1 - 0 Eendracht Aalst KVW Zaventem

zondag 30 november 2014 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Na de goede collectieve prestatie op het veld van titelkandidaar OH Leuven toonde Eendracht de eerste tekenen van herstel na de povere 1/15 uit de vijf voorgaande wedstrijden. Eendracht zakte zo terug naar de tiende plaats maar houdt wel nog een aantal ploegen in het vizier. De opdracht van komende zondag is simpel, winnen van hekkensluiter KV Woluwe-Zaventem.

Fusieclub

In 2003 onstond de club KV Woluwe-Zaventem na een fusie tussen KVK Zaventem en KV Wosjot Woluwe. KV Wosjot Woluwe was zelf al een fusieclub die ontstond uit Woluwe Royal Sporting Club en Wosjot Woluwe. KV Woluwe-Zaventem erfde het stamnummer 3197 van Woluwe Royal Sporting Club, ontstaan in 1939, aangesloten bij de KBVB in 1941. KVK Zaventem daarentegen ontstond reeds in 1921 en had stamnummer 424 maar de fusieclub ging verder onder het stamnummer van Woluwe Royal Sporting Club en het oudste stamnummer werd definitief geschrapt in 2003. Sinds zijn ontstaan in 2003 was de fusieclub actief in eerste provinciale, vanaf 2006 zijn ze actief in vierde klasse. in 2008 lukte de promotie naar derde klasse, waar ze tot vorig jaar actief waren. Opvallend is dat ze bijna elk seizoen de eindronde behaalden, ook in 2012 toen ze op een troosteloze 12de plaats eindigden. Vorig jaar werd de fusieclub kampioen in derde klasse B met 70 punten zodat ze voor het eerst in hun geschiedenis mogen aantreden in de tweede klasse.

Rode lantaarn

Hoewel de Brusselaars uitstekend aan het seizoen begonnen, met winst in hun eerste twee wedstrijden, startte hun vrije val na hun eerste verlies op eigen veld van Eendracht Aalst (2-3). Van een gedeelde leidersplaats op speeldag twee naar de allerlaatse plaats bij het afsluiten van de heenronde na het zoveelste verlies (2-1 op het veld van KSK Heist). Met dertien verliespartijen halverwege de competitie wordt het voor fusieclub Woluwe-Zaventem wel erg lastig om de degradatie af te wenden. Veel bekende namen vinden we niet meteen terug in de kern van de Brusselaars. De enige die in het oog springt is uiteraard onze voormalige sterkhouder Denis Dessaer. Na het avontuur met KV Oostende in eerste klasse zette hij een stap terug naar tweede waar hij met KV Woluwe-Zaventem nu moet vechten tegen de degradatie. Denis werd in 2008 door de supporters van Eendracht Aalst nog gekroond als "man van het seizoen".

Foto voorbeschouwing Ratko Vansimpsen ontpopt zich tot een sterkhouder bij Eendracht Aalst.

Goed gevoel

Het behaalde punt op het veld van OH Leuven werd -terecht- gevierd als een overwinning. De uitstekende mentaliteit en de prima collectieve prestatie zorgden ervoor dat Eendracht, na de mindere resultaten, de heenronde kon afsluiten met een positief gevoel. De inzet die de spelers toonden, met als exponenten Van Damme en Vansimpsen, maakt duidelijk dat de spelers beseffen dat je enkel met hard te werken uit het dal kan kruipen. Ook tegen de laatste in de stand zal deze werkijver voor de dag moeten gelegd worden want er bestaan gewoon geen makkelijke wedstrijden in tweede klasse. Toch moet Eendracht gewoon aanknopen met de overwinning. Enerzijds om de mindere periode voorgoed af te sluiten en anderzijds omdat het al van 31/08 -tegen Royal Antwerp FC- geleden is dat Eendracht thuis nog eens kon winnen. De vooraf vooropgestelde ambitie (top 7) is in ieder geval zeker nog haalbaar, op voorwaarde dat Eendracht het niveau van aan het begin van het seizoen terug kan vinden.

De trainer aan het woord

"Onze heenronde zit er op! De terugronde kunnen we starten met een thuismatch tegen KVW Zaventem die momenteel op de laatste plaats staan in het klassement.Zoals steeds zijn dit voor Aalst de moeilijke matchen: het spel maken op ons kleine, hobbelige veld.. maar we moeten maar genoeg winnaarsmentaliteit tonen om ook deze klip te omzeilen. De thuisaanhang wil een ploeg zien met dezelfde focus als laatstleden op OHL. De nul houden achterin en voorin genoeg beweging om kansen te scheppen en doelpunten te scoren! Iendracht voluit voor de drie punten !!"

Ziekenboeg

Tjendo De Cuyper viel deze week grieperig uit. Predrag Filipovic is nog een paar weken out met een ribblessure. Voor Mike Smet komt de wedstrijd nog te vroeg, Stef Van Der Hoeven is out met een heupblessure. Geenens, Bael en Lapage treden aan met jong-Eendracht Aalst.

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, Janssens K.,Janssens Ph., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, De Oliveira.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #18
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere
 • Lijnrechters: Cédric Lescalier en Philippe Bourbon
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd wordt het klassieke menu in ons clubrestaurant vervangen door een buffet. De samenstelling van het winterbuffet bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting voor groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met donderdag 27/11.

TICKETINFO

Sfeervak H achter het doel gaat open voor Eendracht supporters. Voor de wedstrijd zijn er nog tickets te verkrijgen aan loket A/E.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst heeft deze namiddag verdiend de maat genomen van een erg zwak KV Woluwe-Zaventem. Uitblinker Donjet Shkodra zorgde iets voorbij het uur voor de enige treffer van de namiddag. Eendracht schuift dankzij deze overwinning opnieuw door naar de linkerkolom in de stand.

Flauw openingskwartier

De wedstrijd kende een weinig opwindend openingskwartier. De afwachtende houding die Eendracht aannam verried dat de ploeg koste wat kost nieuw puntenverlies in eigen huis wou vermijden. De bezoekers uit Zaventem vonden de rustige openingsfase maar al te best, zij kwamen duidelijk voor een punt. Verder dan wat potig verdedigen kwamen de Brusselaars niet in die eerste helft. Bij Eendracht sloeg plots de vlam in de pan. Na bezoekend balverlies stuurde Ken Van Damme razendsnel -en met een milimeterpass- Ratko Vansimpsen de diepte in. De Limburger knalde de bal, moederziel alleen voor Coenen, een huis over. Dat o zo belangrijk snelle doelpunt tegen een dergelijke stugge tegenstander kwam er andermaal niet.

Ongelukkige De Oliveira

Na die reuzekans voor Vansimpsen leek Eendracht de wedstrijd nu stevig naar zich toe te trekken maar echte goede doelkansen bleven uit. Toch kwam Eendracht regelmatig gevaarlijk opzetten en bracht het de bezoekende verdediging regelmatig in verlegenheid maar voorin ontbrak het aan scherpte. Zo bracht Gianni De Neve de bal perfect voor doel maar zowel Vansimpsen, De Oliveira als Janssens scoorden niet. Vooral De Oliveira lijkt zijn beste vorm nog niet te pakken te hebben. De Braziliaan werkte hard maar leed vooral veel balverlies. Voor de rust dreigde Eendracht nog eens met een vrije trap van Shkodra maar zijn pegel vanop 35 meter belandde botsend naast het doel van Coenen zodat beide ploegen bij 0-0 mochten gaan rusten.

Uitblinker Donjet Shkodra

Bij de rust kwam Tjendo De Cuyper de licht geblesseerde Janssens (lies) vervangen. Meteen deed De Cuyper de bezoekers pijn met zijn snelheid. De Oliveira leek de openingstreffer te gaan maken maar zijn schot belandde op het achterste van Vansimpsen in plaats van in doel. De thuisploeg kwam nu echt opzetten; De Oliveira knalde niet zover naast en even later kopte Bogaerts een hoekschop voorlangs. Iets voor het uur haalde De Cuyper verschroeiend uit maar Coenen stond goed te keepen. Ook Vinsimpsen kreeg nog een prima mogelijkheid maar de bal wou niet tussen de palen. Iets voorbij het uur kwam Philippe Janssens in de ploeg voor De Oliveira. Eendracht schakelde terug naar zijn oude systeem met enkel Vansimpsen voorin. Het wierp meteen vruchten af. Vansimpsen kaatste goed richting Shkodra die na een knappe actie Eendracht dan toch op voorsprong schoot (1-0). 

Festival der gemiste kansen

Plots moesten de bezoekers iets doen aan de achterstand. Een uur lang deden de Brusselaars haast niets anders dan (potig) verdedigen. Het was er nauwelijks aan te zien dat het gros van deze ploeg vorig seizoen met de vingers in de neus kampioen speelde in derde klasse B. Twintig minuten voor affluiten kregen zij pas hun eerste hoekschop. Gelukkig kon Denis Dessaer niet bij de bal. Er onstond ineens een zee van ruimte waar Eendracht keer op keer kon van profiteren. Toch slaagden achtereenvolgens Philippe Janssens, Gianni De Neve en Ratko Vansimpen er in om open doelkansen vakkundig de nek om te wringen. De overwinining kwam ondanks een late hoekschop van de bezoekers niet meer in het gedrang al had Eendracht minstens met drie doelpunten verschil deze wedstrijd moeten winnen.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 65' Shkodra 1-0
 • 30' Dessaer, 43' Van Ongeval

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle (74' Martin)
4. De Greef
6. Lievens
10. Janssens (46' De Cuyper)
11. Van Damme
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
19. De Neve
20. Shkodra
23, De Oliveira (65' Ph. janssens)

22. Coen
3. Debefve (62' Dehond)
8. Kempeneers
9. Van Ongeval
10. Dheur (74' Weynants)
15. Muzembo
19. Nwadikwa
20. Lorenzon
21. Dessaer
23. Caurant
24. Charlier (75' Van Welkenhuysen)

Fases

 • EINDE Eendracht wint oververdiend maar kan niet tevreden zijn na al die gemiste kansen.
 • 90'+4 De bezoekers waren er nog kort bij maar de bal ging naast.
 • 90'+4 Nog een hoekschop voor de bezoekers.
 • 90'+2 Eendracht countert opnieuw, Vansimpsen alleen voor doel maar alweer gemist. Ongelooflijk.
 • 90' Laatste kans voor de bezoekers, zelfs doelman Coenen is mee.
 • 87' Alweer een uitstekende mogelijkheid via De Neve maar alweer geen doelpunt.
 • 86' De Cuyper legde goed breed voor Philippe Janssens maar hij slaagde er nog in om te missen.
 • 86' Eendracht wringt een open doelkans alweer de nek om.
 • 83' Recht in de handen van Coenen.
 • 83' Vrije trap uitblinker Shkodra.
 • 80' De Cuyper met een knappe plaatsbal, knap gered door Coenen.
 • 80' Dehond schiet een knappe volley over. Een zeldzame bezoekende kans.
 • 77 Martin speelt op de linksback na het uitvallen van Vanbelle.
 • 74' Vanbelle gaat eruit voor Martin.
 • 72' Hoekschop Zaventem. De eerste voor de bezoekers.
 • 65' Goal!! Shkodra met een uitstekende actie en knap afgewerkt!
 • 65' De Oliveira gaat eruit voor Philippe Janssens!
 • 64' Vansimpsen nu bijna met het openingsdoelpunt maar de bal gaat alweer naast.
 • 59' De Cuyper met een fantastisch schot, Coenen met een goede redding.
 • 58' Nieuwe hoekschop!
 • 57' Vrije trap voor Eendracht.
 • 55' Hoekschop Eendracht, goed ingekopt door Bogaerts maar voorlangs...
 • 52' De Oliveira knalt voorlangs. Eendracht komt nu wel opzetten.
 • 50' Hoekschop Eendracht!
 • 48' De Oliveira leek te gaan scoren maar zijn schot week af op het achterste van Vansimpsen.
 • 46' Eendracht trapt de tweede helft op gang. De Cuyper is de licht geblesseerde Janssens komen vervangen.
 • RUST 0-0 na een zwakke eerste helft.
 • 45' De laatste minuut van de eerste helft is inmiddels ingegaan. Eendracht had altijd op voorsprong moeten staan maar zal het moeten forceren in de tweede helft.
 • 44' Shkodra met een harde knal vanop 35 meter, de bal botst hard niet zo ver naast.
 • 43' Van Ongeval krijgt terecht geel.
 • 40' Janssens met een afstandsknal, de bal zoeft over.
 • 38' Vansimpsen terug alleen voor doel, nu afgevlagd.
 • 33' Alweer een prima mogelijkheid voor Eendracht maar Vansimpsen krijgt de bal verkeerd op zijn been.
 • 31' De Oliveira schiet de bal over de muur maar te zacht in de handen van Coenen.
 • 30' Dessaer krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een overtreding op Janssens.
 • 28' De Neve met een perfecte voorzet maar zowel De Oliveira, Vansimpsen en Janssens kunnen niet scoren!
 • 25' Even opwinding in de bezoekende zestien maar de standaardsituatie levert uiteindelijk niets op.
 • 24' De Oliveira dwingt de eerste hoekschop af van het seizoen.
 • 23' Halverwege de eerste helft. De toeschouwers aanschouwen een zwakke partij.
 • 20' De Oliveira met een actie en een niet onaardig schot, pal op doelman Coenen.
 • 18' Prima combinatie Janssens-Shkodra leidt eveneens niet tot het openingsdoelpunt.
 • 14' Van Damme stuurt Vansimpsen moederziel alleen voor doel maar de Limburger knalt hoog over.
 • 11' Voorlopig veel middenveldspel in deze kansarme wedstrijd.
 • 5' Weinig opwinding in de beginfase. Even opschudding wanneer Debefve luidkeels neergaat. Er wordt niet gefloten voor een overtreding, tot grot woede van de bezoekers.
 • 1' Woluwe Zaventem trapt de wedstrijd op gang!
 • 14u45 Welkom vanuit het koude Pierre Cornelisstadion!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 65' Shkodra 1-0
 • 30' Dessaer, 43' Van Ongeval

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle (74' Martin)
4. De Greef
6. Lievens
10. Janssens (46' De Cuyper)
11. Van Damme
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
19. De Neve
20. Shkodra
23, De Oliveira (65' Ph. janssens)

22. Coen
3. Debefve (62' Dehond)
8. Kempeneers
9. Van Ongeval
10. Dheur (74' Weynants)
15. Muzembo
19. Nwadikwa
20. Lorenzon
21. Dessaer
23. Caurant
24. Charlier (75' Van Welkenhuysen)

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres