2 - 3 Eendracht Aalst AFC Tubize

zaterdag 15 november 2014 - 20u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Aalst kon het afgelopen weekend geen punten sprokkelen tegen Seraing. Al deden onze manschappen het zeker niet slecht. Maar een foutje in de defensie was voldoende voor de Luikenaars om de punten thuis te houden. Na de jammere één op twaalf moet Eendracht zaterdag voor eigen publiek dus opnieuw aanknopen met een driepunter. Om 20u komen Les Sang et Or uit Tubeke op bezoek. Alle wedstrijden in tweede klasse worden uitzonderlijk op zaterdagavond afgewerkt omwille van de kwalificatiewedstrijd van België op zondag.

Eén jaar in eerste

Les Sang et Or kennen hun ontstaan door de samengang van drie clubs. In het begin van de jaren twintig zag Cercle Sportif Tubizien het daglicht. Ongeveer gelijktijdig met het ontstaan van deze club werd ook Cercle Sportif Esperance Tubize opgericht. Beide teams smolten in 1967 samen en Football Club Tubize werd opgericht. De fusieclub behield het stamnummer 5632 van CSE Tubize. Dit is trouwens ook nog het huidige stamnummer. In 1974 stapt de derde club in het verhaal. Amis Réunis Tubize sloot zich aan bij de voetbalbond en speelde enkele jaren later in dezelfde reeks als FC Tubize. Zestien jaar later, in 1990, verbonden de twee Tubeekse clubs zixh met elkaar. Hieruit ontstond dus het huidige Association Football Club Tubize. In zes jaar tijd steeg de club van derde provinciale naar derde klasse. In 2003 promoveerden ze als eerste Waals-Brabantse club naar tweede klasse. Op het einde van het seizoen 2007-2008 sloot Tubeke het seizoen af als winnaar van de eindronde en steeg het dus naar eerste klasse. Het sprookje duurde echter niet lang want de Tubekenaars werden troosteloos laatste.

Foto voorbeschouwing Eendracht zal zijn mannetje moeten staan tegen enkele bonkige spelers zoals nr.2 Laurent

Zuid-Koreaanse investeerders

Dit seizoen viel er toch al heel wat nieuws te rapen in het Stade Leburton. In augustus raakte bekend dat de club ging samenwerken met het Zuid-Koreaanse evenementenbureau Sportizen. Het bedrijf is al langer actief in de sport en vooral dan in het golf, de Formule 1 en de skisport. Ze investeren dus met hun kennis en natuurlijk ook met menig Zuid-Koreaanse Won. Er maakte reeds één Zuid-Koreaan de overstap naar de Proximus League. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de Koreaanse investeerders aan de basis lagen van het ontslag van Dante Brogno, drie en een half jaar aan de slag in Tubeke, begin oktober. Hij werd een paar weken terug opgevolgd door Colbert Marlot. De Fransman was eerder aan de slag als assistent-trainer van o.a. Francis Giliot, Guy Roux, Daniel Leclerq en Jean-Pierre Papin. Benieuwd of hij de wens van de Koreanen, op korte termijn terug naar eerste stijgen, kan vervullen.

Woordje van de trainer

Van Acker: “Zaterdagavondvoetbal in het PC stadion, dit is weer eens wat anders! Tubize komt op bezoek, de ploeg die als handelsmerk gestalte en kracht hoog in het vaandel draagt in zijn 30-koppige kern. Elke week wisselen de namen in de ploeg en woensdag hebben ze nog de inhaalmatch verloren tegen STVV met 0-1, ondanks dat ze een resem open kansen kregen in de eerste helft. Doch een zoveelste rode kaart was een streep door hun rekening. Wij willen met 25 punten de heenronde afsluiten dus hebben we nog twee wedstrijden om dit aantal te halen! Maar bovenal willen we een goede thuismatch spelen!”  

Ken Van Damme is geelgeschorst en Philippe Janssens heeft een kwetsuur aan de hand en aan de knie. Mike Smet (schouder) blijft onbeschikbaar, Steve Bael (heupbuiger) traint individueel. Tjendo De Cuyper en Kevin Kempeneer zijn dan weer hersteld en zitten in de selectie. Geenens, Lapage en Van Der Hoeven spelen met Jong Eendracht Aalst.

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, De Greef, Bogaerts, Filipovic, Lievens, Vanbelle, De Neve, De Cuyper, Janssens K., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, De Oliveira.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #16
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Vinche Philippe
 • Lijnrechters: Lesceux Thomas en Battiston Christophe
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting voor groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met woensdag 12 november.

TICKETINFO

Sfeervak H achter het doel gaat open voor Eendracht supporters. Voor de wedstrijd zijn er nog tickets te verkrijgen aan loket A/E.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is er niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Eendracht kwam tot tweemaal toe op voorsprong maar moest in de toegevoegde tijd de meerdere erkennen in AFC Tubize.

Uitstekende De Cuyper

Coach Van Acker moest wegens de onbeschikbaarheid van Philippe Janssens (knie) en Ken Van Damme (geschorst) flink wat puzzelen aan zijn team. Donjet Shkodra nam de positie van Philippe Janssens op zich, Tjendo De Cuyper maakte zijn wederoptreden op zijn vertrouwde rechterflank en achterin kwam Filipovic terug in de ploeg zodat De Greef werd doorgeschoven naar de rechtsachter. De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen. Onder impuls van een immer bedrijvige De Cuyper werd de bezoekende verdediging een aantal keren serieus in verlegenheid gebracht maar telkens kwamen de aanvallers een stapje tekort om af te ronden. Halverwege de eerste helft lukte het dan toch: De Cuyper op snelheid met een uitstekende actie, prima afgewerkt door Ratko Vansimpsen. Eendracht verdiend op voorsprong (1-0). Amper één minuut later had Eendracht een tweede keer kunnen scoren maar na een identieke actie tussen De Cuyper en Vansimpsen ging de bal ditmaal over doel. Toch kreeg Eendrach even voor de openingsgoal een eerste bezoekende verwittiging. Diané (ex-PSG) zag zijn poging door De Neve gekeerd op de doellijn.

De Oliveira

De bezoekers hadden het niet makkelijk met de Aalsterse aanvalsgolven maar toch bleek Diané een gesel voor de thuisdefensie. Toen de bezoekende kleurling op weg leek naar de gelijkmaker sprong Predrag Filipovic zijn doelman bij met een ultieme sliding voor de doellijn. In de aanval die daarop volgde leek Eendracht de voorsprong te gaan verdubbelen maar De Oliveira knalde met een halve omhaal de bal op de paal. Ook de rebound kon hij niet verzilveren. Het zat de Braziliaanse spits niet mee want luttele seconden voor het einde van de eerste helft leidde een misverstand met De Greef de gelijkmaker van Diané in. De Ivoriaanse ex-international dreef Filipovic in het nauw en legde de bal te makkelijk in het Aalsterse doel (1-1). Een doelpunt
in geschenkverpakking.

Invaller Koulibaly

Het eerste doelgevaar na de rust kwam van de bezoekers. De ongrijpbare Diané zag een derde(!) poging op de lijn gekeerd, dit keer door Jonas Bogaerts. Alle gevaar van Eendracht bleef komen vanop rechts via De Cuyper maar het bobijntje van de aalvlugge Bruggeling was na een klein uur spelen helemaal af, hij werd gewisseld voor Koulibaly. En de wissel van Van Acker rendeerde meteen. Kevin Janssens kwam eerst nog dicht bij een doelpunt maar even later mocht De Oliveira alleen op doelman Goblet afgaan. De Braziliaan dribbelde het bezoekende sluitstuk maar zijn poging werd gekeerd op de lijn. De goed gevolgde Koulibaly benutte de rebound en scoorde zijn eerste doelpunt in het Aalsterse shirt (2-1).

Alweer Diané

Eendracht leek het laken naar zich toe te trekken maar Ratko Vansimpsen weigerde de bezoekers definitief KO te slaan. Een misser die Eendracht duur zou komen te staan want amper een paar minuten later strafte die dekselse Diané een dekkingsfout genadeloos af (2-2). Het laatste kwartier probeerden de Ajuinen nog met verenigde krachten om dat winnende doelpunt te scoren maar noch De Oliveira (rakelings over doel) noch Vansimpsen (kopbal naast) slaagden in hun opzet. De wedstrijd leek op een billijk gelijkspel af te stevenen maar invaller Gevaert kon een matig weggewerkte hoekschop ongehinderd van net buiten de zestien staalhard in doel trappen (2-3) zodat Eendracht thuis alweer met lege handen achterbleef.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 26' Vansimpsen 1-0, 45' Diané 1-1, 64' Koulibaly 2-1, 73' Diané 2-2, 90'+1 Gevaert 2-3
 • 60' Laurent, 61' Bogaerts, 76' Shkodra , 87' Lando Fuso, 90'+2 De Oliveira

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
5. Filipovic (82' Lievens)
7. De Cuyper (56' Koulibaly)
10. Janssens
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
19. De Neve
20. Shkodra
23. De Oliveira

1. Goblet
2, Laurent
4. Diarra
6, Liard
7. Garlito Y Romo (79' Lando Fusu)
9. Diané
10. Ndabashinze (74' Wallaert)
12. Kheyari
14. Hwang
17. Wagner (86' Gevaert)
18. Di Stefano

Fases

 • AFGELOPEN Eendracht Aalst verliest alweer op eigen veld.
 • 90'+1 Gevaert kan de afgeweerde bal staalhard in doel trappen.
 • 90' Hoekschop voor de bezoekers.
 • 90' Nog een vrije trap voor de bezoekers vanop een interessante plaats.
 • 88' Kopbal Vansimpsen, de bal gaat naast.
 • 88' Eendracht blijft ten aanval trekken.
 • 86' Vrije trap Eendracht.
 • 85' Eendracht in de aanval.
 • 84' Prima actie De Oliveira, zijn schot gaat rakelings over.
 • 82' Filipovic gaat met krampen naar de kant. In zijn plaats komt Lievens.
 • 76' Eendracht even van de kaart. Het laatste kwartier is ingegaan. Vol voor de overwinning!
 • 73' Filipovic onder de bal door en Diané, ex-PSG, scoort zijn tweede van de avond.
 • 70' Kopbal Hwang wordt door Bogaerts in hoekschop gewerkt en dat was nodig.
 • 68' Vansimpsen met een grote mogelijkheid op aangeven van De Oliveira maar hij schiet te laconiek in de handen van doelman Goblet.
 • 67' Hoekschop nu voor de bezoekers.
 • 64' GOAL !! De Oliveira dribbelt de doelman maar stuit op een verdedigend been. Koulibaly is goed gevolgd en werkt af!
 • 61' Bogaerts krijgt terecht geel na een overtreding.
 • 60' Laurent krijgt geel na een schwalbe.
 • 59' Janssens komt een voet tekort om te scoren. Het kan hier werkelijk alle kanten uit met deze wedstrijd.
 • 58' Vrije trap Eendracht.
 • 56' De Cuyper gaat moegestreden van het veld, in zijn plaats komt Koulibaly.
 • 55' Tjendo De Cuyper met een goed schot, prima redding Goblet.
 • 55' Uitstekende countermogelijkheid voor de thuisploeg maar niet goed uitgespeeld.
 • 54' Diané alweer alleen voor doel, voorbij VDN maar dit keer haalt Bogaerts de bal van de lijn.
 • 52' De Cuyper alweer met een lange inspanning maar hij loopt met de bal achter de doellijn.
 • 50' Kheyari schiet hard over.
 • 49' Handspel Bogaerts nu wel gefloten. Vrije trap Tubize.
 • 48' Vermeend handspel van Shkodra in de zestien wordt niet gefloten door Vinche.
 • 46' Eendracht trapt de tweede helft op gang.
 • RUST Eendracht gaat met een flinke kater de rust in.
 • 45'+1 De Cuyper met een geweldige rush, alweer prima teruggelegd voor De Oliveira maar diens schot wordt afgeblokt.
 • 45' Doelpunt Tubize. Diané mag veel te makkelijk scoren nadat De Oliveira de bal zomaar inleverde aan de bezoekers.
 • 44' Geen bezoekend doelgevaar meer. Van Den Noortgaete mag gaan uittrappen.
 • 42' Hoekschop voor de Waals-Brabanders.
 • 39' De bezoekers eisen nu wat meer het balbezit op. Eendracht probeert de nul te houden met de rust in zicht.
 • 35' De ingestudeerde vrije trap levert niets op.
 • 34' Overtreding op De Oliveira. Vrije trap voor de thuisploeg.
 • 32' Dubbelpass De Oliveira - Shkodra wordt door de Braziliaan spektaculair op de paal getrapt. Zijn even acrobatische rebound werd gepakt door Goblet.
 • 31' Filipovic redt een bal van Diané van de lijn. De kleurling was VDN al gepasseerd maar botste op Flippo.
 • 29' De Cuyper terug in het straatje gestuurd maar net afgestopt door de bezoekende defensie;
 • 27' Bijna een tweede doelpunt! De Cuyper alweer op snelheid door de bezoekende defensie, goed afgelegd naar Vansimpsen maar de Limburger knalt over.
 • 26' GOAL !!! De Cuyper met een schitterende actie en voorzet, Vansimpsen werkt af!
 • 20' De Neve redt een inzet van Diané van de lijn. Hoekschop voor de bezoekers.
 • 17' Liard met een goed aangesneden vrije trap maar de bal gaat naast.
 • 15' Diané met een eerste mogelijkheid voor de bezoekers maar hij knalt ver naast.
 • 12' De Oliveira met een listig hakje op De Cuyper, die alweer een perfecte voorzet aflevert. Vansimpsen kan net niet besluiten. Eendracht moet scherper zijn voor doel!
 • 10' Schitterende opening van De Neve op De Cuyper. Tjendo kan echter niet voortrekken.
 • 8' De voorzet van Shkodra wordt weggehaald door de bezoekende verdediging.
 • 7' Goede actie De Cuyper, hij wordt foutief gestopt. Eerste vrije trap.
 • 3' De Cuyper zoals we hem kennen op snelheid, haalt de achterlijn en levert een gevaarlijke voorzet af. Vansimspen komt een been tekort om de score te openen.
 • 2' Eendracht treedt aan in een 4-4-2 met De Oliveira en Vansimpsen in de aanval.
 • 1' AFC Tubize trapt de wedstrijd op gang.
 • 19u56 Een magere publieke opkomst voor deze laatste thuiswedstrijd van de heenronde.
 • 19u51 Predrag Filipovic start voor het eerst dit seizoen in de basis. Ook Tjendo De Cuyper krijgt meteen een basisplaats van Van Acker.
 • 19u50 Welkom vanuit het Pierre Cornelisstadion!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 26' Vansimpsen 1-0, 45' Diané 1-1, 64' Koulibaly 2-1, 73' Diané 2-2, 90'+1 Gevaert 2-3
 • 60' Laurent, 61' Bogaerts, 76' Shkodra , 87' Lando Fuso, 90'+2 De Oliveira

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
5. Filipovic (82' Lievens)
7. De Cuyper (56' Koulibaly)
10. Janssens
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
19. De Neve
20. Shkodra
23. De Oliveira

1. Goblet
2, Laurent
4. Diarra
6, Liard
7. Garlito Y Romo (79' Lando Fusu)
9. Diané
10. Ndabashinze (74' Wallaert)
12. Kheyari
14. Hwang
17. Wagner (86' Gevaert)
18. Di Stefano

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres