1 - 3 SK Halle Eendracht Aalst

dinsdag 18 februari 2014 - 19u30
Oefenwedstrijden

VOORBESCHOUWING

De voorbeschouwing voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.

Selectie

De selectie voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #18
 • Stadion: Jeugdcomplex SK Halle

WEDSTRIJDVERSLAG

Voor de eerste in de reeks van twee oefenwedstrijden trok Eendracht gisterenavond naar het Brabantse SK Halle. ‘Den SK’ staat op dit moment op laatste plaats in Vierde Klasse B. De mannen van Alan Haydock (o.a. ex-RWDM, La Louvière en Tubeke) zijn echter sinds enkele weken aan een ware remonte bezig en versloegen op de afgelopen speeldag de nummer twee in de stand Zele. Eendracht Aalst begon aan de oefenpot met de Braziliaanse tester Rodrigues Bruno op rechtsback. Mike Smet stond links in de verdediging en Arnaud De Greef nam centraal op het midden plaats naast Ken Van Damme. François Kompany kreeg zijn kans op de linkerflank en Kevin Janssens werd rechts geposteerd. Yves Ngasseu kreeg in de spits Robin Nelis naast zich.

Balbezit maar weinig doelkansen

De oefenwedstrijd start voor Aalst in mineur. Na vijf minuten kan Verhoeven een hoekschop onvoldoende wegwerken waardoor de bal na wat geharrewar in de voeten van een Halse verdediger komt. Hij aarzelt niet en trapt de 1-0 tegen de netten. Na twaalf minuten het eerste kansje voor Aalst. Yves Ngasseu kan in de zestien afdrukken maar zijn schot is te zwak om de Halse doelman Chalon te verrassen. Enkele minuten later is het wel raak voor Eendracht. Een knappe één-twee tussen Janssens en Nelis wordt mooi afgerond met een kanonschot. Chalon heeft geen verhaal tegen deze loeier van Janssens en de score staat in evenwicht. Ondertussen dicteert Eendracht de wet. De bal wordt duchtig rond gespeeld maar echt uitgespeelde kansen vallen er niet te noteren. Het is wachten tot in de 39e minuut op nieuw gevaar. Een hoekschop van Mike Smet belandt op het hoofd van Ngasseu die op een Halse verdediger kopt. Hier had hij meer mee moeten doen. Op slag van rust steekt Halle zijn neus nog eens aan het venster. Na balverlies van De Greef op het middenveld een snelle counter maar Verhoeven houdt de bordjes in evenwicht met een goede parade. Ruststand 1-1.

Beloften krijgen kans

Met de rust blijven Filipovic, Bogaerts en Van Damme in de kleedkamer. Zij worden vervangen door Nick Van Belle en de beloften Falco Geenens en Gillian Merckx. Hierdoor komt çois Kompany op links en De Greef en Smet centraal achterin. Rodrigues Bruno vormt centraal in het midden een driehoek met Janssens en Merckx. Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Eendracht is voortdurend aan de bal en versiert al meteen enkele hoekschoppen. Halle valt vooral op door zijn goede verdedigende werk en enkele harde charges. Na tien minuten zet Geenens goed door op rechts en brengt de bal voor tot bij Nick Van Belle die naast kopt. Vijf minuten later een counter met opnieuw Van Belle. Hij besluit in de armen van Chalon. Ondertussen komt Steffen Van Grembergen in de ploeg voor Kevin Janssens. Na 20 minuten trapt Nelis een voorzet van Smet opnieuw in de handen van Chalon. Enkele minuten later vervangt Cedric Van Hauwermeiren Yves Ngasseu. Op het halfuur kan Eendracht nog eens dreigen. Nick Van Belle kopt goed op doel maar opnieuw staat de Halse doelman in de weg. Ondertussen wordt ook tester Rodrigues Bruno naar de kant gehaald voor Van Der Hoeven Stef. De Braziliaanse tester liet een wisselvallige indruk. Hij wisselde goede acties teveel af met slechte passes. In de 38e minuut is het dan toch raak voor Aalst. Gillian Merckx stuurt Kompany goed door op links die een hoekschop versiert. Smet brengt met een knap getrapte hoekschop De Greef in stelling die zonder pardon binnen knalt, 1-2. Enkele minuten later kan Nick Van Belle vieren maar zijn doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel. Net voor het eindsignaal is het dan toch raak voor onze spits. Mike Smet met een vrije trap van op links naar Van Belle die de bal in het Halse doel knalt, 1-3. Dit is meteen het laatste wapenfeit van deze oefenpartij.    

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • '5 X, '15 Janssens, '82 De Greef, '90 Van Belle
 • Verhoeven
 • Smet
 • Bogaerts ('45 Geenens)
 • Filipovic ('45 Merckx)
 • Rodrigues ('80 Van Der Hoeven)
 • Kompany
 • Van Damme ('45 Van Belle Nick)
 • De Greef
 • Janssens ('62 Van Grembergen)
 • Ngasseu ('70 Van Hauwermeiren)
 • Nelis

Foto's

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

{gallery}foto/galerij/2013-2014/voorbereiding/2014-02-18-skhalle-ea/copyright{/gallery}

Foto's: Yves Janssens

Jubileumboek

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres