0 - 2 KFC Dessel Sp. Eendracht Aalst

woensdag 13 augustus 2014 - 20u30
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Amper drie dagen na de mooie thuiswinst tegen promovendus Racing Mechelen, staat Eendracht al voor een volgende opdracht met een bezoek aan Dessel Sport. Gezien het loodzware programma dat er met rasse schreden zit aan te komen pakt Eendracht best punten op bezoek bij de Kempenaren.

Desschel Sport FC

Dat was de originele benaming van de in 1925 opgerichte voetbalclub (stamnummer 606) . Het zou meer dan 40 jaar duren vooraleer de inmiddels tot Koninklijk benoemde FC Dessel Sport voor het eerst aantrad in de nationale voetbalreeksen. En tot op de dag van vandaag is KFC Dessel Sport nog steeds actief in de nationale reeksen van ons vaderlandse voetbal, meer nog, in de op één na hoogste afdeling. Veel bekende spelers passeerden nauwelijks de revue bij Dessel Sport. Eén van de bekendste ex-spelers is zonder twijfel Patrick -Patje boemboem- Goots, die als spits het mooie weer maakte bij o.a. R.Antwerp FC, KSK Beveren, KRC Genk en KV Mechelen. En dan is er natuurlijk nog Bart Goor. De ex-Rode Duivel beëindigde zijn carrière op 40-jarige leeftijd in het shirt van Dessel Sport.

De tegenstander

KFC Dessel Sport kende een teleurstellende competitiestart. Op de openingsspeeldag verloren de groen-witten op eigen veld van AFC Tubize daar waar ze naar eigen zeggen een punt verdienden. Afgelopen weekend kwamen ze op het veld van OHL nog verrassend op voorsprong maar delfden ze toch nog het onderspit na drie plaatselijke doelpunten. Opvallend is dat Eendracht Aalst en Dessel Sport onderling van diepe spits wisselden deze zomer. Nick Van Belle, die nooit echt doorbrak bij Eendracht, verliet KVC Westerlo voor Dessel Sport. Ratko Vansimpsen deed de omgekeerde beweging nadat hij vorig seizoen nog uitkwam voor Dessel Sport. Vandaag stuurde KFC Dessel Sport wel een opmerkelijk persbericht in de wereld: onze ex-speler (en man van het seizoen 2006-2007) Marijn Steurs liet er met onmiddellijke ingang zijn contract ontbinden en maakt dus bijgevolg geen deel meer uit van de Desselse kern.

 

Foto voorbeschouwing De Cuyper scoort voor Eendracht Aalst, hopelijk is dit de voorbode voor nog meer.

Uitstekend begin

Eendracht begon uitstekend aan de nieuwe voetbaljaargang. Niet alleen de overwinning tegen RC Mechelen maar ook de manier waarop (vooral dan in de eerste helft) deed deugd voor menig Eendrachter. Er wordt weer gevoetbald in het PC-stadion, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De troepen van coach Regi Van Acker strijden niet alleen voor elke morzel grond, neen, er wordt ook prima gecombineerd en elke speler kent zijn taak en voert die ook naar behoren uit. Van Acker kent als geen ander de tweede klasse maar voelt ook goed de Aalsterse voetbalcultuur aan. Wanneer Eendracht ook de maat neemt van Dessel Sport dan kan het wel héél ontspannen toeleven naar de drie toppers op korte tijd. Thuis tegen R.Antwerp FC , op bezoek bij KAS Eupen en thuis tegen STVV op amper zeven dagen tijd!

De trainer aan het woord

"We vertrekken vroeg genoeg om met de groep onderweg een sportmaaltijd te nuttigen en ons voor te bereiden op de match. Tegenstander Dessel zal zeker 100% gemotiveerd zijn want met 0 op 6 zijn ze verplicht om de punten thuis te houden.. Met spitsen als Bennassar en Van Belle (ex-Aalst) hebben ze twee aanvallers die de klappen van de zweep kennen.. Hun middenveld heeft namen lopen als Hannes, Prince en anderen.. In de verdediging ervaren ratten als Petersen, Vosters enz. Wij kunnen pas spreken van een geslaagde start als we iets kunnen meegraaien uit het Armand Melis stadion."

Selectie

Van de Noortgaete, Kempeneer, Lievens, Smet, De Greef, Vanbelle, Bogaerts, Van Damme, Janssens K., Janssens Ph., Shkodra, De Neve, Koulibaly, Vansimpsen, Bael, De Cuyper. Lapage, Geenens en Van Der Hoeven spelen met de beloften. Filipovic is gekwetst en Martin (2/2) zit zijn laatste schorsingsdag uit.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #3
 • Stadion: Armand Melisstadion
 • Adres: Sportpark 10, 2480 Dessel
 • Scheidsrechter: Jan Boterberg
 • Lijnrechters: Kevin D'Hondt en Kristof Borms
BUSREIZEN

De supportersbussen kunnen parkeren voor de jeugdkantine van Dessel Sport, voor auto's is dat op de parking van het jeugdterrein. Beiden te bereiken via de inrit ter hoogte van het adres Brasel 32.

In principe leggen volgende supportersclubs een bus in voor deze wedstrijd:

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst kon ook zijn tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afsluiten. Op bezoek bij Dessel Sport konden de manschappen van Regi Van Acker ook de nul houden. Hierdoor start Eendracht uitstekend met een zes op zes! Coach Regi Van Acker wijzigde zijn ploeg op één plaats ten opzichte van de opener tegen RC Mechelen. Ken Van Damme kwam in de ploeg ten nadele van Tjendo De Cuyper. Van Damme nam als vanouds plaats centraal op het middenveld. Shkodra schoof door naar de rechterflank.

Knap combinatievoetbal in een sterke organisatie

Het eerste echte gevaar dat we konden noteren kwam van Eendracht. Na acht minuten speelde Kevin Janssens zich goed vrij aan de linkerkant maar zijn schot werd gekraakt waardoor thuisdoelman Kustermans er geen problemen mee kende. Acht minuten later was het meteen raak voor Aalst. Philippe Janssens met een knappe actie op links. Hij zette twee man in de wind om vervolgens de zestien in te duiken en met rechts de bal onder Kustermans te schieten, 0-1 in het voordeel van Eendracht Aalst. Halfweg de eerste helft was het weer bijna raak voor Aalst. Een knappe een-twee tussen De Neve en Philippe Janssens werd door De Neve in de handen van de Desselse doelman gekopt. Vijf minuten later een antwoord van de thuisploeg. Hannes krulde een vrije trap op de dwarsligger. Dessel kwam wat meer opzetten maar echt gevaarlijk konden ze niet zijn. Asubonteng drukte af net voor de zestien maar VDN kende hier geen problemen mee. De volgende doelkans was voor Aalst. Een afvallende bal werd door Mike Smet knap op de slof genomen maar zijn schot ging naast het Desselse doel. Net voor rust knalde Kevin Janssens zijn eerste van het seizoen tegen de netten maar de bal week nog af op Vansimpsen die jammer genoeg buitenspel stond. Het bleef dus 0-1 tot aan de rust. Eendracht bracht net zoals tegen RC Mechelen knap combinatievoetbal op de mat en kon de boel achterin goed gesloten houden.

Loeren op de counter

Tijdens de rust wisselde Bart Willemsen meteen twee spelers. Bastiaens en Janssens gingen er af voor Reniers en ex-Eendrachter Nick Van Belle. Van Acker behield zijn zelfde elf. We zijn nog geen vijf minuten ver in de tweede helft wanneer Ratko Vansimpsen Eendracht op rozen bracht en zijn ex-ploeg nog wat dichter naar een 0 op 9 duwde. Na wat geharrewar op het middenveld ging onze spits ervandoor met de bal richting Kustermans. Eens de zestien binnen knalde hij de bal knap overhoeks binnen. Knappe actie van Ratko Vansimpsen, 0-2 Eendracht Aalst! Tien minuten later volgde het antwoord van Dessel. De bedrijvige Spaenhoven stuurde van op rechts knap Bennassar diep die maar net een schoenmaat tekort kwam om VDN te verschalken. Terwijl de Eendracht supporters zich vlotjes amuseerden probeerde Dessel te dreigen via hoekschoppen en vrije trappen maar telkens zonder gevaar. Ondertussen verving Van Acker Shkodra voor Tjendo De Cuyper. Twintig minuten voor tijd dan even opschudding op en naast het veld. Bennassar revancheerde zich op Kevin Janssens en kreeg tot ieders verbazing slechts geel. Hier kwam de Desselse aanvaller goed weg. Een kwartier voor het einde toch nog even opschudding. Een afvallende bal werd door een Desselse speler over de Eendracht verdediging gedropt. VDN ging in duel met Pellegriti maar kon de bal niet vangen en ging er onderdoor. Gelukkig kon Dessel hier niet van profiteren. Even voor tijd werd het nog warm voor het doel van Aalst maar VDN hield de bal knap uit zijn netten. Eendracht won al bij al vrij gemakkelijk bij Dessel dat niet de kracht toonde om echt gevaarlijk te zijn.

Van Acker tevreden

Net zoals vorige week speelde Eendracht in de tweede helft iets dichter tegen het eigen doel en opteerde het meer voor de counter. Dit leverde, buiten het doelpunt van Vansimpsen, niet zoveel bruikbare kansen op. Daarentegen gaf het ook geen uitgespeelde kansen weg. Regi Van Acker was na de wedstrijd vooral tevreden over de eerste helft. “We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden aangezien Dessel een 0 op 9 kostte wat het kost wou vermijden. De eerste helft speelden we opnieuw knap voetbal maar vergaten we de kansen af te werken. We zijn goed op weg maar er is zeker nog werk aan de winkel. De tweede helft vroeg ik de spelers wat meer af te wachten en te loeren op de counter. Ik wil de gasten ook feliciteren met het houden van de 0, wat mentaal heel belangrijk is.” Met het oog op zondag zal Van Acker geen risico’s nemen met spelers die licht geblesseerd zijn. “We zullen morgen samen met de arts en kine bekijken wat er op te lappen valt. Natuurlijk willen ook een goede bekercampagne neerzetten maar risico’s zullen we niet nemen. We hebben nog een druk programma voor de boeg en iedereen dient zich goed te verzorgen”, aldus Van Acker .

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 13' 0-1 Ph. Janssens, 48' 0-2 Vansimpsen
 • 69' Bennassar
 • /
 • 21.Kustermans
 • 3.Bastiaans (46' Reniers)
 • 4. Petersen
 • 5.Spaenhoven
 • 7.Vosters
 • 9.Hannes
 • 11.Meeus
 • 14.Asubonteng
 • 17.Bennassar
 • 24.Pellegriti A.
 • 25.Janssens (46' Van Belle)
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 22. Smet
 • 4. De Greef
 • 17. Bogaerts
 • 3. Vanbelle
 • 10. Janssens K.
 • 19. De Neve
 • 11.Van Damme
 • 20. Shkodra (63' De Cuyper)
 • 14. Janssens Ph.
 • 18. Vansimpsen (82' Bael)

Fases

 • 90' Eendracht wint met 0-2 en pakt 6 op 6!
 • 90' Bedankt aan Vantjen, reeds 25 jaar chauffeur van onze spelersbus, om ons vanuit Dessel op de hoogte te houden van het wedstrijdverloop in de eerste helft.
 • 88' Druk van Dessel. Eerst tikt VDN de bal net uit zijn doel en nadien een strakke Desselse voorzet die gelukkig door niemand aangeraakt wordt.
 • 82' Vansimpsen gaat er af voor Bael.
 • 81' Hoekschop Eendracht Aalst. We gaan de laatste tien minuten in.
 • 77' De hoekschop levert wel niets op. Dessel probeert Eendracht te onderdrukken maar voorlopig zonder succes.
 • 75' VDN heeft ondertussen wel verzorging nodig.
 • 75' De afvallende bal wordt over de Aalsterse verdediging gespeeld. VDN gaat er onder door in duel met Pellegriti. Bogaerts kan ontzetten.
 • 74' Doelkans Dessel: Bennassar zij aan zij met De Greef richting VDN. De Greef blokt keurig af. Hoekschop
 • 71' Indraaiende bal maar niemand kan er bij.
 • 71' Hoekschop Dessel van op rechts
 • 69' Bennassar met een revanche op K. Janssens. De Desselse spits krijgt geel maar dit had rood kunnen zijn.
 • 67' Ondertussen amuseren de Eendracht fans zich rot op de tribune
 • 66' Schot Dessel van uit de tweede lijn. Opnieuw zonder gevaar.
 • 63' Vervanging Aalst: Shkodra maakt plaats voor De Cuyper
 • 62' Vrije trap van op rechts voor Dessel maar zonder gevaar.
 • 56' Knappe doorsteekpass van Spaenhoven op Bennassar die een schoenmaat te kort komt. In de handen van VDN
 • 55' Philippe Janssens lokt een vrijschop uit, die hij zelf neemt. Het harde schot wordt door de thuisdoelman met de vuisten weggewerkt
 • 53' Eindelijk internet verbinding in Dessel!
 • 48' Dessel coach Bart Wilmssen had ingegrepen bij de rust met twee wissels maar Eendracht verdubbelt meteen de score
 • 48' Vansimpsen alleen aan de haal en hij werkt keurig overhoeks af. Eendracht op rozen!
 • 48' 0-2!!!
 • 45' We gaan de rust in met een verdiende 0-1 voorsprong. Tot binnen een kwartiertje!
 • 45' De bal week af op Ratko Vansimpsen die buitenspel stond. We zijn bijna aan de rust.
 • 45' De 0-2 van Kevin Janssens wordt afgekeurd..
 • 40' Nick Van Belle is op de bank gestart bij de thuisploeg
 • 40' Eendracht is mooi op weg om met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan
 • 35' Er komt iets meer dreiging van Dessel maar onze verdediging wordt niet in verlegenheid gebracht
 • 25' Geen internetverbinding op de perstribune in Dessel maar we geven jullie via een andere weg de belangrijkste fases live mee
 • 25' Bijna de gelijkmaker. Een Desselse vrijschop raakt de lat.
 • 20' Bijna 0-2 maar de vrijstaande Gianni De Neve kopt op de thuisdoelman.
 • 13' Eén wissel ten opzichte van vorige week. Ken Van Damme vervangt Tjendo De Cuyper.
 • 13' Philippe Janssens heeft meteen de score geopend voor Eendracht Aalst!
 • 20u30 Het live verslag begint iets later, ons webteam is onderweg opgehouden waarvoor onze excuses
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 13' 0-1 Ph. Janssens, 48' 0-2 Vansimpsen
 • 69' Bennassar
 • /
 • 21.Kustermans
 • 3.Bastiaans (46' Reniers)
 • 4. Petersen
 • 5.Spaenhoven
 • 7.Vosters
 • 9.Hannes
 • 11.Meeus
 • 14.Asubonteng
 • 17.Bennassar
 • 24.Pellegriti A.
 • 25.Janssens (46' Van Belle)
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 22. Smet
 • 4. De Greef
 • 17. Bogaerts
 • 3. Vanbelle
 • 10. Janssens K.
 • 19. De Neve
 • 11.Van Damme
 • 20. Shkodra (63' De Cuyper)
 • 14. Janssens Ph.
 • 18. Vansimpsen (82' Bael)

Foto's

Foto's: Karl Holvoet, Yves Janssens, Vantjen

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres