1 - 1 Eendracht Aalst KSV Roeselare

zondag 5 oktober 2014 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Eendracht Aalst is met het bezoek van KSV Roeselare al toe aan de tiende speeldag van het seizoen. Het belooft een erg spannende speeldag te worden want Eendracht is samen met OH Leuven, STVV, Virton en Eupen nog kanshebber om de eerste periodetitel binnen te rijven.

Verenigde Vrienden Roeselare

De Verenigde Vrienden was de allereerste voetbalploeg in de regio rond Roeselare en werd opgericht door een groep vrienden die het voetbal hadden leren kennen in Groot-Brittanië naar aanleiding van hun studies. De naam van hun ploeg werd kort daarna veranderd in Red Star Roeselare. Toen de club zich in 1902 aansluit bij de KBVB, werd zij geregistreerd onder de naam SV Roeselare. De club ging echter al in 1909 failliet. Pas in 1921 werd Sportkring (SK) Roeselare opgericht en kreeg het stamnummer 134 van de KBVB toegewezen in 1926. Inmiddels had het opnieuw opgerichte FC Roeselare (1923) stamnummer 286 verkregen van de KBVB. KSK Roeselare speelde vooral in de derde nationale afdeling met enkele uitschieters in tweede klasse. Pas in 1999 ontstond KSV Roeselare in na een fusie tussen KSK Roeselare en KFC Roeselare. Het stamnummer van KFC Roeselare verdween en de huidige fusieclub boekte na zes jaar een eerste echte succes door te promoveren naar de eerste klasse. KSV Roeselare speelde vijf seizoenen lang onafgebroken op het hoogste vaderlandse niveau. Het behaalde zelfs Europees voetbal na lottrekking dankzij de goede Belgische ranking in het UEFA Fair Play-klassement. Het Europese avontuur eindigde nog in de voorronde na een zware 5-0 nederlaag tegen het Cypriotische FC Ethnikos Achnas nadat het de heenwedstrijd nog winnend afsloot (2-1). Sinds hun degradatie in 2010 scheerden de Westvlamingen nog geen hoge toppen in tweede klasse, meer nog, ze vertoeven steevast  in de onderste regionen van het klassement. Met de aanstelling van Franky Van Der Elst wil de club het tij keren en voor het eerst sinds lange tijd eens eindigen in de linkerkolom.

Dramatische start

Onze tegenstander van komende zondag kende een erg moeilijke start. Hoewel ze hun eerste wedstrijd nog wonnen met het kleinste verschil op het veld van KSK Heist (0-1), verloren de jongens van Franky Van Der Elst maar liefst vijf wedstrijden op rij. Het absoluut dieptepunt werd bereikt op het veld van RAEC Mons waar de Westvlamingen met 3-0 de boot in gingen en ze de wedstrijd met negen beëindigden. Toch werd een week nadien de negtieve spiraal doorbroken want KSV won op eigen veld van Seraing United (2-0), op bezoek bij AFC Tubize (0-1) en vorige week thuis werd leider OH Leuven in bedwang gehouden (0-0). Met een knappe 7/9 en een grote sprong voorwaarts in het klassement (plaats twaalf) tankte KSV Roeselare het broodnodige vertrouwen en kreeg coach Van Der Elst zijn ploeg terug op de rails. Veel bekende namen vinden we niet terug in de kern van KSVR al klinken de namen van Marcos Camozzato (ex-Standard en ex-Club Brugge), Jimmy De Jonghe (ex-Club Brugge), Kennedy Nwanganga (uitgeleend door KRC Genk) en Marijn Vandewalle (ex-Eendracht) wel bekend in de oren.

Foto voorbeschouwing Kan Donjet Shkodra ook beslissend zijn tegen KSV Roeselare?

Periodetitel

Op speeldag tien speelt Eendracht nog steeds mee in het gevecht om de eerste periode. Er zijn net iets teveel scenario's die zich in bepaalde zin moeten voltrekken vooraleer Eendracht aan het feesten kan. Dat het een dubbeltje op z'n kant was mag wel duidelijk zijn, het zure puntenverlies op het veld van WS Bruxelles en de bal op de paal van Vansimpsen in de thuispartij tegen Patro Eisen Maasmechelen in het achterhoofd. Sinds de terugkeer naar de tweede klasse, reeds drie seizoenen geleden, was Eendracht nooit dichter bij het winnen van een periodetitel. Toch is niemand ontevreden want Eendracht staat knap op een gedeelde derde plaats en boekte al vijf overwinningen waarvan drie op verplaatsing. Trainer Van Acker kampt met positieve selectieproblemen want buiten Rodrigo De Oliveira (hervatte reeds de loopoefeningen) is iedereen beschikbaar.

De trainer aan het woord

"Onze volgende tegenstander is KSV Roeselare die zich nog steeds als profclub profileert en die de laatste weken de goede resultaten aaneenrijgt! Deze ploeg scoort moeilijk maar laat ook moeilijk tegen scoren. Wij willen de eerste periode afsluiten met 20 punten wat een schitterend resultaat zou zijn. Met z'n allen achter de ploeg, Iendracht vooruit!!"

De aftrap wordt gegeven door niemand minder dan Jean-Marie Pfaff.

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Filipovic, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens P., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly en Bael
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #10
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Christof Dierick
 • Lijnrechters: De Weirdt Jo en Leroy Luc
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting voor groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met donderdag 2 oktober.

TICKETINFO

Voor deze wedstrijd zijn onze normale tarieven van toepassing.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is er niet in geslaagd om KSV Roeselare opzij te zetten. De Westvlaamse bezoekers trokken met een versterkte burcht naar het Pierre Cornelisstadion en mochten zich achteraf tevreden stellen met hun behaald puntje. Eendracht mist de kans om in het klassement mee te schuiven met de toppers al staat het nog altijd knap vierde.

Betere ploeg

Eendracht startte snedig aan de wedstrijd en toonde enorm veel drang naar voren toe. Onder impuls van een gretige Niels Martin en een alomtegenwoordige Philippe Janssens kwam Eendracht aan de eerste kansjes van de partij. Hoewel Eendracht baas was in het openingskwartier, kon het niet echt uitgespeelde kansen bij elkaar voetballen. Doelman Lentz werd wel af en toe op de proef gesteld met een aantal (te zwakke) pogingen vanop afstand.

Verdedigend KSVR

KSV Roeselare kon wel slim het balbezit houden om het tempo wat uit de wedstrijd te houden. De mannen van Franky Van Der Elst voetbalden constant met vijf mensen achterin en loerden op de tegenaanval met snelle mannen als Kennedy en Myny. Af en toe staken de bezoekers aanvallend ook eens de neus aan het venster al kwam de eerste echte bezoekende doelpoging pas na het halfuur. Seoudi zag zijn gekraakt schot gepareerd worden door Kevin Van Den Noortgaete. Deze poging was toch het sein voor een betere periode van de bezoekers. Kennedy kapte zich goed vrij in de Aalsterse zestien maar alweer bracht Kevin Van Den Noortgaete redding met een uitstekende reflex. Tussentijds kregen Niels Martin en Kevin Janssens nog goede kansen voor de thuisploeg maar alweer redde doelman Lentz de meubelen. Iets voor de rust kreeg Eendracht een koude douche: een vrije trap belandde op het hoofd van Jonas Bogaerts en Van Den Noortgaete was geklopt (0-1).  Gelukkig voor Eendracht achtte Gianni De Neve zijn (bijna wekelijks) moment gekomen om met een magistraal schot de bordjes meteen in evenwicht te schieten (1-1). Net voor de rust toch nog even opschudding via de sterke Kennedy maar diens schot ging voorlangs.

Eenrichtingsvoetbal

Over de tweede helft kunnen we eigenlijk vrij kort zijn. Eendracht schotelde de supporters een helft eenrichtingsvoetbal voor maar helaas voor de thuisploeg zonder doelpunten. De toon werd meteen gezet door de ingevallen Donjet Shkodra (voor Niels Martin) die een goede actie opzette samen met Mike Smet maar diens voorzet werd net niet afgewerkt door Vansimpsen. En zo ging het maar door. Eendracht bracht goed (maar niet altijd verzorgd) combinatiespel op de mat en kreeg ook kansen. Een prachtig afstandsschot van Kevin Janssens zoefde centimeters naast de kruising. Eendracht versierde een karrevracht aan vrije trappen en hoekschoppen. Telkens stond de verdediging of doelman Lentz pal.

Gianni De Neve

De Aalsterse druk, gecombineerd met een uitstekende sfeer in het stadion, leek ook uiteindelijk effectief iets te gaan opleveren. Een doelpunt hing in de lucht. Donjet Shkodra en Kevin Janssens bleken een gesel voor de Westvlamingen. Uitblinker Gianni De Neve liep uitstekend tussen de lijnen en werd met een milimeterpass alleen voor Lentz gebracht. Na het omspelen van de doelman kon uitgerekend Raes, die even voordien zijn tweede geel had moeten krijgen, nog in extremis redding brengen op de doellijn. Het slotkwartier was er één van pompen of verzuipen voor de bezoekers. Kevin Janssens schoot de bal net over doel. Ook Vansimpsen, die een prima wedstrijd afhaspelde, was kort bij de winninggoal maar zijn kopbal ging rakelings naast. In de extra tijd zorgden de vele stilstaande fases niet meer voor de overwinning zodat bij Eendracht vooral de ontgoocheling -in het resultaat, niet in het geleverde spel-overheerste.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 39' Bogaerts 0-1 (own), 40' De Neve 1-1
 • 20' Raes, 62' Vandeputte

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
9. Martin (46' Shkodra)
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens Ph. (82' Koulibaly)
17. Bogaerts Jonas
18. Vansimpsen
19. De Neve
22. Smet

1. Lentz
5. Borry
6. Vanthournout
7. Myny (82' Mbuba)
8. Seoudi (72' Impens)
11. Vandeputte (66' De Jonghe)
13. Damman
15. Raes
17. Cammozzato
24. Kennedy

Fases

 • 17u00 Wedstrijd afgelopen. Eendracht drukte de bezoekers constant met de rug tegen de muur maar het bleef bij 1-1.
 • 90'+4 De hoekschop levert niets meer op.
 • 90'+3 Corner Eendracht!
 • 90'+2 We zitten in de blessuretijd.
 • 90' Eendracht drukt de bezoekers volledig weg maar een doelpunt blijft uit.
 • 87' Nog drie minuten.
 • 85' Nieuwe hoekschop voor Eendracht.
 • 83' Vansimpsen met een goede kopbal, net naast het zit Eendracht niet echt mee.
 • 82' Philippe Janssens gaat eruit voor Koulibaly.
 • 82' Wissel bezoekers: Myny gaat eruit voor Mbuba.
 • 78' Eendracht blijft constant gevaarlijk.
 • 77' Vrije trap Eendracht.
 • 76' Kevin Janssens knalt net over.
 • 76' De Aalsterse druk blijft aanhouden.
 • 75' Hoekschop Eendracht.
 • 74' De Neve alleen voor doel maar de poging van De Neve wordt door Raes op de lijn gekeerd!
 • 73' Tweede wissel bij de bezoekers: Impens komt Seoudi vervangen.
 • 72' Shkodra vuurt pal op doelman Lentz.
 • 72' Raes begaat een lepe overtreding op Vansimpsen maar ontsnapt aan zijn tweede geel.
 • 68' Eendracht probeert onder impuls van de gretige Shkodra en een uitstekende Kevin Janssens de bezoekende muur te slopen.
 • 67' Vluchtschot van Myny gaat via Seoudi bijna binnen.
 • 66' Wissel bij de bezoekers. Vandeputte gaat eruit voor De Jonghe.
 • 66' Vrije trap KSV Roeselare leveert niets op.
 • 65' De supporters zetten zich vol achter de ploeg.
 • 60' Kevin Janssens biedt Shkodra een goede kans aan maar Lentz keert het schot.
 • 56' Corner levert niets op.
 • 55' Goede dribbel Shkodra, schot De Neve in hoekschop.
 • 53' Prachtig afstandsschot van Kevin Janssens gaat rakelings naast. Dit schot had een beter lot verdiend.
 • 52' Hoekschop Eendracht na alweer een goede actie.
 • 49' Prima combinatie bij de thuisploeg maar een alweer goede voorzet van Smet wordt helaas niet verzilverd.
 • 46' Eendracht trapt de tweede helft op gang. Shkodra is Niels Martin komen vervangen.
 • RUST Na een aangename eerste helft gaan we hier rusten bij 1-1.
 • 45' Martin met een schot, alweer pal op de doelman.
 • 44' Hoekschop Eendracht levert niets op.
 • 43' Kennedy met een vlijmscherpe actie, zijn poging gaat voorlangs.
 • 40' De Neve scoort met een fenomenaal afstandsschot. En dat is meer dan verdiend!
 • 39' Doelpunt KSV Roeselare. Raes kan te makkelijk met het hoofd scoren.
 • 37' Van Den Noortgaete houdt de ploeg recht na een uitstekende redding op een poging van Kennedy.
 • 36' Kevin Janssens forceert voor zichzelf een prima kans maar Raes kan erger voor de bezoekers voorkomen.
 • 35' Snelle Aalsterse tegenaanval. Philippe Janssens speelt Martin vrij maar deze moet tever uitwijken en schiet op de doelman.
 • 34' Seoudi met een mislukte trap maar de bal caprioleerde ei zo na in doel. Prima redding VDN.
 • 30' Eendracht speelt goed tot een twintigtal meter van de bezoekende goal. De verdedigende muur is moeilijk te slopen.
 • 28' Eendracht probeert het wel met veel overgave maar de laatste pass is meestal te onzuiver.
 • 22' De bal waait over alles en iedereen.
 • 22' Vrije trap KSV Roeselare.
 • 21' Vanbelle trapt de vrije trap te zacht in de handen van Lentz.
 • 20' Eerste geel is voor Raes na een fout op Kevin Janssens.
 • 19' Veel middenveldspel nu. KSV Roeselare probeert het evenwicht te herstellen en houdt constant 5 man achterin.
 • 15' Vansimpsen, knap aangespeeld door Martin, met een goed schot, Lentz moet plat.
 • 14' Eendracht is de betere ploeg en speelt met goed overgave.
 • 13' Goede actie Martin-Smet. Uitstekende voorzet van Smet bereikt Vansimpsen net niet.
 • 10' Schotje Kevin Janssens, in de handen van Lentz.
 • 9' Nieuwe hoekschop Eendracht.
 • 8' Goede actie Philippe Janssens maar zijn teruglegger werd niet verzilverd.
 • 7' Hoekschop Eendracht!
 • 4' Hoekschop levert niets op.
 • 4' Eerste hoekschop van de partij is voor de bezoekers, aangemoedigd door een 50 tal supporters.
 • 2' Eerste goede actie van de thuisploeg langs Martin en Philippe Janssens levert uiteindelijk geen doelgevaar op.
 • 1' KSV Roeselare trapt de wedstijd op gang!
 • 14u59 Een minuut applaus ter ere van de vader van Chris Van Bossuyt! Indrukwekkend.
 • 14u59 Jean-Marie Pfaff steelt de show op de middenstip. Hij geeft vandaag de aftrap.
 • 11u00 Volg hier de wedstrijd E.Aalst-KSV Roeselare LIVE fase-per-fase vanaf 14u50!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 39' Bogaerts 0-1 (own), 40' De Neve 1-1
 • 20' Raes, 62' Vandeputte

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
9. Martin (46' Shkodra)
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens Ph. (82' Koulibaly)
17. Bogaerts Jonas
18. Vansimpsen
19. De Neve
22. Smet

1. Lentz
5. Borry
6. Vanthournout
7. Myny (82' Mbuba)
8. Seoudi (72' Impens)
11. Vandeputte (66' De Jonghe)
13. Damman
15. Raes
17. Cammozzato
24. Kennedy

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres