1 - 2 Eendracht Aalst KAS Eupen

zondag 18 januari 2015 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Zondag openen we het nieuwe jaar in eigen huis tegen KAS Eupen. De heren uit de Oostkantons proberen al enkele jaren aansluiting te vinden met de hoogste klasse van het voetbal. Enkele keren grepen ze er net naast en ook dit jaar lijkt het voorlopig niet te lukken. De Panda’s staan momenteel op een gedeelde vierde plaats en doen ongetwijfeld nog een gooi naar de derde periodetitel.

Jagen op de periodetitel

Eupen begon opnieuw sterk aan het seizoen en versloeg degradent Bergen met droge 3-0 cijfers. Ook Seraing en Tubize gingen meteen voor de bijl. De wedstrijd nadien verloren ze voor het eerst en dit tegen OH Leuven. Nadien kwam Eendracht op bezoek dat in goede doen was. Onze manschappen speelde een zeer behoorlijke partij maar verloren toch met 3-1. Een week later werden ze met de voeten op de grond gezet door RC Mechelen. Voor de rest verloren ze ook nog van Dessel en Virton om zo het jaar af te sluiten met 39 punten. De titel wordt moeilijk want onze Duitstalige vrienden staan al 12 punten achter op STVV.

Oosterse versterking

Tijdens de wintermercato gingen de Panda’s op stage in Qatar. Ondertussen haalden ze ook twee versterkingen binnen. In Spanje werd de 18-jarige Qatari Akram Afif weggehaald bij FC Sevilla. Deze jonge gast genoot zijn opleiding bij de Aspire Academy. Nog in Qatar werd een jonge doelman weggeplukt bij Al Gharafa Sports Club. Yousof Hassan Ali moet de doublure worden van Van Crombrugghe. Zowel Afif als Ali spelen bij de U-19 van Qatar.

Foto voorbeschouwing Kan Eendracht zondag punten sprokkelen tegen Eupen?

Martin en Bael uitgeleend

Bij Eendracht werden er door het transferverbod geen nieuwe spelers aangetrokken tijdens de winterstop. Wel werden Niels Martin (Bornem) en Steve Bael (Zele) voor de rest van het seizoen uitgeleend. Bij de derdeklassers hopen ze speelminuten op te doen zodanig dat ze volgend seizoen opnieuw kunnen aansluiten. Coach Van Acker rekent nog steeds op hen. Zijn manschappen hervatten de trainingen net na nieuwjaar. Afgelopen weekend werd de oefenpot tegen Kortrijk noodgedwongen afgelast door het slechte weer. Als voorbereiding op de wedstrijd van volgende week tegen STVV wordt er dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld van Teralfene.

De trainer aan het woord

"De opener na de winterstop is direct een topper.. titelkandidaat Eupen komt op bezoek! We kunnen de doelstelling voor de rest van het seizoen, stunten tegen een topper, al omzetten in onze eerste thuismatch. KAS Eupen komt terug uit stage van Qatar en hebben nog twee spelers aangetrokken waarmee ze hun uitdrukkelijke wens om mee te dingen naar promotie onderstrepen. Bij den Eendracht hebben we stevig doorgewerkt om iedereen fit en wel aan de start te krijgen om het seizoen te samen goed te besluiten! Samen staan we sterk!"

Predrag Filipovic is nog steeds geblesseerd.

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, Geenens, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Jannsens K, Janssens Ph, Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Lapage, Van Der Hoeven en De Oliveira.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #22
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Alho-Guerreiro Carlos-Manuel
 • Lijnrechters: Lesceux Thomas en De Meulemeester Stijn
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting bij reservatie voor 9/01 of groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met donderdag 15 januari.

TICKETINFO

Voor deze wedstrijd moet vak H, omwille van logistieke en veiligheidsredenen, noodgedwongen ter beschikking gesteld worden aan de bezoekende supporters. Dit betekent dat de abonnees vak H zullen moeten plaatsnemen in vak K. Tevens zal vak I gesloten blijven en is vak F in de zittribune enkel voor Eendracht Aalst-supporters.

De abonnees vak H kunnen zondag, aan het loket Accreditaties vooraan het stadion, hun ticket voor vak K afhalen op vertoon van hun abonnement.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is er deze namiddag niet in geslaagd om topper KAS Eupen naar huis te sturen zonder punten. Eendracht verloor na een zwakke eerste maar een sterke tweede helft met 1-2 cijfers. Het wondermooie doelpunt van Rodrigo De Oliveira brengt dus geen punt op voor de Ajuinen.

Gouden Gilles

Met de Gouden Schoen van Gilles De Bilde showde Eendracht, exact twintig jaar later, nogmaals haar eerste en enige trofee uit haar rijke geschiedenis. Onder luid applaus werd de gewezen "wonderboy" door het Aalsters publiek hartverwarmend onthaald. Gelauwerd door het bestuur en de supporters waande Gilles De Bilde zich terug de aanvalsleider van het grote Eendracht Aalst begin jaren negentig.

Afwachtend

De huldiging van één van de beste spelers ooit die uitkwam voor "den iëndracht" werkte niet meteen aanstekelijk voor de thuisploeg. Trainer Van Acker bracht met Wesley Vanbelle en Ratko Vansimpsen twee nieuwe namen in vergelijking met de laatste wedstrijd van 2014 op het veld van Royal Antwerp FC. Tjendo De Cuyper en Gianni De Neve startten op de bank. KAS Eupen eiste die eerste helft het balbezit op en trachte met snelle combinaties de Aalsterse verdediging uit verband te spelen maar verder dan een aantal afstandsschoten kwamen de bezoekers aanvankelijk niet. Na een halfuur stak Eendracht de eerste -en ook enige keer in die eerste helft- de neus aan het venster maar het schot van De Oliveira werd nog in extremis afgeblokt. Hoewel de bezoekers schijnbaar wekelijks kunnen putten uit een bron van jonge, uitstekende spelers stak KAS Eupen er niet meteen bovenuit. Met jongens als Lallemand en Taulemesse zat er héél wat aanvallend geweld gekluisterd aan de bank. Toch klommen de "Panda's" net voor rusten op voorsprong toen de piepjonge Afif, belofteninternational van Qatar, zijn kwaliteiten even kon tonen aan het publiek en knap afrondde (0-1). Op basis van de eerste helft was dat een verdiende tussenstand.

Kwaliteit

De afwachtende houding die trainer Van Acker in die eerste helft beveelde aan zijn jongens blijkt niet geheel onterecht als je ziet welke spelers KAS Eupen tussen de lijnen bracht. Draaischijf en uitblinker Luis Garcia (33) is een echte Spaanse topvoetballer. Met 277 wedstrijden in de Primera Division (68 doelpunten), een gespeelde Uefacupfinale (2007) en 7 caps voor de Spaanse nationale ploeg kan zelfs geen enkele speler uit onze eerste klasse tippen aan diens staat van verdiensten. Zoveel kwaliteit maar toch slaagde Eendracht erin om na de rust de bakens te verzetten. Met een uitstekende mentaliteit gekoppeld aan het technisch vernuft van beide Janssens en -vooral- De Oliveira kwam er meer schwung in de Aalsterse aanvalsgolven.

Wereldgoal

Nadat kevin Janssens hem al een uitstekende kans aanbood achtte De Oliveira iets na het uur zijn moment gekomen om uit te pakken met een geweldige trap. Uitstekend aangespeeld door Janssens maakte De Oliveira de actie en trapte hij de botsende bal met een heerlijke boog over doelman Van Crombrugge in doel (1-1). En dat onder het goedkeurend oog van die andere grootmeester Gilles De Bilde. Eendracht verdiend langszij. Matthias Lievens kwam kort bij een doelpunt maar zijn kopbal botste rakelings naast. Een pegel van Vansimpsen ging via een bezoekend been in het zijnet. Een vijftal minuten voor tijd waande heel het stadion de uitstekende geplaatste vrije trap van De Oliveira in doel maar de bal ging rakelings naast. Korter bij een overwinning kan je niet komen. Toch beleefde Eendracht nog een ware anticlimax toen een zeldzame Eupense counter in die tweede helft werd verzilverd door Guy Dufour, met de nodige dosis geluk welteverstaan (1-2). Met man en macht trok Eendracht nog naar voren maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet meer.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 38' Afif 0-1, 66' De Oliveira 1-1, 85' Dufour 1-2
 • 52' Van Damme, 57' Curto Ortiz, 62' K. Janssens, 71' Ph. Janssens, 74' Rodriguez Garcia, 76' De Greef

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens
9. De Oliveira
10. Janssens K. (82' De Cuyper)
11. Van Damme
14. Janssens Ph.
17. Bogaerts
18. Vansimpsen (82' De Neve)
20. Shkodra

29. Van Crombrugge
6. Kenne
7. Curto Cruz (68' Taulemesse)
14. Alsadi (60' Babalola)
16. Doozandeh (82' Lallemand)
17. Afif
18. Dufour
20. Garcia
24. D' Ostilio
80. Rodriguez
92. Timmermans

Fases

 • 16u55 Wedstrijd afgelopen. Eendracht had minstens een gelijkspel verdiend na een zwakke eerste en een sterke tweede helft.
 • 90' Hoekschop Eendracht! Het publiek vol achter de ploeg!
 • 88' Eendracht met man en macht in de aanval.
 • 85' Doelpunt Eupen. Dufour frommelt de bal in doel. Van Den Noortgaete zag er niet goed uit bij die fase.
 • 84' Goed geplaatste vrije trap van De Oliveira, milimeters naast het kruis.
 • 84' Vrije trap Eendracht vanop een aantrekkelijke positie.
 • 82' Ratko Vansimpsen gaat eruit voor Gianni De Neve. Kevin Janssens gaat er ook uit voor De Cuyper.
 • 80' Het kan hier nog alle kanten op. Na eerst Aalsterse dreiging volgt nu een vrije trap voor de bezoekers vanop 25 meter.
 • 78' Razendsnelle counter van de thuisploeg maar De Oliveira stond nipt buitenspel.
 • 77' Hoekschop voor de bezoekers.
 • 75' Lievens met een mooie kopbal, de bal gaat maar net naast!
 • 72' Eendracht zit een pak beter in de wedstrijd en staat verdiend op gelijke hoogte.
 • 68' Met Taulemesse brengt Eupen haar topschutter binnen de lijnen.
 • 67' Met een fantastisch schot à la Van Basten brengt hij Eendracht langszij.
 • 66' Schitterende goal van De Olveira !!
 • 63' Vansimpsen met een goede actie, zijn schot gaat via een bezoekend been in het zijnet. Hoekschop!
 • 62' Kevin Janssens pakt ook geel na een harde charge.
 • 59' Hoekschop Eendracht, dat met een groter strijdershart uit de kleedkamer is gekomen.
 • 55' De Oliveira met een reuzekans! Aangespeeld door Kevin Janssens kapt hij zich goed vrij in de zestien maar zijn schot strandt op Van Crombrugge.
 • 52' Ken Van Damme krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
 • 47' Voorlopig geen wissels bij beide ploegen.
 • 46' Eupen trapt de tweede helft op gang.
 • 44' Shkodra zet zich goed door in de bezoekende zestien maar zijn voorzet mislukt compleet.
 • 38' Doelpunt Eupen. Afif wandelt door de thuisdefensie en scoort.
 • 34' Lievens kan een doorgebroken bezoeker nog net van een grote doelkans houden. Goed verdedigd.
 • 33' De Oliveira met een goede actie in de zestien en dito schot, afgeblokt. Het eerste echte doelgevaar voor de thuisploeg.
 • 31' Na een dik halfuur spelen is het nog steeds Eupen dat het meeste balezit heeft. Vele kansen hebben de bezoekers nog niet gehad maar voor Eendracht daarentegen noteerden we nog geen enkele kans.
 • 28' Kenne met een schot(je), in de handen van VDN.
 • 25' Er gebeurt weinig op het veld. Eendracht komt er wel beetje bij beetje door.
 • 17' Hoekschop Eupen, Eendracht komt er moeilijk uit.
 • 13' Rodriiguez met een knal op doel, VDN met een puike redding.
 • 13' Vrije trap voor de bezoekers vanop rechts ter hoogte van de zestien.
 • 9' Scheidsrechter Garcia legt voor de zoveelste keer het spel stil, tot ongenoegen van het publiek én de thuisspelers.
 • 6' Een eerste schotje gaat in de handen van VDN.
 • 5' Eupen, voor de gelegenheid in geel-rood eist de bal op.
 • 2' Shkodra zijn voorzet is te scherp en in de handen van de doelman.
 • 1' Meteen hoekschop voor de thuisploeg!
 • 1' Eendracht trapt de wedstrijd op gang!
 • 14u58 Onze gewezen Golden Boy Gilles De Bilde geeft vandaag de aftrap en toont nog eens fier zijn gouden schoen aan de supporters!
 • 14u52 Vandaag start Regi Van Acker met de ploeg die het in de laatste wedstrijd voor de winterstop opnam tegen RAEC Antwerp . Enkel Gianni De Neve en Tjendo De Cuyper moeten plaatsruimen voor de herstelde Wesley Vanbelle en Ratko Vansimpsen.
 • 14u50 Maar eerst mag kersverse Prinsj Carnaval Joe uitpakken met een heuse liveact.
 • 14u45 Straks zal Gilles De Bilde zijn gouden schoen nog eens tonen aan de supporters, net zoals twintig jaar geleden!
 • 14u40 Welkom vanuit het Pierre Cornelisstadion! 
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 38' Afif 0-1, 66' De Oliveira 1-1, 85' Dufour 1-2
 • 52' Van Damme, 57' Curto Ortiz, 62' K. Janssens, 71' Ph. Janssens, 74' Rodriguez Garcia, 76' De Greef

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens
9. De Oliveira
10. Janssens K. (82' De Cuyper)
11. Van Damme
14. Janssens Ph.
17. Bogaerts
18. Vansimpsen (82' De Neve)
20. Shkodra

29. Van Crombrugge
6. Kenne
7. Curto Cruz (68' Taulemesse)
14. Alsadi (60' Babalola)
16. Doozandeh (82' Lallemand)
17. Afif
18. Dufour
20. Garcia
24. D' Ostilio
80. Rodriguez
92. Timmermans

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres