2 - 4 KRC Mechelen Eendracht Aalst

zondag 7 december 2014 - 14u30
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Na de verdiende zege in eigen huis tegen rode lantaarn KV Woluwe-Zaventem mag Eendracht Aalst nog eens op bezoek bij Racing Mechelen. Het laatste bezoek van Eendracht aan het Oscar van Kesbeeckstadion dateert al van mei 2010 toen Eendracht, op de laatste speeldag van het seizoen 2009-2010 (in derde klasse A), met 3-1 verloor.

Rijke geschiedenis

De "Racing" behaalde vorig jaar -oververdiend- de titel in derde klasse A en promoveerde zo na maar liefst twintig (!) seizoenen derde klasse (en één jaartje vierde) opnieuw naar de tweede klasse, tot grote vreugde van het bestuur, spelers én supporters. RCM eindelijk opnieuw waar het echt thuishoort, zoals dat voor een traditieclub betaamt want dat is Racing Mechelen absoluut. Racing Club de Malines werd opgericht in 1904 (stamnummer 24) en is daarmee slechts enkele dagen ouder dan eeuwige rivaal en stadsgenoot KV Mechelen (stamnummer 25). De "Racingers" beleefden hun sportieve hoogtepunten in de eerste klasse vooral voor en net na de tweede wereldoorlog. Eén van hun bekendste Belgische ex-spelers is zonder twijfel commentator-icoon Rik De Sadeleer. De Nederlander Henk Vos (ex-Germinal Ekeren, ex-Standard en ex-Feyenoord o.a.) moet dan zowat één van hun bekendste buitenlandse spelers zijn geweest uit hun geschiedenis. OOk onze trainer Regi Van Acker was een paar jaar terug hoofdtrainer bij Racing. Hij nam echter ontslag uit onvrede met het Mechelse bestuur.

Financiële onrust

Zowel op sportief als op extra-sportief vlak gaat het Racing niet voor de wind. Zo zijn de spelers al een paar maanden niet betaald en kijkt het de laatste weken angstvallig naar de onderste regionen van de klassering want met 14 punten staat het amper op 2 puntjes van een rechtstreekse degradatieplaats. Zo verloor Racing haar laatste acht wedstrijden op rij waarin het amper 2 keer tot scoren kwam en maar liefst 23 doelpunten incasseerde. De toekomst van de Mechelse club staat dus op de helling want spelers die drie maanden geen loon hebben ontvangen kunnen hun vrijheid aanvragen en dus transfervrij vertrekken. Volgens de website van de Mechelse club zouden eerstdaags de achterstallen vereffend worden maar dergelijk bericht kregen de spelers al meermaals te horen, echter zonder resultaat. Inmiddels zouden we bijna vergeten dat Racing afgelopen woensdag wel aantrad in de Cofidis Cup, op het veld van landskampioen RSC Anderlecht, nadat het eerder Racing Genk uit het bekertornooi kegelde. Racing verloor kansloos met 4-1 cijfers maar stapte wel met opgeheven hoofd van het veld dankzij de eerredder van smaakmaker Seppe Brulmans. Racing zal zich tegen Eendracht niet zomaar naar de slachtbank laten leiden, laat daar geen twijfel over bestaan!

Foto voorbeschouwing Philippe Janssens wordt zondag terug in de basis verwacht.

Eindelijk nog eens winst

Eendracht sloot een zwakke periode af met een bevrijdende driepunter tegen hekkensluiter Woluwe-Zaventem. Een driepunter die absoluut nodig was om enerzijds het eigen vertrouwen op te krikken maar anderzijds ook om de voeling met de linkerkolom niet te verliezen. Het werd een logische zege tegen een tegenstander die, zonder de nodige versterking deze winter, wel eens snel zou kunnen terugkeren naar derde klasse. Dan wordt Racing Mechelen andere koek want kwaliteiten hebben de "Maneblussers" genoeg. Het wordt wel puzzelen voor trainer Van Acker. Zo is nog niet duidelijk of Mike Smet dit weekend al kan spelen. De rechtsback traint wel al voluit mee met de groep na een schouderblessure. Wesley Vanbelle zal er zeker niet bijzijn zondag. De linksback is out tot de winterstop met een scheurtje in de lies. Predrag Filipovic sluit pas na Nieuwjaar terug aan met de groep. Niels Martin speelde in de thuiswedstrijd tegen Zaventem de laatste tien minuten op linksback, benieuwd of Van Acker hem ook op die positie een basisplaats zal bezorgen. Eendracht kan haar uitstekende uitreputatie dit seizoen nog meer glans geven wanneer het de volle buit zou pakken in Mechelen. Eendracht zou dan maar liefst 18 punten pakken op 10 uitwedstrijden en behoort het zowaar tot de beste clubs uit de reeks. Enkel STVV (23 punten uit 10 wedstrijden), Eupen (19 punten op 10 wedstrijden) en OHL (19 punten uit 9 wedstrijden) doen beter.

De trainer aan het woord

"Dit weekend reizen we naar Mechelen, naar 'de Racing' dat de laatste weken veel in het nieuws is geweest... De schitterende bekercampagne die besloten werd met een mooie match op Anderlecht en de financiële problemen waaraan, gelukkig, een einde is gekomen. Zoals steeds zal het geen gezondheidswandeling worden op de Racing die nog altijd gesteund worden door hun fanatieke aanhang!! 'Waar een wil is, is een weg' is niet zo maar een leuze.. Aan onze ploeg om voor de winterstop nog de nodige punten binnen te halen zodat we ons vast in de linkerkolom kunnen parkeren!"

Selectie

Van Den Noortgaete,Kempeneer, De Greef, Bogaerts, Lievens, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens Ph., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Bael, De Oliviera. Geenens, Lapage en Vanderhoeven treden aan met Jong-Eendracht Aalst.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #19
 • Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
 • Adres: Oscar VanKesbeeckstraat 43, 2800 Mechelen
 • Scheidsrechter: Tim Pots
 • Lijnrechters: Christophe Hemberg en Christophe Baillieul
TICKETINFO

Voor deze wedstrijd is de combiregeling opgelegd. Tickets zijn dus enkel verkrijgbaar in combinatie met georganiseerd busvervoer bij één van onze erkende supportersclubs.

WEDSTRIJDVERSLAG

Regi Van Acker wijzigde ten opzichte van vorige week zijn team op drie plaatsen. Wesley Vanbelle, out tot de winterstop met een scheurtje aan de heupbuiger, moest verstek geven. Hierdoor schoof Kevin Janssens een rij achteruit. Rodrigo De Oliveira moest tevreden zijn met een plaatsje op de bank. In zijn plaats kwam Philippe Janssens aan de aftrap, die centraal op het midden post vatte.. Ook Tjendo De Cuyper verscheen aan de aftrap.

Snel op voorsprong

Op het eerste doelgevaar van de wedstrijd was het allesbehalve lang wachten. Eendracht trok meteen ten aanval en kreeg een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Donjet Shkodra verzilverde deze uitgelezen mogelijkheid met een beauty van formaat. Met zijn rechter schilderde hij de bal in de winkelhaak. Doelman De Vroe had geen verhaal en de 0-1 stond op het scorebord! Twee minuten later voor het eerst Racing. Yagan omspeelde Kevin Janssens, die duidelijk nog wat moest zoeken naar zijn beste positiespel op de linksback, zette voor maar De Greef kon in hoekschop werken. Na tien minuten werd Gianni De Neve neergehaald in het strafschopgebied maar scheidsrechter Tim Pots zag er geen graten in. Aan de overkant werd wel een penalty toegekend na onvrijwillig handsspel van Van Damme. Yagan trapte gelukkig voor Aalst nonchalant naast. Op het kwartier eiste de Eendracht-aanhang de aandacht op. Met spandoeken staken ze de noodlijdende thuisploeg een hart onder de riem (‘Traditie vergaat nooit’). Dit inspireerde blijkbaar ook de spelers want enkele minuten later hingen via Da Silva de bordjes in evenwicht. Zes minuten later raakte een Mechelse verdediger ook onvrijwillig de bal met de hand in de zestien. Deze keer liet Pots gewoon doorspelen. Racing dreigde ondertussen met een aantal afstandsschoten maar zonder gevaar voor VDN. Het wachten wachten tot in 38e minuut op nieuw Aalsters gevaar. De Neve schilderde de bal op het hoofd van Vansimpsen die maar net naast kopte. Net voor voor de koffie kwam Racing Mechelen op voorsprong. VDN kon een voorzet op de grond onvoldoende wegwerken en duwde de bal in de voeten van Yagan die niet twijfelde. 2-1 was dan ook de ruststand. 

Rodrigo De Oliveira aan het kanon

Coach Van Acker liet tijdens de rust De Neve in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Daniel Rodrigo De Oliveira. Hierdoor schoof Shkodra naar binnen en ging Philippe Janssens op linksbuiten spelen. De eerste kans in de tweede helft is voor Racing. Na één minuut spelen kopte Da Silva net naast het doel van Van Den Noortgaete. Eendracht had hier meteen een gepast antwoord op want via een knap afstandsschot bracht Rodrigo De Oliveira de tussenstand weer in evenwicht. Op het uur ging een moegestreden De Cuyper er af voor Mike Smet, die blijkbaar voldoende hersteld was van zijn blessure. Een pluim trouwens voor Tjendo De Cuyper die met zijn snelheid de Mechelse linksback een moeilijke namiddag bezorgde. Vijf minuten later een goede Aalsterse aanval. Vansimspen legde met het hoofd af op De Oliveira die zijn schot kraakte. Kevin Janssens was goed gevolgd en twijfelde niet. Zijn schot werd door Tuteleers met de hand van lijn geveegd. Terechte rode kaart en strafschop Eendracht. Vansimpsen zette zich achter de bal en knalde knap binnen, 2-3 en Eendracht op voorsprong! De Mechelaars leken dan eventjes volledig de kluts kwijt want twee minuten later was er de vierde Aalsterse treffer. Vansimpsen zag zijn knal in eerste instantie nog gekeerd door De Vroe maar een goed gevolgde De Oliveira trapte makkelijk binnen. Het tweede doelpunt van de namiddag voor de Braziliaan. Daarna verwaterde de partij. Vijf minuten voor tijd verliet een sterke Vansimpsen het veld voor Niels Martin. Net voor het eindsingnaal haalde Kevin Janssens nog eens uit maar De Vroe pareerde. Eendracht won dankzij onder andere twee doelpunten van Rodrigo De Oliveira verdiend op het veld van Racing, dat een nieuwe klap te verwerken kreeg.

Verschil maken in de tweede helft

Na de wedstrijd toonde Regi Van Acker respect voor de prestatie van Racing Mechelen, vooral in de eerste helft dan. “Chapeau voor het voetbal dat ze op de mat brachten ondanks de moeilijke omstandigheden waarin de club verkeerd. Ik vind ook dat we in de eerste helft te nonchalant waren achterin. We wisten wel dat we in de tweede helft moesten doordrukken want Racing zou dit niet kunnen volhouden. Mede door de rode kaart konden we de wedstrijd al bij al nog makkelijk uitspelen, al was ik natuurlijk wel op mijn hoede!”. Van Acker had ook lovende woorden voor de supportersactie. “Vorige week kwamen enkele supporters naar mij toe om deze actie toe te lichten. Ik was dan ook verbaasd en colèrig toen ik die eerste spandoek zag”, lachte Van Acker. “Maar dit is natuurlijk Aalst en met de tweede spandoek werd al snel duidelijk wat het doel van de actie was. Een mooi gebaar naar Racing Mechelen toe”, besloot onze coach. 

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 2' Shkodra 0-1, 17' Da Silva 1-1, 42' Yagan 2-1, 47' Rodrigo De Oliveira 2-2, 65' Vansimpsen 2-3, 67' Rodrigo De Oliveira 2-4
 • 58' Shkodra, 90' Brulmans, 90' Yagan
 • 64' Tuteleers
 • 1. De Vroe Griffin
 • 4. Reuse Felix
 • 5. Tuteleers Bert
 • 6. Vaesen Daan
 • 7. Gnakpa Modeste
 • 9. Paulo Da Silva Erivelton (65' Camara)
 • 10. Yagen Yvan
 • 13. Hmouda Rachid
 • 16. Brulmans Seppe
 • 21. Mpati Bibuanga Tracy
 • 24. Debouver Daan
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 4. De Greef Arnaud
 • 6. Lievens Matthias
 • 7. De Cuyper Tjendo (61' Smet)
 • 10. Janssens Kevin
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko (84' Martin)
 • 19. De Neve Gianni (45' Rodrigo De Oliveira)
 • 20. Shkodra Donjet

Fases

 • 90' Einde van de wedstrijd. Eendracht wint verdiend met 2-4 in Mechelen!
 • 90' Gele kaart Yagan.
 • 90' Vuile fout Brulmans op Van Damme. Slechts geel.
 • 90' Schot van Kevin Janssens maar De Vroe pakt.
 • 88' Zonder gevaar. De hoofden van de Racing spelers gaan naar beneden.
 • 87' Vrije trap aan de midellijn voor Racing.
 • 86' De buit moet binnen zijn. Al weten we dat dit seizoen natuurlijk nooit zeker.
 • 85' Schotje van Martin maar in de handen van De Vroe.
 • 85' Het Mechelse publiek keert huiswaarts.
 • 84' Wissel Aalst: Vansimpsen gaat er af voor Martin.
 • 80' We duiken de laatste tien minuten in.
 • 78' Er valt maar weinig te beleven op dit moment in het stadion...
 • 75' Racing kan voorlopig geen vuist meer maken met z'n tienen.
 • 74' De Oliveira kan niet bij de bal.
 • 74' Vrije trap met Shkodra.
 • 73' Gemor op de Mechelse banken.
 • 69' Eendracht moet dit kunnen vasthouden!
 • 67' Goaaaal!! Vansimpsen ziet zijn schot gekeerd maar De Oliveira is goed gevolgd!
 • 65' Goaaaal! Vansimspen knalt onhoudbaar binnen!
 • 64' Tuteleers stopt de bal met de hand op de lijn. Rode kaart is het logische gevolg.
 • 64' Penalty Eendracht!
 • 62' Vrije trap Mechelen maar afgevlagd.
 • 61' Smet neemt rechts op het middenveld plaats.
 • 61' Vervanging Aalst: De Cuyper gaat er af voor Smet.
 • 58' Geen gevaar uit de vrije trap.
 • 58' Shkodra neemt de eerste gele kaart van de wedstrijd voor zijn rekening.
 • 55' Shkodra speelt centraal. Ph. Janssens verhuist naar de linkerflank.
 • 49' Afstandsschot Debouver. In de handen van VDN.
 • 47' Gooaal!! Rodrigo De Oliveira plaatst de bal in de linkerbenedenhoek. 2-2!
 • 47' Kopbal van Paulo Da Silva. Net naast het doel van VDN.
 • 46' Schot van Ph. Janssens. Hoekschop!
 • 46' Wissel bij Aalst: De Neve is in de kleedkamer gebleven voor De Oliveira.
 • 45' We beginnen aan de tweede helft!
 • 42' Doelpunt Racing. VDN kan de bal niet voldoende klemmen waardoor de bal in de handen van Yagan komt. Hij knalt van dichtbij binnen.
 • 38' De Neve met een goede voorzet. Vansimpsen kopt de bal maar net naast het doel.. Uitgelezen kans op de 1-2.
 • 36' Knappe actie van Hmouda. Hij krult de bal net over het doel van VDN.
 • 35' Afstandsschot van Debouver. VDN klemvast.
 • 34' Goede aanval Mechelen maar terecht afgevlagd voor buitenspel.
 • 31' Hoekschop!
 • 31' Vrije trap Aalst. Op zo'n 30 meter van het doel.
 • 27' Racing komt opzetten. Kevin Janssens wordt in de wind gezet. Yagan knalt gelukkig over.
 • 24' Een verdwaalde voorzet van De Greef valt net achter het doel.
 • 23' Handsbal Racing in de zestien maar deze keer fluit Pots niet.
 • 22' Kevin Janssens fungeert als linksback vandaag.
 • 20' Kevin Janssens stopt een Racinger foutief af. Vrije trap.
 • 17' Doelpunt Racing: Da Silva knalt voorbij Van Den Noortgaete.
 • 15' Mooi gebaar van de Aalst-supporters. De Racing-aanhang juicht hen toe.
 • 14' En dan de volgende spandoek: 'Traditie vergaat nooit' met de beide clublogo's.
 • 14' De Eendracht-supporters halen een ludieke spandoek boven 'Racing in het Rood?'
 • 12' Yagan trapt de bal onbesuisd naast!
 • 12' Penalty voor Racing na hands van Van Damme. Was wel onvrijwillig in ons opzicht.
 • 11' Mistasten van de thuisdoelman maar De Cuyper krijgt de bal niet onder controle.
 • 9' De Neve wordt getackeld in de zestien. Geen strafschop oordeelt Pots.
 • 5' Hoekschop Eendracht na een actie van De Cuyper.
 • 4' En ook Racing is voor de eerste gevaarlijk. Een lage voorzet wordt door De Greef in hoekschop gewerkt.
 • 2' Gooaaal!! Shkodra krult de bal knap in de winkelhaak!
 • 2' Vrije trap voor Eendracht voor de zestien.
 • 1' Eendracht trapt af!
 • 0' Welkom in het Oscar Vankesbeeckstadion!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 2' Shkodra 0-1, 17' Da Silva 1-1, 42' Yagan 2-1, 47' Rodrigo De Oliveira 2-2, 65' Vansimpsen 2-3, 67' Rodrigo De Oliveira 2-4
 • 58' Shkodra, 90' Brulmans, 90' Yagan
 • 64' Tuteleers
 • 1. De Vroe Griffin
 • 4. Reuse Felix
 • 5. Tuteleers Bert
 • 6. Vaesen Daan
 • 7. Gnakpa Modeste
 • 9. Paulo Da Silva Erivelton (65' Camara)
 • 10. Yagen Yvan
 • 13. Hmouda Rachid
 • 16. Brulmans Seppe
 • 21. Mpati Bibuanga Tracy
 • 24. Debouver Daan
 • 1. Van Den Noortgaete Kevin
 • 4. De Greef Arnaud
 • 6. Lievens Matthias
 • 7. De Cuyper Tjendo (61' Smet)
 • 10. Janssens Kevin
 • 11. Van Damme Ken
 • 14. Janssens Philippe
 • 17. Bogaerts Jonas
 • 18. Vansimpsen Ratko (84' Martin)
 • 19. De Neve Gianni (45' Rodrigo De Oliveira)
 • 20. Shkodra Donjet

Foto's

Foto's: Evie Herssens, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres