1 - 2 Eendracht Aalst ASV Geel

zondag 8 maart 2015 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Zondag komt ASV Geel op bezoek. Regi’s manschappen verteerden hopelijk al de nederlaag tegen Roeselare van vorige week. Eendracht kwam 0-1 voor in de eerste helft dankzij een pareltje van De Greef. In de tweede helft kreeg De Greef zijn tweede gele kaart en sprong Roeselare in het slotkwartier over Eendracht. Door zijn uitsluiting zal Arnaud De Greef er niet bij zijn tegen Geel. Zijn plaats wordt hoogstwaarschijnlijk ingenomen door Jonas Bogaerts. Achter de naam van Tjendo De Cuyper staat nog een vraagteken. Hij kampt met een kwetsuur aan de dij en hield het deze week tijdens de training bij lopen. 

Ambities bijna volbracht

De ‘Zotten van Geel’ startten het seizen met de ambitie om zich te handhaven in tweede klasse. Op de openingswedstrijd tegen nieuwkomer Patro Eisden MM liep het echter al mis. Nadien volgde een gelijkspel tegen Heist en een overwinning op het veld van Roeselare. Daarna beleefde Geel een slechte periode. Het speelde eerst nog twee keer gelijk maar verloor nadien zes keer op een rij. De slechte spiraal werd doorbroken door een overwinning op het veld van Racing Mechelen. Nadien deden ze het stilletjes aan beter waardoor ze uit de degradatiezone klommen. Van de zes wedstrijden na de winterstop verloren ze er twee. Twee keer speelden ze gelijk en twee keer konden ze winnen (Tubize en Seraing Utd). Eén van die verloren wedstrijden was vorige week in eigen huis tegen OHL dat Geel een 0-5 pandoering om de oren gaf. Op dit moment staan ze op de twaalfde plaats met 27 punten. Ze staan acht punten voor op de voorlaatste Racing Mechelen. Geel heeft dus zeker nog punten nodig, al is het niet echt duidelijk of er nog wel sportieve dalers zullen zijn dit seizoen.

Turkse Rivièra

Tijdens de winterstop trok ASV Geel naar de Turkse zon. Ze gingen van vier tot en met acht januari naar Belek, één van de nieuwste vakantiebestemmingen aan de Turkse kust. Daar speelden ze een oefenwedstrijd tegen de Turkse tweedeklasser Kocaeli Birlikspor. Opvallend was de afwezigheid van Lens Annab (ex-lierse) die van het bestuur te horen kreeg dat hij mag uitkijken naar een andere club. Op tien januari haspelden ze een oefenwedstrijd tegen de Gentse beloften af. Nog tijdens de wintermercato kaapte Geel Dominic Sabaddini (zoon van Marino Sabaddini, ex-RWDM) weg bij Standard. Deze beloftevolle middenvelder werd binnengehaald met het oog op volgend seizoen. 

Foto voorbeschouwing Knalt Shkodra er opnieuw twee binnen tegen Geel?

Shkodra en De Neve aan het kanon

De heenwedstrijd werd met overtuigende 0-3 cijfers gewonnen door Aalst. Donjet Shkodra bracht Eendracht al vroeg op voorsprong met een knap overhoeks schot. Onze manschappen domineerden de eerste helft maar konden desondanks enkele goede kansen de voorsprong niet verder uitbreiden. Het begin van de tweede helft was voor Geel. Steurs kreeg wel al na vijf minuten zijn tweede gele kaart. Dit belemmerde de thuisploeg allerminst maar het vergat zijn kansen af te maken. Een kwartier voor het einde knalde opnieuw Shkodra de 0-2 tegen de netten. In de allerlaatste minuut pikte De Neve zijn doelpunt mee, 0-3.  

Van Acker rekent op overwinning

“Zondag komt tegenstander Geel op bezoek. Geel, dat na de winterstage in Turkije zijn tweede adem heeft gevonden en een mooie reeks heeft neergezet, weliswaar onderbroken vorige match met een zware nederlaag (0-5) tegen OHL! Ik ben er zeker van dat ze dit willen rechtzetten om zo de broodnodige puntjes binnen te halen.Aan ons om thuis nog eens te winnen, zonder carnaval, tegen een ploeg die zich langzaam naar boven aan het werken is.” Door het slechte weer lagen de oefenterreinen er de laatste weken niet al te best bij. De eerste ploeg kon deze week wel gebruik maken van het kunstgrasveld. “Daarom een woordje van dank aan de sportieve cel van de jeugd wegens het mogen gebruiken van het kunstgrasveld! Zo hebben we toch nog eens goed en snel kunnen voetballen. Nu omzetten naar een goede prestatie zondag in ons PC stadion! Allen op afspraak op zondag!”, aldus onze coach. 

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Smet, Bogaerts, Lievens, Vanbelle, De Neve, Van Damme, De Cuyper (?), Janssens K., Janssens Ph., Shkodra, Vansimpsen, Koulibaly, Lapage.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #28
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Mesotten Ben
 • Lijnrechters: Dhondt Kevin en Vandermeulen Pieter
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd kan u uiteraard reserveren in ons clubrestaurant. Het menu bekijken en reserveren kan via deze link. (10% korting bij reservatie voor 2/03 of groepen vanaf 10 personen) Reserveren kan tot en met donderdag 5/03.

TICKETINFO

Voor de vier resterende thuiswedstrijden (Geel, Virton, Seraing en OHL) zal tribune H voorbehouden worden aan bezoekende supporters. Abonnees van vak H kunnen hun omruiltickets (vak K) voor deze vier wedstrijden zondag afhalen op het secretariaat. Vak I blijft gesloten, zo hoeft de club geen extra logistieke kosten te maken en niet meer stewards in te zetten.

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is er niet in geslaagd om deze namiddag de drie punten thuis te houden. Tien bezoekers, na de rode kaart voor Onwuekelo in de eerste helft, slaagden erin om in een sensationeel slot de openingstreffer van Donjet Shkodra om te zetten in een 1-2 eindstand.

Lamentabele eerste helft

Trainer Regi Van Acker diende noodgedwongen een aantal wissels uit te voeren. Zo raakte Tjendo De Cuyper (dij) niet tijdig fit en nam Kevin Janssens (ribben) uit voorzorg plaats op de invallersbank. Zij werden vervangen door respectievelijk Ken Van Damme en Elis Koulibaly. De geschorste Arnaud De Greef werd vervangen door Jonas Bogaerts. De wedstrijd begon scherp met aantal stevige duels maar algauw verwaterde de partij. Onwaarschijnlijk wat beide ploegen die eerste helft op de mat brachten maar voetbal kon je dat nauwelijks noemen. De verkeerde passes waren niet te tellen. Eenvoudige inspeelballen kwamen niet aan en aan combineren kwamen beide ploegen ook amper toe. Van doelgevaar was er de eerste helft dan ook absoluut geen sprake. Toch werden de toeschouwers opgeschrikt toen plots Matthias Lievens in de eigen zestienmeter, wachtend op een bezoekende hoekschop, neerzoog. Hij incasseerde een kopstoot van bezoeker Onwuekelu die, op advies van de assistentscheidsrechter, prompt mocht gaan douchen. Eendracht ging na een draak van een eerste helft rusten met een numerieke meerderheid.

Sterk begin, zinderend slot

De tweede helft was -gelukkig maar- een pak beter. Er zat eindelijk terug vuur in de wedstrijd. De bezoekers moesten alle zeilen bijstellen om Eendracht meteen na rust van de openingstreffer te houden. Eerst kon Vansimpsen een misverstand in de bezoekende defensie niet afstraffen en nog in diezelfde minuut bracht een goede actie ei zo na Koulibaly tot scoren maar een Geelse verdediger greep gepast in. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Eendracht dan toch wat het op dat moment verdiende: Donjet Shkodra ging op wandel in de bezoekende zestienmeter en knalde de bal staalhard voorbij doelman Blondeel (1-0). De bezoekers schoten plots wakker en zagen amper een paar minuten later Steurs alleen op doel afgaan. Marijn plaatste de bal centimeters naast de kruising. Het antwoord van Eendracht was scherp:
Koulibaly alleen voor doel maar alweer talmde de Anderlecht-huurling te lang. Tien minuten voor tijd had Gianni De Neve de belissing aan de voet maar zijn poging ging via het been van Blondeel en de doelpaal buiten. Een kantelmoment in de wedstrijd want de bezoekers begonnen zowaar aan een slotoffensief. Eerst werd een doelpunt van Bossekota nog afgekeurd maar één minuut voor affluiten kon Cauwenbergh een afvallende bal hoog in doel schieten (1-1). Een niet eens onverdiende gelijkmaker. Tot overmaat van ramp kon de ingevallen bezoeker Van Der Heyden te makkelijk uithalen. Zijn schot belandde heerlijk in de winkelhaak en de "Geelse zotten" vierden de overwinning als een titel (1-2). De spelers van Eendracht verlieten onder een striemend fluitconcert het veld na, op een kleine twintig minuten na, een heuse wanprestatie.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 56' Shkodra 1-0, 89' Cauwenbergh 1-1, 90'+1 Van Der Heyden 1-2
 • 24' Smet, 31 Van Damme, 68' Christiaens, 68' Gielis, 81' Vanbelle, 88' Shkodra, 90'+2 Bossekota
 • 37' Onwuekelu (slag)

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
6. Lievens
8. Koulibaly (78' Lapage)
11. Van Damme
14. Janssens P.
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
19. De Neve
20. Shkodra
22. Smet

1. Blondeel
2. Christiaens
3. Santermans
5. Cauwenberg
7. Onwuekelu
11. Gielis (71' Van Der Heyden)
12. Kerckhofs
17. Augustynen
18. Weeghmans
21. Steurs (61' Bossekota)
23. Spies

Fases

 • EINDE Afgelopen. Eendracht verliest met tien tegen elf na een onwaarschijnlijk slot.
 • 90'+3 Een onwaarschijnlijke ommekeer hier in de toegevoegde tijd met een prachtige winninggoal.
 • 90'+1 Van Der Heyden knalt de bal keihard en precies in de winkelhaak.
 • 89' Na een scrimage voor het Eendracht doel knalt Cauwenbergh de bal hoog in doel!
 • 86' Doelpunt voor de bezoekers maar terecht afgevlagd wegens buitenspel.
 • 80' De Neve met een hard schot, via het been van de doelman en de paal in hoekschop!
 • 79' Goede actie van Shkodra op de achterlijn, hoekschop.
 • 78' Koulibaly gaat eruit voor Lapage.
 • 77' De ingevallen Bossekota gaat in de handen van VDN.
 • 76' Harde knal van Christiaens gaat over.
 • 74' De vrije trap gaat erg zwak naast.
 • 73' Vrije trap voor de bezoekers na een ingebeeldefout van Lievens, die bezig is aan een erg sterke wedstrijd.
 • 72' Smet, met een zee van ruimte, besluit te trappen maar veel te zacht in de armen van doelman Blondeel.
 • 71' Gielis gaat eruit voor Van Der Heyden.
 • 69' Vansimpsen knikt ei zo na een vrije trap van Shkodra tegen de touwen, de bal gaat niet zover naast;
 • 65' Hoe zwak de eerste helft, zo spannend en aantrekkelijk is de tweede helft.
 • 64' Philippe Janssens met daaropvolgend een uitstekende actie maar alweer Koulibaly kon niet scoren.
 • 64' Kopbal Koulibaly, redding bezoekend been.
 • 62' Voor Eendracht duikt plots Koulibaly alleen voor doel maar de Aalsterse spits wacht te lang en wordt tot tweemaal toe afgeblokt. Hoekschop voor Eendracht.
 • 61' Steurs wordt meteen gewisseld, in zijn plaats komt Bossekota.
 • 60' Marijn Steurs met een uitstekende mogelijkheid voor Geel maar alleen voor doel knalt hij de bal milimeters naast de kruising.
 • 56' Gooaaalll !!! Donjet Shkodra snijdt door de bezoekende defensie en knalt de bal keihard tegen de touwen!
 • 53' Het bankzittersstatuut van Kevin Janssens is overigens te wijten aan een ribblessure. Hij wordt dus met voorzorg aan de kant gehouden.
 • 52' Een Geelse poging waait hoog over.
 • 51' Nu een hoekschop voor de bezoekers.
 • 50' Hoekschop voor Eendracht. Die levert andermaal niets op.
 • 49' De Neve alleen voor doel maar zijn schot sterft op de billen van doelman Blondeel. Er werd bovendien gevlagd voor buitenspel.
 • 47' Eendracht meteen in overdrive. Eerst Vansimpsen met een uitstekende kans en even later bijna doelpunt toen een voorzet van De Neve nog net voor de neus van Koulibaly werd gekeerd.
 • 46' Eendracht trapt de tweede helft op gang.
 • RUST Beide ploegen duiken met een terechte 0-0 de rust in na een draak van een eerste helft.
 • 45'+1 Ook deze hoekschop levert niets meer op zodat we met een 0-0 op de rust afstevenen.
 • 45' Nog een hoekschop voor Eendracht op slag van de rust.
 • 42' Eendracht probeert nu toch de forcing maar de kopbal van Vansimpsen gaat over. Ratko blijft geblesseerd aan de knie liggen.
 • 39' Het was de lijnrechter die de slag signaleerde aan de scheidsrechter die zelf niets had gezien.
 • 37' De Geelse gezangen worden plots verstoord door een rode kaart voor Onwuekelu na een slag aan Matthias Lievens.
 • 36' Er wordt amper gevoetbald deze eerste helft. Enkel de bezoekende supporters proberen er de moed in te houden.
 • 31' Hoekschop voor de bezoekers waait aan de overzijde terug over de achterlijn.
 • 28' Donjet Shkodra pegelt de bal hoog over.
 • 27' Nieuwe hoekschop voor de thuisploeg.
 • 26' Achteraan staat Matthias Lievens als een echte ancien matuur en alert te voetballen.
 • 23' Philippe Janssens met een goed schot maar in extremis afgeblokt.
 • 22' De hoekschop was één langgerekte Aalsterse aanval die uiteindelijk niets opleverde.
 • 20' Hoekschop Een dracht.
 • 16' Goed weggewerkt door Jonas Bogaerts, die opnieuw in de ploeg staat om de geschorste De Greef te vervangen.
 • 15' Eerste hoekschop van de partij is voor de bezoekers!
 • 13' Eendracht Aalst is relatief zwak aan deze wedstrijd begonnen. Veel slechte passes in dit wedstrijdbegin.
 • 8' Cauwenbergh met het eerste bezoekende gevaar maar zijn schot gaan naast.
 • 6' Voorzetje van Koulibaly : te zwak en in de handen van de bezoekende doelman.
 • 4' Meteen een stevig wedstrijdbegin met een aantal stevige charges.
 • 1' ASV Geel trapt de wedstrijd op gang.
 • 15u00 Paul Van Himst verzorgt de aftrap in een sfeervol Pierre Cornelisstadion waar wel wat volk is komen opdagen!
 • 15u59 Tjendo De Cuyper is niet fit geraakt voor deze wedstrijd. Hij wordt in de basis vervangen door Elis Koulibaly.
 • 11u00 Volg hier LIVE de thuiswedstrijd van Eendracht Aalst tegen ASV Geel. Afspraak om 14u50!!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 56' Shkodra 1-0, 89' Cauwenbergh 1-1, 90'+1 Van Der Heyden 1-2
 • 24' Smet, 31 Van Damme, 68' Christiaens, 68' Gielis, 81' Vanbelle, 88' Shkodra, 90'+2 Bossekota
 • 37' Onwuekelu (slag)

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
6. Lievens
8. Koulibaly (78' Lapage)
11. Van Damme
14. Janssens P.
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
19. De Neve
20. Shkodra
22. Smet

1. Blondeel
2. Christiaens
3. Santermans
5. Cauwenberg
7. Onwuekelu
11. Gielis (71' Van Der Heyden)
12. Kerckhofs
17. Augustynen
18. Weeghmans
21. Steurs (61' Bossekota)
23. Spies

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres