2 - 3 KVW Zaventem Eendracht Aalst

woensdag 20 augustus 2014 - 19u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Na de winst in het bekertreffen van afgelopen weekend mag Eendracht Aalst komende woensdag opnieuw aan de bak tegen promovendus KV Woluwe-Zaventem in een uitgestelde wedstrijd van de openingsspeeldag. De wedstrijden volgen elkaar nu in een sneltempo op want  een paar dagen later wacht vierdeklasser Waterloo voor de vijfde ronde van de Cofidiscup.

Fusieclub

In 2003 onstond de club KV Woluwe-Zaventem na een fusie tuyssen KVK Zaventem en KV Wosjot Woluwe. KV Wosjot Woluwe was zelf al een fusieclub die ontstond uit Woluwe Royal Sporting Club en Wosjot Woluwe. KV Woluwe-Zaventem erfde het stamnummer 3197 van Woluwe Royal Sporting Club, ontstaan in 1939, aangesloten bij de KBVB in 1941. KVK Zaventem daarentegen ontstond reeds in 1921 en had stamnummer 424 maar de fusieclub ging verder onder het stamnummer van Woluwe Royal Sporting Club en het oudste stamnummer werd definitief geschrapt in 2003. Sinds zijn ontstaan in 2003 was de fusieclub actief in eerste provinciale, vanaf 2006 zijn ze actief in vierde klasse. in 2008 lukte de promotie naar derde klasse, waar ze tot vorig jaar actief waren. Opvallend is dat ze bijna elk seizoen de eindronde behaalden, ook in 2012 toen ze op een troosteloze 12de plaats eindigden. Vorig jaar werd de fusieclub kampioen in derde klasse B met 70 punten zodat ze voor het eerst in hun geschiedenis mogen aantreden in de tweede klasse.

De tegenstander

KV Woluwe-Zaventem is net zoals Eendracht Aalst uitstekend gestart met twee overwinningen en telt dus ook een knappe 6/6. Het won zijn eerste wedstrijd op het veld van KSV Roeselare met knappe 0-2 cijfers en een paar dagen later won het ook zijn uitwedstrijd op het veld van Racing Mechelen met het kleinste verschil (0-1). Telkens was ene Maurice Weynants de absolute uitblinker bij de Brabanders. "Kleine Maurice" is een pijlsnelle flankaanvaller scoorde in de wedstrijd tegen RC Mechelen het enige doelpunt van de wedstrijd en bracht eerder op het veld van Roeselare de thuisdefensie meermaals in de verlegenheid. Een speler in bloedvorm dus en extra in de gaten te houden. Toch ook een bekende naam bij onze komende tegenstander. Denis Dessaer, onze man van het seizoen 2007-2008, is er aan de slag en fungeert er -hoe kan het ook anders- als onverzettelijke rots in de branding. Eendracht is alvast gewaarschuwd: dit KV Woluwe-Zaventem is alles behalve een hapklare brok.

Foto voorbeschouwing Krijgen de Aalsterse fans een nieuwe overwinning voorgeschoteld?

Leidersplaats

Beide ploegen maken woensdagvanavond (aanvangsuur 19u00) onderling uit wie samen met KAS Eupen en OHL de leiding mag nemen in de Proximus-league. Voor Eendracht Aalst een unieke kans om met 9/9 een droomstart te maken en zo de drie opeenvolgende toppers zonder druk aan te vatten. Want met achtereenvolgens R. Antwerp FC, KAS Eupen en STVV staan er drie loodzware opdrachten op amper zeven dagen tijd geprogrammeerd. Trainer Van Acker zal dus elke speler uit zijn kern nodig hebben om deze drukke periode door te komen, wetende dat volgende week zondag alweer een bekerwedstrijd met grote inzet wacht. Bij Eendracht keren, in vergelijking met Vosselaar, Mike Smet en Philippe Janssens terug in de ploeg. Het wordt uitkijken met welke veldbezetting de coach zal aantreden tegen de promovendus. Met Philippe Janssens beschikt Eendracht echter over een sleutelspeler die niet alleen wedstrijden zelf kan beslissen maar ook het spelpeil in z'n eentje omhoog kan krikken. Voorts zal ook Niels Martin voor het eerst dit seizoen in de kern zitten voor de competitie. Martin, die een sterke voorbereiding achter de rug heeft, zal vermoedelijk starten op de bank. Voor Predrag Filipovic, nagenoeg hersteld van een quadricepsblessure, komt de wedstrijd nog te vroeg. Voorts kan Van Acker beschikken over zijn voltallige kern.

De trainer aan het woord

"Onze tegenstander van komende woensdag, KV Woluwe-Zaventem, is ook prima gestart met 6/6 dus de hamvraag zal zijn: wie haakt zijn karretje aan bij leiders KAS Eupen en OH Leuven?Zij starten steeds vanuit een compacte verdediging en schakelen enorm snel om via hun snelle flanken. Niettegenstaande heeft onze komende tegenstander ook een aantal ervaren spelers rondlopen zoals een Dessaer, die nog wel gekend is in Aalst. Het wordt in ieder geval geen makkelijke avond..."

Oproep bestuur

Het voltallige Eendracht-bestuur roept langs deze weg de supporters op om de ploeg massaal te ondersteunen op het veld van KV Woluwe-Zaventem. Eendracht wil de kans om mee aan de leiding te komen niet laten liggen en kan alle extra steun goed gebruiken! Iendracht Veroit!

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens P., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Bael, Van Der Hoeven. Predrag Filipovic heeft de training hervat, de wedstrijd komt nog iets te vroeg. Kempeneer, Lapage en Geenens treden vrijdag aan met Jong Eendracht Aalst.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #1
 • Stadion: Gemeentelijk Sportstadion
 • Adres: Quinkenstraat z/n, 1930 Zaventem
 • Scheidsrechter: Delferière Sebastien
 • Lijnrechters: De Neve Yves en Stalport Frederick
TICKETINFO

Eendracht supporters die de korte verplaatsing maken naar Zaventem dienen de toegang en parking via de Chrysantenlaan te gebruiken.

BUSREIZEN

In principe leggen volgende supportersclubs een bus in voor deze wedstrijd:

WEDSTRIJDVERSLAG

KV Woluwe-Zaventem en Eendracht Aalst namen het in de uitgestelde wedstrijd van de eerste speeldag tegen mekaar op met de leidersplaats als inzet.  Beide teams boekten immers een knappe 6 op 6 en konden bij winst mee aan de kop van het klassement komen.  Trainer Regi Van Acker stuurde hetzelfde elftal als op Dessel de wei in om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

Droomstart

De meegereisde Aalsterse supporters mochten meteen feesten want hun ploeg klom in de openingsminuut al op voorsprong.  Philippe Janssens speelde de bal tot bij Donjet Shkodra en onze nummer 20 knalde hem tegen de netten (0-1).  Eendracht kon de kat nu iets meer uit de boom kijken en het ving de thuisploeg, zonder zelf ook echt gevaarlijk te zijn, goed op.  Na iets minder dan een half uur spelen, kon de nieuwbakken tweedeklasser dan toch eens dreigen maar Maurice Weynants werd afgeblokt.  In de 33e minuut werd de verworven bonus verdubbeld.  Philippe Janssens kroop opnieuw in de rol van aangever en Donjet Shkodra trapte zijn tweede van de avond overhoeks binnen (0-2).  Dit werd meteen ook de stand bij de rust.

Doelpuntenrijk slot

Bij KV Woluwe-Zaventem begon men iets vinniger aan de tweede helft en Dylan Van Welkenhuysen kon net niet bij een lage voorzet van Stef Van Den Heuvel.  Aan de overkant probeerde Aalst het vooral vanuit de tweede lijn via Philippe Janssens en Gianni De Neve maar doelman Radenko Vujadinovic bracht telkens redding.  Tussendoor had Kevin Van Den Noortgaete geen problemen met de poging van Denis Dessaer.  De thuisploeg bleef het vooral via de flanken proberen maar de laatste pass was steeds onzuiver waardoor doelgevaar uitbleef.  Kevin Janssens zette zich na 72 minuten goed door maar zag zijn schot via een verdediger in corner verdwijnen.  Nadat Joren Dehond naast knalde, werd Ratko Vansimpsen door Philippe Janssens alleen voor doel afgezonderd en onze aanvalsleider miste, oog in oog met Radenko Vujadinovic, niet (0-3).  Kevin Van Den Noortgaete pakte een trap van Maurice Weynants maar tegen het afstandsschot van Axel Dheur had ons sluitstuk geen verhaal (1-3).  Diep in blessuretijd kopte ex-speler Denis Dessaer nog raak na een hoekschop (2-3).  Verder dan deze aansluitingstreffer kwam KV Woluwe-Zaventem echter niet meer want scheidsrechter Sebastien Delferière maakte er meteen een einde aan.

Eendracht Aalst zet de zegereeks verder en pronkt met 9 op 9 mee aan de leiding van de Proximus League.  Voor de volgende competitiewedstrijd komt Antwerp op bezoek.  Aanstaande zondag wacht echter eerst nog het niet te onderschatten Waterloo in de vijfde ronde van de Cofidis Cup.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 1' Shkodra 0-1, 33' Shkodra 0-2, 82' Vansimpsen 0-3, 88' Dheur 1-3, 93' Dessaer 2-3
 • 26' Shkodra, 86' Bael

1. Vujadinovic
4. Fournier
6. Regnier (45' Dheur)
7. Weynants
9. Van Ongeval
11. Ben Abbes (89' Essikal)
17. Van Den Heuvel
19. Nwadikwa
21. Dessaer
24. Charlier (67' Dehond)
33. Van Welkenhuysen

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
10. K. Janssens (84' Koulibaly)
11. Van Damme
14. P. Janssens
17. Bogaerts
18. Vansimpsen (87' De Cuyper)
19. De Neve
20. Shkodra (78' Bael)
22. Smet

Fases

 • 94'Opgelet, gesloten loketten op de wedstrijddag tegen de Great Old.  Voorverkoopdata komen morgen op de website.
 • 94'Volgende week zondag ontvangen we Royal Antwerp FC als medeleider.  Be there!
 • 94'De meegereisde supporters bouwen een feestje in het uitvak. Jullie volgden met een 700-tal deze live verslaggeving.
 • 93'De scheidsrechter fluit meteen na de aftrap af waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.  Eendracht mee aan de leiding!
 • 93'Dessaer kopt de 2-3 binnen na een hoekschop. Opletten geblazen!
 • 88'Dheur verschalkt Van Den Noortgaete met een afstandsschot.  De eer is gered voor de thuisploeg (1-3).
 • 87'Regi Van Acker voert zijn laatste wissel door.  De Cuyper komt in de plaats van Vansimpsen.
 • 86'Van Den Noortgaete stopt een schot van Weynants.
 • 84'Koulibaly lost Kevin Janssens af.
 • 82'Vansimpsen maakt het op een tegenaanval helemaal af (0-3).
 • 80'Dehond knalt naast.
 • 78'Bael vervangt Shkodra.
 • 72'Kevin Janssens met een mogelijkheid maar een thuisverdediger steekt er nog net een voetje tussen. De daaropvolgende corner levert niks op.
 • 66'Vujadinovic stopt andermaal een schot van Philippe Janssens.
 • 65'De neo-tweedeklasser probeert het vooral via de flanken maar voorlopig zonder echt gevaarlijk te worden.
 • 57'Ex-speler Dessaer zet zijn voet tegen een voorzet. Van Den Noortgaete pakt makkelijk.
 • 56'Vujadinovic moet plat op een poging van De Neve.
 • 53'Philippe Janssens mikt op Vujadinovic.
 • 49'De thuisploeg is scherper uit de kleedkamer gekomen. Van Welkenhuysen kan net niet bij een lage voorzet.
 • 46'Als Eendracht dit kan vasthouden in de tweede helft komt het aan de leiding samen met Eupen en OHL
 • 46'De tweede helft is net van start gegaan.
 • 45'We gaan rusten met een 0-2 voorsprong.
 • 40'Er zijn naar schatting een 250 Aalsterse supporters meegereisd. Zij zijn uiteraard in hun nopjes met de huidige gang van zaken.
 • 33'Philippe Janssens kruipt opnieuw in de rol van aangever en Shkodra knalt zijn tweede overhoeks binnen (0-2).
 • 28'KVW Zaventem komt een eerste keer dreigen. Weynants wordt afgeblokt.
 • 26'Shkodra krijgt een gele kaart onder de neus geduwd na een overtreding.
 • 21'Shkodra met een individuele actie maar zijn voorzet waait over de doellijn.
 • 15'Buiten de goal valt er geen doelgevaar meer te noteren.
 • 10'Voor de thuisploeg is dit trouwens het eerste tegendoelpunt in deze competitie.
 • 6'Philippe Janssens mag de assist bij het doelpunt op zijn naam schrijven.
 • 1'Shkodra knalt raak en bezorgt zijn team een droomstart (0-1).
 • 0'Eendracht trapt de partij op gang.
 • 0'Regi Van Acker kiest voor dezelfde startelf als op Dessel Sport.
 • 0'KVW Zaventem en Eendracht Aalst spelen zo meteen hun uitgesteld duel van de eerste speeldag. Beide ploegen boekten intussen een mooie 6 op 6 en komen bij winst mee aan de leiding.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 1' Shkodra 0-1, 33' Shkodra 0-2, 82' Vansimpsen 0-3, 88' Dheur 1-3, 93' Dessaer 2-3
 • 26' Shkodra, 86' Bael

1. Vujadinovic
4. Fournier
6. Regnier (45' Dheur)
7. Weynants
9. Van Ongeval
11. Ben Abbes (89' Essikal)
17. Van Den Heuvel
19. Nwadikwa
21. Dessaer
24. Charlier (67' Dehond)
33. Van Welkenhuysen

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
10. K. Janssens (84' Koulibaly)
11. Van Damme
14. P. Janssens
17. Bogaerts
18. Vansimpsen (87' De Cuyper)
19. De Neve
20. Shkodra (78' Bael)
22. Smet

Foto's

Foto's: Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres