3 - 3 WS Bruxelles Eendracht Aalst

zaterdag 13 september 2014 - 20u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Afgelopen zondag leed Eendracht zijn eerste verlies in eigen huis tegen STVV. Ondanks dat Aalst het betere voetbal op de mat bracht gingen de Limburgers met de drie punten aan de haal. Hierdoor blijven we ondanks een nul op zes toch op de vierde plaats in het klassement. Morgen trekken we naar het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. Niet om het ter ziele gegane RWDM te bekampen maar wel om met WS Bruxelles de strijd aan te gaan. De Brusselaars verloren nog maar één keer en staan net als enkele andere clubs maar op een zucht van de top vijf.

FC Kapelleveld

WS Bruxelles kan terugkijken op een geschiedenis met ups en downs. Het begon allemaal in 1948 in Evere. Daar werd de amateurclub FC Kapelleveld opgericht. Enkele jaren later sloot deze club zich aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond en veranderde het zijn naam in Woluwe FC. Het ging toen spelen in het Fallonstadion, tot voor kort de thuisbasis van WS Bruxelles. In de volgende 40 jaar bengelde Woluwe vaak tussen bevordering en vierde provinciale. In 2003 klom het terug naar vierde klasse en zette het zijn opmars naar tweede in, waar het sinds het seizoen 2011-2012 speelt. In 2013 stond het ,ondertussen White Star Woluwe geworden, op de rand van de afgrond. Een groep investeerders uit Dubai zorgde er echter voor dat Woluwe kon verder blijven bestaan. In de zomer van vorig jaar veranderde de naam van de club naar WS Bruxelles. Sinds dit seizoen speelt het in het Edmond Machtensstadion van het teloorgegane Racing White Daring Molenbeek.

Wilfried Dalmat

John Bico kon zich ook deze zomer niet bedwingen en zette zo zijn wilde aankooppolitiek verder. Op de eerste training waren al zes nieuwe spelers present. Zo haalde hij Grisez en Nakache weg bij La Louvière. Niankou plukte hij dan weer weg bij Boussu Dour. Moussa Traoré, ooit nog Champions League speler bij Standard werd overgeheveld uit Hoogstraten. Ook Jérémy Lempereur, actief geweest bij Lens en enkele kleinere Spaanse clubs werd toegevoegd aan de kern. De bekendste aankoop is ongetwijfeld Wilfried Dalmat. De Fransman komt over van het Turkse Karsiyaka SK en speelde in ons land voor Standard en Club Brugge.  

Foto voorbeschouwing Kan Eendracht morgen opnieuw aanklampen met een driepunter?

Strijd  voor een plaats in de top vijf

Eendracht Aalst verdiende afgelopen zondag meer tegen een stug STVV. De Limburgers kwamen om te counteren en haalden hun slag thuis. Eendracht kijkt zo tegen twee verliespartijen aan maar mag zeker en vast niet bij de pakken blijven zitten want met WS Bruxelles treffen ze opnieuw een te duchten tegenstander. De Brusselaars verloren nog maar één wedstrijd, afgelopen speelden op het veld van OHL. Ze staan slechts op de negende plek in het klassement maar de competitie is nog jong en dat betekent dat de meeste teams in de linkerkolom vrij dicht bij elkaar staan. De manschappen van Regi Van Acker zullen ongetwijfeld er alles aan willen doen om hun plaatsje in de top vijf te kunnen behouden!

Woordje van de trainer

“WS Bruxelles is een grote, atletische ploeg die op het randje van de fair-play durft te spelen. Hun laatste tegenstander OHL heeft dit mogen ondervinden. Zij schuwen het duel zeker niet en hebben thuis nog altijd geen enkel tegendoelpunt geslikt. Zekerheid voor alles want ze hebben tot nu toe maar één wedstrijd verloren. De trainer / manager / voorzitter is John Bico, gekend als manager van Eden Hazard en nog steeds zeer gemotiveerd want hij wil binnen twee à drie jaar in eerste klasse spelen… Na twee nederlagen tegen topploegen uit onze reeks wacht ons een terug een zware opdracht maar we gaan voluit voor de punten… Want het is zo plezant verblijven in de top vijf!" Wat betreft de selectie: "De Oliveira is nog zeer twijfelachtig door een knieprobleem. Een scan zal moeten uitmaken of hij al dan niet mee kan morgen", aldus onze coach.

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Filipovic, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens Ph., Shkodra, Vansimpsen, Bael en De Oliveira(?). Vrijdagavond spelen Geenens, Martin, Koulibaly, Lapage en Van Der Hoeven met Jong Eendracht Aalst.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #7
 • Stadion: Edmond Machtensstadion
 • Adres: Charles Malisstraat 61, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
 • Scheidsrechter: De Naeyer Dieter
 • Lijnrechters: Vanackere Patrick en Borms Kristof
BUSREIZEN

Klik hier voor de toegangsweg tot de bezoekersparking en de info van de veiligheidsdiensten. 

In principe leggen volgende supportersclubs een bus in voor deze wedstrijd:

WEDSTRIJDVERSLAG

Regi Van Acker voerde noodgedwongen één wijziging door in vergelijking met vorige week. Ken Van Damme begon aan de wedstrijd als vervanger van de geblesseerde Daniel Rodrigo De Oliviera.

Teveel slordigheden

Het openingskwartier werd gekenmerkt door veel middenveldspel waarbij een onnauwkeurige passing ervoor zorgde dat beide teams niet tot doelkansen kwamen.  Na 17 minuten was er dan toch een eerste poging via Kevin Janssens maar Thomas Minsart pakte.  Meteen daarna was het aan de overzijde gevaarlijker toen Moussa Traore zich kon doorzetten.  Gelukkig lag Kevin Van Den Noortgaete in de weg.  Moussa Traore bleef overigens de meest dreigende thuisspeler maar zijn vizier stond ook bij twee andere mogelijkheden niet goed afgesteld.  In de 34e minuut was Eendracht dicht bij een doelpunt.  Wesley Vanbelle zag zijn vrije trap echter via Thomas Minsart op de lat uit mekaar spatten.  Matthias Lievens trapte de rebound iets te overhaast over.  Net voor de rust lukte het dan toch.  Wesley Vanbelle verzond een voorzet vanop de linkerflank en Jonas Bogaerts duwde de 0-1 aan de tweede paal tegen de netten.  Meteen ook de stand op het einde van de eerste helft.

Snelle gelijkmaker

Lang stond de voorsprong niet op de tabellen want in de openingsminuut van de tweede helft kopte Mansour Diop de gelijkmaker reeds in doel na een corner.  Even later voorkwam Ken Van Damme met een ultieme tackle meer averij na een snelle uitbraak van Mamadou Fall.  Eendracht reageerde en toonde zich trefzeker.  Na een lang uitgesponnen aanval kwam een voorzet van Wesley Vanbelle bij Ratko Vansimpsen terecht en onze spits knalde de bal hoog in doel.  Donjet Shkodra schoot naast en voor de thuisploeg was de poging van Gregory Grisez hetzelfde lot beschoren.  Na 65 minuten constateerde de scheidsrechter handspel en de bal ging op de stip.  Wesley Vanbelle kweet zich van zijn taak en knalde de 1-3 hard in doel.  Eendracht op rozen!

Onwaarschijnlijk slot

WS Bruxelles had niks meer te verliezen en ontwikkelde nu toch meer druk.  Verder dan enkele hoekschoppen kwamen ze aanvankelijk echter niet.  Een kwartier voor tijd verscheen Mamadou Fall oog in oog met Kevin Van Den Noortgaete.  Ons sluitstuk had een gepaste reactie in huis en duwde in corner.  Eendracht prikte tegen maar Ratko Vansimpsen devieerde de voorzet van Kevin Janssens naast.  De schaapjes leken op het droge maar niets was minder waar.  In de 90e minuut trapte Gregory Grisez de aansluitingstreffer binnen en in de toegevoegde tijd kregen de Brusselaars ook een strafschop nadat Mamadou Fall neerging.  Theo Di Rosa miste niet en mikte de gelijkmaker voorbij Kevin Van Den Noortgaete.

Zo speelt Eendracht Aalst voor het eerst dit seizoen gelijk maar gezien de wedstrijdomstandigheden voelt dit toch eerder aan als een nederlaag.  Volgende week wordt er getracht om opnieuw met een zege aan te knopen in de thuiswedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen.

 

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 43' Bogaerts (0-1), 46' Diop (1-1), 54' Vansimpsen (1-2), 65' Vanbelle (1-3 penalty), 90' Grisez (2-3), 92' Di Rosa (3-3 penalty)
 • 22' Traore, 37' Bogaerts, 44' Minsart, 48' Van Damme

33. Minsart
 2. El Banouhi
 4. Soumah
 7. Hane ((20' Diop) 68' Di Rosa)
 8. Ndoye
 9. Traore
16. Lazitch
17. Grisez
25. Daoudi (45' Jiyar)
70. Fall
91. Fabris

 1. Van Den Noortgaete
 3. Vanbelle
 6. Lievens
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens P. (88' Bael)
17. Bogaerts (57' De Greef)
18. Vansimpsen (83' De Cuyper)
19. De Neve
20. Shkodra
22. Smet

Fases

 • 93' Jullie volgden met een 750-tal deze live verslaggeving.
 • 93' Match afgelopen. Eendracht geeft een riante voorsprong in de laatste twee minuten alsnog uit handen.
 • 92' Penalty voor de thuisploeg. Di Rosa mist niet en het wordt alsnog 3-3.
 • 90' Grisez trapt de aansluitingstreffer tegen de netten.  Wordt het toch nog spannend?
 • 88' Bael mag ook nog even meedoen. Philippe Janssens gaat naar de kant.
 • 87' Minsart stopt de vrije trap van Philippe Janssens.
 • 83' De Cuyper komt in de plaats van Vansimpsen.
 • 80' Hoekschop van de thuisploeg wordt naast gekopt.
 • 79' Vansimpsen devieert een voorzet van Kevin Janssens over.
 • 75' Fall oog in oog met Van Den Noortgaete. Gelukkig trekt onze keeper aan het langste eind. De daaropvolgende corner werd over gekopt.
 • 73' Iets meer druk van de thuisploeg nu. Verder dan enkele hoekschoppen komen ze voorlopig niet.
 • 71' Bij WS Bruxelles werd de ingevallen Diop naar de kant gehaald. Daarmee heeft John Bico al zijn wissels opgebruikt.
 • 69' Van Den Noortgaete pakt de vrije trap van Fabris klemvast.
 • 65' Vanbelle knalt hard rechtdoor en de 1-3 staat op het bord.
 • 64' Penalty voor Eendracht na handspel.
 • 61' Grisez mikt eveneens naast doel.
 • 59' Shkodra schiet van ver naast.
 • 57' De Greef komt doelpuntenmaker Bogaerts aflossen.
 • 54' Na een lang uitgesponnen aanval komt de bal bij Vansimpsen terecht. Onze spits knalt de 1-2 hoog in doel.
 • 51' Snelle tegenaanval van de Brusselaars. Van Damme met een ultieme tackle in corner.
 • 48' Geel voor Van Damme na handspel.
 • 46' Meteen de gelijkmaker. Diop kopt een hoekschop binnen.
 • 46' De thuisploeg trapt de tweede helft op gang.
 • 45' De eerste helft is ten einde. Eendracht mag met een 0-1 voorsprong gaan rusten.
 • 43' Vanbelle bereikt Bogaerts met een voorzet aan de tweede paal en onze centrale verdediger werkt keurig af (0-1).
 • 37' Bogaerts moet een fout maken na balverlies van De Neve en krijgt geel.
 • 34' Vrije trap voor Eendracht na een fout op Vansimpsen. Minsart duwt de bal van Vanbelle tegen de lat. Lievens schiet de rebound over.
 • 30' Trraore zorgt opnieuw voor dreiging. Hij moet echter iets te ver uitwijken en schiet over.
 • 26' Voorzet Fall. Traore mikt op Bogaerts.
 • 22' Traore gaat iets te enthousiast in duel met Lievens en krijgt een gele kaart.
 • 20' Bij WS Bruxelles wordt al een eerste wissel doorgevoerd.
 • 18' Grote kans voor de thuisploeg. Traore kan doorgaan maar raakt dan niet voorbij Van Den Noortgaete.
 • 17' Nu toch een poging van Kevin Janssens. Minsart brengt redding.
 • 17' Er sluipen teveel slordigheden in het samenspel om tot doelkansen te komen.
 • 12' Beide doelmannen werden nog niet echt op de proef gesteld. Alles speelt zich tot nu toe voornamelijk op het middenveld af.
 • 6' Het is opvallend hoe weinig thuissupporters er zijn opgedaagd. De Aalsterse fans zijn duidelijk in de meerderheid.
 • 1' Meteen een eerste corner voor de thuisploeg. Zonder gevaar.
 • 1' We zijn er aan begonnen.
 • 0' Ook in Molenbeek hebben ze problemen met het net van één van de doelen. De aftrap laat daardoor nog even op zich wachten.
 • 0' Ken Van Damme keert terug in de basis als vervanger van de gekwetste Daniel Rodrigo De Oliveira. Voor het overige kiest trainer Regi Van Acker voor dezelfde spelers.
 • 0' Volg hier mee of Eendracht Aalst punten kan sprokkelen in het Edmond Machtensstadion, de nieuwe thuishaven van WS Bruxelles.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 43' Bogaerts (0-1), 46' Diop (1-1), 54' Vansimpsen (1-2), 65' Vanbelle (1-3 penalty), 90' Grisez (2-3), 92' Di Rosa (3-3 penalty)
 • 22' Traore, 37' Bogaerts, 44' Minsart, 48' Van Damme

33. Minsart
 2. El Banouhi
 4. Soumah
 7. Hane ((20' Diop) 68' Di Rosa)
 8. Ndoye
 9. Traore
16. Lazitch
17. Grisez
25. Daoudi (45' Jiyar)
70. Fall
91. Fabris

 1. Van Den Noortgaete
 3. Vanbelle
 6. Lievens
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens P. (88' Bael)
17. Bogaerts (57' De Greef)
18. Vansimpsen (83' De Cuyper)
19. De Neve
20. Shkodra
22. Smet

Foto's

Foto's: Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres