0 - 3 Eendracht Aalst Lommel United

zondag 19 oktober 2014 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Zondag staat Eendracht voor een moeilijke opdracht. Ploeg in vorm, Lommel United, zakt af naar het Pierre Cornelisstadion. De inzet is een stevige plaats in de subtop.

Vlug & Vrij Overpelt-Usines

Het verhaal van de fusieclub Lommel United begint medio jaren twintig bij de oprichting van Vlug & Vrij Overpelt-Usines. De Limburgse volksclub, genoemd naar de gelijknamige wijk met de zinkfabriek, zal later een helpende hand reiken aan het in 2003 ter ziele gegane Lommel SK om samen de krachten te bundelen. Lommelsche SK, opgericht onder het stamnummer 186 in 1932, kende een erg rijke geschiedenis. Anders dan Overpelt Fabriek, dat nooit uitkwam op het hoogste niveau, kende Lommel SK in de jaren negentig zijn allerbeste jaren met als hoogtepunt verliezend bekerfinalist in 2001, als tweedeklasser notabene. In 2003 fusioneerden derdeklasser Overpelt Fabriek en het failliete Lommel SK tot KVSK United Overpelt-Lommel. De fusieclub startte in derde klasse waar het in hun eerste jaar net naast promotie greep. In 2005 promoveerde de ploeg ongeslagen naar tweede nationale. Een jaar later promoveerde de fusieclub ei zo na naar de eerste klasse maar het verspeelde de titel op de slotspeeldag en eindigde tweede in de eindronde. De jaren die volgden werd het een net niet verhaal voor de Limburgers met tweemaal een tweede plaats en drie deelnames aan de eindronde. De laatste vijf seizoenen eindigde de club steevast in de top zes en ook dit jaar zijn de troepen van coach Stijn Vreven een stevige kandidaat voor het behalen van de eindronde. Tussentijds slorpte de club ook nog Racing Mol-Wezel op en werd de clubnaam gewijzigd naar Lommel United.

Eén nederlaag

Lommel United anno 2014 is een stevig geheel dat net zoals de afgelopen jaren uitstekend aan het seizoen is begonnen. De Limburgers leden tot nu toe, als enige ploeg van de reeks, amper één nederlaag op eigen veld tegen Patro Eisen (0-2). Er werd wel evenveel gelijkgespeeld als gewonnen (5x) zodat Lommel United op een gedeelde vierde plaats prijkt met één punt minder dan Eendracht Aalst.  De meest opvallende overwinning boekten de Limburgers vorige week door OH Leuven met 3-1 wandelen te sturen. Bovendien schakelden de groen-witten in de Cofiduscup eersteklasser Waasland-Beveren uit. Smaakmakers van de ploeg zijn zonder twijfel
huurling Leandro Trossard (KRC Genk en eerder al trefzeker in het Pierre Cornelisstadion) en Romero Regales, een bonkige Nederlandse spits die dit seizoen al vijfmaal trefzeker was. De Limburgers krijgen lovende commentaren omwille van hun positieve voetbalspel, wat het voetbalspektakel zondag in het Pierre Cornelisstadion alleen maar ten goede zal komen.

 

Foto voorbeschouwing Kan Gianni De Neve zondag opnieuw scoren?

Stevige uitreputatie

Eendracht morste dit seizoen al met de punten in eigen huis. In tegenstelling tot de voorbije seizoenen geniet Eendracht een stevige uitreputatie. Van alle ploegen in de reeks behaalde enkel Eendracht Aalst tot dusver de meeste punten en scoorde het als enige in alle elf wedstrijden. Eendracht wil dan ook kost wat kost een nieuwe thuisoverwinning boeken. De balans tot dusver is enorm positief te noemen. Niet alleen qua statistieken maar ook qua het geleverde spel en spektakel boekte Eendracht in vergelijking met  de voorbije seizoenen een opmerkelijke opgang. Het bestuur bleef niet blind voor deze positieve flow en verlengde het contract met trainer Van Acker met twee extra seizoenen. Een beslissing die iedereen met een Eendrachthart alleen maar kan toejuichen. Voor de wedstrijd van zondag kan Van Acker nog geen beroep doen op de geblesseerden Filipovic en De Oliveira, achter de namen van
Mike Smet (heup) en Kevin Kempeneer (elleboog) staan nog vraagtekens.

De trainer aan het woord

"De weken van de waarheid komen er aan! Te beginnen met de ploeg in vorm, Lommel United. Lommel is bezig zich seizoen na seizoen te bestendigen als een topploeg in tweede klasse, dit ondanks het vertrek van spelmaker Hans Van Aken! Een ploeg die dit seizoen nog maar één keer verloor en vorige week de leider versloeg is inderdaad een harde noot om kraken! Maar altijd blijven ze positief voetbal brengen, aan ons om er ook een spektakelmatch van te maken! Supporters, allen op post! We gaan ervoor..."

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer (?), Smet (?), De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens P., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Geenens, Koulibaly en Bael
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #12
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Van De Velde Joeri
 • Lijnrechters: Messely Kris en Vandecauter Philippe
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting voor groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met donderdag 16 oktober.

TICKETINFO

Sfeervak H achter het doel gaat open voor Eendracht supporters. Voor de wedstrijd zijn er nog losse tickets te verkrijgen aan loket A/E.

WEDSTRIJDVERSLAG

Trainer Van Acker gaf voor deze wedstrijd het vertrouwen aan dezelfde elf starters van vorige week. Smet werd dus voldoende opgelapt na de trap die hij tegen Geel moest incasseren. Tweede doelman Kempeneer raakte niet speelklaar en werd vervangen door Jari Mertens. Daniel Rodriguez De Oliveira is hersteld van zijn knieblessure en nam plaats op de bank.

Zwakke eerste helft

Het was niet lang wachten op het eerste doelgevaar van de wedstrijd. Na twee minuten bracht bezoeker Trossard de bal goed voor op Rosales. Van Den Noortgaete ging een eerste keer goed plat. Eendracht antwoorde na zeven minuten. Mike Smet speelde de bal in de loop van Philippe Janssens die de bal teruglegde op Shkodra. Shkodra bracht voor maar de bal werd in hoekschop gewerkt. Vijf minuten later was het raak aan de overkant. Na een hoekschop belande de bal in de voeten van Toon Lenaerts. De Lommelse verdediger kon de bal, al dan niet van uit buitenspel, voorbij Van Den Noortgaete schieten. De wedstrijdbeelden zullen uitsluitsel moeten geven. Eendracht kon niet meteen reageren en had het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Het is een halfuur wachten op de eerste goede kans van Aalst. Kevin Janssens bracht de bal goed voor naar Vansimpsen die zijn kopbal in extremis gered zach worden door Thoelen. De hoekschop die daarop volgde was zonder gevaar. Vijf minuten later kon Vansimpsen opnieuw koppen maar deze keer was zijn poging niet goed gericht. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft waar Eendracht geen vuist kon maken en met een terechte 0-1 achterstand de rust in ging. 

Gegokt maar verloren

De tweede helft werd aangevangen zonder wissels bij beide ploegen. Aalst nam meteen het heft in handen en eiste het balbezit op maar buiten enkele vrije trappen kwamen we nog niet. In de 57e minuut kwamen Rodrigo De Oliveira en De Cuyper op het veld. Zij kwamen Ph. Janssens en Donjet Shkodra vervangen. Eendracht kreeg in de volgende tien minuten enkele hoekschoppen toegewezen maar was er niet gevaarlijk op. We probeerden te dreigen door middel  Het was Lommel dat nog het meest gevaarlijk was met enkele afstandsschoten van Rosales en Deferm. Dertien minuten voor tijd moest De Cuyper geblesseerd naar de kant. Niels Martin nam zijn plaats in. Maar ook hij kon het tij niet keren en het doelpunt viel aan de overkant. Jutten werd knap diep gespeeld en knalde de bal netjes voorbij Van Den Noortgaete, 0-2. In de laatste minuut knalde Trossard nog de 0-3 eindstand tegen de touwen. Eendracht gokte in de tweede helft door de lange bal te gebruiken maar het verloor. Lommel United toonde heel veel maturiteit en neemt verdiend de drie punten mee naar Limburg.

Rugzak van 50 kilogram

Achteraf op de persconferentie was coach Van Acker eerlijk in zijn analyse: “In de eerste helft leek het of sommige spelers met een rugzak van 50 kilo op hun rug liepen. Ik had de spelers vooraf gewaarschuwd dat we zeker en vast niet vrank en vrij zouden kunnen voetballen zoals tijdens het eerste halfuur van vorige week op Geel. We vonden de sleutel niet in het middenveld en konden maar weinig dreigen. In de tweede helft ben ik op lange ballen overgeschakeld om gevaarlijker te zijn. Hierdoor kwam er natuurlijk meer ruimte vrij en Lommel profiteerde hier optimaal van. De twee laatste doelpunten neem ik dan ook voor mijn rekening. Het is de eerste wedstrijd dat we niet konden scoren en ik ben enorm ontgoocheld dat dit juist thuis moest gebeuren. We zijn met dit Eendracht iets aan het bouwen en deze wedstrijden zijn een uitstekende waardemeter om te kunnen zien hoever we al staan”, aldus Regi van Acker.   

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 12' Lenaerts 0-1, 84' Jutten 0-2, 90' Trossard 0-3
 • 16' Debauve, 26' Van Damme
 • Geen
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 3. Vanbelle Wesley
 • 4. De Greef Arnaud
 • 10. Janssens Kevin
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe (58' De Cuyper)
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko
 • 19. De Neve Gianni
 • 20. Shkodra Donjet (58' Rodrigo De Oliveira)
 • 22. Smet Mike
 • 1. Thoelen Yannick
 • 2. Goossens Bart
 • 5. Rykx Jelle
 • 6. Neven Glenn (89' Vanaken)
 • 8. Gaethofs Jentl
 • 9. Regales Romero
 • 10. Trossard Leandro
 • 14. De Bauve Ken (86' Schoofs)
 • 18. Scheelen Wouter
 • 19. Lenaerts Tom
 • 26. Deferm Giel

Fases

 • 90' Einde van de wedstrijd. Aalst gaat in eigen huis roemloos ten onder tegen een sterk Lommel United.
 • 90' Eendracht krijgt slaag in eigen huis. Het werd zonet 0-3 via Trossard.
 • 89' Vervanging Lommel: Neven gaat er af voor Vanaken.
 • 88' De Neve plaatst de bal naast.
 • 88' Vrije trap met Vanbelle of De Neve.
 • 86' Vervanging Lommel: Schoofs komt Debauve vervangen.
 • 86' Rosales kan vrij tussen drie Aalsterse verdedigers aanleggen maar zijn schot gaat over.
 • 86' Vrije trap met Vanbelle maar de bal valt niet goed.
 • 84' Doelpunt Lommel. Jutten knalt de bal tussen de benen van VDN. 0-2 en boeken toe voor Aalst?
 • 82' Niels Martin met een goede lage voorzet maar de Aalsterse aanvallers konden er net niet bij.
 • 77' Tjendo De Cuyper moet geblesseerd naar de kant. Niels Martin neemt zijn plaats in.
 • 76' Opnieuw Trossard met een schot maar deze keer gaat de bal over.
 • 75' Schot van Trossard, in de handen van VDN.
 • 74' Janssens bracht voor maar in de handen van Thoelen.
 • 74' De Neve had de mogelijkheid om aan te leggen maar speelde de bal naar Kevin Janssens.
 • 70' Plukbal voor de bezoekende doelman.
 • 70' Hoekschop aan de overkant met Janssens.
 • 69' Hoekschop Lommel.
 • 68' Bogaerts haalt Rosales neer tegen de achterlijn.
 • 68' Lommel loert op de counter
 • 66' Regales dolt met Smet in de zestien maar zijn schot belandt in de handen van VDN.
 • 65' Schotje van Deferm maar over het doel van VDN.
 • 63' De Cuyper brengt de bal voor van op rechts maar Vansimpsen is net niet groot genoeg om bij de bal te kunnen.
 • 61' Vervanging Lommel: Jutten komt Gaethofs vervangen.
 • 60' Thoelen bokst weg.
 • 60' Opnieuw hoekschop! Druk van Eendracht.
 • 59' De bal van Kevin Janssens is te kort.
 • 59' Hoekschop Aalst!
 • 58' Philippe Janssens en Donjet Shkodra gaan naar de kant.
 • 57' Er komt een dubbele wissel aan bij Aalst. De Cuyper en Rodrigo De Oliveira staan klaar aan de zijlijn.
 • 55' Shkodra brengt voor maar Thoelen plukt de bal uit de lucht.
 • 54' Vrije trap voor Eendracht van op links met Vanbelle of Shkodra.
 • 52' Het balbezit is voor Aalst maar voorlopig zonder doelkansen.
 • 45' Een schot van Mike Smet zwaait over.
 • 45' Geen wissels bij beide ploegen.
 • 45' We zijn vertrokken voor de tweede helft!
 • 45' We gaan rusten.
 • 44' Er zit weinig beleving in het spel van Aalst. Coach Van Acker zal zijn manschappen hoogstwaarschijnlijk wakker schudden tijdens de rust.
 • 40' Nog eens een kansje voor Aalst. Shkodra brengt voor maar Vansimpsen kan zijn kopbal onvoldoende richten.
 • 33' Vrije trap Eendracht met Vanbelle achter de bal.
 • 31' Uitstekende mogelijkheid voor Aalst. Kevin Janssens schildert de bal op het hoofd van Vansimpsen die goed naar de hoek kopt. Thoelen met een goede parade. Hoekschop maar zonder gevaar.
 • 30' Kevin Janssens op wandel in de zestien maar hij speelt de bal te ver voor zich uit.
 • 26' Gele kaart Van Damme.
 • 25' Opnieuw hoekschop maar deze keer aan de andere kant.
 • 24' Hoekschop Lommel.
 • 23' Eerste echte doelkans voor Eendracht. Wesley Vanbelle brengt goed voor naar Vansimpsen die naast kopt.
 • 20' Veel slechte passes in het spel van Eendracht.
 • 18' Opnieuw hoekschop voor Lommel.
 • 16' Eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Debauve van Lommel.
 • 12' Doelpunt Lommel. Lenaerts scoort al dan niet van uit buitenspel.
 • 11' Hoekschop Lommel.
 • 10' Een gesloten wedsgtrijd tot nu toe. Beide ploegen proberen er al voetballend uit te komen.
 • 7' Eerste aanval van Aalst. Smet stuurt Ph. Janssens diep op rechts die de bal terug legt op Shkodra. Donjet brengt voor maar de bal wordt in hoekschop gewerkt.
 • 4' Lommel claimt een strafschop maar scheidsrechter Van De Velde fluit terecht niet.
 • 2' De eerste kans van de wedstrijd is voor Lommel. Trossard brengt voor op Regales die vrij kan koppen. VDN gaat goed plat.
 • 0' Lommel United trapt de wedstrijd op gang.
 • 0' De spelers betreden het terrein!
 • OPARMING Kevin Kempeneer raakte niet speelklaar voor deze wedstrijd. Beloftendoelman Jari Mertens is vandaag tweede doelman.
 • OPWARMING Welkom in het Pierre Cornelisstadion!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 12' Lenaerts 0-1, 84' Jutten 0-2, 90' Trossard 0-3
 • 16' Debauve, 26' Van Damme
 • Geen
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 3. Vanbelle Wesley
 • 4. De Greef Arnaud
 • 10. Janssens Kevin
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe (58' De Cuyper)
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko
 • 19. De Neve Gianni
 • 20. Shkodra Donjet (58' Rodrigo De Oliveira)
 • 22. Smet Mike
 • 1. Thoelen Yannick
 • 2. Goossens Bart
 • 5. Rykx Jelle
 • 6. Neven Glenn (89' Vanaken)
 • 8. Gaethofs Jentl
 • 9. Regales Romero
 • 10. Trossard Leandro
 • 14. De Bauve Ken (86' Schoofs)
 • 18. Scheelen Wouter
 • 19. Lenaerts Tom
 • 26. Deferm Giel

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres