1 - 0 Eendracht Aalst KSK Heist

vrijdag 13 februari 2015 - 20u30
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Na de succesvolle generale repetitie op het veld van Patro Eisen Maasmechelen staat Eendracht aan de vooravond van de carnavalswedstrijd tegen KSK Heist-op-den-Berg, voor alle Eendrachters dé belangrijkste match van het jaar.

KFC Heist Sportief

De ploeg uit De Kempen werd pas in 1940 opgericht onder de naam Football Club Heist Sportief. In 1941 sloten ze zich aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond. FC Heist Sportief steeg in 1954 voor het eerst naar de nationale reeksen. Acht seizoenen later zakten ze terug naar eerste provinciale. De volgende dertig jaar bengelden ze tussen vierde klasse en eerste provinciale. Sinds 1986 waaide er echter een nieuwe (sportieve) wind door de club. Ze werden immers kampioen en stegen voor het eerst in haar geschiedenis naar derde nationale. In 1950 kreeg de club dankzij hun 50-jarig bestaan een toevoeging aan hun naam, ze werden nu aangesproken als Koninklijke Football Club Heist Sportief. In 1994 zakten ze echter terug naar bevordering en twee seizoenen later werden ze zelfs verbannen naar eerste provinciale. Datzelfde seizoen fusioneerden ze met KSV Heist-op-den-Berg tot Koninklijke Sportkring Heist. In 2003 begonnen ze aan een nieuwe sportieve opmars. In een tijdspanne van amper zes jaar promoveerden De Zwanen van bevordering tot in tweede klasse.

Gedeelde barrageplaats

KSK Heist staat met twintig punten op een derdelaatste plaats samen met Patro Eisden Maasmechelen. Het zal voor de Antwerpenaren vechten worden tot de laatste speeldag voor het sportieve behoud. Al ben je tegenwoordig bijna zeker van je plaats in tweede klasse wanneer je een licentie wordt toegekend, ongeacht op welke plaats je uiteindelijk eindigt. Onze tegenstander van komende vrijdag behaalde recentelijk 4/6 na een knappe overwinning op het veld van AFC Tubize en na een spectaculaire remonte in hun thuiswedstrijd tegen OHL waar het een 0-2 achterstand nog in een 2-2 gelijkspel kon ombuigen. De bekendste speler bij KSK Heist is zonder twijfel Jaime Alfonso Ruiz. De 31-jarige Colombiaanse ex-international was nog topschutter bij KVC Westerlo in eerste klasse en speelde ook nog voor KV Mechelen.

Foto voorbeschouwing Ken Van Damme kijkt ongetwijfeld uit naar vrijdag.

Hoogtepunt

Traditioneel is de carnavalswedstrijd hét absolute hoogtepunt van elke Eendrachtsupporter. De belangstelling voor deze wedstrijd is dan ook groot. Het zou wel eens de allerlaatste carnavalswedstrijd in het Pierre Cornelisstadion kunnen worden. Hoewel Eendracht niets meer te winnen of te verliezen heeft, betekent deze wedstrijd wel nog iets voor zowel het bestuur, de fans als de spelers zelf. Hoe kan je "vastelauved" beter inzetten dan met een klinkende overwinning? Jammer dat uitgerekend net voor deze wedstrijd de smaakmaker van Eendracht, Rodrigo De Oliveira, andere oorden opzocht. Maar ook zonder De Oliveira bewees Eendracht dit seizoen al meermaals dat het van elke tegenstander kan winnen. Alleen gebeurde dat tot nu vooral in de uitwedstrijden. De spelers willen daarom kost wat kost de trouwe supporters nog een thuisoverwinning aanbieden! Trainer Van Acker kan geen beroep doen op de geblesseerde Predrag Filipovic en de geschorste Donjet Shkodra (de held van de carnavalswedstrijd van vorig jaar tegen Virton). Philippe Janssens daarentegen keert terug uit schorsing.

De trainer aan het woord

"Eindelijk is het zo ver... de carnavalsmatch waar al zoveel maanden over te doen is. Voor ons nieuwelingen is dit een totaal nieuw gegeven en we zijn dan ook vol verwachting wat er staat te gebeuren. Niet te vergeten dat er ook sportief nog wat op de agenda staat.. Onze tegenstander Heist speelt nog voluit om de degradatie te ontlopen... Een ploeg die elk jaar opnieuw door hun samenhorigheid, loopvermogen en karaktersterkte zich mooi handhaaft in tweede klasse. Ook dat is een enorme kwaliteit! Dat wil zeggen dat we het randgebeuren tussen 20.30u en 22.15u van ons af moeten zetten en er vol voor gaan!! We hebben de plicht om de vele mensen die komen vieren ook met een goed gevoel het carnavalsweekend te laten openen. Allen tesamen voor de overwinning !"

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, De Greef, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, Geenens, De Neve, Van Damme, De Cuyper, Janssens K., Janssens Ph., Vansimpsen, Koulibaly, Lapage en Lucas Coppens. Donjet Shkodra zit een gele schorsingsdag uit.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #26
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Tim Pots
 • Lijnrechters: Dirk Stallaert en Raf Eerdekens
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Een aanrader is het speciale carnavalsbuffet dat om 18u00 wordt geopend in ons clubrestaurant. Klik hier voor meer info of om jouw tafel te boeken. 10% korting bij reservatie voor 4/02 of groepen vanaf 10 personen. Dirk Van de Velde (De Foef) zal opnieuw voor de muzikale omkadering zorgen. Verklede restaurantgasten zijn uiteraard toegelaten!

TICKETINFO

Door de grote belangstelling voor deze carnavalswedstrijd en om wachtrijen aan de loketten te vermijden wordt er een voorverkoop georganiseerd op de volgende data:

* zondag 1/02 na de wedstrijd: 16u45-18u00 op het secretariaat
*
zaterdag 7/02 : 10u00-12u00 op het secretariaat
*
woensdag 11/02: 18u00-20u00 op Zandberg
* ook vanaf maandag 2/02 tijdens de openingsuren van het secretariaat (alle weekdagen van 13u00-17u30)

Op de avond van de wedstrijd gaan de loketten open om 18u30. We trappen af om 20u30.

Tribune H zal beschikbaar zijn voor bezoekende supporters. Abonneehouders kunnen voor de wedstrijd hun omruilticket (vak K) afhalen op het secretariaat.

UPDATE: de tickets voor vak K gaan vlot de deur uit waardoor ook vak I zal geopend worden voor Eendracht-supporters. Beide vakken zullen niet van mekaar gescheiden worden.

WEDSTRIJDVERSLAG

Voor de carnavalswedstrijd bracht coach Van Acker opnieuw Tjendo De Cuyper in het veld. Hij verving de geschorste Donjet Shkodra. Ook Philippe Janssens kwam terug in de ploeg na zijn schorsingsdag. Hij kwam in het veld voor de naar Saoedi-Arabië vertrokken Rodrigo De Oliveira.

Taai Heist

In de eerste tien minuten hielden beide ploegen een studieronde. Een schot van Vandermarliere dat ver naast ging en een verloren voorzet van Kevin Janssens waarop Vandenbosschie zich niet liet verrassen waren de voornaamste wapenfeiten. Iets voorbij die tien minuten ontving De Cuyper een goede crossbal van Kevin Janssens. Tjendo kapte goed naar binnen, zette dan strak voor maar het gevaar werd in hoekschop gedevieerd. Op het kwartier kwam Rymenants goed naar binnen maar zijn schot kon Van Den Noortgaete niet verrassen. Smet en De Cuyper antwoordden met knap samenspel aan de overkant. De scherpe voorzet van Smet werd in hoekschop gewerkt. Na twinitig minuten kapte De Cuyper opnieuw goed naar binnen maar hij zag zijn schot met links ver naast gaan. Op het halfuur werd het schot van Lievens na een vrije trap goed afgeblokt. De herneming van Philippe Janssens werd in hoekschop gewerkt. Net voor de koffie werd Vansimpsen goed aangespeeld door Kevin Janssens. Onze lange spits maakte zich goed vrij in de zestien en werd nadien foutief gestopt. Wesley Vanbelle zette zich achter de bal en knalde de strafschop feilloos binnen, Eendracht met een 1-0 voorsprong de rust in. Eendracht beet in de eerste 45 minuten zijn tanden stuk op een goed georganiseerd Heist.

Counter niet goed uitgespeeld

Tijdens de rust vielen er geen wissels te noteren. Wel opmerkelijk was de blessure van scheidsrechter Tim Pots. Hij werd vervangen door lijnrechter Dirk Stallaert. Diens vlag werd overgenomen door een vrijwilliger uit de tribune. Hierdoor begon de tweede helft met een kwartier vertraging. Heist kwam feller uit de kleedkamers. Hierdoor kwam er ook aanzienlijk meer ruimte vrij voor Eendracht. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Vansimpsen maar zijn schot mistte precisie. Aan de overkant zette Vanderputte Van Den Noortgaete aan het werk maar de Aalsterse goalie liet zich niet verrassen. Bijna op het uur kon De Cuyper bijna profiteren van mistasten in de bezoekende defensie. Twee minuten later noteerden we een knappe één-twee tussen Van Damme en Kevin Janssens. Doelman Vandenbossche duwde het schot van Van Damme in hoekschop. 25 minuten voor tijd zorgde de ingevallen Koulibaly voor de mooiste actie van de wedstrijd. Vandenbossche kon zijn omhaal maar net in hoekschop duwen. Nadien kreeg Aalst nog enkele uitstekende countermogelijkheden maar de beslissende pass was steeds niet goed genoeg. Heist probeerde nog wel te dreigen maar buiten enkele voorzetten en schoten van Ruiz en Hairemans kwam het niet meer. Helemaal op het einde werd Van Damme neergehaald in de zestien maar scheidsrechter Stallaert besloot om geen tweede penalty te geven. Zo won Eendracht opnieuw de carnavalsmatch maar werd het spektakel vooral op de tribunes verzorgd.  

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 44' Vanbelle (pen) 1-0
 • 50' Van Damme, 81' Vanderputte, 84' Vandermarliere, 86' Koulibaly
 • Geen
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 3. Vanbelle
 • 4. De Greef
 • 6. Lievens
 • 7. De Cuyper (85' Bogaerts)
 • 10. Janssens K.
 • 11. Van Damme
 • 14. Janssens Ph. (60' Koulibaly)
 • 18. Vansimpsen (90' Lapage)
 • 19. De Neve
 • 22. Smet
 • 21. Vandenbossche
 • 2. Van Den Bergh
 • 5. Grant (69' Vermeiren)
 • 6. Vanderputte
 • 7. Ruiz
 • 11. Vandermarliere
 • 12. Luckermans
 • 17. Jacobs
 • 20. Pittoors (58' Hairemans)
 • 22. Wijns
 • 23. Rymenants

Fases

 • 90' Einde van de wedstrijd! Eendracht wint de carnavalsmatch met 1-0!
 • 90' De toegevoegde tijd moet nu wel op zijn.
 • 90' Van Damme gaat nog neer in de zestien maar Stallaert geeft geen tweede strafschop.
 • 90' Vrije trap voor Aalst. Zo kunnen we de laatste minuten aftellen.
 • 90' Vervanging Aalst: Vansimpsen gaat er af voor Lapage.
 • 90' Hairemans schiet net over.
 • 89' Vrije trap Heist van op zo'n 20 meter. Dit kan nog gevaarlijk worden.
 • 87' Rymenants met een scherpe bal. Net naast het doel van VDN gekopt.
 • 86' Koulibaly krijgt ook nog geel. Vrije trap op een gevaarlijke plaats.
 • 86' Hij neemt centraal op het middenveld plaats
 • 85' Bij Aalst komt Bogaerts er in voor De Cuyper
 • 84' Vandermarliere krijgt geel voor het wegtrappen van de bal.
 • 83' Ruiz mist zijn schot in de zestien. Heet standje voor het doel.
 • 81' Vanderputte krijgt geel.
 • 78' Doeltrap.
 • 78' Vrije trap Heist na fout van Koulibaly.
 • 76' Eendracht heeft counter mogelijkheden maar een goede laatste pass ontbreekt.
 • 71' Snelle counter Eendracht maar de voorzet van De Cuyper komt in de handen van Vandenbossche.
 • 69' Bij Heist wordt Vermeiren er in gebracht voor Grant.
 • 65' Vansimpsen komt net een schoenmaat te kort om de bal voorbij de Heistse doelman te tikken.
 • 64' Koulibaly met een knappe omhaal! Vandenbossche kan maar net over tikken.
 • 62' Ruiz met een scherpe voorzet. Smet werkt in hoekschop.
 • 60' Wissel Aalst: Ph. Janssens gaat er af voor Koulibaly.
 • 58' Ondertussen ging bij Heist Pittoors er af voor Hairemans.
 • 58' Knappe een-twee Van Damme - Kevin Janssens. De doelman werkt in hoekschop.
 • 56' De Cuyper forceert een foutje in de Heistse defensie. Hij kan het bijna afstraffen.
 • 52' Voorzet De Neve, Kevin Janssens mikt over.
 • 50' Van Damme gaat stevig door. Eerste gele kaart van de wedstrijd.
 • 48' Vanderputte met een schot maar VDN gaat goed plat.
 • 47' Ruiz neemt een ferme aanloop. In het muurtje.
 • 47' Vrije trap voor Heist. 25 meter van het doel van VDN.
 • 45' Vansimpsen met een schot van op links maar naast.
 • 45' Heist trapt de tweede helft op gang.
 • 45' Een lijnrechter uit de tribune neemt de vlag van Stallaert over.
 • 45' Lijnrechter Stallaert neemt het fluitje over van Pots.
 • 45' En er werd een lijnrechter gevonden. De tweede helft begint met een beetje vertraging.
 • 45' En Chris meent het. Scheidsrechter Pots kan niet meer verder.
 • 45' Even afwachten of dit een carnavalsgrap is!
 • 45' Scheidsrechter Tim Pots blijkt geblesseerd te zijn. Zo roept omroeper Chris het toch om!
 • 44' GOOAAAAL!! Vanbelle zet de strafschop feilloos om!
 • 43' Vansimpsen draait zich knap vrij in de zestien en wordt dan foutief neergehaald!
 • 43' Penalty Eendracht Aalst!
 • 40' Een schot van Kevin Janssens gaat hoog over.
 • 38' Voorlopig veel verloren lange ballen aan Eendracht zijde.
 • 32' Geen gevaar.
 • 32' Opnieuw hoekschop Heist
 • 31' Hoekschop Heist. Weggetrapt door Vansimpsen.
 • 30' De hoekschop van Janssens wordt over getrapt door Vansimpsen.
 • 30' Vanbelle achter de bal. Lievens kan vrij inschieten maar zijn schot wordt geblokt. In tweede instantie wordt het schot van Ph. Janssens in hoekschop gewerkt.
 • 29' Vrije trap Aalst van op links!
 • 24' Smet met een goede scherpe voorzet maar De Neve werd voldoende gehinderd om te kunnen afdrukken.
 • 23' Eendracht wil wel maar het meeste vuur komt momenteel van op de tribunes.
 • 19' De Cuyper snijdt naar binnen maar mist dan zijn schot met links.
 • 16' De vrije trap van Ph. Janssens is te ver.
 • 16' De luchtmacht trekt naar voor.
 • 16' Fout op Vansimpsen. Opnieuw vrije trap van op zo'n 30 meter.
 • 15' Kopbal De Greef maar over.
 • 14' Knappe actie De Cuyper - Smet. Die laatste zet voor maar in hoekschop gewerkt.
 • 14' Goede actie van Rymenants op links. Hij kapt goed naar binnen maar schiet dan in de handen van VDN.
 • 12' Eendracht speelt vandaag in de speciale carnavalsoutfit.
 • 10' Goede kans Eendracht! Kevin Janssens met een goede cross op De Cuyper die naar binnen kapt en voorzet. In hoekschop gewerkt.
 • 8' Kevin Janssens met een verloren voorzet. Vandenbossche laat zich niet verrassen.
 • 8' De Cuyper met een goeie trap maar De Neve kon er net niet bij met het hoofd.
 • 8' Eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Aalst!
 • 7' Geen gevaar.
 • 7' Vrije trap Aalst op zo'n 30 meter
 • 5' Schotje van Vandermarliere maar ver naast.
 • 1' Zonder gevaar
 • 1' Vrije trap Heist
 • 0' Aalst trapt de carnavalsmatch op gang!
 • 0' De spelers betreden onder een Aalsters rookgordijn het terrein!
 •  En Prinsj Joe kan natuurlijk niet ontbreken!
 •  Ook een aantal bezoekende supporters delen in de carnavalsvreugde!
 •  En ook de Younes is van de partij!
 •  De wedstrijd werd alvast muzikaal op gang getrapt!
 •  Welkom in het Pierre Cornelisstadion voor de traditionele carnavalsmatch!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 44' Vanbelle (pen) 1-0
 • 50' Van Damme, 81' Vanderputte, 84' Vandermarliere, 86' Koulibaly
 • Geen
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 3. Vanbelle
 • 4. De Greef
 • 6. Lievens
 • 7. De Cuyper (85' Bogaerts)
 • 10. Janssens K.
 • 11. Van Damme
 • 14. Janssens Ph. (60' Koulibaly)
 • 18. Vansimpsen (90' Lapage)
 • 19. De Neve
 • 22. Smet
 • 21. Vandenbossche
 • 2. Van Den Bergh
 • 5. Grant (69' Vermeiren)
 • 6. Vanderputte
 • 7. Ruiz
 • 11. Vandermarliere
 • 12. Luckermans
 • 17. Jacobs
 • 20. Pittoors (58' Hairemans)
 • 22. Wijns
 • 23. Rymenants

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Karl Holvoet, Yves Janssens, Evie Herssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres