2 - 1 Eendracht Aalst KVV Vosselaar

zondag 17 augustus 2014 - 16u00
Cofidis Cup

VOORBESCHOUWING

Na de succesvolle competitiestart met overtuigende zeges tegen RC Mechelen en Dessel Sport mag Eendracht Aalst, naar goede traditie in deze tijd van het jaar, starten aan een nieuw bekeravontuur. De laatste jaren was dit evenwel geen onverdeeld succes. Vorig seizoen ging Eendracht op eigen veld roemloos onderuit tegen KSV Temse met beschamende 2-4 cijfers. Het jaar voordien was Union te sterk na verlengingen (1-3). Drie jaar geleden gingen we met de billen bloot bij vierdeklasser Esperanza Neerpelt (1-0). Hopelijk kan Eendracht Aalst dit jaar nog eens doorstoten en zo een wedstrijd tegen een eersteklasser loten.

KVV Vosselaar

Eendracht moet dan wel nog twee ronden overleven. De wedstrijd tegen KVV Vosselaar stond oorspronkelijk geboekt als verplaatsing maar beide besturen kwamen overeen om de wedstrijd gewoon in Aalst te laten doorgaan. KVV Vosselaar komt dit seizoen -net als de drie voorbije seizoenen overigens- uit in vierde nationale C. De club werd opgericht in 1928 en sloot zich anno 1936 aan bij de KBVB met als stamnummer 2391. De "konijnenbergjongens", genoemd naar hun "konijnenbergstadion", speelden vijf seizoenen geleden nog in tweede provinciale. De blauw-witten keerden pas in 2011 terug naar bevordering en kwamen drie punten tekort (verloren voor de groene tafel) om aan te treden in de eindronde voor promotie naar derde klasse. De voorbije twee seizoenen gaat het iets minder vlot en eindigden de Antwerpenaren tweemaal op een troosteloze twaalfde plaats.

Cupmatch

KVV Vosselaar zit in dezelfde reeks van Beerschot-Wilrijk, dus spreken van hun "match van het jaar" is misschien een brug te ver al  zal het voor de meesten wel een unieke ervaring worden. De vierdeklasser staat trouwens dankzij dame fortuna in deze vierde ronde. Het kon pas na strafschoppen afstand nemen van de Brabantse tweedeprovincialer FC Borght nadat de wedstrijd op een 2-2 was geëindigd. Het belooft in ieder geval een echte cupmatch te worden want onze bezoekers hebben helemaal niets te verliezen. De laatste jaren is trouwens al meermaals gebleken dat de tegenstander in het Pierre Cornelisstadion al eens makkelijk boven zichzelf kan uitstijgen. Voorzichtigheid is in ieder geval geboden! 

Geen risico's

Trainer Van Acker zal voor deze wedstrijd geen beroep doen op spelers die kampen met één of andere blessure. Er wordt met het oog op de competitie geen enkel risico genomen. Toch is de ambitie duidelijk: Eendracht wil nog eens een confrontatie met een eersteklasser en zal hiervoor dus minstens twee ronden moeten overleven. Wanneer Eendracht er in slaagt om Vosselaar uit te schakelen, dan volgt er de week nadien nog een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Waterloo-Virton. Het spreekt voor zich dat tweedeklasser Virton de beste troeven heeft al weet je in voetbal nooit. Er wordt verwacht dat coach Van Acker de jongens die net naast de ploeg vielen toch speelgelegenheid zal geven. Zo keert Niels Martin terug uit schorsing en staan Lievens, Koulibaly en Bael te popelen om te spelen. De competitie primeert maar Eendracht krijgt nu wel een uitgelezen kans -met twee thuiswedstrijden op rij- om nog eens ver door te stoten in de Cofidiscup! Iendracht veroit!

Selectie

Regi Van Acker wacht de fitheid van sommige spelers af en geeft op zaterdag zijn definitieve selectie van 15 namen vrij voor de bekerwedstrijd.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #1
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Schoenmaeckers Dirk
 • Lijnrechters: Domine Maxime en Lemaire Florian
TICKETINFO

KVV Vosselaar en Eendracht Aalst zijn de volgende ticketingprijzen overeengekomen voor de bekerwedstrijd.

EA-supporters:
* zittribune vak A, B, C, D en E:
-13j : gratis
13j tot -17j : € 7
17j : € 14

* staantribune vak K:
-13j: gratis
13j tot -17j : € 5
17j : € 10


Vosselaar-supporters:
* zittribune H:
-13j : gratis
13j tot -17j : € 5
17j : € 10

* zittribune vak A, B, C, D en E:
-13j : gratis
13j tot -17j : € 7
17j : € 14
 
Tribunes F, G en I gaan dus niet open.

WEDSTRIJDVERSLAG

Zoals vooraf aangekondigd door coach Regi Van Acker kregen Mike Smet en Philippe Janssens rust voorgeschreven omwille van kleine kwaaltjes. Matthias Lievens -in het hart van de defensie- en Tjendo De Cuyper -op zijn vertrouwde rechterflank- waren de vervangers. Arnaud De Greef fungeerde als gelegenheidsrechtsachter.

Gemiste elfmeter

Van met de aftrap werd meteen duidelijk dat KVV Vosselaar niet naar Aalst was afgezakt om zich in te graven. De bezoekers speelden met een groot strijdershart en hun torens op het middenveld maakten het Eendracht erg lastig. Na amper één minuut beroerde Lievens de bal met de hand waardoor hij meteen geel geboekt stond. De vrije trap van Hendryckx, net voor de zestienmeterlijn, zoefde over. Ondanks de aarzelende start kwam Eendracht toch na tien minuten spelen op voorsprong. Doelman Vervoort wou een verloren bal laten buitenhobbelen maar schatte de snelheid van De Cuyper volledig verkeerd in. Tjendo bracht de bal voor de neus van de doelman alsnog voor doel en daar wist Vansimpsen wel raad mee (1-0). De bezoekers meteen van slag en een paar minuten later beging Llpashtica een domme overtreding op Kevin Janssens zodat de scheidsrechter logischerwijs naar de stip wees. Strafschopspecialist Wesley Vanbelle besloot echter pal op Vervoort. De gemiste strafschop bleek de ideale boost voor de bezoekers te zijn, zeker gezien het bedroevende spelpeil van de thuisploeg.

Doelpaal

Toch was het Eendracht dat de kansen kreeg. Vansimspen kon net niet genoeg met het hoofd aan een uitstekende voorzet van Donjet Shkodra. Een gevaarlijke kopbal van Jonas Bogaerts belandde via een bezoeker net naast het doel van Vervoort. Een dikke tien minuten voor de rust stak KVV Vosselaar even de neus aan het venster. Na een weggewerkte hoekschop kwam een hoge bal in de zestien van Eendracht waar drie bezoekers moederziel alleen voor Van Den Noortgaete verschenen. Engelen zette in één tijd zijn voet tegen de bal en de bezoekers kwamen zowaar langszij (1-1). De Antwerpenaren kenden hun beste periode van de wedstrijd in de laatste tien minuten van die eerste helft. Na een goede combinatie van de bezoekers kon Havermans alleen op Van Den Noortgaete afgaan. Hun aanvoerder speelde perfect de goed gevolgde Jansen aan maar die besloot -haast voor een lege kooi- keihard op de paal. Eendracht slaakte een zucht van opluchting en ging snel de kleedkamer in voor de rust.

Omgezette strafschop

Na amper vijf minuten in de tweede helft beroerde een bezoeker de bal met de hand na een voorzet van De Cuyper richting Vansimpsen. Eendracht kreeg terecht een tweede strafschop. Wesley Vanbelle nam zijn verantwoordelijkheid en zette deze penalty wél feilloos om (2-1). Wie dacht dat de bezoekers, die al veel energie hadden verbruikt, gingen instorten kwamen bedrogen uit. KVV Vosselaar bleef complexloos in de aanval gaan en etaleerde hun fysieke sterkte en hun voorbeeldige mentaliteit. Tot uitgespeelde doelkansen kwamen de "konijnenbergjongens" echter niet. Het enige bezoekende gevaar kwam van Jansen die twee pegels afvuurde richting Van Den Noortgaete. De Aalsterse doelman pakte uit met twee goede reddingen.

Invaller Koulibaly

Bij de thuisploeg was inmiddels Koulibaly al in de ploeg gekomen voor een ongelukkige Donjet Shkodra. De Anderlecht-huurling kreeg een kwartier voor affluiten een vrijgeleide van de bezoekers. Maar alleen voor doel trapte Elis de bal binnen het bereik van doelman Vervoort. Even later kon diezelfde Koulibaly ei zo na scoren maar zijn kopbal belandde naast de verkeerde kant van de paal. Het laatste kwartier kreeg Eendracht een paar uitstekende countermogelijkheden maar Eendracht wist zich geen raad met de geboden ruimte. De bezoekers probeerden het dan maar vanop stilstaande fases maar de thuisdefensie hield de Vosselaarse torens goed in bedwang zodat de winst niet meer in het gedrang kwam en Eendracht het in de volgende ronde -opnieuw in eigen huis- mag opnemen tegen de Waalsbrabantse vierdeklasser Waterloo.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 10' Vansimpsen 1-0, 33' Engelen 1-1, 52' Vanbelle 2-1 (pen)
 • 2' Lievens, 23' Havermans, 45' Engelen

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens
7. De Cuyper
10. Janssens K.
11. Van Damme
17. Bogaerts
19. De Neve (72' Martin)
18. Vansimpsen (84' Bael)
20. Shkodra (62' Koulibaly)

1. Vervoort
3. Llapashtica
4. Sas
5. Nijs
6. Engelen
7. Hendryckx
11. Krajisnik (81' Haest)
12. Jansen
14. Julien (77' Aerts)
15. Thys
16. Havermans (61' Smits)

Fases

 • 17u55 Inzet: een bekerwedstrijd tegen een eersteklasser.
 • 17u50 Waterloo-Virton staat vlak voor affluiten op een 2-0 stand. Vermoedelijk mag Eendracht dus volgende week in de wei tegen de waalsbrabantse vierdeklasser.
 • EINDE Eendracht Aalst wint zonder veel overschot met 2-1.
 • 90'+6 De wedstrijd is nog steeds niet afgelopen.
 • 90'+4 De vrije trap levert niets meer op.
 • 90'+3 Nog een vrije trap voor de bezoekers. Iedereen gaat mee naar voren...
 • 90'+1 Inmiddels zitten we al in de extra tijd.
 • 90' Handryckx schiet nog een kansje voor de bezoekers voorlangs!
 • 89' Toch nog even de ruststand meegeven tussen Waterloo-Virton: 1-0.
 • 89' De bezoekers proberen wel maar ze hebben al erg veel gegeven.
 • 88' De Cuyper probeert eens van ver, de bal gaat naast.
 • 87' Die levert niets op voor de bezoekers.
 • 86' Hoekschop voor de bezoekers. Opletten nu!
 • 85' Kevin Janssens zet een aantal bezoekers in de wind en speelt heerlijk Martin aan. Niels schiet hoog over.
 • 84' Vansimpsen gaat eruit voor Bael.
 • 77' Kopbal Koulibaly, de bal gaat net naast.
 • 76' Koulibaly moederziel alleen voor doel, zijn afwerking is ondermaats en redding Vervoort.
 • 74' De bezoekers blijven fysiek hun kunnen etaleren. Ze spelen met veel drang naar voren maar voorlopig zonder veel doelgevaar.
 • 72' Gianni De Neve gaat eruit, Niels Martin erin!
 • 69' Opnieuw Jansen met een hard schot in één tijd, pal op VDN.
 • 68' Jansen met een pegel, VDN redt.
 • 64' Koulibaly gaat achter diepe spits Vansimpsen spelen.
 • 62' Ook wissel bij Eendracht Aalst: Skhodra gaat eruit voor Koulibaly.
 • 61' Wissel bezoekers: Havermans gaat eruit voor Smits.
 • 58' De bezoekers spelen met bijzonder veel lef en grote vechtlust. Een voorbeeldmentaliteit.
 • 57' Kevin Janssens knalt naast.
 • 52' Goal!! Wesley Vanbelle scoort nu toch vanop de stip!
 • 51' Een nieuwe strafschop voor Eendracht Aalst! Handspel van een bezoekende verdediger.
 • 46' KVV Vosselaar trapt de tweede helft op gang.
 • RUST Beide ploegen duiken de rust in bij een 1-1 tussenstand.
 • 45' Engelen maait Kevin Janssens neer. De bezoekende doelpuntenmaker komt goed weg met geel.
 • 42' Jansen mist een open doelkans voor de bezoekers! Voor een open doelmond knalt hij staalhard op de paal!
 • 39' Donjet Shkodra met de uithaal, op doelman Vervoort.
 • 35' Eendracht presteert echt ondermaats. De boomlange bezoekers winnen bijna ieder luchtduel.
 • 33' Goal ! Nu toch het doelpunt voor de bezoekers! Engelen scoort uit een geharrewar.
 • 33' Jansen scoort voor Vosselaar maar de lijnrechter vlagt voor buitenspel én de scheidsrechter voor een Aalsterse overtreding
 • 32' De hoekschop levert uiteindelijk niets meer op voor Eendracht.
 • 31' Kopbal Bogaerts na vrije trap Shkodra: hoekschop!
 • 29' Vansimpsen kan net niet bij een uitstekende voorzet van Shkodra.
 • 22' Wat Eendracht laat zien is niet veel soeps, het heeft het moeilijk om de bezoekers uit verband te spelen.
 • 18' Wesley Vanbelle mist de elfmeter, in de rebound schiet De Cuyper via een bezoekend been over!
 • 17' Strafschop Eendracht Aalst na een overtreding op Kevin Janssens.
 • 14' Eendracht is baas maar het komt niet makkelijk tot kansen tegen dit stugge Vosselaar.
 • 10' Goal !! Vansimpsen rondt een knappe voorzet van De Cuyper af (met dank aan de flaterende bezoekende doelman)
 • 8' Nog geen enkel Aalsters doelgevaar genoteerd.
 • 5' KVV Vosselaar is duidelijk niet naar Aalst gekomen om zich in te graven. De bezoekers starten stevig aan de wedstrijd.
 • 3' Hendryckx knalt over.
 • 2' Lievens krijgt geel na handspel + vrije trap Vosselaar aan de rand van de zestien!
 • 1' Eendracht Aalst trapt de wedstrijd op gang!
 • 15u58 Beide ploegen betreden het veld. Er is niet zoveel volk opgekomen voor dit bekertreffen (4de ronde Cofidiscup)
 • 15u56 Eigenlijk speelt VV Vosselaar vandaag thuis maar om geen verwarring te zaaien is Eendracht de thuisploeg op deze LIVE-pagina.
 • 15u55 Geen Philippe Janssens vandaag, hij is licht geblesseerd. Ook Mike Smet blijft uit voorzorg aan de kant.
 • 15u50 Welkom vanuit het Pierre Cornelisstadion !
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 10' Vansimpsen 1-0, 33' Engelen 1-1, 52' Vanbelle 2-1 (pen)
 • 2' Lievens, 23' Havermans, 45' Engelen

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens
7. De Cuyper
10. Janssens K.
11. Van Damme
17. Bogaerts
19. De Neve (72' Martin)
18. Vansimpsen (84' Bael)
20. Shkodra (62' Koulibaly)

1. Vervoort
3. Llapashtica
4. Sas
5. Nijs
6. Engelen
7. Hendryckx
11. Krajisnik (81' Haest)
12. Jansen
14. Julien (77' Aerts)
15. Thys
16. Havermans (61' Smits)

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres