2 - 1 Eendracht Aalst KRC Mechelen

zondag 10 augustus 2014 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Met een weekje (verplichte) vertraging kan voor Eendracht Aalst nu zondag de nieuwe competitie eindelijk beginnen. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is meteen ook een erg aantrekkelijke affiche want met RC Mechelen komt een echte traditieclub op bezoek. Eendracht houdt best de punten thuis want met nog wedstrijden tegen R. Antwerp FC, KAS Eupen en STVV in het verschiet kent het een loodzware competitiestart.

Rijke geschiedenis

De "Racing" behaalde vorig jaar -oververdiend- de titel in derde klasse A en promoveerde zo na maar liefst twintig (!) seizoenen derde klasse (en één jaartje vierde) opnieuw naar de tweede klasse, tot grote vreugde van het bestuur, spelers én supporters. RCM eindelijk opnieuw waar het echt thuishoort, zoals dat voor een traditieclub betaamt want dat is Racing Mechelen absoluut. Racing Club de Malines werd opgericht in 1904 (stamnummer 24) en is daarmee slechts enkele dagen ouder dan eeuwige rivaal en stadsgenoot KV Mechelen (stamnummer 25). De "Racingers" beleefden hun sportieve hoogtepunten in de eerste klasse vooral voor en net na de tweede wereldoorlog. Eén van hun bekendste Belgische ex-spelers is zonder twijfel commentator-icoon Rik De Sadeleer. De Nederlander Henk Vos (ex-Germinal Ekeren, ex-Standard en ex-Feyenoord o.a.) moet dan zowat één van hun bekendste buitenlandse spelers zijn geweest uit hun geschiedenis. Ook onze trainer Regi Van Acker was een paar jaar terug hoofdtrainer bij Racing. Hij nam echter ontslag uit onvrede met het bestuur en de vaudeville rond de Mexicaanse overname.

De tegenstander

Anno 2014 beschikt Racing Mechelen over een stevige ploeg. De fundamenten van het team bestaan uit steunpilaren die Racing vorig seizoen de titel schonken in derde klasse. En daar is nu op verder gebouwd. Door hun beperkte financiële slagkracht staan vier eventuele versterkingen op de helling (de overgang van o.a. Daniel Rodrigo De Oliveira en Julien Guerenne). Het is niet duidelijk of zij nog worden aangeworven. Veel bekende namen zijn er niet terug te vinden in de kern van de Mechelaars. De meest bekende is die van Daan Vaesen (ex-Racing Genk, ex-KSV Roeselare en ex-FCV Dender), die heel wat wedstrijden in de eerste klasse op zijn teller heeft. Op de openingsspeeldag verloor Racing thuis van OH Leuven maar toonde dat het zijn plaats in tweede zeker niet heeft gestolen.

 

Foto voorbeschouwing Wesley Vanbelle, een defensieve sterkhouder met offensieve impulsen.

Gezonde ambitie

Met de aanstelling van Regi Van Acker koos het bestuur voor een echte vakman. Tijdens de voorbereiding werd snel duidelijk dat de nieuwe coach het met Eendracht over een andere boeg wil gooien door met twee zuivere spitsen te gaan spelen. Daar waar vroeger er steevast één diepe man de aanval moest dragen en twee snelle flanken keer op keer het verschil moesten maken, wil Van Acker afrekenen met die voorspelbaarheid. Eendracht wil dus zoals vanouds dominanter gaan spelen, het wordt voor Van Acker cruciaal om het perfecte evenwicht in de ploeg te vinden. Het bestuur wil dit seizoen absoluut in de linkerkolom eindigen. Er is al veel geschreven over de hervormingen in tweede klasse maar één ding is zeker: er moet én zal iets gebeuren en dan mag Eendracht de trein niet missen.

Kwaliteitsvolle kern

Met aanwinst Philippe Janssens haalde Eendracht een speler met veel technische kwaliteiten in huis. Hij moet de draaischijf worden in het nieuwe systeem. Ook Ratko Vansimpsen liet tijdens de voorbereiding al aardige dingen zien en toonde de supporters dat ook hij de weg naar doel vlot kan vinden. Hij moet Stavros Glouftsis (die overigens bij KSV Temse aan de slag gaat in derde klasse nvdr.) doen vergeten en dat is op zich een erg moeilijke taak. Beiden zijn zekerheden voor zondag. Tjendo De Cuyper en Niels Martin zijn dat ook op de beide flanken maar omwille van een rode kaart eind vorig seizoen is Martin de eerste twee speeldagen geschorst. Ken Van Damme blijft de defensieve sterkhouder centraal op het middenveld, samen met Gianni De Neve. Ook Donjet Shkodra is in principe een zekerheid in het eerste elftal en dan vergeten we bijna nog Kevin Janssens. Achterin is het uitkijken of Predrag Filipovic zal starten. Onze ouderdomsdeken is superfit maar met Bogaerts, Lievens en De Greef staan nog jongens te popelen om te spelen. Wesley Van Belle en Mike Smet lijken zekerheden op de backs. En dan beschikt Van Acker nog over youngsters Bael en Koulibaly, waarvan één van hen aan de aftrap wordt verwacht. Met Kevin kempeneer en Kevin Van Den Noortgaete tenslotte, kan de ploeg rekenen op twee uitstekende doelmannen. Alle ingrediënten (al wil Van Acker nog een spits) zijn zo wel aanwezig om de vooropgestelde ambitie te behalen.

De trainer aan het woord

"Voor komend weekend is de tegenstander een oude bekende, Racing Mechelen, juist gepromoveerd naar tweede klasse. Voor mezelf een prettig weerzien met een ex-club waar nog ik nog regelmatig vrienden en kennissen van tegen het lijf loop. Ik beleefde er een mooie periode met het bereiken van de eindronde en de kwartfinales van de Beker van België.. maar kende een minder prettige afsluiter met de Mexicaanse overname en toenmalige voorzitter Dietens! Gelukkig voor de Racing zijn er terug degelijke mensen aan het bewind. Sportief heeft de ploeg een hele gedaanteverwisseling ondergaan t.o.v. de kampioenenploeg van vorig seizoen. Er zijn heel wat nieuwe spelers bijgekomen met ervaring in hogere klassen. Er staat een stevig verdedigend blok met voorin mensen met technisch sterke kwaliteiten en snelheid. Aan ons om daar een oplossing tegen te vinden..."

Selectie

Van de Noortgaete, Kempeneer, Lievens, Smet, Filipovic, De Greef, Vanbelle, Bogaerts, Van Damme, Janssens K., Janssens Ph., Shkodra, De Neve, Koulibaly, Vansimpsen, Bael, De Cuyper. Lapage, Geenens en Van Der Hoeven spelen met de beloften.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #2
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Smeets Maxime
 • Lijnrechters: Godelaine Fréderic en De Meulemeester Stijn
TICKETINFO

Voor deze wedstrijd is de combiregeling van kracht.  De loketten zullen op de wedstrijddag dus verplicht gesloten blijven. Tickets zijn enkel verkrijgbaar in voorverkoop.

Wie een ticket wenst aan te kopen, kan op de volgende data terecht in het stadion (clubcafé):

- Dinsdagavond 5 augustus van 18u tot 20u
- Donderdagavond 7 augustus van 18u tot 20u
- Zaterdagvoormiddag 9 augustus van 10u tot 12u

Dit zijn tevens extra afhaalmomenten voor abonnementen (secretariaat). Zo vermijd je zondag een lange wachtrij en mis je zeker niets van de eerste helft tegen Racing Mechelen.

Abonneehouders vak H kunnen op deze data ook hun tickets voor vak K van de eerste drie thuiswedstrijden afhalen. (secretariaat)

Op deze voorverkoopdagen kunnen enkel supporters van Eendracht Aalst tickets aanschaffen.

Tickets voor de bezoekersvakken zijn verkrijgbaar via Racing Mechelen, en enkel in combinatie met een ticket voor georganiseerd busvervoer.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen met een verdiende overwinning tegen promovendus KRC Mechelen. Hoe vlot het voor de rust ging, zo moeizaam ging het in de tweede helft. Uiteindelijk gaf Eendracht -buiten het tegendoelpunt- bitterweinig weg zodat het alsnog -verdiend- mocht zegevieren.

Sterk openingskwartier

De wedstrijd was amper op gang getrapt toen Kevin Janssens zich meteen liet opmerken met een scherpe "steel". Hij bediende met een perfecte voorzet Ratko Vansimpsen maar onze nieuwe aanvalsleider kopte het leer naast. De toon was meteen gezet want Eendracht serveerde snedig éénrichtingsvoetbal. De bezoekers, die stonden erbij en keken ernaar. Op het middenveld heersten Janssens&Janssens, gesteund door Shkodra en De Neve. Nog voor het kwartier lukte de thuisploeg het openingsdoelpunt: Kevin Janssens haalde goed uit en Gianni De Neve devieerde de bal slim tegen het net (1-0). Amper een handvol minuten later kwam de sterke Mechelse rechtsback N'Diaye goed opzetten. Hij dribbelde zich een weg door de Aalsterse defensie en gaf de bal goed voor doel maar de aangestormde Hmouda gleed de bal over de kooi van Kevin Van Den Noortgaete, die overigens in de hele eerste helft geen bal moest pakken. 

Ondermaatse afwerking

Eendracht bleek niet onder de indruk van de Mechelse prik en bleef goed voetbal serveren én kansen versieren. Zo stuurde Shkodra Vansimpsen in het straatje maar de Limburger schoot op de goed keepende De Vroe. Philippe Janssens probeerde het van ver maar opnieuw De Vroe hield het leer uit z'n doel. Een kleine tien minuten voor de rust kregen Vansimpsen én Shkodra elk een uitstekende mogelijkheid in dezelfde fase maar opnieuw werden de kansen gemist. Op slag van rusten toverde Eendracht nog een uitstekende combinatie op de mat waarbij uiteindelijk Kevin Janssens haarfijn de bal voor doel bracht en Tjendo De Cuyper koel afwerkte (2-0). Een doelpunt uit het boekje en Eendracht dook de rust in met een comfortabele voorsprong.

 

Scherper Racing

De Mechelaars kwamen veel scherper uit de kleedkamer en door de inbreng van Tuteleers gingen de bezoekers ook hun duels winnen. Gesteund door hun enthousiaste aanhang stormden de bezoekers naar voren toe. Eendracht had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en van het éénrichtingsvoetbal van de eerste helft was nu geen sprake meer. Toen Mpati een uitstekende actie uit zijn voeten schudde kon Yagan oog-in-oog met Van Den Noortgaete knap scoren (2-1). Met nog meer dan een halfuur op de klok begon al wat Racing vertegenwoordigde opnieuw te geloven in een ommekeer maar buiten een afstandsschot van Yagan (over) en een paar stilstaande fases kwamen de Maneblussers niet meer.

Invaller Bael

Eendracht liet het de tweede helft wat afweten. De ploeg kon niet voldoende reageren op de tactische ingrepen bij de tegenstander en kon de geboden ruimte in de rug van de bezoekende verdediging niet benutten. Het enige lichtpunt, buiten beide Janssens die tot de uitblinkers behoorden, was invaller Steve Bael. Als vervanger van de uit de wedstrijd verdwenen De Cuyper, zette hij goed druk op de Mechelse defensie en cijferde hij zichzelf helemaal weg in dienst van het team. Eendracht kwam op het einde nog paar keer dicht bij een derde treffer maar Philippe Janssens (afstandsschot) en Elis Koulibaly (liep zich vast) scoorden niet meer.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 12' De Neve 1-0, 44' De Cuyper 2-0, 54' Yagan 2-1
 • 21' Yagan, 41' Janssens Ph., 56' Reuse

1. Van Den Noortgaete
22. Smet
4. De Greef
17. Bogaerts
3. Vanbelle
10. Janssens K.
19. De Neve
20. Shkodra
7. De Cuyper (66' Bael)
14. Janssens Ph. (87' Koulibaly)
18. Vansimpsen (82' Van Damme)

1. De Vroe
4. Reuse
6. Vaesen
7. Gnakpa
8. Farin
9. Da Silva (46' Tuteleers)
10. Yagan
13. Hmouda
16. Brulmans (77' Depret)
17. N'Diaye
21. Mpati

Fases

 • 16u50 Afgelopen! Eendracht wint verdiend met 2-1 van een stug RC Mechelen.
 • 90' De laatste minuut officiële speeltijd is nu ingegaan.
 • 89' Kevin Janssens, die andere uitblinker, ook met een pegel maar goede redding De Vroe.
 • 87' Koulibaly komt uitblinker Philippe Janssens vervangen.
 • 86' Het begint opnieuw pijpestelen te regenen hier!
 • 84' Levert niets op.
 • 83' Hoekschop Eendracht Aalst.
 • 82' Van Damme komt Vansimpsen vervangen.
 • 81' Hard schot van Shkodra pal op een verdediger van RCM.
 • 79' Vrije trap Eendracht vanop een aantrekkelijke positie.
 • 71' De wedstrijd is alweer wat stilgevallen. Racing is wel nadrukkelijker aanwezig dan in de eerste helft.
 • 66' De Cuyper gaat eruit voor Bael.
 • 63' Eendracht heeft aanvallend nog niet veel laten zien deze tweede helft.
 • 60' Yagan met een verrassend schot, de bal gaat net over.
 • 57' Het doelpunt geeft de bezoekers vertrouwen! Opletten geblazen dus.
 • 54' Goal !! Yagan maakt de aansluitingstreffer.
 • 50' Racing is aanvallender uit de kleedkamer gekomen maar dat speelt alleen maar in de kaart van de thuisploeg.
 • 46' Racing Mechelen trapt de tweede helft op gang!
 • 14u49 Eendracht gaat rusten met een oververdiende 2-0.
 • 44' Goal !! Kevin Janssens met de voorzet, De Cuyper rondt knap af!
 • 42' Even Mechels gevaar wanneer een vrije trap voorbij alles en iedereen doorglijdt..
 • 41' Het enige wat nog niet op punt staat bij Eendracht is de afwerking.
 • 38' Alweer een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg maar noch Shkodra noch Vansimpsen kunnen scoren.
 • 30' Eendracht is baas en staat verdiend op voorsprong.
 • 27' Philippe Janssens met een harde knal, De Vroe duwt in hoekschop.
 • 24' Shkodra zondert Vansimpsen alleen af voor doel maar hij schiet pal op De Vroe.
 • 16' Eendracht ontsnapt aan de gelijkmaker: N'Diaye met een knappe actie en voorzet, Hmouda trapt van kortbij over.
 • 12' Goal !! Janssens met de knal, De Neve devieert in doel!
 • 11' Eendracht serveert eenrichtingsvoetbal, de bezoekers zijn voorlopig ongevaarlijk.
 • 5' Eendracht is goed aan de wedstrijd begonnen onder een leuke sfeer!
 • 1' Kevin Janssens met de steel, goede voorzet maar Vansimpsen kopt een uitstekende mogelijkheid naast!
 • 1' Eendracht trapt de wedstrijd op gang!
 • 14u59 Beide ploegen betreden het veld!
 • 14u50 Geen Predrag Filipovic in de kern, hij heeft last van een kleine blessure.
 • 14u45 Welkom vanuit een erg regenachtig PC-stadion voor de eerste wedstrijd en topper van het nieuwe seizoen!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 12' De Neve 1-0, 44' De Cuyper 2-0, 54' Yagan 2-1
 • 21' Yagan, 41' Janssens Ph., 56' Reuse

1. Van Den Noortgaete
22. Smet
4. De Greef
17. Bogaerts
3. Vanbelle
10. Janssens K.
19. De Neve
20. Shkodra
7. De Cuyper (66' Bael)
14. Janssens Ph. (87' Koulibaly)
18. Vansimpsen (82' Van Damme)

1. De Vroe
4. Reuse
6. Vaesen
7. Gnakpa
8. Farin
9. Da Silva (46' Tuteleers)
10. Yagan
13. Hmouda
16. Brulmans (77' Depret)
17. N'Diaye
21. Mpati

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres