6 - 1 Club Brugge Eendracht Aalst

woensdag 24 september 2014 - 20u30
Cofidis Cup

VOORBESCHOUWING

Aanstaande woensdag staat voor velen onder ons de wedstrijd van het jaar op het programma. Het was lang geleden maar eindelijk kon Eendracht nog eens doorstoten in de Beker van België. Na het uitschakelen van Vosselaar en Waterloo wacht de loodzware verplaatsing naar Club Brugge. Onze spelers zullen alvast kunnen rekenen op naar schatting 1500 meereizende Aalsterse fans. Zij zullen zonder twijfel en ongeacht de uitslag voor een uitzinnige sfeer zorgen.

Brugsche Football Club

Club Brugge KV werd opgericht in het jaar 1891. Oud-leerlingen van enkele Brugse scholen sloegen de handen in elkaar en richtten de Brugsche Football Club op. De Engelse naam kwam er door de invloed van de vele Engelsen die in West-Vlaanderen zijn komen wonen. Al snel kwam er onenigheid onder de leden en er ontstond een tweede Brugse club Football Club Brugeois. Enkele jaren later keerde de liefde echter al terug en werden ze terug één team. De Franse benaming werd behouden. De club vierde zijn eerste titel in de hoogste afdeling tijdens het seizoen 1919-1920. De naam werd veranderd naar Koninklijke Vereniging FC Brugeois. Tussen de jaren ’40 en 50’ bengelde de Bruggelingen tussen eerste en twee klasse. Sinds 1959 spelen ze echter onafgebroken in de hoogste afdeling. Dertien jaar later wijzigde de naam officieel naar Club Brugge KV. In 1975 verhuisden ze van het Albert Dyserynckstadion naar het huidige Olympia / Jan Breydelstadion. Een seizoen later bereikt Club Brugge de finale van de Uefa Cup en twee jaar later speelde het de finale van de Europacup I. Telkens was Liverpool te sterk. Tijdens het seizoen 1980-1981 ontsnapte Club aan een serieuze kater, degradatie naar tweede werd maar net ontlopen. Georges Kessler zette de volledige club terug op de rails.

Tussen 1991 en 1997 stond Hugo Broos er aan het roer. Broos behaalde enkele knappe Europese resultaten en werd twee maal kampioen. Eric Gerets nam de fakkel over en kon in zijn eerste seizoen met spelers als Anic, Jankauskas en Lesnjak de titel vieren. Van 2002 tot 2006 stond Trond Sollied aan het Brugse roer. Hij won twee titels, twee bekers en twee keer de Supercup. Nadien raakte Club in een jarenlange dip. Onder andere Ceulemans en Ferrera werden de laan uitgestuurd. Ook Jacky Matthijsen en Adrie Koster konden het tij niet tijdig keren en vele Club supporters moesten wachten op een nieuwe Brugse titel. Op het einde van het seizoen kwam Francois Sterchele om het leven, nog steeds geëerd door de fans tijdens de 23ste minuut van elke wedstrijd. Eind 2011 bracht Christophe Daum Brugge opnieuw op de rails. Jammer genoeg koos Daum er zelf voor om op het einde van het seizoen te vertrekken. Nadien kwam Leekens aan het roer (die historie zit nog bij iedereen vers in het geheugen) maar hij en later Garrido konden er niets in slagen om Club kampioen te maken. Met Michel Preud’homme en een hele resem nieuwe spelers proberen ze opnieuw successen te boeken. Club won in totaal 13 landstitels, 10 keer de Beker van België, 13 maal de Supercup en hebben 1 keer de finale gehaald van de Europese Beker voor Landskampioenen. Vrij indrukwekkend dus.

Foto voorbeschouwing De nieuwste sensatie van Club: Obbi Oulare

Spelerscarrousel

Dat er bij Club Brugge de laatste jaren heel wat trainers en spelers de revue gepasseerd zijn zal nog niemand ontgaan zijn. Dit seizoen kwamen onder andere Davy De Fauw (Zulte-Waregem), Fernando Menegazzo (Al-Shabab), Francisco ‘Gato’ Silva (uitleenbeurt Ossasuna), Felipe Gedoz (Defensor Sporting), Ruud Vormer (Feyenoord) en José Izquierdo (Once Caldas) de Brugse rangen versterken. Maar dé revelatie van het seizoen tot nu toe komt uit de eigen jeugd en heet Obbi Oulare. De zoon van Souleymane Oulare (ex-Racing Genk) maakte in zijn twee wedstrijden die hij nog maar speelde voor Club enorm veel indruk. De bonkige spits, 96 kilogram voor 1m96, is een echte gesel voor de defensie waar de Aalsterse defensie zijn handen vol mee zal hebben.

Uit een ander vaatje tappen

Eendracht kon afgelopen zondag niet echt overtuigen tegen Patro Eisden Maasmechelen. De spelers zullen het dus over een andere boeg moeten gooien willen we enige rol van betekenis spelen. Ongetwijfeld is elke speler hypergemotiveerd om voor een stunt te zorgen in het Jan Breydelstadion. Aan de supporters zal het volgens ons alvast niet liggen. Net zoals tegen Sint-Truiden enkele jaren geleden is er een enorme volksverhuis op til. Al 1195 supporters kochten een ticket in voorverkoop. Reken hier nog een paar honderdtal mensen die ter plaatse een ticket zullen kopen bij en het bezoekersvak zal kolken!

Woordje van de trainer

"De hele kern is uitgenodigd om de trip mee te maken naar Club Brugge en daar zal de selectie van 15 spelers gemaakt worden. Wij willen ons normale spel proberen te brengen tegen een topclub in België en zien hoever we daar mee geraken. Supporters, bedankt dat jullie met zovelen aanwezig zullen zijn!"

Enkel Daniel Rodrigo de Oliveira is onbeschikbaar. Hij traint individueel met een fysiotherapeut.

Selectie

Regi Van Acker kiest voor de wedstrijd zijn 15 namen uit: Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Filipovic, Lievens, Vanbelle, Geenens, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens P., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Bael, Lapage, Van Der Hoeven.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #3
 • Stadion: Jan Breydelstadion
 • Adres: Olympialaan 72, 8200 Brugge
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voorafgaand aan het bekerduel met Club Brugge zijn er ook een aantal cateringformules in het Jan Breydelstadion. Klik hier voor meer informatie en prijzen.

TICKETINFO

Voor deze bekerwedstrijd houdt Eendracht Aalst een voorverkoop. Op de volgende data kunnen supporters terecht voor tickets:

 • Maandag 15/09 van 18u30 tot 20u (stadion)
 • Woensdag 17/09 van 18u30 tot 20u (stadion)
 • Vrijdag 19/09 van 18u30 tot 20u (Zandberg)
 • Zondag 21/09 van 16u45 tot 18u (na wedstrijd)
 • Maandag 22/09 van 18u30 tot 20u (stadion)

De vakken voor Eendracht Aalst zijn 421 en 422 in tribune Zuid en kunnen indien nodig uitgebreid worden naar 423 en verder. De ticketprijs bedraagt € 7,50 voor een zitplaats. Er is geen combiregeling, de loketten zijn dus ook voor de wedstrijd geopend in het het Jan Breydelstadion.
 
Indoor- en outdoorseats in vak 123/124 (toegang via logegebouw) kosten € 20 (+btw), maar kunnen enkel aangekocht worden via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (niet via EA). Dit met vermelding van het aantal seats, facturatiegegevens en BTW-nummer.

BUSREIZEN

Opgelet, verplichte aanrijroute Jan Breydelstadion voor bezoekende supportersbussen en personenwagens. Klik hier voor meer informatie.

Supporters die graag de verplaatsing maken met een bus, kunnen zich inschrijven bij één van onze supportersclubs of kunnen ook een combiticket aankopen voor de autocars die worden ingelegd door de club. De combitickets zijn eveneens te koop tijdens de voorverkoopdagen aan de prijs van € 20 (wedstrijd+bus).

WEDSTRIJDVERSLAG

Trainer Regi Van Acker bracht Tjendo De Cuyper en Niels Martin aan de aftrap waardoor Donjet Shkodra en Kevin Janssens op de bank moesten plaatsnemen.  De herstelde Gianni De Neve maakte ook weer zijn opwachting in het elftal ten nadele van Arnaud De Greef.

Snelle tegengoals

De openingsminuten verliepen vrij rustig.  Nadat Eendracht de eerste hoekschop van de wedstrijd had versierd, knalde José Izquierdo aan de overzijde over doel.  De eerste echte mogelijkheid leverde ook meteen een doelpunt op want Nicolas Castillo kopte raak.  Amper een minuutje later glipte Nikola Storm door de buitenspelval en de Bruggeling verschalkte Kevin Van Den Noortgaete met een lob (2-0).  Na twintig minuten maakte Matthias Lievens bijna een own-goal na een voorzet van Davy De Fauw maar Kevin Van Den Noortgaete kon gelukkig nog net tussenbeide komen.  Wit-zwart probeerde er uit te komen maar Matthew Ryan echt aan het werk zetten, zat er niet meteen in.  Tegelijkertijd bleven ook Brugse kansen uit.  Acht minuten voor de rust moest Kevin Van Den Noortgaete dan toch nog eens de handen uit de mouwen steken om de poging van Nikola Storm te pakken.  Voor Aalst werd een schot van Niels Martin afgeblokt.  De score wijzigde echter niet meer en we gingen rusten bij een 2-0 stand.

Verdiende eerredder

Na de rust kwam het eerste doelgevaar van de bezoekers.  Een Aalsterse corner bleef hangen in de zestien en Niels Martin mikte uiteindelijk over.  De West-Vlamingen reageerden via Davy De Fauw maar Kevin Van Den Noortgaete had een knappe voetreflex in huis.  Net voor het uur zagen we de beste kans voor Eendracht tot op dat moment.  De ingevallen Kevin Janssens knalde voorlangs na een voorzet van Ken Van Damme.  Bij Club lukte scoren wel.  Na een botsing tussen Kevin Van Den Noortgaete en Tom De Sutter ging de bal op de stip en Felipe Gedoz miste niet.  Onder impuls van de vele meegereisde enthousiaste supporters liet men bij Aalst het hoofd niet hangen en er waren zelfs een aantal opeenvolgende mogelijkheden.  Zo trapte Tjendo De Cuyper van dichtbij over en kopte Ratko Vansimpsen een voorzet van Wesley Vanbelle in de handen van Matthew Ryan.  Eendracht bleef komen en Matthew Ryan moest plat om het schot van Philippe Janssens onschadelijk te maken.  De beloning kwam er dan toch toen Gianni De Neve de verdiende eerredder hoog in doel trapte.

Zware cijfers

Lang duurde de vreugde echter niet want Tom De Sutter kopte een kwartier voor tijd raak en een paar minuten later kreeg de thuisploeg een tweede strafschop.  José Izquierdo zette de elfmeter om en plots stond er 5-1 op het scorebord.  In de slotminuten voorkwam Kevin Van Den Noortgaete nog een paar keer een zesde tegendoelpunt maar dat kwam er uiteindelijk toch nog nadat Tom De Sutter een hoekschop tegen de netten kopte.

Voor Eendracht zit het bekeravontuur er dus op na deze zware nederlaag en men kan nu volledig op de competitie focussen.  Eerstvolgende opdracht in dat verband is de verplaatsing naar Heist van komende zaterdag.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 12' Castillo (1-0), 13' Storm (2-0), 60' Gedoz (3-0 penalty), 72' De Neve (3-1), 75' De Sutter (4-1), 77' Izquierdo (5-1 penalty), 89' De Sutter (6-1)
 • 32' Castillo, 33' De Cuyper

  1. Ryan
  2. De Fauw
  5. Silva
  6. Menegazzo
18. Gedoz (63' Vazquez)
22. Izquierdo (78' Vormer)
28. De Bock
30. Castillo (45' De Sutter)
40. Engels
42. Storm
44. Mechele

  1. Van Den Noortgaete
  3. Vanbelle
  6. Lievens
  7. De Cuyper
  9. Martin (54' K. Janssens)
11. Van Damme
14. P. Janssens
17. Bogaerts
18. Vansimpsen (70' Koulibaly)
19. De Neve
22. Smet (54' De Greef)

Fases

 • 90' Meteen ook de eindstand.
 • 89' De Sutter krijgt te veel vrijheid en kopt de 6-1 binnen na een hoekschop.
 • 87' Van Den Noortgaete voorkomt tot twee keer toe een nieuwe tegengoal.
 • 85' Desondanks verliezen onze supporters hun goed humeur niet. Ze blijven zingen.
 • 82' Club leidt verdiend maar de score is misschien toch wat overdreven.
 • 77' Tweede strafschop voor de thuisploeg. Izquierdo trapt de 5-1 in doel.
 • 75' De Sutter kopt raak en de 4-1 is een feit.
 • 72' Eendracht wordt beloond voor de goede wil. De Neve knalt de 3-1 hoog in doel.
 • 71' Ryan moet plat om een schot van Philippe Janssens in corner te duwen.
 • 70' Derde vervanging. Vansimpsen mag gaan rusten en Koulibaly komt in zijn plaats.
 • 68' Vansimpsen kan net niet bij een voorzet van Kevin Janssens. Aalst blijft het proberen.
 • 67' Voorzet Vanbelle, Vansimpsen kopt in de handen van Ryan.
 • 65' De Cuyper van dichtbij over na een voorzet vanop de linkerflank.
 • 63' Tweede Brugse wissel. Vazquez in, Gedoz out.
 • 60' Van Den Noortgaete botst met De Sutter en de ref fluit penalty. Gedoz mist niet en 3-0.
 • 58' Beste kans voor Eendracht. Kevin Janssens knalt voorlangs na een voorzet van Van Damme.
 • 54' Dubbele wissel. De Greef en Kevin Janssens komen Smet en Martin aflossen.
 • 52' Van Den Noortgaete stopt de poging van De Fauw met een voetreflex.
 • 47' De bal blijft in de zestien hangen na een hoekschop. Uiteindelijk mikt Martin over.
 • 45' De tweede helft gaat van start.
 • 45' De Sutter komt in de plaats van Castillo.
 • 45' We gaan rusten bij 2-0 in het voordeel van Club.
 • 43' Er valt niet zo veel te beleven in de slotfase van de eerste helft.
 • 38' Schot van Martin wordt afgeblokt.
 • 37' Van Den Noortgaete pakt een poging van Storm.
 • 33' De Cuyper is de volgende die tegen een geel karton aankijkt.
 • 32' Castillo met twee opeenvolgende fouten en terecht geel.
 • 28' Eendracht probeert er af en toe uit te komen maar doelgevaar leverde dit nog niet echt op.
 • 23' Tijd voor de Sterchele-minuut bij de Brugse supporters.
 • 20' Bijna een own-goal van Lievens na een voorzet van De Fauw. Van Den Noortgaete brengt in extremis redding. Bij de daaropvolgende hoekschop kopt Engels op onze doelman.
 • 19' Van Den Noortgaete duikt gepast in de voeten van Izquierdo.
 • 13' Storm verdubbelt meteen de score (2-0).
 • 12' Castillo kopt de 1-0 tegen de netten.
 • 10' Izquierdo met het eerste schot op doel maar zijn poging gaat over.
 • 7' De eerste corner is voor Aalst maar de bal wordt weggewerkt aan de eerste paal.
 • 3' De meegereisde Aalsterse fans laten zich alvast horen.
 • 1' Eendracht mag aftrappen.
 • 0' Trainer Van Acker brengt De Cuyper en Martin aan de aftrap. Hierdoor moeten Shkodra en Kevin Janssens genoegen nemen met een zitje op de bank. De Neve keert ook terug in de ploeg ten nadele van De Greef.
 • 0' Volg hier mee hoe Eendracht Aalst het er vanaf brengt in zijn bekerwedstrijd tegen Club Brugge.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 12' Castillo (1-0), 13' Storm (2-0), 60' Gedoz (3-0 penalty), 72' De Neve (3-1), 75' De Sutter (4-1), 77' Izquierdo (5-1 penalty), 89' De Sutter (6-1)
 • 32' Castillo, 33' De Cuyper

  1. Ryan
  2. De Fauw
  5. Silva
  6. Menegazzo
18. Gedoz (63' Vazquez)
22. Izquierdo (78' Vormer)
28. De Bock
30. Castillo (45' De Sutter)
40. Engels
42. Storm
44. Mechele

  1. Van Den Noortgaete
  3. Vanbelle
  6. Lievens
  7. De Cuyper
  9. Martin (54' K. Janssens)
11. Van Damme
14. P. Janssens
17. Bogaerts
18. Vansimpsen (70' Koulibaly)
19. De Neve
22. Smet (54' De Greef)

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres