0 - 0 R Antwerp FC Eendracht Aalst

zaterdag 20 december 2014 - 20u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Eendracht Aalst kan, na het zure gelijkspel van afgelopen weekend op eigen veld tegen Dessel Sport, het kalenderjaar in schoonheid afsluiten op de legendarische Bosuil. Eendracht haalde nog nooit zoveel punten buitenshuis en wil dat statuut graag bevestigen. Het is inmiddels al drie seizoenen geleden dat Eendracht nog iets kon rapen op het veld van "den Antwaarp", het won toen met 1-2 cijfers.

Antwerp Athletic Club

Zo heette de sportclub die omstreeks 1880 werd opgericht in Deurne. Er werden verschillende sporten beoefend zoals tennis, cricket, rugby en voetbal. Pas in 1887 werd er een georganiseerde voetbalafdeling in het leven geroepen onder de naam Antwerp Football Club. Geel-zwart waren trouwens de orignele clubkleuren, die een aantal jaren later werden veranderd in rood-wit. Bij het toekennen van de stamnummers in 1926 kreeg Antwerp FC het stamnummer 1 als oudste club van het land. Sinds het ontstaan van de Vaderlandse competitie in 1895 speelde Royal Antwerp FC maar liefst 98 seizoenen in de hoogste afdeling waar het zich viermaal tot landskampioen mocht kronen (1929, 1931, 1944 en 1957). Antwerp won ook tweemaal de Beker van België (1955, 1992) en is tot op heden de allerlaatste Belgische Europacup-finalist (1993). In hun 15 seizoen Europees voetbal was deze finale het absolute hoogtepunt maar de naam van Royal Antwerp FC zal voor altijd verbonden blijven met het "Mirakel van Vitosha" toen het in de extra tijd drie keer wist te scoren en zo een 1-3 achterstand op een onwaarschijnlijke manier wist om te buiten in een 4-3 overwinning. Sinds dat jaar besloot de Bulgaarse clubleiding de naam te wijzigen naar Levski Sofia. Tal van bekende binnenlandse en buitenlands voetbaliconen droegen ooit het tenue van "The Great Old". Onder andere gouden schoenen Vic Mees en Wilfried Van Moer maar ook Alex Czeniatynski, Francis Severeyns, Marc Van Der Linden, Frans Van Rooij, Louis Van Gaal en Hans-Peter Lehnhoff om er maar een paar op te noemen. Op vandaag kwijnt Royal Antwerp FC weg in de tweede klasse en dat reeds voor het twaalfde seizoen op rij. Heel de stad en achterban snakken naar eerste klasse maar bij de oudste club van het land rommelt het vaak -zowel op sportief als op extra-sportief vlak- zodat er altijd wel iets de promotie in de weg staat.

Onder waarde geklasseerd

Ook dit seizoen ziet het er niet naar uit dat Royal Antwerp zal meestrijden voor promotie. Het enige wat de Antwerpenaren nog rest is het laatste periodekampioenschap om nog een deelname aan de eindronde af te dwingen. Tussentijds speelt Antwerp wel verdienstelijke wedstrijden maar kan het o zo moeilijk winnen. In twintig wedstrijden kon "The Great Old" amper vijf keer winnen. Het verloor ook al acht keer, waarvan ook de heenwedstrijd in het Pierre Cornelisstadion met 1-0 na een doelpunt van Gianni De Neve. Toch won het verdiend op het veld van Seraing, de tweede in de stand. Vorige week gaf Antwerp de overwinning nog weg op het veld van OH Leuven. De rood-witten zijn dus goed op dreef en willen ongetwijfeld de goede lijn van de laatste weken doortrekken in hun laatste thuiswedstrijd van 2014. Dit Antwerp staat ver onder hun waarde geklasseerd en wordt voor Eendracht een taaie opponent. Opletten wordt het voor hun man in vorm Güvenç. "Superturk" verdween dit seizoen al een aantal keer op de bank maar lijkt nu zijn goede vorm teruggevonden te hebben. Opmerkelijk is dat Antwerp amper acht punten puurde uit negen thuiswedstrijden dit seizoen. Het wordt dus een wedstrijd tussen één van de beste uitploegen tegen één van de minste thuisploegen. Op papier weliswaar.

 

Foto voorbeschouwing Donjet Shkodra verkeert in een uitstekende vorm.

Thuis flop, uit top

Eendracht doet het op eigen veld niet zoveel beter dan Antwerp. Met elf behaalde punten uit tien thuiswedstrijden oogt de balans wel héél pover. Het geeft de supporter een dubbel gevoel. Eendracht had tussen die subtop moeten staan. Zo vlot het soms gaat op verplaatsing, zo stroef loopt het op eigen veld. Eendracht speelt altijd op zijn best wanneer het ruimte krijgt en er met open vizier wordt gevoetbald. De meeste ploegen komen echter met een "plan" afgezakt naar Aalst en zo wordt het moeilijk spelen. De wedstrijd op het veld van Antwerp belooft echter een leuke wedstrijd te zullen worden. Eendracht zal ruimte krijgen en dat speelt in de kaart van jongens zoals een Donjet Shkodra, Philippe Janssens of Tjendo De Cuyper. Bovendien toonde Daniel Rodrigo De Oliveira dat hij stilaan naar zijn beste niveau groeit. Hij zou wel eens het verschil kunnen maken daar in het Bosuilstadion. De laatste twee seizoen beet Eendracht steevast in het zand maar de wil om de uitstekende resultaten buitenshuis te bevestigen is zo groot dat Eendracht stiekem droomt van een nieuwe overwinning sinds de knappe 1-2 zege, nu al drie seizoenen geleden. Sam Crispijn en Laurent Depoitre zorgden toen voor de doelpunten.

De trainer aan het woord

"Zaterdag maken we de verplaatsing naar het Bosuilstadion.. het stadion waar zovele Europese en internationale matchen zijn gespeeld! Ook voor mij persoonlijk een prettig weerzien met vele vrienden en kennissen die zijn overgebleven na de kampioenenviering vele jaren geleden... Waar de (slechte) traditie wil dat ‘den Eendracht’ geen punten pakt maar ondanks dat RAFC de laatste weken punten sprokkelt, willen wij onze goede uitreputatie nogmaals in de verf zetten!! Onze ploeg wil nog éénmaal schitteren in 2014 en dit jaar afsluiten met puntengewin om daarna met onze supporters een feestje te bouwen en de eindejaarsfeesten goed in te zetten. Laat er ons met zijn allen nog eens 100% voor gaan om te winnen!! Prettige eindejaarsfeesten voor iedereen!!"

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Lievens, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens Ph., Martin, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Bael, De Oliviera en Lapage
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #21
 • Stadion: Bosuilstadion
 • Adres: Oude Bosuilbaan 54a, 2100 Deurne
 • Scheidsrechter: Laurent Colemonts
 • Lijnrechters: Michele Scatorchia en Stijn De Meulemeester
TICKETINFO

Voor deze wedstrijd wordt de combiregeling opgelegd. Tickets zijn dus enkel verkrijgbaar in combinatie met georganiseerd busvervoer bij één van onze erkende supportersclubs.

BUSREIZEN

In principe leggen volgende supportersclubs een bus in voor deze wedstrijd:

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst heeft het jaar 2014 niet afgesloten met een overwinning. Op het veld van Royal Antwerp FC werd het een logische 0-0 eindstand na een kansarme wedstrijd. 

Traag tempo

Trainer Van Acker wijzigde zijn ploeg op één positie ten opzicht van vorig weekend. Ratko Vansimpsen begon verrassend op de bank, Gianni De Neve verving hem centraal op het middenveld. In tegenstelling tot de voorbije jaren startte de thuisploeg eens niet als een sneltrein. Integendeel. Met traag en inspiratieloos voetbal kwam Eendracht niet in de problemen. Een matig Eendracht kon amper profiteren van de wankele thuisdefensie. Bij de thuisploeg werd veelvuldig balbezit niet afgestraft. 

Weinig aanvalsdrang

Beide ploegen bakten er nauwelijks wat van in die eerste helft. De Antwerpse aanvallers dreigden nauwelijks, tot ongenoegen van het thuispubliek. De driehonderd meegereisde Aalsterse supporters steunden hun ploeg wel door dik en dun. Helaas leverde dat in de eerste helft quasi geen doelgevaar op. Enkel Van Damme zag zijn schot op doel niet zover naast draaien. Op slag van rust zowaar de thuisploeg met enkele gevaarlijke standjes voor doel maar Kevin Van Den Noortgaete stond zoals vanouds uitstekend te keepen.

Sterker Eendracht na rust

Eendracht kwam een pak scherper uit de kleedkamer. Dankzij een sterke Kevin Janssens en een goede Donjet Shkodra kwamen de bezoekers een aantal keer erg gevaarlijk opzetten. De thuisploeg toonde achterin allerminst stabiliteit en Eendracht kon tot diep in de zestien van Antwerp infiltreren. Shokdra zag een pegel net naast zoeven, doelman Boeckx stond aan de grond genageld. Ook Kevin Janssens slalomde tussen een paar Antwerpse verdedigers maar zijn aflegger werd niet verzilverd. En vanop rechts deed De Cuyper, in tegenstelling tot in de eerste helft, de thuisverdedigers pijn met zijn snelheid. 

Uitstekende Van Den Noortgaete

Een Aalsters doelpunt hing in de lucht maar een schot van Shkodra stierf op de enkels van De Oliveira en Gianni De Neve kwam een voetje tekort om te scoren. Maar Antwerp voetbalde ook nog gevat mee. Kevin Van Den Noortgaete  redde echter miraculeus een poging van Owusu. Aan de overkant twee vrije schietkansen voor Smet en Shkodra maar de laatste Aalsterse wapenfeiten leverden niets meer op. In de laatste tien minuten kwam Antwerp meer opzetten maar het was wachten tot de ingevallen Tano een verloren bal van kortbij op doel kon besluiten. Van Den Noortgaete redde alweer met een prachtreflex. In de toegevoegde tijd ranselde Van Den Noortgaete nog een gemaakt doelpunt uit zijn kooi en redde zo een punt voor de Ajuinen.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • geen
 • 33' Shkodra, 43' Van Damme

21. Boeckx
2. Iboma
3. Diakité
4. Martens
7. Dom
9. Owusu
10. Güvenç
15. Omolo
18. Khiter (73' Tano)
25. De Roeck
32. Vanaudenaerde

1. Van Den Noortgaete
4. De Greef
6. Lievens
7. De Cuyper (65' Smet)
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens Ph. (74' Vansimpsen)
17. Bogaerts
19. De Neve
20. Shkodra
23. De Oliveira (88' Bael)

Fases

 • EINDE Eendracht behaalt een punt na een kansarme wedstrijd.
 • 90'+4 Hoekschop nog.
 • 90'+3 Alweer een uitstekende redding van Van Den Noortgaete!
 • 90'+1 Nog een kans voor de thuisploeg maar de bal gaat naast.
 • 90' We zitten inmiddels in de extra tijd.
 • 88' De Oliveira gaat eruit voor Bael.
 • 87' De Oliveira wordt afgevlagd voor buitenspel, dat was erg nipt.
 • 84' Tano met een goede kans, gered door VDN. Hoekschop nu.
 • 82' Nog acht minuten officiële speeltijd.
 • 78' Hoekschop Antwerp. Levert niets op.
 • 75' Nog een kwartier te spelen.
 • 74' Kevin Janssens gaat eruit voor Vansimpsen.
 • 72' Zeer goede mogelijkheid voor de thuisploeg maar Lievens kan nog in hoekschop werken.
 • 70' Alweer een goede schietkans, ditmaal voor Shkodra maar alweer geen doelpunt.
 • 69' Mike Smet met een goede schietkans, afgeblokt en hoekschop.
 • 67' Eendracht speelt een goede tweede helft en geeft achterin weinig weg.
 • 65' De Cuyper gaat eruit voor Mike Smet.
 • 61' De Neve komt een voet te kort om te scoren.
 • 60' De Cuyper met een goede actie, afgelegd voor Shkodra maar zijn schot belandt op De Oliveira.
 • 59' Kevin Janssens met plots heel veel ruimte in de zestien van Antwerp maar geen doelpunt.
 • 57' De Oliveira met de actie in de zestien van Antwerp maar de bal gaat ver over en naast.
 • 55' Mirakelredding Van Den Noortgaete op een poging van Owusu.
 • 53' Shkodra met een uitstekend schot, de bal gaat net naast. Dit had beter verdiend!
 • 49' Goede mogelijkheid voor Eendracht maar De Neve kon net niet bij de doorsteekbal van Shkodra.
 • 47' Even een heet standje voor de Eendrachtgoal maar er werd gevlagd voor buitenspel.
 • 46' Antwerp trapt de tweede helft op gang!
 • RUST Beide ploegen duiken de rust in bij een logische 0-0 stand.
 • 44' De Roeck met een goede kopbal, Van Den Noortgaete pakt.
 • 42' Van Den Noortgaete bokst een gevaarlijke bal alert uit zijn doelvlak.
 • 42' Eendracht heeft de wedstrijd onder controle maar laat Antwerp soms in de wedstrijd komen door onnodig balverlies.
 • 39' De Oliveira afgezonderd voor doel door Kevin Janssens maar buitenspel.
 • 37' Boeckx pareert de vrije trap van Shkodra. Hoekschop!
 • 36' Vrije trap Eendracht Aalst.
 • 35' Hoekschop voor de thuisploeg. Even opletten dus.
 • 33' Even druk van de thuisploeg maar het blijkt een storm in een glas water.
 • 28' Schotje De Cuyper, in de handen van Boeckx.
 • 24' Hoekschop voor Eendracht! Hoekschop levert niets op.
 • 21' Van Damme trapt in één tijd op doel na een goede voorzet van De Cuyper, de bal draait niet zover naast.
 • 19' Bijna halfweg de eerste helft, de wedstrijd snakt naar een doelpunt om open te breken.
 • 14' De thuisploeg maakt tot dusver nog geen indruk in dit openingskwartier.
 • 11' Hoekschop voor de thuisploeg!
 • 8' Eendracht voetbalt aardig in deze aanvangsfase.
 • 4' Lievens mist de scherpe voorzet van Shkodra.
 • 4' Vrije trap Eendracht na fout op Kevin Janssens.
 • 3' Gert-Jan Martens trapt de bal zwak over doel.
 • 2' Vrije trap voor Antwerp van net buiten de zestien.
 • 1' Eendracht trapt de wedstrijd op gang! Een sfeervol bezoekersvak!
 • 19u55 Welkom vanuit een matig gevulde Bosuil!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • geen
 • 33' Shkodra, 43' Van Damme

21. Boeckx
2. Iboma
3. Diakité
4. Martens
7. Dom
9. Owusu
10. Güvenç
15. Omolo
18. Khiter (73' Tano)
25. De Roeck
32. Vanaudenaerde

1. Van Den Noortgaete
4. De Greef
6. Lievens
7. De Cuyper (65' Smet)
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens Ph. (74' Vansimpsen)
17. Bogaerts
19. De Neve
20. Shkodra
23. De Oliveira (88' Bael)

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres