1 - 1 Eendracht Aalst Patro Eisden M.

zondag 21 september 2014 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Na het zure puntenverlies van vorige week tegen WS Bruxelles krijgen we zondag het bezoek van neo-tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen. Eendracht bouwde in Molenbeek een knappe voorsprong uit maar gaf deze in de allerlaatste minuten van de wedstrijd toch nog uit handen, na een onterecht toegekende strafschop. Hopelijk kunnen we de lijn van het goede voetbal doortrekken en de drie punten thuis houden tegen de Limburgers.

Patronaatsclub

Patro Eisden werd in 1942 opgericht door een priester, vandaar ook de naam Patro die verwijst naar patronaatsclub. De kampioenenvieringen volgden elkaar snel op en enkele jaren later zaten de Limburgers in de derde nationale afdeling van het Belgische voetbal. In 1960 beleefden ze één van de hoogtepunten uit hun geschiedenis. Patro versloeg Cercle Brugge op het veld van KV Mechelen en promoveerde naar de hoogste afdeling. De glorieperiode was echter van korte duur en na één seizoen zakten ze al. Tien jaar later zakten ze zelfs terug naar derde klasse. In 1994 steeg Patro, onder leiding van wijlen Lei Clijsters, opnieuw naar de tweede klasse. Vier jaar later wijzigde de club zijn naam naar Koninklijke Maasland Maasmechelen in de hoop om meer supporters naar het Patrostadion te lokken (door de opmars van Racing Genk trokken echter veel supporters naar het Fenixstadion). In 2001 wijzigden ze hun naam naar Koninklijke Patro Maasmechelen. Drie seizoenen later viel het doek over de club en moest ze noodgedwongen in vereffening gaan. Ze degradeerden vervolgens naar vierde klasse en wijzigden hun naam terug naar Patro Eisden Maasmechelen. Het was bijna tien jaar wachten vooraleer de Limburgers opnieuw in derde klasse konden aantreden. Vier seizoenen later zitten ze na een lange afwezigheid opnieuw in de tweede klasse.

Foto voorbeschouwing

Weinig bekende namen

Bij Patro Eisden speelt sinds dit seizoen de 21-jarige zoon van Waasland-Beveren trainer Ronny Van Geneugden, Yannick Van Geneugden. Naast hem op het middenveld  vinden we de Nederlander Aron Gielen terug. Hij speelde voor de nationale Nederlandse jeugdelftallen -16 en -17. Voor hij dit seizoen naar Patro kwam was hij profspeler bij het Nederlandse VVV Venlo. In de spits vinden we nog een andere Nederlander terug, Michael Tambak. Hij kwam over van MVV Maastricht. Daarnaast viste Patro ook in zijn eigen jeugdvijver. Onder andere Battista en Avci stroomden door naar de eerste ploeg.

Top vier

Eendracht staat na zeven speeldagen nog steeds in de top vier van het klassment. We haalden 13 punten dankzij vier overwinningen en één gelijkspel. We verloren tot nu toe twee keer, tegen STVV en Eupen. Afgelopen weekend zag het er heel lang naar uit dat we met 15 punten naar de tweede plaats zouden kunnen stijgen, maar de scheidsrechter en WS Bruxelles gooiden roet in het eten. Misschien lukt het dit weekend wel? Dit zou alvast een geweldige opsteker zijn met het oog op de nakende bekerwedstrijd van woensdag tegen Club Brugge. De volksverhuis voor deze topper komt op gang en er gingen al meer dan 500 tickets de deur uit!

Coach Van Acker blikt vooruit

"Deze nieuwkomer is vlot gestart maar is zich nu nog aan het aanpassen aan de nieuwe reeks. Ondanks hun laatste verloren match tegen de leider mag men Patro niet onderschatten. Voorin hebben ze een aantal snelle, balvaardige spelers lopen die we niet te gemakkelijk aan de bal mogen laten komen. We willen deze zware week inzetten met een driepunter om ons klassement te bestendigen en eventueel te verbeteren. Supporters, na de prachtige ‘stadionactie’ van dinsdag rekenen we andermaal op jullie zondag!"

Gianni De Neve (kneuzing voet) en Daniel Rodrigo de Oliveira (ontsteking patellapees knie) zijn niet beschikbaar. Predrag Filipovic is opnieuw fit. Lapage, Van Der Hoeven en Geenens spelen vrijdagavond met Jong Eendracht Aalst. 

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Filipovic, Lievens, Vanbelle, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens P., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Bael.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #8
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Tim Pots
 • Lijnrechters: Matthias Hillaert en Kevin Dhondt
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting bij reservatie voor 19/09)

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst ontving vandaag nummer 14 in het klassement Patro Eisden Maasmechelen. Coach Van Acker liet De Neve, die deze week sukkelde met een voetblessure, op de bank. Hij werd vervangen door Arnaud De Greef. Voor de rest geen wijzigingen ten opzichte van vorige week.

Te weinig creativiteit

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de bezoekers. Taktak schoot van ver op doel maar de bal ging ook ver over. Vijf minuten later opnieuw Patro. Deze keer nam Battista het leer in één tijd op de slof. Zijn knap schot viel maar net naast het doel van Van Den Noortgaete. Eendracht speelde de bal in de eerste tien minuten goed rond maar het waren de Limburgers die gevaarlijk waren via de counter. Op het kwartier viel zo het eerste doelpunt van de wedstrijd. Patro schakelde snel en slim om na een hoekschop van Shkodra. Allegria stormde op Van Den Noortgaete af die wat leek te twijfelen. Hij liep om onze doelman heen en schoot makkelijk de 0-1 tegen de netten. Eendracht had niet meteen een antwoord klaar en het ontbrak de thuisploeg vooral aan creativiteit. Op het halfuur was er dan toch het eerste gevaar aan Aalsterse zijde. Donjet Shkodra schoot een vrije trap van op zo’n 30 meter naast het doel. In de actie daarop was het opnieuw Patro dat voor gevaar zorgde. Van Den Noortgaete was net op tijd om de bal uit de voeten van een aanstormende Limburger te schieten. Vijf minuten voor tijd zorgde Shkodra en Philippe Janssens voor de beste Aalsterse actie. Shkodra gaf een goede doorsteekpass op Janssens in de zestien maar zijn schot werd door Debaty in hoekschop geduwd. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft. Eendracht kon in de eerste 45 minuten niemand overtuigen. Patro Eisden daarentegen speelde sterk in blok en was een paar keer gevaarlijk op de counter.

Krachtig slotoffensief 

Tijdens de rust bleef Donjet Shkodra in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Tjendo De Cuyper. Na tien minuten stond het bijna 0-2. Door een snelle omschakeling kon Allegria alleen op doel afstormen. Een ploegmaat stond helemaal alleen voor doel maar gelukkig voor Aalst verslikte Allegria zich in zijn pass. Hier kwam Aalst goed weg. Vijf minuten later zagen we opnieuw een gevaarlijke aanval van Patro Eisden. Allegria kwam alleen voor onze doelman, probeerde hem te dribbelen maar ons sluitstuk haalde de bal knap uit zijn voeten. Een halfuur voor tijd het eerste doelgevaar van Aalst in de tweede helft. Kevin Janssens probeerde het met een afstandsschot maar zijn bal zwaaide over. Enkele minuten later probeerde ook Philippe Janssens het. Van op de rand van de zestien knalde hij over. Hier zat meer in. Ondertussen werd De Greef naar de kant gehaald voor Koulibaly en maakte de geblesseerde Kevin Janssens plaats voor Niels Martin. . Een kwartier voor het einde wordt Philippe Janssens foutief gestopt op de rand van het zestienmetergebied. Wesley Vanbelle draait de bal perfect op het hoofd van Vansimpsen die netjes in het hoekje kopt. De aansluitingstreffer bracht opnieuw vuur in het Aalsterse spel waardoor er nog een hele resem kansen volgden. Twee minuten later draaide Vansimpsen knap rond zijn man, dook de zestien binnen en schoot de bal overhoeks tegen de paal. In de herneming werd het schot van Martin van de lijn gekeerd. De herneming van dat schot werd door Vanbelle op de slof genomen maar zijn poging ging over. Tien minuten voor tijd dook Philippe Janssens de grote rechthoek in. Zijn schot ging over. Enkele minuten later een soortgelijke situatie als bij het Aalsterse doelpunt. Vanbelle bracht via een vrije trap de bal op het hoofd van Koulibaly maar hij mikte net naast. Zes minuten later stuurde Koullibaly Martin goed diep. Hij kon alleen op de doelman afgaan maar Debaty ging goed plat op zijn schot. Net voor tijd opnieuw een actie opgezet door deze twee Aalstenaars maar het schot van Martin ging naast. Ondanks het slotoffensief lukte het niet meer voor Eendracht om de winnende treffer te scoren. Patro Eisden Maasmechelen komt zo, niet helemaal onverdiend, een punt wegkapen in het Pierre Cornelisstadion.

Gezondheidswandeling

Na de wedstrijd was coach Van Acker niet mals voor zijn spelers. “Ik vond het over de hele lijn een zwakke vertoning. Sommige spelers leken wel aan hun gezondheidswandeling bezig. Voor de wedstrijd vroeg ik om veel te bewegen rond de bal maar dat heb ik niet gezien. Sommige spelers zullen met het oog op woensdag spijt hebben dat ze vandaag niet beter hebben kunnen presteren.” Op de terugkeer van Niels Martin zei hij het volgende: “Niels heeft de afgelopen weken hard gewerkt en getoond dat hij zijn plaats in het team verdiend. Hij heeft mij vertrouwen gegeven om hem op te stellen”, aldus onze trainer. 

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 15' Allegria 0-1, 75' Vansimpsen 1-1
 • 31' Taktak, 34' Sroka, 44' Allegria, 86' Lievens, 87' Gielen, 90' Smet
 • Geen
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 3. Vanbelle Wesley
 • 4. De Greef Arnaud (61' Koulibaly)
 • 6. Lievens Matthias
 • 10. Janssens Kevin (74' Martin)
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko
 • 20. Shkodra Donjet (45' De Cuyper)
 • 22. Smet Mike
 • 89. Debaty Kevin
 • 2. Janssens Ruben
 • 4. Hustinx Koen
 • 6. Vastmans Joeri
 • 8. Sroka Davy
 • 9. Martin Christophe
 • 10. Allegria Alessio (67' Tambak)
 • 11. Taktak Taner
 • 13. Battista Marco
 • 15. Geurden Maxim
 • 18. Stefani Martin (80' Gielen)

Fases

 • 90' Einde van de wedstrijd. Eendracht speelt 1-1 gelijk tegen Patro Eisden Maasmechelen.
 • 90' Counter Aalst. Koulibaly speelt naar Martin maar zijn schot gaat naast.
 • 90' Geen gevaar.
 • 90' Hoekschop Patro na de vrije trap.
 • 90' Gele kaart Smet. Pots toont vandaag waarom hij gedegradeerd is naar tweede klasse.
 • 90' De laatste minuten van de wedstrijd.
 • 90' Martin neemt de afvallende bal voor zijn rekening maar zijn schot is te zwak.
 • 89' Hoekschop Aalst!
 • 88' Vansimpsen ontzet met het hoofd.
 • 88' Hoekschop van op rechts voor Patro.
 • 87' Lukt het Eendracht alsnog om de drie punten thuis te houden?
 • 87' Gielen stopt Martin foutief af. Gele kaart.
 • 86' Geel voor Lievens wegens protest.
 • 84' Druk van de thuisploeg!
 • 84' Opnieuw een goede mogelijkheid voor Aalst. Koulibaly steekt perfect Martin diep die zijn schot gepakt ziet worden.
 • 82' Koulibaly klimt hoog maar kopt de bal net naast het doel van Debaty.
 • 82' Nieuwe vrije trap met Vanbelle.
 • 81' Vansimpsen wordt omver gekegeld. Vrije trap van op links.
 • 80' Vervanging Patro: Gielen komt er op voor Stefani.
 • 80' Een harde knal van bezoeker Sroka gaat over.
 • 79' Opnieuw Aalst. Vanbelle stuurt Philippe Janssens de zestien in maar zijn schot gaat naast.
 • 77' Dreiging van Aalst. Vansimpsen draait knap van zijn man weg en trapt dan tegen de paal. In de herneming wordt het schot van Martin van de lijn gekeerd. Op zijn beurt neemt Vanbelle de bal op de slof maar over het doel.
 • 75' GOOOAAAAL!!! Ratko Vansimpen kopt de vrije trap van Vanbelle netjes tegen de netten!
 • 75' Philippe Janssens wordt op de hoek van de zestien neergehaald. Vrije trap van op links met Vanbelle.
 • 74' Kevin Janssens heeft zich geblesserd. Hij hinkt van het veld en wordt vervangen door Niels Martin.
 • 72' Gevaar van de bezoekers. Tambak verlengt op Stefani die Vanbelle dribbelt. De bal verdwijnt in hoekschop.
 • 67' Wissel Patro: Allegria gaat er uit voor Tambak.
 • 66' Knappe één-twee tussen Janssens en Janssens. Kevin duikt de zestien binnen maar maakt vervolgens volgens Pots een aanvallende fout. Kevn Janssens is woedend.
 • 63' Doelkans Eendracht. Philippe Janssens kan schieten maar net zoals bij zijn naamgenoot gaat de bal over het doel van Debaty.
 • 61' Vervanging Aalst: De Greef gaat er uit voor Koulibaly.
 • 61' Schot van Kevin Janssens maar over.
 • 60' Allegria glipt tussen de Aalsterse buitenspelval. VDN komt deze keer gepast uit en duit de bal uit de voeten van de Limburgse aanvaller.
 • 55' Patro opnieuw met een counter. Battista verslikt zich gelukkig in de bal zodat hij de vrijstaande Allegria niet kan bereiken.
 • 51' Eendracht probeert initiatief te nemen maar het is voorlopig nog afwachten.
 • 51' Nog geen gevaar in deze tweede helft.
 • 45' Hopelijk kunnen we via de snelheid van De Cuyper voor wat meer gevaar zorgen.
 • 45' Patro trapt de tweede helft op gang.
 • 45' Vervanging bij Eendracht. Shkodra, die niet in de wedstrijd zat, wordt vervangen door Tjendo De Cuyper.
 • RUST Het ontbreekt Eendracht voorlopig aan creativiteit om te kunnen dreigen.
 • 45' We gaan rusten met een 0-1 achterstand.
 • 44' Opnieuw geel voor Patro. Allegria belemmert Vanbelle om een vrije trap snel te nemen.
 • 43' De bal van Ph. Janssens is te ver en de bal waait over iedereen.
 • 43' Opnieuw vrije trap Eendracht. Deze keer van op rechts.
 • 42' Hij knalt meteen op doel. De bezoekende doelman bokst met één vuist weg.
 • 42' Vrije trap op links met Shkodra, bijna tegen de achterlijn.
 • 39' Geen gevaar via de hoekschop.
 • 39' Eerste echte dreiging van Aalst. Shkodra speelt Ph. Janssens aan in de zestien. Debaty duwt in hoekschop.
 • 37' Patro dreigt steeds met snelle counters.
 • 35' Veel slordigheden in het Aalsterse spel.
 • 34' Sroka maait Kevin Janssens onderuit. Geel.
 • 33' Heet standje voor het doel van Aalst. VDN kan met de voeten de bal ontzetten.
 • 32' Shkodra schiet naast.
 • 32' Vrije trap Aalst op 30 meter van het doel.
 • 31' Taktak loopt Van Damme onderuit. Eerste gele kaart van de wedstrijd.
 • 25' Aalst kan voorlopig geen vuist maken.
 • 21' VDN kan wegboksen.
 • 21' Blijkbaar aangeraakt want hoekschop.
 • 21' Opnieuw gevaar van Patro. Martin kopt de bal over.
 • 15' Doelpunt Patro. In de snelle counter omspeelt Allegria VDN. 0-1
 • 14' Hoekschop van op rechts met Shkodra.
 • 13' Kevin Janssens met een te korte pass op Vanbelle. Patro schakelt snel om maar de kopbal ging naast en werd ontzet door Smet.
 • 11' Kort naar Kevin Janssens die met rechts naast trapt.
 • 11' Vrije trap van op links met Shkodra.
 • 10' De Greef speelt voor de verdediging met voor hem Ph. Janssens en Ken Van Damme.
 • 8' Het balbezit is tot nu toe voor Eendracht. Patro kon wel al één keer serieus dreigen met het afstandsschot.
 • 8' Battista neemt de bal in één tijd op de slof en knalt maar rakelings naast het doel van VDN.
 • 3' Eerste kleine kans. Bezoeker Taktak knalt een afvallende bal hoog over.
 • 1' Eerste fout van de wedstrijd. Van Damme maait Battista neer. Gelukkig geen kaart voor Ken Van Damme.
 • 0' Eendracht heeft de wedstrijd op gang getrapt.
 • OPWARMING Gianni De Neve lijkt opgelapt. Hij start wel op de bank.
 • OPWARMING Patro Eisden staat op de veertiende plaats in het klassement met zeven punten.
 • OPWARMING Vandaag ontvangen we promovendus Patro Eisden Maasmechelen
 • OPWARMING Welkom in het Pierre Cornelisstadion!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 15' Allegria 0-1, 75' Vansimpsen 1-1
 • 31' Taktak, 34' Sroka, 44' Allegria, 86' Lievens, 87' Gielen, 90' Smet
 • Geen
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 3. Vanbelle Wesley
 • 4. De Greef Arnaud (61' Koulibaly)
 • 6. Lievens Matthias
 • 10. Janssens Kevin (74' Martin)
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko
 • 20. Shkodra Donjet (45' De Cuyper)
 • 22. Smet Mike
 • 89. Debaty Kevin
 • 2. Janssens Ruben
 • 4. Hustinx Koen
 • 6. Vastmans Joeri
 • 8. Sroka Davy
 • 9. Martin Christophe
 • 10. Allegria Alessio (67' Tambak)
 • 11. Taktak Taner
 • 13. Battista Marco
 • 15. Geurden Maxim
 • 18. Stefani Martin (80' Gielen)

Foto's

Foto's: Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres