3 - 3 R. Exc. Virton Eendracht Aalst

zaterdag 25 oktober 2014 - 18u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Na de nederlaag van vorige week in eigen huis tegen een sterk Lommel United staat Eendracht aan de vooravond van de verste verplaatsing van het seizoen. Het duel met Royal Excelsior Virton heeft als inzet een stevige plaats in de subtop. Winst zou voor Eendracht de misstap van vorige week meteen volledig wegwissen.

FC Saint-Laurent Virton

Dat was de naam van de in 1913 opgerichtte club waaruit in 1920 het huidige Excelsior Football Club Virton ontstond. De club heeft als stamnummer 200 en speelt in groen-witte uitrusting. De club was een groot deel van haar bestaan vooral actief in de provinciale reeksen met nu en dan een promotie naar de nationale reeksen. Pas in 1960 kon Virton een lange tijd (11 seizoenen) in bevordering blijven om uiteindelijk terug naar provinciale te degraderen. Pas in 1986 kon "L'Excel" voor het eerst in haar bestaan de derde klasse bereiken. Maar vijf jaar later stond het opnieuw in eerste provinciale. De club keerde echter na drie seizoenen al terug naar de derde klasse en in 2001 werd zelfs het zelfs de eerste Luxemburgse club die het tot de tweede klasse schopte. Na acht seizoenen degradeerde de Zuid-Belgische club terug naar derde klasse om in 2013, als kampioen in derde klasse B, terug te keren naar het op één na hoogste niveau. Excelsior Virton leverde in zijn recente geschiedenis een paar bekende spelers af. Zo kenden Karim Belhocine (AA Gent, ex-KV Kortrijk en ex-Standard), Olivier Werner (Cercle Brugge, ex-KV Mechelen en ex-RAEC Mons) en Marco Gbarssin (ex-Antwerp en ex-Eendracht Aalst) allen een verleden bij "L'Excel". De bekendste ex-speler echter is Rode Duivel en huidig Club Brugge-speler Thomas Meunier.

Revelatie

Het Excelsior Virton anno 2014 is momenteel -samen met o.a. Eendracht Aalst- de revelatie van tweede klasse. Niemand had verwacht dat de Luxemburgers na twaalf speeldagen op een derde plaats zouden prijken. Het absoluut dieptepunt van dit seizoen was de uitschakeling in de Cofiduscup waar Waterloo (later door Eendracht uitgeschakeld) te sterk bleek. De Walen hebben zich sindsdien ferm herpakt en verloren tot dusver nog maar amper tweemaal, van STVV (op de openingsspeeldag) en van Lommel United. Op eigen veld is het een erg moeilijk te manoeuvreren ploeg, maakte het dertien doelpunten en slikten amper vijf tegengoals uit zes wedstrijden. Een erg mooi gemiddelde. Veel bekende namen vinden we niet terug in de kern van de Luxemburgers. Er speelt wel een international. Luxemburger Guy Blaise kwam al meer dan dertig keer uit voor het Groot-Hertogdom Luxemburg. Trainer is Frank Defays, een ex-speler en boegbeeld van eersteklasser Sporting Charleroi.

Foto voorbeschouwing Arnaud De Greef ontpopt zich als ideale vervangen voor Predrag Filipovic.

Gemiste kansen

Eendracht Aalst liet op eigen veld al voor de derde keer na om een uitstekende zaak in het klassement te doen. Het verloor telkens zure punten (STVV en Patro Eisden) maar verloor wel terecht van een uitgekookter Lommel United. Toch blijft Eendracht voorin meedraaien want het staat knap op een gedeelde vierde plaats op amper vier punten van leider KAS Eupen. Met het duel van zaterdag staat de beste uitploeg tegen één van de beste thuisploegen op het programma. Het wordt dus een spannende strijd met als inzet een stevige plaats in de subtop. Bij Eendracht Aalst is het uitkijken naar de terug herstelde Daniel Rodrigo De Oliveira. De Braziliaan maakte ietwat verrassend zijn wederoptreden in het thuisduel tegen Lommel United maar kon zijn tekort aan wedstrijdritme niet maskeren. Trainer Van Acker kan zaterdag geen beroep doen op Predrag Filipovic (darmen), Steve Bael (lies), Tjendo De Cuyper (bil) en Kevin Kempeneer (elleboog).

De trainer aan het woord

"Onze verste verplaatsing staat voor de deur! Volgens de scoutingsrapporten is Virton nog van een zwaarder kaliber dan onze vorige tegenstander Lommel United! Vooral spits Cornet zullen we in het oog moeten houden tesamen met de twee snelle flankspelers Focki en Suray. Voor de rest staat er een stevige verdediging die niet bang is om het duel aan te gaan... Aan ons om onze ‘uit’-reputatie hoog te houden en punten mee te brengen zodat we er een aangename terugreis kunnen van maken! Komaan Wit en Zwart.. Kop op en er tegen aan!!"

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer (?), Smet, De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, Janssens K., Janssens P., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly en De Oliveira
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #13
 • Stadion: Stade Yvan Georges
 • Adres: Faubourg d’Arival 63, 6760 Virton
 • Scheidsrechter: Lardot Johnathan
 • Lijnrechters: Conotte Laurent en Bourbon Philippe
TICKETINFO

Opgelet: de aftrap van deze wedstrijd werd vervroegd naar 18u00.

BUSREIZEN

In principe leggen volgende supportersclubs een bus in voor deze wedstrijd:

WEDSTRIJDVERSLAG

Regi Van Acker behield het vertrouwen in dezelfde alf van de afgelopen twee weken voor de verre verplaatsing naar Virton. Op de bank geen Kempeneer. Beloftendoelman Mertens nam opnieuw zijn plaats in. Ook Rodrigo De Oliveira nam terug plaats op de bank. Het ziet er dus naar uit dat de knieproblemen volledig achter de rug zijn. Tjendo De Cuyper en Steve Bael moesten daarentegen geblesseerd afhaken.

Vroege doelpunten

Het was de thuisploeg dat meteen in de aanval ging. Een goede actie op rechts, gevolgd door een goede voorzet werd door Van Den Noortgaete uit de lucht geplukt. Al na vier minuten zette Alexis Lafon de thuisploeg op rozen. Met een knappe halve omhaal verschalkte hij Van Den Noortgaete, die geen verhaal had tegen deze knappe retro. Eendracht werd meteen wakker geschud en dit resulteerde in minder dan één minuut in de gelijkmaker. Vansimpsen werd knap vrij gespeeld, wist de bal goed te controleren en krulde hem vervolgens netjes voorbij thuisdoelman Hurbain. De meegereisde Aalsterse fans konden juichen want de bordjes hingen al snel terug in evenwicht. Het volgende kwartier zagen we een aangename pot voetbal met twee teams die niet op hun lauweren gingen rusten. Maar het was wel Virton dat via enkele voorzetten voor het grootste gevaar zorgde. Iets voor het halfuur legde Suray aan vanop rechts maar zijn schot zwaaide over. Virton toonde zich de sterkste ploeg en dicteerde tot aan de rust de wet. Gelukkig voor Aalst kon Virton enkele goede voorzetten niet afronden en gingen we rusten met een 1-1 gelijkspel.

Sterk uit de kleedkamer

Aan het begin van de tweede helft begonnen dezelfde 22 spelers. Maar deze keer was het Aalst dat het sterkst uit de blokken kwam. Al na twee minuten spelen baande Philippe Janssens zich een weg door de thuisdefensie. Hij dook knap de zestien binnen en ronde vervolgens zijn actie af met een goed gekruist schot waarop doelman Hurbain geen antwoord had. Eendracht 1-2 op voorsprong! Virton leek wat van zijn melk en Aalst nam de volgende tien minuten de bovenhand. Na 57 minuten legde Ph. Janssens de bal terug op Van Damme die aanlegde maar zijn schot zwaaide over. Een halfuur voor tijd knalde Shkodra een vrije trap over het doel. Twee minuten was er de eerste wissel in het Aalsterse kamp. Ratko Vansimspen, die al een geel karton achter zijn naam had, werd naar de kant gehaald voor Rodrigo De Oliveira. Ook bij de thuisploeg werd er gewisseld. Frank Defays zette alles op alles en haalde voor zijn derde wissel verdediger Antunes naar de kant. Aanvaller De Almeida moest de scheve situatie proberen recht te trekken. Van Damme kon nog eens dreigen met een schotje maar het was vooral Virton dat druk uitoefende op Van Den Noortgaete via enkele voorzetten. De thuisploeg kon deze acties echter niet verzilveren en zes minuten voor tijd viel het doelpunt aan de overzijde. Donjet Shkodra kreeg enorm veel ruimte op de rechterflank en twijfelde niet. Hij joeg de bal staalhard tegen de netten! Eendracht op rozen dacht iedereen toen. Maar niets was minder waar. Virton kwam opzetten en twee minuten voor de officiële speeltijd devieerde Wesley Vanbelle en voorzet ongelukkig in eigen doel. Net voor het doelpunt werd Philippe Janssens naar de kant gehaald voor Matthias Lievens. Aalst kraakte alsnog en moest in de allerlaatste minuut de gelijkmaker incasseren. Invaller De Almeida deed wat hij moest doen, Virton langszij brengen. Zo blijft Virton ongeslagen in eigen huis, al was Eendracht er opnieuw heel kort bij..

Van Acker ontgoocheld

De ontgoocheling was na de wedstrijd ook bij Coach Van Acker te merken. Op de persconferentie gaf hij toe dat Eendracht voor een punt naar Virton was gekomen. “Maar als je vijf minuten voor tijd 1-3 voor staat is het achteraf absoluut een bittere pil die we moeten slikken. Het excuus dat we nog een jeugdige ploeg hebben kunnen we niet blijven aanhalen. We kwamen voor een punt, we hebben er één maar eigenlijk hadden het er drie moeten zijn”, besloot Regi Van Acker. 

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 4' Lafon 1-0, 5' Vansimpsen 1-1, 47' Ph. Janssens 1-2, 84' Shkodra 1-3, 86' Vanbelle 2-3 (own goal), 90' De Almeida 3-3
 • 32' Ngadrira, 45' Vansimpsen, 64' De Neve, 80' Smet
 • Geen
 • 30. Hurbain Julien
 • 6. Dessoleil Dorian
 • 10. Kasri Djaid
 • 11. Suray Dylan (55' Focki)
 • 14. Blaise Guy
 • 16. Menessou Arsene (61' Day)
 • 19. Ngadrira Avansey
 • 24. Cornet Mathieu
 • 25. Lafon Alexis
 • 26. Artunes Fabien (72' De Almeida)
 • 28. Thiam Demba
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 3. Vanbelle Wesley
 • 4. De Greef Arnaud
 • 10. Janssens Kevin
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe (86' Lievens)
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko (62' Rodrigo De Oliveira)
 • 19. De Neve Gianni
 • 20. Shkodra Donjet
 • 22. Smet Mike

Fases

 • 90' We hebben een déja vu. Net als bij White Star Bruxelles in de slotfase van 1-3 naar 3-3. Volgende week komt Bergen op bezoek in het Pierre Cornelisstadion. Zij hielden OHL gisteren op 1-1.
 • 90' Jullie volgden met meer dan 700 deze live verslaggeving
 • 90' Einde van de wedstrijd. Aalst laat in de allerlaatste minuut de drie punten liggen..
 • 90' Doelpunt Virton. Eendracht krijgt weer het deksel op de neus.
 • 90' Nog een inworp tegen de achterlijn voor Virton.
 • 90' De scheids moet nu toch wel gaan affluiten..
 • 90' VDN mag nog eens uittrappen.
 • 90' De officiële speeltijd zit er op.
 • 89' Alle hens aan dek nu voor Eendracht!
 • 88' Doelpunt. 2-3 own goal Vanbelle.
 • 87' Smet kan een strakke voorzet ontzetten.
 • 86' Matthias Lievens komt in de plaats van Philippe Janssens.
 • 86' Fout van op links voor Eendracht.
 • 84' GOOAAAL!! Shkodra knalt de bal onhoudbaar binnen!
 • 83' En opnieuw kan hij de bal rustig bij zich houden. Virton drukt wel stevig door.
 • 82' VDN kan opnieuw rustig oprapen.
 • 81' De bal kan worden ontzet!
 • 80' Smet krijgt een gele kaart. Gevaarlijke vrije trap van op links voor Virton.
 • 80' De laatste tien minuten zijn ingegaan.
 • 78' En we zitten aan de andere achterlijn. Eendracht kan terug opschuiven.
 • 77' Eendracht kan de bal ontzetten
 • 77' Vrije trap Virton vanop links.
 • 76' Kevin Janssens ziet zijn voorzet hoog over zwaaien.
 • 75' Lafon dribbelt door de Aalsterse defensie maar Bogaerts kan nog net op tijd ontzetten!
 • 74' Fout in het voordeel van Eendracht. Even op adem komen.
 • 73' Dit was een goede kans op de 1-3.
 • 73' Kevin Janssens met een knappe actie op links. Hij legt de bal terug op Van Damme die naast knalt.
 • 72' De thuisploeg zet alles op alles.
 • 72' Derde wissel bij Virton: Antunes maakt plaats voor De Almeida.
 • 71' De Oliveira met gevaarlijk balverlies. De Greef zet het foutje recht.
 • 70' Druk van de thuisploeg. Opnieuw een goede voorzet vanop rechts maar VDN plukt de bal uit de lucht!
 • 69' Gevaarlijke doelkans voor de thuisploeg maar Cornet kopt over.
 • 68' Rodrigo De Oliveira met goed storend werk.
 • 66' Goede aanval Virton maar terecht afgevlagd voor buitenspel.
 • 64' Gele kaart voor Gianni De Neve.
 • 62' Ratko Vansimpsen gaat er af.
 • 62' Bij Aalst staat Rodrigo De Oliveira klaar langs de zijllijn
 • 61' Vervanging Virton: Menessou maakt plaats voor Day.
 • 60' Shkodra knalt over.
 • 59' Fout op Vansimpsen. Vrije trap Eendracht op zo'n 30 meter van het doel.
 • 58' Vanbelle speelt Ph. Janssens goed diep, die knap meepakt en op zijn beurt teruglegt op Van Damme. Het schot van Ken Van Damme zwaait over.
 • 57' Kevin Janssens blijft liggen na een tik van een thuisspeler.
 • 55' Wissel Virton: Suray gaat er af voor Focki.
 • 53' Shkodra brengt voor maar te kort.
 • 53' Vrije trap Eendracht vanop links met Vanbelle of Shkodra.
 • 52' De Greef kan een gevaarlijke voorzet van Thiam ontzetten.
 • 50' Eendracht in de aanval!
 • 47' GOOAAAL!! Philippe Janssens dribbelt de zestien in en knalt knap voorbij de thuisdoelman!
 • 45' Eendracht trapt de tweede helft op gang!
 • 45' De spelers maken zich klaar voor de tweede helft
 • 45' Lardot met het rustsignaal. 1-1.
 • 45' Gele kaart Vansimpsen voor spelbederf.
 • 43' Commotie bij de thuisaanhang naar aanleiding van een aanvallende fout van Vansimpsen. In onze ogen was hier weinig aan..
 • 40' De laatste vijf minuten van de eerste helft zijn ingegaan.
 • 38' Het is een inworp ipv hoekschop.
 • 38' Goede lange bal van Vanbelle op Vansimpsen. De bal wordt in hoekschop gewerkt!
 • 34' Opnieuw Virton dat gevaarlijk is. Ngadrira kapt zich knap vrij in de zestien en knalt vervolgens op de lat.
 • 32' Het eerste geel van de wedstrijd is voor Ngadrira. Hij haalde Kevin Janssens onderuit.
 • 31' Opnieuw een voorzet van de thuisploeg vanop links. Smet legt de bal stil op de borst voor VDN.
 • 28' Het is de thuisploeg die voorlopig de wet dicteert.
 • 27' Suray met een afzwaaiend schot voor Virton.
 • 24' Voorzitter De Roose en sportief verantw. Luc Van Hauwermeiren zijn met een supportersbus meegereisd naar het verre Virton.
 • 21' Vuile fout op Van Damme. Menessou met gestrekt been maar geen geel.
 • 17' Opnieuw Virton dat gevaarlijk is. Een voorzetje waar Bogaerts net niet bij kan wordt gepakt door VDN.
 • 16' Hij kreeg een duw in de rug. Hij gaat even naar de kant voor verzorging.
 • 16' Vansimpsen heeft verzorging nodig.
 • 13' Opnieuw een grote kans voor Virton. De bal wordt strak voorgezet vanop links. Wesley Vanbelle kan in extremis nog ontzetten.
 • 11' Vrije trap Virton vanop links. VDN bokst de bal weg.
 • 9' We zien een aangenaam begin van de wedstrijd met twee teams die willen aanvallen.
 • 5' GOOAAAL!! Vansimpsen krult de bal mooi voorbij de thuisdoelman!!
 • 4' Doelpunt Virton. Met een knappe retro knalt Lafon de bal tegen de netten.
 • 4' Opnieuw gevaar van Virton. Deze keer over de rechter kant. De Greef werkt in hoekschop.
 • 1' Eerste kansje voor Virton. Een goede voorzet van op links maar VDN plukt uit de lucht.
 • 0' We zijn eraan begonnen!
 • OPWARMING Welkom van uit het verre Virton.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 4' Lafon 1-0, 5' Vansimpsen 1-1, 47' Ph. Janssens 1-2, 84' Shkodra 1-3, 86' Vanbelle 2-3 (own goal), 90' De Almeida 3-3
 • 32' Ngadrira, 45' Vansimpsen, 64' De Neve, 80' Smet
 • Geen
 • 30. Hurbain Julien
 • 6. Dessoleil Dorian
 • 10. Kasri Djaid
 • 11. Suray Dylan (55' Focki)
 • 14. Blaise Guy
 • 16. Menessou Arsene (61' Day)
 • 19. Ngadrira Avansey
 • 24. Cornet Mathieu
 • 25. Lafon Alexis
 • 26. Artunes Fabien (72' De Almeida)
 • 28. Thiam Demba
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 3. Vanbelle Wesley
 • 4. De Greef Arnaud
 • 10. Janssens Kevin
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe (86' Lievens)
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko (62' Rodrigo De Oliveira)
 • 19. De Neve Gianni
 • 20. Shkodra Donjet
 • 22. Smet Mike

Foto's

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

{gallery}foto/galerij/2014-2015/competitie/2014-10-25-virton-ea/copyright{/gallery}

Foto's: Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres