg 374, 8800 Roeselare
 • Scheidsrechter: Gert Deckers
 • Lijnrechters: Christophe Hemberg en Mathias Hillaert
BUSREIZEN

In principe leggen volgende supportersclubs een bus in voor deze wedstrijd:

Door wegenwerken aan afrit 6 Roeselare moeten de bezoekende supporters afrit 8 Beveren nemen en richting Roeselare rijden. (komende van Kortrijk naar links, komende van Brugge naar rechts)  Aan de 4de verkeerslichten, kruispunt van de Rijksweg R32 met de Diksmuidsesteenweg, draait U links in. Aan het eerstvolgende kruispunt, Diksmuidsesteenweg met de Infanteriestraat, draait U opnieuw links in. Op het einde van deze straat, kruispunt Infanteriestraat - Schierveldestraat, draait U opnieuw naar links en rijdt U zo de bezoekersparking binnen.

WEDSTRIJDVERSLAG

Trainer Desaeyere bracht François Kompany voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en ook Mike Smet mocht nog eens aan de wedstrijd beginnen.  Predrag Filipovic nam plaats op de bank.  Naast de geschorste Wesley Vanbelle ontbrak ook de geblesseerde Ken Van Damme.

Het openingskwartier verliep gelijkopgaand met enkele kleine mogelijkheden voor beide ploegen.  Eendracht dreigde met pogingen van Tjendo De Cuyper, Kevin Janssens en Nick Van Belle maar zonder succes.  Voor de thuisploeg leverden kopballen van Bram Vandenbussche en Petar Bojovic niets op.  Halverwege deze eerste helft liet Roeselare een reuzekans om op voorsprong te komen onbenut.  Met drie spelers glipten ze door de buitenspelval waarna Sven De Rechter de bal panklaar legde voor Dieter Van Tornhout maar deze mikte onbegrijpelijk over.  De minuten tikten verder weg zonder echt doelgevaar tot thuisdoelman Gilles Lentz zich compleet verkeek op een diepe bal.  François Kompany graaide het leer mee, bleef kalm en bediende Nick Van Belle.  Onze aanvalsleider tikte de bal simpel binnen en de 0-1 stond op het scorebord.  Het laatste wapenfeit voor de rust was van West-Vlaamse makelij maar hun kopbal ging net naast.

Terwijl Roeselare in het begin van de tweede helft geen gaatje vond in de Aalsterse afweer probeerde Donjet Shkodra het een paar keer vanop afstand.  Na een uur spelen moest Kevin Van Den Noortgaete dan toch aan de bak na een kopbal van de ingevallen Simon Wantiez.  Ons sluitstuk redde de meubelen met een knappe redding.  De jonge Stef Van Der Hoeven mocht debuteren en hij zag hoe Eendracht in de 72e minuut tot twee keer toe naliet om de voorsprong te verdubbelen.  Eerst mikte Donjet Shkodra van dichtbij op doelman Gilles Lentz en meteen daarna kreeg ook Tevin Kabeya de bal niet over de doellijn.  Bijna brak dit zuur op maar Kevin Van Den Noortgaete kwam andermaal gepast tussenbeide bij een lokale mogelijkheid.  Bij Roeselare stuurde men de kopbalsterke Bram Vandenbussche mee naar voor maar de lange ballen leverden geen echt doelgevaar meer op.  Aalst daarentegen liet de netten wel nog eens trillen.  Donjet Shkodra zag zijn vrije trap in de toegevoegde tijd aan de verste paal in doel belanden en daarmee was de wedstrijd meteen beslist.

Door deze 0-2 overwinning op het veld van Roeselare blijft Eendracht Aalst in de running voor een plaats in de linkerkolom.  Volgende week komt White Star Brussel op bezoek in het Pierre Cornelisstadion voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 40' Van Belle (0-1), 91' Shkodra (0-2)
 • 68' Smet

 1. Lentz
 3. Bojovic
 6. Voskanian
 9. Mbuba
10. De Rechter (23' Wantiez)
13. Damman (73' Euvrard)
20. Di Lallo
21. Vandenbussche
27. Perdichizzi
30. Camozzato (87' Delannoy)
33. Van Tornhout

 1. Van Den Noortgaete
 2. Kompany (79' Ngasseu)
 4. De Greef
 6. Lievens
 7. De Cuyper (70' Kabeya)
10. Janssens
17. Bogaerts
18. Van Belle (67' Van Der Hoeven)
19. De Neve
20. Shkodra
22. Smet

Fases

 • 94' Eendracht wint met 0-2 op het veld van Roeselare.
 • 91' Het wordt nog 0-2 nadat een vrije trap van Shkodra aan de tweede paal in doel valt.
 • 90' De officiële speeltijd is voorbij.
 • 87' Laatste vervanging bij Roeselare.
 • 84' De kopbal van Van Tornhout is geen bedreiging voor Van Den Noortgaete.
 • 82' De thuisploeg zet nu alles op alles en stuurt de kopbalsterke Vandenbussche mee in de aanval.
 • 79' Ngasseu lost Kompany af.
 • 78' Di Lallo wacht te lang om af te drukken en verspeelt de bal. De thuisploeg dringt toch meer aan nu.
 • 76' Van Den Noortgaete voorkomt de gelijkmaker. De rebound dwarrelt net naast.
 • 72' Aalst laat tot twee keer toe de kans liggen om de bonus te verdubbelen. Eerst mikt Shkodra van dichtbij op Lentz en meteen daarna krijgt Kabeya de bal niet over de doellijn.
 • 70' Tweede wissel: Kabeya vervangt De Cuyper.
 • 68' Smet krijgt de eerste gele kaart van de partij.
 • 67' De jonge Stef Van Der Hoeven komt in de plaats van de gekwetste Nick Van Belle.
 • 64' Aan de overzijde knalt Mbuba hoog over.
 • 62' Tegenaanval van Aalst wordt door De Neve ovver doel gemikt.
 • 60' Van Den Noortgaete met een knappe redding op de kopbal van Wantiez.
 • 58' Bogaerts komt goed tussenbeide na een lage voorzet van Camozzato.
 • 56' Shkodra mikt een vrije trap in de handen van de doelman.
 • 54' De thuisploeg vindt tot nu toe geen gaatje in de Aalsterse afweer.
 • 48' Shkodra probeert het vanop afstand maar Lentz pakt.
 • 46' De tweede helft gaat van start. Geen wissels tijdens de rust.
 • 45' We gaan rusten bij een 0-1 voorsprong voor Aalst na een al bij al vrij gelijkopgaande eerste helft.
 • 44' Na een vrije trap gaat een kopbal van de thuisploeg maar net naast.
 • 40' 0-1 voor Eendracht! Doelman Lentz gaat compleet de mist in op een diepe bal. Kompany blijft kalm en legt af tot bij Nick Van Belle, die simpel kan binnen tikken.
 • 37' Een Roeselaarse voorzet waait zonder gevaar over de achterlijn.
 • 31' Kompany krijgt geen hoekschop van de scheidsrechter na zijn actie. De broer van Vincent speelt trouwens centraal in steun van Nick Van Belle.
 • 22' Reuzekans voor de thuisploeg. De Rechter glipt door de buitenspelval en legt de bal panklaar voor Van Tornhout maar deze mist onbegrijpelijk.
 • 19' Een snelle tegenaanval van Roeselare wordt afgebroken wegens buitenspel.
 • 16' De thuisdoelman heeft meer moeite met een poging van Nick Van Belle.
 • 15' Janssens met een afgeweken schot. Lentz pakt zonder problemen.
 • 10' Lievens, die als linksachter speelt, met een voorzet naar Nick Van Belle. Onze spits stuit op doelman Lentz maar hij werd eveneens afgevlagd door de lijnrechter.
 • 8' Nu is het Bojovic die kan koppen na een vrije trap maar de bal gaat naast.
 • 6' Antwoord van de thuisploeg. Vandenbussche kopt een vrije trap in de handen van Van Den Noortgaete.
 • 4' De eerste mogelijkheid is voor Aalst. De Cuyper trapt met links naast.
 • 1' De thuisploeg trapt de partij op gang.
 • 0' Naast de geschorste Wesley Vanbelle ontbreekt ook de gekwetste Ken Van Damme.
 • 0' Kompany start voor het eerst dit seizoen in de basis. Daarnaast krijgt Mike Smet nog eens zijn kans in de basiself. Kapitein Filipovic zit op de bank.
 • 0' Welkom op Schiervelde. Na het positief licentienieuws probeert Eendracht om op sportief vlak opnieuw punten te sprokkelen na de twee voorbije nederlagen.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 40' Van Belle (0-1), 91' Shkodra (0-2)
 • 68' Smet

 1. Lentz
 3. Bojovic
 6. Voskanian
 9. Mbuba
10. De Rechter (23' Wantiez)
13. Damman (73' Euvrard)
20. Di Lallo
21. Vandenbussche
27. Perdichizzi
30. Camozzato (87' Delannoy)
33. Van Tornhout

 1. Van Den Noortgaete
 2. Kompany (79' Ngasseu)
 4. De Greef
 6. Lievens
 7. De Cuyper (70' Kabeya)
10. Janssens
17. Bogaerts
18. Van Belle (67' Van Der Hoeven)
19. De Neve
20. Shkodra
22. Smet

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres