0 - 3 ASV Geel Eendracht Aalst

zaterdag 11 oktober 2014 - 20u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Eendracht mag na het wrange gelijkspel op eigen veld tegen KSV Roeselare nu zaterdag opnieuw aan de bak op het veld van rode lantaarn ASV Geel. Om zich verder stevig aan de top van het klassement te vestigen moet Eendracht gewoon de drie punten pakken.

Een kluwen van fusies

Het is verdomd ingewikkeld om de geschiedenis van onze komende tegenstander in een paar zinnen te omschrijven. De club ASV (Allemaal Samen Verbroedering) Geel is er gekomen na diverse fusies tussen Meerhoutse clubs en niet met het ter ziele gegane Verbroedering Geel, dat op 30/06/2008 failliet werd verklaard en zo definitief verdween. De geschiedenis van ASV Geel startte bij de oprichting van FC Meerhout Sport in 1924 (met stamnummer 893). De tegenhanger van de club werd in 1934 opgericht en heette Hand In Hand Meerhout. Medio jaren dertig kende Meerhout een ware toestroom aan verschillende voetbalclubs zoals Hand in Hand Weversberg-Meerhout, Berg en Dal Meerhout, Sport na Arbeid Meerhout en FC Rooden Band Meerhout om er maar een paar op te noemen. Uiteindelijk werden al deze clubs verenigd in één grote fusie met FC Meerhout Sport. Pas in 1966 besloten FC Meerhout Sport en Hand in Hand Meerhout om de krachten te bundelen zodat de club FC Verbroedering Meerhout werd opgericht. De club kende met één seizoen derde klasse haar hoogtepunt. Toen Verbroedering Geel failliet ging in 2008 en er een paar bestuursleden overstapten naar FC Verbroedering Meerhout, werd de naam veranderd naar Verbroedering Geel-Meerhout om de band met de talrijke fans van Verbroedering Geel niet te verliezen. De club haspelt dan ook sinds 2008 haar thuiswedstrijden af in het Leunenstadion. Toen de club in 2013 de finale van de eindronde in derde klasse won, maakte het bestuur bekend dat de club onder de naam ASV Geel in tweede klasse zou aantreden. Kan u nog volgen?

De tegenstander

ASV Geel verkeert momenteel in een diepe crisis. De club verloor haar laatste vijf confrontaties en staat dan ook troosteloos op de laatste plaats met amper zes punten. ASV kon één keer winnen (0-1 op het veld van KSV Roeselare) en speelde driemaal gelijk (telkens op eigen veld). Thuis tegen Bergen verloor het maar liefst met 0-5 (4 doelpunten van bizon Gnohéré). Bovendien scoren de Kempenaren héél moeilijk. Acht doelpunten voor en maar liefst achttien tegen. Dat zijn er gemiddeld bijna twee per wedstrijd. Veel bekende namen vinden we niet terug bij onze komende tegenstander al is er wel één iemand die bij de meeste Eendrachters bekend in de oren zal klinken: Marijn Steurs. Onlangs nog verliet hij Dessel Sport langs de achterpoort om uiteindelijk bij ASV Geel terecht te komen. In 2007 werd hij bij ons tot onze man van het seizoen gekroond maar ook Eendracht verliet hij langs de achterpoort om naar VW Hamme te trekken. Momenteel is hij één van de betere spelers bij de Kempense ploeg.

Foto voorbeschouwing Zal Kevin Janssens ook uitblinken in Geel?

subtop

Traditioneel wordt er na het verlopen van de eerste periode een eerste evalutie opgemaakt. En deze is ronduit positief te noemen. Trainer Regi Van Acker doet effectief wat hij had beloofd: Eendracht opnieuw laten voetballen. Eendracht opnieuw dominant laten voetballen. Het beste uit de spelersgroep halen. Met een tikkeltje geluk had Eendracht zelfs de eerste periode kunnen winnen. Kortom het huwelijk tussen Regi Van Acker en Eendracht Aalst kan je op heden best geslaagd noemen. De trainer houdt de spelers stevig met de voetjes op de grond maar tegelijkertijd steekt hij de ambitie van dit Eendracht niet onder stoelen of banken. Eendracht wil winnen op Geel. Eendracht wil in de top vier blijven staan, en als het even kan tot op het einde van het seizoen. Voor de wedstrijd van zaterdag kan Van Acker rekenen op de voltallige spelersgroep, op Predrag Filipovic (hamstringsblessure) en Daniël Rodrigo De Oliveira (patellapees) na. Onze Braziliaan hervatte wel al de trainingen.

De trainer aan het woord

"Onze selectie staat klaar om de verplaatsing naar Geel om te zetten in puntengewin! Ongelofelijk eigenlijk dat Geel op de laatste plaats staat, dit weerspiegelt zeker hun kwaliteit niet! Zij hebben vorige week de leiders een moeilijke namiddag bezorgd en maken zich op om in de tweede periode hun opmars in te zetten. Toch verwacht ik een mooie en spannende wedstrijd want zowel Geel als ‘den Eendracht’ kiezen voor verzorgd voetbal. Laat ons de tweede periode aanvatten met dezelfde ingesteldheid als de voorbije tien wedstrijden!"

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens P., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Geenens, Koulibaly en Bael
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #11
 • Stadion: De Leunen Geel
 • Adres: Rauwelkoven 23, 2440 Geel
 • Scheidsrechter: Davy Otto
 • Lijnrechters: Brondijk Richard en Ketting Maarten
BUSREIZEN

In principe leggen volgende supportersclubs een bus in voor deze wedstrijd:

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst won gisteren verdiend op het veld van rode lantaarn ASV Geel. In het eerste halfuur had Eendracht voldoende kansen om de wedstrijd in zijn beslissende plooi te leggen. Pas een kwartier voor het einde viel het doek voor de Geelse Zotten. De thuisploeg probeerde wel maar kon te weinig uitgespeelde kansen op de mat brengen. Door deze zege nestelt Aalst zich in de top drie van het klassement!

Gretig en dominerend Eendracht

Coach Van Acker wijzigde zijn elftal op één positie. Donjet Shkodra verving Niels Martin op de rechterflank. Aalst begon het gretigst aan de wedstrijd. Al na twee minuten noteerden we de eerste kleine dreiging via een schotje van Gianni De Neve. Nog geen tien minuten later is het al raak voor onze manschappen. Donjet Shkodra werd goed diep gestuurd op rechts en zijn overhoekse schot was onhoudbaar voor de Geelse goalie Blondeel. De thuisploeg had hier geen antwoord op en Eendracht bleef het spel maken. Tien minuten later kon het al 0-2 staan. Aalst counterde snel en goed op een Geelse hoekschop maar het schot van Philippe Janssens strandde op Blondeel. In de herneming zag ook Shkodra zijn voorzet gekeerd door de thuisdoelman. Net iets voorbij halfweg de eerste helft stond Kevin Janssens aan het kanon. Onze linkspoot zag zijn knal voorbij het Geelse doel zoeven. Pas op het halfuur moest Van Den Noortgaete voor het eerst in de wedstrijd in actie komen. Hij kwam gepast tussenbeide op een lange bal richting Annab. Even later moest Mike Smet geblesseerd naar de kant. Hij kwam enkele minuten voordien onzacht in aanraking met Marijn Steurs, die voor deze aanvallende fout een gele kaart kreeg. Smet werd vervangen door Matthias Lievens. Geel kwam stilletjes aan wat meer in de wedstrijd maar zonder bedreigingen voor VDN. We gingen de rust in met een 0-1 voorsprong.

Geel sterker met tien man

Het was duidelijk dat de Geelse spelers een donderpreek kregen van van trainer Eric Franken want het was de thuisploeg die het gretigst uit de kleedkamer kwam. Kerckhofs en Steurs stelden Van Den Noortgaete op de proef maar onze doelman liet zich niet in de luren leggen. Misschien trok de thuisploeg wel iets te hard van stapel want na vijf minuten spelen kreeg Marijn Steurs zijn tweede gele kaart. Zo moest Geel nog zeker 40 minuten verder met tien man. Maar dit lieten ze alvast niet aan hun hart komen en Geel probeerde de betere ploeg te worden in de tweede helft. Het ontbrak hun vooralsnog aan goede kansen. Deze kwamen er wel na een uur spelen. Gielis werd op rechts goed vrijgespeeld en stormde op Van Den Noortgaete af. De Aalsterse supporters haalden opgelucht adem want Gielis knalde over. Tien minuten later noteerden we de beste kans van de wedstrijd voor Geel. De duidelijk uit buitenspel vertrekkende rechterflankspeler legde goed breed op Bossekota die onbegrijpelijk miste. Ondertussen stonden Janssens en Janssens voor Eendracht aan het kanon maar hun schot ging telkens naast. Een kwartier voor het einde was het opnieuw Donjet Shkodra die de bal tegen de touwen knalde voor Aalst. Dit doelpunt betekende het einde voor de thuisploeg want het licht ging zo goed als uit. VDN moest nog één keer tussenbeide komen in de voorlaatste minuut. Door de snelheid van de actie raakte hij de bal al dan niet met de arm buiten het strafschopgebied maar de Nederlandse scheidsrechter oordeelde van niet. Meteen daarna zette Gianni De Neve met zijn vijfde competitietreffer de 0-3 eindstand op het scorebord.

Wedstrijd sneller beslissen

Na de wedstrijd was Regi Van Acker gedeeld tevreden. “Na een halfuur spelen moest de wedstrijd eigenlijk al beslist zijn in ons voordeel. Er kroop te veel nonchalance in ons spel waardoor we Geel terug hoop gaven. Tijdens de rust heb ik mij dan ook lastig gemaakt want dit Geel moet je niet in het spel laten komen en al zeker niet wanneer ze thuis spelen. Al bij al hadden we nog geluk want de misser van Bossekota was het keerpunt in de wedstrijd. We zitten nog steeds in een leerproces en na elke wedstrijd weten we waaraan we moeten werken. Zachtjes aan kan ik mijn stempel drukken maar de nonchalance wil ik nog uit de ploeg. Deze overwinning doet ons deugd en ook de nul houden is altijd fijn. We stappen natuurlijk wel met een goed gevoel de bus op”, aldus onze coach.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 11' Shkodra 0-1, 74' Shkodra 0-2, 90' De Neve 0-3
 • 28' Kerckhofs, 31' en 48' Steurs, 48' De Greef, 52' Annab, 72' Lievens, 78' Gielis
 • 48' Steurs (2x geel)
 • 1. Blondeel Joris
 • 4. Scheelen Ruben
 • 5. Cauwenberg Timo
 • 10. Berben Geert
 • 11. Gielis Zico
 • 12. Kerckhofs Kenneth
 • 17. Augustijnen Yannis (64' Van Der Heyden)
 • 18. Weeghmans Jannick (64' Bossekota)
 • 21. Steurs Marijn
 • 23. Spies Ken
 • 24. Annab Lens (82' Van Mierlo)
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 3. Vanbelle Wesley
 • 4. De Greef Arnaud
 • 10. Janssens Kevin (68' De Cuyper)
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko (82' Koulibaly)
 • 19. De Neve Gianni
 • 20. Shkodra Donjet
 • 22. Smet Mike (36' Lievens)

Fases

 • 90' Einde wedstrijd! Eendracht verslaat Geel met een droge 0-3. Niets op aan te merken!
 • 90' En jawel, Gianni De Neve pikt zijn goaltje nog mee!! 0-3!!
 • 90' VDN komt uit op een diepe bal. Hij raakt de bal al dan niet met de hand.
 • 90' De 90 minuten zijn vol. De Eendracht aanhang viert al!
 • 88' Bogaerts ontzet. De afvallende bal wordt knap gered door VDN!
 • 88' Vrije trap van op rechts voor Geel.
 • 87' Gielis met een 'poging'. Net nog een inworp voor Aalst.
 • 86' Shkodra stuurt Ph. Janssens diep die knap zijn man voorbij gaat maar dan de bal iets te ver voor hem heeft. Blondeel ontzet.
 • 85' De laatste vijf minuten officiële speeltijd zijn ingegaan.
 • 82' Bij Geel gaat Annab er af voor Van Mierlo.
 • 82' Wissel Aalst: Vansimpsen wordt gewisseld door Koulibaly.
 • 81' Schotje Annab, in de handen van VDN.
 • 81' Nog tien minuten volwassen spelen en de buit moet binnen zijn.
 • 80' Geen gevaar.
 • 80' Hoekschop Geel van op links.
 • 78' Gele kaart voor Gielis.
 • 75' De Aalsterse verslaggever wordt terecht gewezen door de aanwezige Geelse journalisten. Te uitbundig vieren zeiden ze, doch geheel terecht!
 • 74' Doeelpunt Eendracht! Shkodra knalt de bal binnen!!
 • 72' Gele kaart voor Lievens.
 • 70' Onbegrijpbare misser van de Geelse aanvaller, doch liep de Geelse flankspeler minstens twee meter buitenspel. Een grote misser van de lijnrechter.
 • 70' Meters buitenspel maar toch laat de lijnrechter begaan. Bossekota mist onbegrijpelijk voor Geel.
 • 68' Wissel Aalst: Kevin Janssens gaat er af voor Tjendo De Cuyper.
 • 68' Kevin Janssens van voor de middellijn op wandel naar de overkant. Zijn doelpoging wordt in hoekschop gewerkt.
 • 67' Ook bij Eendracht komt er een wissel aan.
 • 64' Augustijne en Weeghmans maken plaats voor Van Der Heyden en Bossekota.
 • 63' Er komt een dubbele wissel aan bij Geel.
 • 62' Grote doelkans voor Geel. Gielis werd knap vrijgespeeld, stormde op VDN af maar schoot over.
 • 59' Kevin Janssens komt goed naar binnen. Ook zijn schot gaat rakelings naast.
 • 58' Kopkans voor Gielis maar ver naast het doel. Hier zat meer in voor Geel.
 • 56' De Greef met een slechte inspeelbal. Gelukkig vangt de Geelse aanval er niets mee aan.
 • 55' Ph. Janssens met een afstandsschot. Rakelings naast.
 • 53' Vrije trap voor Eendracht. Ongeveer 30 meter van het Geelse doel.
 • 52' Annab met een te late tackle op Vansimpsen. Terecht geel.
 • 49' Steurs krijgt zijn tweede gele kaart en dat is rood. Geel met tien.
 • 49' Opnieuw Geels gevaar. Het schot van Steurs wordt afgeblokt.
 • 49' Kerckhofs schiet gevaarlijk laag op doel. VDN redt!
 • 48' Geel voor De Greef.
 • 46' VDN raapt op.
 • 45' Hoekschop voor Geel van op rechts.
 • 45' De tweede helft wordt op gang getrapt door Geel.
 • 45' We gaan rusten!
 • 45' Shkodra met een doorsteekbal op Ph Janssens maar zijn controle is net niet goed genoeg.
 • 45' VDn met een plukbal.
 • 44' Op de tribunes zijn het alleen de Aalsterse fans die we horen.
 • 40' Eendracht laat Geel wat meer begaan maar voorlopig, en gelukkig, zonder Geels gevaar.
 • 36' En inderdaad. Smet gaat geblesseerd naar de kant voor Matthias Lievens.
 • 36' Het ziet er naar uit dat Smet moet vervangen worden.
 • 35' Eerste echt doelgevaar voor Geel. Annab kwam van op links naar binnen maar naast het doel van VDN.
 • 35' We gaan de laatste tien minuten van de eerste helft in.
 • 34' Annab gaat stevig door op Kevin Janssens. Vrije trap Eendracht iets voorbij de middelijn.
 • 33' Smet neemt zijn positie in.
 • 31' Steurs krijgt geel voor een aanvallende fout op Mike Smet die nog steeds op de grond ligt.
 • 31' VDN komt perfect uit op een diepe Geelse bal.
 • 30' Het loopt voorlopig vierkant bij Geel. Van Acker roept dan ook naar onze manschappen een versnelling hoger te schakelen.
 • 29' Geen gevaar uit de vrije trap.
 • 28' Kerckhofs krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Hij ging iets te fel door op Ph. Janssens.
 • 27' Opnieuw Shkodra met een schuiver. Blondeel gaat goed plat.
 • 26' Shkodra knijpt naar binnen en knalt met links! In de handen van de Geelse doelman.
 • 26' Kevin Janssens met een knal van op 35 meter. Naast de kooi van Blondeel.
 • 25' Hopelijk valt snel de 0-2.
 • 25' Iets verder dan halfweg de eerste helft kan Eendracht in een zetel voetballen.
 • 23' Eendracht counterde knap via Janssens - De Neve - Shkodra op het middenveld.
 • 22' In de herneming wordt ook de lage voorzet van Shkodra door Blondeel weggebokst.
 • 22' Doelgevaar Eendracht. Ph. Janssens met een goede knal maar Blondeel bokst weg.
 • 21' De Neve kopt weg!
 • 21' Kerckhofs achter de bal.
 • 21' Vrije trap voor Geel tegen de achterlijn.
 • 19' Voorlopig weinig doelgevaar langs beide kanten. Eendracht domineert wel het spel.
 • 15' Knappe één-twee tussen Ph. Janssens en De Neve maar Janssens wordt goed van de bal gehouden.
 • 14' Opnieuw gevaar via Shkodra op rechts. Hij legt de bal achteruit maar een Geelse verdediger zit er goed tussen.
 • 13' Eendracht is heer en meester op dit moment.
 • 11' GOOAAAL!! Shkodra rent op de doelman af en knalt knap overhoeks binnen!
 • 10' Zonder gevaar.
 • 10' Hij trapt hem zelf van op rechts.
 • 9' Shkodra knalt maar afgeweken in hoekschop!
 • 9' Op ongeveer 25 meter van het doel.
 • 9' Vrije trap van op een leuke plaats voor Aalst
 • 8' Ph. Janssens speelt goed open op links naar Van Damme maar zijn voorzet gaat te ver.
 • 6' Voorlopig een rustige start van deze wedstrijd. Beste mogelijkheid tot nu toe zoals gezegd voor Eendracht.
 • 2' Eerste gevaar van de wedstrijd is voor Eendracht. De Neve ziet zijn schot gepakt door de doelman.
 • 1' Eendracht heeft de wedstrijd op gang getrapt.
 • 0' We gaan er aan beginnen!
 • 0' Bij de thuisploeg wel te verstaan.
 • 0' Al zien we ook protest tegen de stadionverboden onder de vorm van spandoeken.
 • 0' Waar het publiek duidelijk niet warm loopt voor deze wedstrijd.
 • 0' Welkom op De Leunen!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 11' Shkodra 0-1, 74' Shkodra 0-2, 90' De Neve 0-3
 • 28' Kerckhofs, 31' en 48' Steurs, 48' De Greef, 52' Annab, 72' Lievens, 78' Gielis
 • 48' Steurs (2x geel)
 • 1. Blondeel Joris
 • 4. Scheelen Ruben
 • 5. Cauwenberg Timo
 • 10. Berben Geert
 • 11. Gielis Zico
 • 12. Kerckhofs Kenneth
 • 17. Augustijnen Yannis (64' Van Der Heyden)
 • 18. Weeghmans Jannick (64' Bossekota)
 • 21. Steurs Marijn
 • 23. Spies Ken
 • 24. Annab Lens (82' Van Mierlo)
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 3. Vanbelle Wesley
 • 4. De Greef Arnaud
 • 10. Janssens Kevin (68' De Cuyper)
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko (82' Koulibaly)
 • 19. De Neve Gianni
 • 20. Shkodra Donjet
 • 22. Smet Mike (36' Lievens)

Foto's

Foto's: Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres