2 - 2 Eendracht Aalst WS Bruxelles

zondag 1 februari 2015 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Na het knappe gelijkspel op het kunstgrasveld van Stayen mag Eendracht zondag, in kader van de vierentwintigste speeldag, White Star Brussel ontvangen.

FC Kapelleveld

WS Bruxelles kan terugkijken op een geschiedenis met ups en downs. Het begon allemaal in 1948 in Evere. Daar werd de amateurclub FC Kapelleveld opgericht. Enkele jaren later sloot deze club zich aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond en veranderde het zijn naam in Woluwe FC. Het ging toen spelen in het Fallonstadion, tot voor kort de thuisbasis van WS Bruxelles. In de volgende 40 jaar bengelde Woluwe vaak tussen bevordering en vierde provinciale. In 2003 klom het terug naar vierde klasse en zette het zijn opmars naar tweede in, waar het sinds het seizoen 2011-2012 speelt. In 2013 stond het ,ondertussen White Star Woluwe geworden, op de rand van de afgrond. Een groep investeerders uit Dubai zorgde er echter voor dat Woluwe kon verder blijven bestaan. In de zomer van vorig jaar veranderde de naam van de club naar WS Bruxelles. Sinds dit seizoen speelt het in het Edmond Machtensstadion van het teloorgegane Racing White Daring Molenbeek.

Trainer/investeerder

Een investeerdersgroep uit Dubai rond de personen van Pierre François (ex-Standard) en John Bico (makelaar en raadgever familie Hazard) zwaait de plak bij White Star. Manager-coach John Bico heeft de spotieve touwtjes stevig in handen. Er duiken bovendien geruchten op dat hij samen met Mogi Bayat interesse zou hebben in de overname van Royal Moeskroen-Péruwelz. White Star zelf is volledig afhankelijk van wat er in Dubai wordt beslist. Door middel van ingewikkelde constructies en financiële verbintenissen met het buitenland wordt het Belgisch voetbal zo meer en meer een speelbal van rijke Sjeiks. De financiële slagkracht van de fusieclub vertaalt zich in de erg uitgebreide kern. Trainer Bico kan maar liefst rekenen op 24 profspelers met als bekendste ene Wilfried Dalmat (ex-Standard en ex-Club Brugge). Sportief loopt het dit seizoen niet echt vlot voor Bico&co. Met een povere 12de plaats (en amper 4 overwinningen) blijven de Brusselaars ver onder de verwachtingen.

Foto voorbeschouwing


Goed op dreef

Eendracht is goed de winterstop doorgekomen. Hoewel "den Iendracht" onverdiend de boot inging tegen KAS Eupen, pakte het verdiend een punt op leider STVV. Vooral de tweede helft liet Eendracht zien dat het een voet naast de beste ploegen uit tweede kan zetten. Het wordt nu zaak om te bevestigen in de thuiswedstrijd tegen White Star. Eendracht wil revanche nemen na de desastreuse ontknoping in de heenwedstrijd, waar Eendracht een riante 1-3 voorsprong -met de nodige hulp van de ref- te grabbel gooide. Er is wel één groot verschil met de heenwedstrijd. En dat verschil heet Daniel Rodrigo De Oliveira. De Aalsterse Braziliaan is uitstekend op dreef en wil zich ongetwijfeld tonen tegen zijn ex-ploeg. Iedereen is het er over eens dat hij Eendracht naar een hoger niveau kan tillen al mogen we niet alleen De Oliveira bewierroken, de hele ploeg staat er gewoon en wil de fans komend weekend belonen met de eerste zege van het jaar 2015. Trainer Van Acker beschikt zondag niet over Predrag Filipovic (geblesseerd), Stef Van Der Hoeven (schoolverplichtingen) en Kevin Janssens (geschorst).

De trainer aan het woord

"Zondag krijgen we terug de kans om onze thuisaanhang een overwinning aan te bieden! Tegen de leider van de gele en rode kaarten, WS Brussels, kunnen we onze goede vorm bevestigen van de laatste weken. Ze begonnen nochtans het seizoen om te promoveren dixit manager & trainer John Bico. Met de vele in en outs van de grote kern blijven ze hun ambitie niet wegsteken (?). Bij onze ploeg blijven we op de ingeslagen weg verder werken. De geel geschorste Kevin Janssens zal in de kern vervangen worden door één van onze beloftevolle jongeren Lucas Coppens (indien licentie ok is). Met drie punten erbij zouden we al gemakkelijker kunnen toeleven naar onze volgende thuis (carnavals-)match! Allen op post voor zondag!!"

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, Geenens, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Philippe Janssens, Coppens (?), Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Lapage en De Oliveira.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #24
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Maxime Smeets
 • Lijnrechters: Yves Kenens en Erwin Hermans
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting bij reservatie voor 27/01 of groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met donderdag 29/01.

TICKETINFO

Voor de wedstrijd van zondag tegen White Star Brussel en de carnavalsmatch zal tribune H beschikbaar zijn voor bezoekende supporters. Abonneehouders van vak H kunnen aanstaande zondag vanaf 14u00 hun omruilticket (vak K) voor beide wedstrijden afhalen op het secretariaat. Vak I blijft gesloten, zo hoeft Eendracht geen extra kosten te maken naar drankvoorziening en stewardwerking toe.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst heeft met tien man deze namiddag een punt uit de brand gesleept door in de slotseconde een blunder van de Brusselse verdediging af te straffen. Beul van dienst was Rogerio De Oliveira. Eerder in de wedstrijd klom Eendracht op voorsprong via een owngoal maar moest nadien tot tweemaal toe een doelpunt slikken en zag het Janssens met rood de laan worden uitgestuurd. Uiteindelijk moest Eendracht zich tevreden stellen met het 2-2 gelijkspel.

Goed eerste halfuur

Trainer Van Acker koos voor het team dat mocht starten op Sint-Truiden maar dan met Tjendo De Cuyper in de plaats van de geelgeschorste Kevin Janssens. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waar Eendracht in de eerste helft een afwachtende houding aannam, trokken de witzwarten deze keer van meet af aan in de aanval. Met veel druk naar voren toe werden de bezoekers, vooral langs de pijlsnelle De Cuyper op rechts, in de problemen gebracht. Het openingskwartier was dan ook volledig Aalsters gekleurd maar helaas kenden de goede acties van De Cuyper niet het gepaste gevolg. De bezoekers voelden dat ze met een gretig Eendracht te maken hadden en beslisten unaniem om wat potiger te gaan acteren met erg stevige tussenkomsten op het randje als gevolg. Scheidsrechter Smeets had het dan al erg moeilijk om de wedstrijd onder controle te houden. Halverwege de eerste helft ranselde doelman Belin een pegel van zijn eigen verdediger uit zijn doelvlak. Even later was het wel raak en werd de Aalsterse aanvalsdruk beloond: de keiharde vrije trap van De Oliveira belandde via Bellaid in doel (1-0)!

Koude douche

Eendracht op voorsprong en het had op dat ogenblik de wedstrijd stevig in handen. Toch kwamen de bezoekers stelselmatig opzetten. Onder impuls van een goede Wilfried Dalmat (ex-Standard en ex-Club Brugge) dwong White Star toch doelgevaar af. Eerste knalde Dalmat via een Aalsters hoofd een vrije trap over doel. Even later kreeg de snelle rechterflank een dot van een kans maar hij pegelde de bal over de Europatribune. Toch was het verhaal Dalmat nog niet afgelopen. Op zijn uitstekend aangesneden hoekschop kon de volledig vrijgelaten Obin de gelijkmaker tegen de touwen knikken (1-1). Een koude douche zo vlak voor de rust.

Smeets in hoofdrol

Eendracht begon vol goede moed aan de tweede helft. Met enorm veel overgave trokken de Ajuinen ten aanval. Doelman Belin toonde zijn klasse op een goede vrije trap van De Oliveira. De hardwerkende Ratko Vansimpsen kwam een voetje tekort op de prima voorzet van De Cuyper. De bezoekers staken ook de neus aan het venster via hun uitblinker Diallo. Zijn plaatsbal hobbelde net naast. Op het uur besloot scheidsrechter Smeets om zich te roeren in de debatten en gaf de bezoekers een strafschop cadeau: aanvaller Baradji zocht uitdrukkelijk het contact vooraleer hij zich liet vallen. Heel het stadion zag dat het een schwalbe was..behalve de man in het zwart. Gelukkig zweefde Van Den Noortgaete op heroïsche wijze de harde plaatsbal van Dalmat uit zijn doelvlak en zorgde zo voor gerechtigheid.

Lachwekkend rood karton

Eendracht probeerde te voetballen op het zware veld maar het werd eerder een veldslag waarbij vooral de bezoekers de gele kaarten opstapelden. Philippe Janssens kwam nog kort bij een doelpunt maar zijn schot werd nog in extremis afgeblokt. Een opgestoken arm in de bezoekende zestien raakte de bal maar Smeets zag er geen strafschop in. Ken Van Damme zag zijn uitstekende wedstrijd ei zo na bekroond met een treffer maar zijn schot ging via een bezoeker net naast. Toen Philippe Janssens de bal recupereerde maar zijn tegenstander lichtjes aanraakte bestrafte Smeets hem -tot groot ongenoegen van het hele stadion- met een overtreding. Tot overmaat van ramp trok hij nog een tweede keer geel. De meest faire speler op het veld
mocht warempel gaan douchen. De eerste rode kaart voor Eendracht in deze competitie. Toch kwam Eendracht nog gevaarlijk voor de dag. De prima ingevallen Shkodra zag zijn vluchtschot net over gaan. Aan de overkant zorgde Diallo voor de gebruikelijke anticlimax in de thuiswedstrijden dit seizoen door de bal hoog in doel te jagen (1-2). Toen even later Obin met een harde tackel langs achter de enkels van De Oliveira viseerde bestrafte Smeets de bezoekende beenhouwer slechts met geel. In het tumult dat daar op volgde incasseerde Van Damme nog een slag. De bezoekers kwamen er slechts met een paar gele kaarten vanaf. Onbegrijpelijk. Diallo haalde in de slotminuten nog eens verschroeiende uit maar zijn bal caprioleerde via de onderkant van de lat terug in het veld. In de slotseconde poeierde Van Damme de bal nog naar voren toe. Een perfect aangesneden bal zo bleek want doelman en verdediger botsten tegen elkaar aan zodat De Oliveira beheerst de bal in het lege doel kon deponeren en Eendracht zo een verdiend punt bezorgde (2-2).

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 30' Bellaid 1-0 (own), 43' Obin 1-1, 84' Diallo 1-2, 90'+5 De Oliveira 2-2
 • 14' El Banouhi, 19' De Neve, 45' Courgnaud, 51' Janssens, 74' Diallo, 86' Obin en Fabris
 • 82' Janssens

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens
7. De Cuyper (70' Shkodra)
9. De Oliveira
11. Van Damme
14. Janssens Ph.
18. Vansimpsen
19. De Neve
22. Smet

12. Belin
2. El Banouhi (60' Niankou)
5. Obin
8. Bellaid
9. Baradji
18. Duplus
22. Courgnaud (79' Grisez)
37. Diallo
77. Dalmat
87. Kone
91. Fabris (87' Aerts)

Fases

 • 16u58 Wat een slot van deze wedstrijd! Gerechtigheid geschied. In een laatste poging schiet Van Damme de bal blind naar voor waar verdediger en doelman ongelukkig en onder druk van De Oliveira tegen elkaar botsen. De Oliveira kon de bal simpel met links in doel leggen en deed het stadion nog eens zoals vanouds ontploffen!
 • 90'+5 Goooaaaaalllll!!!!!!!!!!!!!!
 • 90'+1 Diallo zijn schot gaat op de binnenkant van de lat maar springt terug in het veld. Spektakel hier in de laatste minuten.
 • 90' Vansimpsen en De Oliveira gaan neer maar geen strafschop.
 • 89' Redding Belin op een schot van Shkodra. Hoekschop Eendracht.
 • 88' Ken Van Damme kreeg in het tumult ook een slag vlakbij de lijnrechter maar de scheidsrechters hebben - hoe kan het ook anders- niet gezien.
 • 88' Mooie actie Shkodra, de bal gaat helaas net over.
 • 86' Een harde tackel langs achter door Obin wordt maar met geel bestraft, de wedstrijd ontaard even.
 • 84' Het doelpunt valt aan de overkant! Diallo fusilleert VDN en knalt de bal hoog in doel.
 • 84' Shkodra erg dicht bij de winnende treffer maar net niet.
 • 82' Janssens krijgt een onterechte tweede keer geel en moet eruit.
 • 81' Van Damme met een knap schot, doelman Belin werkt in corner.
 • 80' Diallo alweer met bezoekend gevaar, zijn pegel gaat over.
 • 79' Courgnaud gaat eruit voor Grisez.
 • 78' Janssens wordt afgeblokt na een dubieuze fase met een bezoekende hand in de zestien.
 • 75' Nog een kwartier heeft Eendracht om een tweede doelpunt te scoren.
 • 73' De Neve met een goed voorzet schot maar Vansimpsen kan niet besluiten.
 • 70' De Cuyper gaat eruit voor Shkodra.
 • 70' Eendracht nu in de aanval.
 • 69' Kone bedient Bellaid maar diens kopbal gaat naast.
 • 65' Eendracht heeft het moeilijk om kansen te creëren op dat zware veld.
 • 64' De Oliveira met een boogbal, net over doel.
 • 63' Volgens ons was er van strafschop absoluut geen sprake: Baradji ging wel erg gretig over het been van Lievens.
 • 63' Van Den Noortgaete pakt de pegel van Dalmat!
 • 62' Strafschop voor de bezoekers!
 • 61' Uitstekende mogelijkheid voor de bezoekers: Diallo ziet zijn plaatsbal net naast gaan.
 • 60' Diallo met een knal die ver naast gaat.
 • 54' Doelman Belin haalt een vrije trap van De Oliveira uit de rechterbenedenhoek.
 • 52' De Cuyper met een knappe voorzet, Vansimpsen kan net niet scoren.
 • 50' Eendracht begint snedig aan de tweede helft.
 • 46' De bezoekers trappen de tweede helft op gang.
 • 15u52 Beide ploegen duiken de rust in bij een 1-1 stand.
 • 45'+1 Er kan niemand bij de voorzet van Philippe Janssens.
 • 45' Op slag van rust nog een vrije trap voor Eendracht.
 • 43' Doelpunt voor de bezoekers: Obin komt voor zijn man en knikt de bal tegen de touwen. Een ijskoude douche voor Eendracht.
 • 43' Hoekschop bezoekers.
 • 40' Dalmat trapt een uitstekende mogelijkheid het stadion uit.
 • 39' Eendracht speelt met een uitstekende mentaliteit en staat verdiend op voorsprong.
 • 36' Vrije trap bezoekers net buiten zestien: Dalmat knalt via een Aalsters hoofd over. Hoekschop.
 • 35' Hoekschop voor de bezoekers.
 • 30' Goooaaaalll!!!! De Oliveira ziet zijn harde vrije trap via Bellaid in doel belanden!
 • 29' Vrije trap voor De Oliveira.
 • 28' Het levert bijna een uitstekende counter op voor Eendracht Aalst maar De Cuyper werd net in extremis afgestopt;
 • 27' Hoekschop voor de bezoekers.
 • 24' De Cuyper alweer met een voorzet maar de bal belandt op het dak van het doel.
 • 23' De Cuyper met een knappe versnelling en goede voorzet, ei zo na een owndoelpunt van Fabris maar Belin pareert met een superreflex!
 • 21' Het is een potige wedstrijd. Vooral de Brusselaars vliegen er stevig in.
 • 19' Ook De Neve krijgt geel na een sliding.
 • 16' Eerste bezoekende kans: Dalmat met een listige steekbal, Diallo met de knal op doel. VDN redt prima!
 • 15' Vanbelle krult de bal net over de kruising.
 • 14' El Banouhi met een wilde tackle op De Neve. Terecht geel en vrije trap Eendracht vanop interessante positie.
 • 13' De Oliveira speelt met een knappe hakbal De Cuyper de diepte in. Tjendo kapt zich prima vrij maar schiet te onbesuisd naast.
 • 9' De Greef vindt met een prachtige pass de opening voor De Cuyper maar diens voorzet komt niet aan.
 • 5' Eendracht is goed gestart. De snelle De Cuyper maakt het de linksback van de bezoekers niet bepaald gemakkelijk.
 • 2' De hoekschop levert niets op.
 • 1' Meteen hoekschop voor eendracht!
 • 1' Eendracht trapt de wedstrijd op gang!
 • 14u55 Met Yves Kenens is de lijnrechter van het "spookdoelpunt" uit Genk van dienst.
 • 14u50 Welkom vanuit een ijskoud Pierre Cornelisstadion!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 30' Bellaid 1-0 (own), 43' Obin 1-1, 84' Diallo 1-2, 90'+5 De Oliveira 2-2
 • 14' El Banouhi, 19' De Neve, 45' Courgnaud, 51' Janssens, 74' Diallo, 86' Obin en Fabris
 • 82' Janssens

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens
7. De Cuyper (70' Shkodra)
9. De Oliveira
11. Van Damme
14. Janssens Ph.
18. Vansimpsen
19. De Neve
22. Smet

12. Belin
2. El Banouhi (60' Niankou)
5. Obin
8. Bellaid
9. Baradji
18. Duplus
22. Courgnaud (79' Grisez)
37. Diallo
77. Dalmat
87. Kone
91. Fabris (87' Aerts)

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres