2 - 2 Eendracht Aalst Dessel Sport

zondag 14 december 2014 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Na de knappe zege op het veld van het noodlijdende RC Mechelen staat Eendracht met de komst van Dessel Sport opnieuw voor een haalbare kaart. Toch belooft het opnieuw een gesloten wedstrijd te worden gezien de bezoekers in acuut degradatiegevaar verkeren. Eendracht rekent op de spelers in vorm om dit varkentje te wassen en 2014 in schoonheid af te sluiten.

Desschel Sport FC

Dat was de originele benaming van de in 1925 opgerichte voetbalclub (stamnummer 606) . Het zou meer dan 40 jaar duren vooraleer de inmiddels tot Koninklijk benoemde FC Dessel Sport voor het eerst aantrad in de nationale voetbalreeksen. En tot op de dag van vandaag is KFC Dessel Sport nog steeds actief in de nationale reeksen van ons vaderlandse voetbal, meer nog,in de op één na hoogste afdeling. Veel bekende spelers passeerden nauwelijks de revue bij Dessel Sport. Eén van de bekendste ex-spelers is zonder twijfel Patrick -Patje boemboem- Goots, die als spits het mooie weer maakte bij o.a. R.Antwerp FC, KSK Beveren, KRC Genk en KV Mechelen. En dan is er natuurlijk nog Bart Goor. De ex-Rode Duivel beëindigde zijn carrière op 40-jarige leeftijd in het shirt van Dessel Sport.

Stein Huysegems

Vorige maand haalde Dessel Sport het nationale nieuws met hun inkomende transfer van ex-Rode Duivel Stein Huysegems. De ex-speler van onder meer Racing Genk, AZ Alkmaar en Feyenoord Rotterdam onderhield zijn conditie bij Lierse SK, ook al een ex-club. Die versterking was nodig want de Kempense club bengelt onderaan de klassering met amper 13 punten. Toch raapten de groenwitten punten bij onder andere KAS Eupen (0-1), thuis tegen STVV (1-1), RAEC Mons (2-2) en OH Leuven (1-1). Een bewijs dat Dessel Sport een stug geheel is. In de heenwedstrijd bleek Eendracht een maatje te groot. Mede dankzij een doelpunt van Ratko Vansimpsen (ex-Dessel) kon Eendracht al bij al vrij makkelijk winnen met droge 0-2 cijfers. Een prestatie dat de Aalsterse spits komende zondag maar al te graag zal willen overdoen.

Foto voorbeschouwing Ratko Vansimpsen is de man in vorm bij Eendracht.

Goed herpakt

Na een periode van kommer en kwel kon Eendracht zich dankzij de twee recente overwinningen goed herpakken. De winst op het veld van RC Mechelen lijkt een keerpunt te zullen worden voor aanvaller De Oliveira. Aanvankelijk nog op de bank na een mindere prestatie op eigen veld tegen hekkensluiter Woluwe-Zaventem maar in de tweede helft met twee doelpunten bepalend voor Eendracht. Doelpunten die de Braziliaan nodig had. De Oliveira kan zich na de winterstop ontpoppen tot een belangrijke pion in het Aalsterse geheel. Met zijn kwaliteiten moet Eendracht zich ook waardig kunnen meten met de topploegen. Het zou dus nog een interessante tweede ronde kunnen worden voor de Ajuinen, ook al sloegen de (sub)toppers al een kloofje van zes punten.

De trainer aan het woord

"Zondag wacht ons de laatste thuismatch van het jaar 2014. Alle reden dus om het jaar positief af te sluiten. De tegenstander is Dessel Sport, die toch onverwacht tegen de degradatie aan het spelen zijn ondanks de versterking die is aangetrokken! Vorige week hebben ze verdiend een punt gepakt tegen OHL wat toch niet zo gemakkelijk is... Aan ons om de verdedigingsgordel van de groen-witten te ontmantelen en zo onze goede resultaten verder te zetten. Laten we met zijn allen er 100% voor gaan!"

Ziekenboeg

Bij Eendracht Aalst dit weekend geen Predrag Filipovic en Wesley Vanbelle. Zij zijn beiden out tot na de winterstop met respectievelijk gekneusde ribben en een scheurtje in de heupbuiger. Doelman Van Den Noortgaete is zeer twijfelachtig wegens een schouderblessure. Falco Geenens en Stef Van Der Hoeven treden aan met Jong Eendracht Aalst. Lapage en Bael maken deel uit van de wedstrijdkern.

Selectie

Van Den Noortgaete(?), Kempeneer, De Greef, Smet, Bogaerts, Lievens, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens Ph., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Bael, De Oliviera en Lapage
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #20
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Jan Boterberg
 • Lijnrechters: Vandeweghe Bart en Leen Bart
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze laatste thuiswedstrijd van 2014 kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting voor groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met donderdag 11 december.

TICKETINFO

Sfeervak H achter het doel gaat open voor Eendracht supporters. Voor de wedstrijd zijn er nog tickets te verkrijgen aan loket A/E.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is er deze namiddag niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. Eendracht kwam heel vroeg op achterstand maar De Oliveira lukte dan twee doelpunten in evenveel minuten en maakte zo de achterstand ongedaan. In de tweede helft vergat Eendracht te voetballen en slikte het uiteindelijk nog de Desselse gelijkmaker. 

Snelle achterstand

Bij Eendracht Aalst keerde De Oliveira, matchwinnaar van vorige week in Mechelen, opnieuw in de ploeg ten koste van Gianni De Neve. Trainer Van Acker trad zo met diezelfde elf aan die vorige week in de tweede helft de maat namen van RC Mechelen. De wedstrijd was amper afgetrapt of Eendracht stond al op achterstand. Na balverlies van De Oliveira stuurde Asubonteng de snelle Breugelmans in de diepte. De rechterflankspeler van Dessel Sport duwde het leer beheerst tegen de touwen (0-1). Een mokerslag voor de thuisploeg. Enkel Vansimpsen kon dreigen in deze trage aanvangsfase maar doelman Wertelaers stond goed opgesteld.

De Oliveira

En dan ontbond Daniel Rodrigo De Oliveira zijn duivels. In amper twee minuten zette hij zelf de scheve situatie recht. Eerst verzilverde hij een uitstekende voorzet van de mee opgerukte gelegenheidsrechtsachter Kevin Janssens (1-1). Even later kon hij met zijn snelheid en klasse een doorgekopte bal van Ratko Vansimpsen in doel verlengen (2-1). Het thuispubliek genoot van de Braziliaanse klasse. Eendracht duwde door. Shokdra zonderde Vansimpsen af maar die knalde op Wertelaers. Een uitstekende voorzet van De Greef werd door De Oliveira maar net over gekopt. Op het halfuur dribbelde de uitstekende De Oliveira door de Desselse defensie en werd foutief gestuit. De harde vrije trap van Shkodra werd mooi gepareerd door Wertelaers. Ook Vansimpsen probeerde in één tijd de Desselse doelman te verslaan maar wat Eendracht ook probeerde, een (verdiend) derde doelpunt kwam er niet.

Aalsters middenveld

Bij de tweede helft een opmerkelijke wissel. Tjendo De Cuyper moest plaats ruimen voor Gianni De Neve om meer grip op het Aalsterse middenveld te krijgen. Shkodra week uit naar rechts en Gianni nam zijn plaats naast Ken Van Damme opnieuw in. Eendracht begon nochtans uitstekend aan die tweede helft. Een mooie cross van Kevin Janssens werd door Vansimpsen naast gekopt. Ook Lievens kwam in scoringspositie maar zijn deviatie ging naast. Maar dan begon de Aalsterse motor serieus te sputteren. Dessel Sport stak zowaar een tandje bij en kwam opzetten. Onder impuls van een goede Tapoko waren de bezoekers gevaarlijk. Vervoort kwam dicht bij de gelijkmaker en het Aalsterse middenveld verloor de pedalen. Eendracht kreeg wel nog mogelijkheden maar een numeriek overwicht werd op de counter niet uitgespeeld. 

Vergaten te voetballen

Eendracht speelde te overhaast. Keer op keer lange, verloren ballen op de hard werkende spitsen Vansimpsen en De Oliveira. De supporters zagen in de tweede helft nauwelijks goed opgezette combinaties van de thuisploeg. Bij een zoveelste balverlies kon Dessel Sport wel profiteren. Exponent van de ploeg Tapoko knikte een voorzet gemeten via de lat in doel, Dessel Sport niet geheel onverdiend gelijk (2-2). Eendracht probeerde dan de bakens nog te verzetten maar verder dan een aantal kleine mogelijkheden kwam het niet..tot in de slotminuut De Oliveira zich knap kon doorzetten aan de achterlijn en de bal teruglegde op Vansimpsen. De Limburger kwam echter niet goed genoeg voor zijn man om zijn ex-ploeg KO te tellen. Zo morst Eendracht opnieuw met de punten in eigen huis maar zal het er wel alles aan doen om het jaar 2014 in schoonheid af te sluiten volgende week op de legendarische Bosuil.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 2' Breugelmans 0-1, 11' De Oliveira 1-1, 13' De Oliveira 2-1, 73' Tapoko 2-2
 • 12' Tapoko, 30' Remen, 33' Janssens K.

1. Van Den Noortgaete
4. De Greef
6. Lievens
7. De Cuyper (46' De Neve)
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens Ph. (67' Martin)
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
20. Shkodra
23. De Oliveira

1. Wertelaers
2. Pellegritti
3. Bastiaens
6. Breugelmans (87' Reniers)
7. Vosters
10. Sols
11. Meeus (46' Vervoort)
14. Asubonteng
16. Mateso (46' Janssens)
18. Remen
24. Tapoko

Fases

 • EINDE Eendracht Aalst verliest andermaal twee punten op eigen veld na een mindere tweede helft.
 • 90' De laatste minuut officiële speeltijd. Eendracht ten aanval.
 • 89' Vrije trap Shkodra. Doelman Wertelaers bokst de bal weg.
 • 88' De Oliveira met de actie in de zestien van Dessel, goed teruggelegd maar Vansimpsen kan niet scoren.
 • 84' Shkodra met een goede actie maar zijn doorsteekbal bereikt Vansimpsen net niet.
 • 84' Vansimpsen neemt een afvallende bal in één tijd op de slof maar de bal waait over.
 • 79' De Neve pegelt de vrije trap op de muur.
 • 78' Vrije trap op de rand van de zestien na een fout op Vansimpsen.
 • 73' Doelpunt Dessel Sport. Tapoko knikt een zoveelste voorzet vanop links via de lat binnen.
 • 73' Bij Dessel komen ze plots van alle kanten.
 • 71' Een snelle Aalsterse counter slecht uitgespeeld.
 • 69' De bezoekers komen aandringen. Vrije trap met Asubonteng.
 • 67' Philippe Janssens gaat eruit, in zijn plaats komt Niels Martin.
 • 64' Achterin staat Lievens met veel presence te verdedigen.
 • 63' Opnieuw Vansimpsen kan net niet scoren op de vrije trap van Shkodra.
 • 63' Vrije trap voor de thuisploeg vanop links.
 • 60' Vervoort met een spectaculaire charge, maar de bal gaat niet in doel.
 • 54' Lievens kan de voorzet van Shkodra beroeren maar de bal gaat naast.
 • 54' Vrije trap voor Eendracht na een overtreding op De oliveira.
 • 50' Alweer een uitstekende voorzet van Kevin Janssens, Vansimpsen knikt naast.
 • 47' Shkodra neemt de plaats in van De Cuyper zodat De Neve zijn vertrouwde stek in het middenveld terug inneemt.
 • 46' Dessel Sport trapt de tweede helft op gang!
 • RUST Die laatste kans levert niets meer op. Eendracht met een verdiende en logische voorsprong de rust in.
 • 45' Nog een vrije trap voor de thuisploeg.
 • 40' Doelman Wertelaers lost knullig een vrije trap van Shkodra, gelukkig voor Dessel profiteert Eendracht niet.
 • 33' Kevin Janssens krijgt een onterechte gele kaart.
 • 32' Opnieuw Wertelaers houdt Vansimpsen van de 3-1.
 • 31' Prachtige redding van Wertelaers op een harde knal van Shkodra.
 • 30' De Oliveira met een knappe dribbel maar hij wordt net voor de zestien foutief gestuit. Vrije trap en geel voor Remen.
 • 28' Vrije trap voor de bezoekers. Veel te zacht, in de handen van Van Den Noortgaete.
 • 23' Uitstekende aanval Eendracht maar De Oliveira knikt de goede voorzet van De Greef net over.
 • 20' Shkodra met een fantastische actie en mooie doorsteekbal richting Vansimpsen die alleen op Wertelaers mist.
 • 16' Eendracht heeft met die snelle doelpunten zelf een mentale tik uitgedeeld. De bezoekers moeten er even van bekomen.
 • 13' Gooaall!! Eendracht zet de scheve situatie meteen recht! De Oliveira maakt zijn tweede, puur op klasse!
 • 11' Gooaall!! De Oliveira maakt gelijk na een gemeten voorzet van Kevin Janssens!
 • 7' Vansimpsen met het eerste Aalsterse schot tussen de palen, pal op doelman Wertelaers.
 • 2' Doelpunt Dessel Sport. Balverlies De Oliveira en Breugelmans krijgt een vrijgeleide en scoort!
 • 1' Eendracht trapt de wedstrijd op gang.
 • 14u50 GIanni De Neve start dus voor het eerst dit seizoen op de bank. De Oliveira, matchwinnaar van vorig weekend staat terug aan de aftrap.
 • 14u50 GIanni De Neve start dus voor het eerst dit seizoen op de bank. De Oliveira, matchwinnaar van vorig weekend staat terug aan de aftrap.
 • 14u45 Welkom vanuit het Pierre Cornelisstadion. Trainer Van Acker start vandaag met de ploeg die in de tweede helft de vloer aan veegde met RC Mechelen.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 2' Breugelmans 0-1, 11' De Oliveira 1-1, 13' De Oliveira 2-1, 73' Tapoko 2-2
 • 12' Tapoko, 30' Remen, 33' Janssens K.

1. Van Den Noortgaete
4. De Greef
6. Lievens
7. De Cuyper (46' De Neve)
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens Ph. (67' Martin)
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
20. Shkodra
23. De Oliveira

1. Wertelaers
2. Pellegritti
3. Bastiaens
6. Breugelmans (87' Reniers)
7. Vosters
10. Sols
11. Meeus (46' Vervoort)
14. Asubonteng
16. Mateso (46' Janssens)
18. Remen
24. Tapoko

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres