0 - 1 Eendracht Aalst RAEC Mons

zondag 2 november 2014 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Hoewel de late gelijkmaker op het veld van Excelsior Virton nog nazindert wil Eendracht in eigen huis orde op zaken stellen. Hoe mooi de balans oogt op verplaatsing, zo treurig is ze op eigen veld. Met een klinkende zege tegen het Waalse RAEC Mons wil Eendracht hoe dan ook definitief komaf maken met de "vloek" die op de thuiswedstrijden rust dit seizoen.

Koning Albert I

Naar het voorbeeld van Léopold Club de Bruxelles werd in Bergen anno 1910 Albert-Elisabeth Club de Mons opgericht. Deze naam verwees naar het huwelijk van Koning Albert I en Koningin Elisabeth. De club kreeg hiervoor van het Paleis officiële toelating. Vervolgens werd AEC Mons lid van de KBVB en kreeg het stamnummer 44 toegewezen. Hoewel de club in 1919 begon in de tweede klasse, speelde het tot de eeuwwisseling vooral in derde en vierde klasse, op een handvol seizoenen in tweede klasse na. In het jaar 2000 promoveerde de club naar tweede klasse en speelde er meteen twee seizoenen aan de top. In 2003 won RAEC Bergen de eindronde en speelde voor het allereerst in haar bestaan in eerste klasse. In 2014 zakte de club opnieuw naar tweede klasse, de derde degradatie naar tweede sinds 2003. Telkens kon RAEC Mons meteen (of quasi meteen) de poort naar eerste terug openbeuken. Het is afwachten of dat huzarenstukje ook dit seizoen zal lukken.

Slechte start

De "Draken" kenden een onwaarschijnlijk zwakke start van deze competitie. Amper twee punten puurden de Henegouwers uit de eerste vijf wedstrijden. Toch herpakten de Walen zich op een goede manier om meteen drie overwinningen op rij te boeken zodat de Bergense crisis meteen was bezworen. Enerzijds staan de "Draken" nog steeds onder hun waarde gerangschikt maar anderzijds hangt de ploeg enorm af van Harlem-Eddy Gnohéré, de Franse "bison" die blindelings de weg naar doel vindt. Zijn teller staat nu al op negen stuks. Gelukkig voor Eendracht is "bison Eddy" geschorst nadat hij rood pakte in hun thuiswedstrijd tegen OH Leuven (1-1). Van de ploeg die vorig jaar het onderspit moest delven in eerste klasse blijven niet veel spelers meer over. Toch heeft RAEC Mons ervaring genoeg met spelers zoals Daan Van Gijseghem (ex-Club Brugge), Jérémy Sapina, Mahmadou Kéré en Georgios Kaminiaris (ex-KV Oostende). Hoewel men een slechte start heeft gekend, blijft de club razend ambitieus. De clubleiding geeft dit seizoen nog niet op en gaat nog steeds voluit voor promotie, al zal dat vermoedelijk enkel nog lukken via de eindronde.

Foto voorbeschouwing Mike Smet is nog onzeker voor zondag.

Subtop

Dankzij de late tegentreffers op het veld van WS Bruxelles en Excelsior Virton zag Eendracht al VIER gouden punten door de neus geboord. Hoewel Eendracht een plaats in de top verdient, moet het zich nu noodgedwongen tevreden stellen met een trapje lager, de subtop. Het verschil met leider Eupen bedraagt nu al zes punten maar ook het verschil met Royal Antwerp FC, de "leider" van de rechterkolom, bedraagt al zes punten. Eendracht vaart dus nog steeds op schema maar het blijft toch met een wrang gevoel zitten. En dat gevoel is dubbel. De weggegeven punten in de toegevoegde tijd enerzijds en de mindere prestaties op eigen veld anderzijds. Trainer Van Acker wil dan ook nog dit weekend komaf maken met dit Aalsters thuiscomplex. En dat kan alleen maar met een klinkende overwinning. Bij Eendracht haken Steve Bael (heup), Kevin Kempeneer (elleboog) en Tjendo De Cuyper (contractuur) af. Mike Smet (schouder) is nog hoogst onzeker. Predrag Filipovic keert terug in de selectie. Yoeri Lapage en Stef Van Der Hoeven treden aan met jong Eendracht Aalst.

De trainer aan het woord

"Zondag wacht ons met Mons een ex-eersteklasser die nog dit jaar de promotie wil bewerkstellen. Ondanks een moeilijke start zijn de "Draken" zachtjes aan opgeklommen naar de middenmoot om aansluiting te krijgen met de kopgroep. Onze groep heeft bewezen, met een goede prestatie op Virton, dat we van niemand schrik moeten hebben. Natuurlijk moeten we nog een aantal schoonheidsfoutjes bannen uit ons spel maar dat je drie keer kunt scoren op verplaatsing is een bewijs dat we er steeds voor gaan! Thuis tegen de ploeg met het grootste budget in onze reeks willen we die trend verder zetten! Op Allerzielen willen we tonen dat den Iendracht springlevend is!"

Selectie

Van Den Noortgaete, Mertens, Smet (?), De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, Janssens K., Janssens P., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Geenens, Filipovic,Koulibaly en De Oliveira
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #14
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Sebastien Delferière
 • Lijnrechters: Stijn Hutsebaut en Tom Piens
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting voor groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met donderdag 30 oktober.

TICKETINFO

Sfeervak H achter het doel gaat open voor Eendracht supporters. Voor de wedstrijd zijn er nog tickets te verkrijgen aan loket A/E.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is er niet in geslaagd om de negatieve thuisspiraal te doorbreken. In een zwakke wedstrijd kon Eendracht nooit aanspraak maken op de drie punten. Het kreeg zelfs een nederlaag aangesmeerd toen Brogno een discutabele strafschop met succes kon omzetten.

Veelbelovende start

Bij Eendracht haakte Mike Smet in laatste instantie af, Matthias Lievens verving hem op de rechtsachterpositie. De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen en serveerde het openingskwartier éénrichtingsvoetbal. Onder impuls van een sterke Kevin Janssens zorgde Eendracht voor het eerste doelgevaar maar Jonas Bogaerts kwam net tekort om Eendracht snel op voorsprong te brengen. Tussendoor ontstapte bezoeker Massengo aan een rode kaart toen hij met twee gestrekte benen tackelde op de enkels van Kevin Janssens. Na deze wervelende start verwaterde de wedstrijd helemaal. De bezoekers deden er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te houden. Meer zelfs, de bezoekers legden stilaan zelf hun wil op. Da Silva Camargo had op het halfuur zelfs de openingstreffer aan de voet maar Kevin Van Den Noortgaete redde subliem.

Spelhervattinngen

Eendracht Aalst dwong een pak hoekschoppen en vrije trappen af maar haalde daar geen enkel rendement uit, laat staan een doelkans. Wat zo makkelijk lijkt op verplaatsing, lijkt een huzarenstuk op eigen veld. Een paar minuten voor de rust haalde Van Acker Shkodra naar de kant voor de snelle De Oliveira. Een opvallende wissel zo net voor de rust. Op slag van de rust speelde Lievens met een heerlijke lange bal Ratko Vansimpsen vrij maar de aanvaller knalde pal op de vuisten van de uitstekend spelende Saussez. Beide ploegen doken met een scoreloos gelijkspel de rust in, een logische tussenstand.

Stugge bezoekers

De thuisploeg begon met goede moed en veel wil aan de tweede helft maar al snel werd duidelijk dat RAEC Mons een moeilijk te ontwrichten geheel is. De Henegouwers toonden veel inzet en onder impuls van de kwieke Laurent en Brogno had Eendracht het niet makkelijk. Toch kreeg Eendracht veel hoekschoppen en vrije trappen maar zonder echt doelgevaar. Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen maar de kopbal van de sterk spelende Ferber belandde op de lat. In de scrimage die daar op volgde kon De Greef in extremis de bal nog wegkeilen. Eendracht onstnapte al voor de tweede keer in deze wedstrijd aan een achterstand. Een handvol minuten later kreeg Eendracht dan toch nog eens een goede kans. Kevin Janssens schilderde de bal haarfijn richting De Oliveira die met een knappe nekslag de bal centimeters naast het doel van de aan de grond genagelde Saussez kopte. De beste Aalsterse kans van de tweede helft.

Onterechte strafschop?

Eendracht putte moed uit die goede kans voor De Oliveira maar het bleef bij goede bedoelingen. Toen aan de overkant  de snelle Laurent in de zestien van Eendracht infiltreerde, zocht de centrale middenvelder maar al te graag het contact op met doelman Van Den Noortgaete. Scheidsrechter Delferière twijfelde maar legde de bal, na aangeven van de lijnrechter, uiteindelijk toch op de stip. Loris Brogno aanvaardde het geschenk met beide handen en deponeerde de bal netjes in doel (0-1). Met de inbreng van Niels Martin speelde Van Acker alles of niets. Eendracht trok massaal naar voren maar kon nauwelijks voor dreiging zorgen. De bezoekers lieten het na de wedstrijd dood te maken want zowel Ferber als de ingevallen Loemba lieten wenkende kansen onbenut. In de laatste minuut kreeg Eendracht een zoveelste vrije trap vanop een prima positie maar Vanbelle draaide de bal naast het doel van Saussez zodat Eendracht andermaal in eigen huis tegen een nederlaag aanliep.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 74' Brogno 0-1 (pen)
 • 5' Massengo, 28' Da Silva, 69' Lievens, 74' Brogno, 86' Khchab

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens (76' Martin)
10. Janssens K. (88' Koulibaly)
11. Van Damme
14. Janssens Ph.
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
19. De Neve
20. Shkodra (38' De Oliveira)

24. Saussez
3. Da Silva (64' Loemba)
7. Khchab
8. Laurent (90'+1 Lkoutbi)
9. Ferber
11. Brogno (78' Nyoni)
13. Kaminiaris
15. Van Gijseghem
23. Massengo
26. Vergerolle
27. Bova

Fases

 • AFGELOPEN Eendracht verliest opnieuw in eigen huis van een niet eens zo heel erg sterk RAEC Mons.
 • 90'+3 VDN gaat een laatste keer hernemen. Zit er nog iets in voor de thuisploeg?
 • 90' De extra tijd gaat in.
 • 90' De bal gaat naast het kruis.
 • 89' Vrije trap vanop een interessante plek voor Eendracht. Rechts van het doel, op minder dan twintig meter. Vanbelle achter de bal.
 • 88' Kevin Janssens gaat er geblesseerd uit voor Koulibaly.
 • 87' Alweer geen enkel doelgevaar uit de vrije trap.
 • 86' Vrije trap Eendracht na een zoveelste overtreding op Kevin Janssens. Iedereen in zestien.
 • 85' Doelman Saussez beroert de bal met handen buiten de zestien maar de ref laat doorspelen.
 • 84' Vrije trap voor Eendracht vanop links aan de rand van de zestien.
 • 80' Nog tien minuten officiële speeltijd.
 • 77' Ferber mist een grote mogelijkheid op de tegenaanval voor de bezoekers.
 • 76' Martin komt erin voor Lievens.
 • 74' Doelpunt RAEC Mons. Brogno zet de elfmeter feilloos om.
 • 72' Strafschop voor de bezoekers. Na een charge van VDN op de snelle Laurent.
 • 68' De Oliveira knikt de bal centimeters naast. Hier was Eendracht kort bij de voorsprong.
 • 68' Aanvallende fout, Eendracht kan opschuiven.
 • 67' Vrije trap voor de bezoekers.
 • 65' Ferber kopt een bal pardoes op de lat. De Greef kan uiteindelijk erger voorkomen. Op de daaropvolgende counter speelt Eendracht zijn overtal niet goed uit.
 • 63' VDN zorgt even voor opschudding door een schot van Ferber knullig te lossen, gelukkig zonder erg.
 • 62' Vansimpsen alweer erg kort bij een doelpunt maar nu wordt hij afgefloten omwille van een aanvallende overtreding.
 • 61' Vansimpsen komt een teen tekort om te scoren. Nieuwe hoekschop!
 • 60' Hoekschop Eendracht. Het publiek schreeuwt de Ajuinen naar voren.
 • 58' Eendracht blijft in de aanval.
 • 57' Hoekschop voor de bezoekers nu.
 • 56' De vrije trap van Vanbelle gaat erg zwak over.
 • 56' Vrije trap voor Eendracht vanop dertig meter.
 • 55' Van Acker speelt nu met twee zuivere spitsen. Vansimpsen en De Oliveira zullen het moeten openbreken.
 • 52' Invaller De Oliveira al een paar keer met een actie in de benen maar telkens ongelukkig.
 • 51' Da Silva met een knappe omhaal, in de handen van VDN.
 • 46' RAEC Mons trapt de tweede helft op gang!
 • RUST Eendracht en Bergen gaan de rust in met een logische 0-0.
 • 44' Lievens brengt Vansimpsen in stelling maar onze aanvaller knalt pal op Saussez. De rebound van De Oliveira zoeft over.
 • 43' Op de tegenaanval toch nog een kans voor Ferber maar de bal gaat naast.
 • 42' Goede actie van Kevin Janssens maar zijn schot wordt afgeblokt.
 • 41' Vrije trap Eendracht op tien meter van de rand van de zestien.
 • 38' Wissel Eendracht Aalst. Shkodra gaat eruit voor Rogerio De Oliveira.
 • 37' Alweer levert de hoekschop niets op, Het rendement op spelhernemingen is dit seizoen echt aan de lage kant.
 • 36' Alweer een hoekschop voor Eendracht.
 • 35' Brogno met een kopbalmogelijkheid maar te zwak in de handen van VDN.
 • 33' Hoekschop voor de bezoekers. De eerste.
 • 31' Goed aangesneden vrije trap van Shkodra zorgt voor bezoekende paniek maar de actie werd afgevlagd voor buitenspel.
 • 30' Kopballetje Ferber gaat over.
 • 29' De vrije trap van Vanbelle gaat te hoog over alles en iedereen buiten.
 • 29' Vrije trap Eendracht. Veel volk in de zestien.
 • 27' Grote mogelijkheid voor de Draken. Da Silva mist van kortbij een open doelkans na matig wegwerken door Vanbelle.
 • 25' RAEC Mons doet er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te houden. Momenteel saai middenveldspel.
 • 18' Da Silva met een eerste poging voor de bezoekers maar de bal gaat naast.
 • 17' Eendracht blijft de ploeg in balbezit maar voorlopig weinig doelgevaar.
 • 12' Kevin Janssens is de opvallendste Aalstenaar in deze aanvangsfase. Zowel verdedigend als aanvallend liet hij al de beste dingen zien.
 • 9' Eendracht baas in deze openingsfase.
 • 8' Bogaerts kort bij de openingstreffer maar Saussez is bij de pinken.
 • 7' De hoekschop levert andermaal niets op. De sfeer in het stadion bereikt wel al een eerste hoogtepunt.
 • 6' Shkodra rechtstreeks op doel, via een bos van benen gaat de bal in corner.
 • 5' Gemene overtreding met beide voeten vooruit op Kevin Janssens. Vrije trap Eendracht aan de rand van de zestien.
 • 5' De hoekschop van Van Damme waait over alles en iedereen.
 • 4' Hoekschop Eendracht, de eerste van de wedstrijd.
 • 2' Rustig wedstrijdbegin. Eendracht met het balbezit.
 • 1' Eendracht trapt de wedstrijd op gang.
 • 14u51 Beide opstellingen zijn bekend. Bij Eendracht is Mike Smet niet speelklaar geraakt, hij wordt vervangen door Matthias Lievens.
 • 14u50 Welkom vanuit het Pierre Cornelisstadion!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 74' Brogno 0-1 (pen)
 • 5' Massengo, 28' Da Silva, 69' Lievens, 74' Brogno, 86' Khchab

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens (76' Martin)
10. Janssens K. (88' Koulibaly)
11. Van Damme
14. Janssens Ph.
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
19. De Neve
20. Shkodra (38' De Oliveira)

24. Saussez
3. Da Silva (64' Loemba)
7. Khchab
8. Laurent (90'+1 Lkoutbi)
9. Ferber
11. Brogno (78' Nyoni)
13. Kaminiaris
15. Van Gijseghem
23. Massengo
26. Vergerolle
27. Bova

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres