1 - 0 Eendracht Aalst R. Exc. Virton

zondag 22 maart 2015 - 15u00
Proximus League

VOORBESCHOUWING

Vorige week bleek Eendracht Aalst een maatje te klein, in de eerste helft toch, voor Lommel United. Na een halfuur stond het al 2-0. In de tweede helft herpakten de spelers zich maar de aansluitingstreffer van Bogaerts kwam te laat. Nul op negen dus voor Eendracht en hoog tijd om nog eens punten te pakken.

Sterke eerste seizoenshelft

En hiervoor zal Eendracht minstens het niveau van de tweede helft op Lommel moeten halen. Virton verrastte dit seizoen immers vriend en vijand met zijn verzorgd en aanvallend voetbal. De Luxemburgers prijkten zelfs een hele tijd bovenaan het klassement. In de 21 wedstrijden voor de winterstop verloren ze slechts vier keer, speelden ze vijf keer gelijk en wonnen ze twaalf wedstrijden. Ze sloten 2014 af op een knappe derde plaats. Na de winterstop verliep het iets minder goed met slechts twee overwinningen, drie gelijke spelen en drie vorloren wedstrijden. Ondanks deze mindere periode toch een sterke prestatie voor een club die vorig seizoen eindigde op de dertiende plaats. Toen wonnen ze zelfs maar tien wedstrijden over het hele traject.

Licentie Pro League

Ondanks dat ‘Les Verts de Gaumes’ nog een waterkans op deelname aan de eindronde hebben passen ze hiervoor. Het bestuur van de club vond echter geen akkoord met de stad over de uitbreiding van het Stade Yvan Georges en bergt zo, tijdelijk, de eindrondeambities op. Om een licentie voor de Jupiler Pro league te halen zou Virton zijn stadioncapaciteit moeten verdubbelen. Van 4000 naar 8000 dus. Voor een dorp met 11000 inwoners is dit geen sinecure.Foto voorbeschouwing Stef Van Der Hoeven (midden in het muurtje) staat voor het eerst aan de aftrap

Dipje achter ons laten

Eendracht verkeert de laatste weken in een dipje. Het begon drie weken geleden wanneer we onze voorsprong uit handen gaven op Roeselare, weliswaar met tien tegen elf na de uitsluiting van De Greef. Ook de week nadien gaven we een voorsprong weg. Al was het deze keer nog eens zo pijnlijk als tegen Roeselare. ASV Geel kon in de allerlaatste minuten de 1-0 achterstand nog ombuigen naar een overwinning. Vorige week konden we al een lichte verbetering merken, althans in de tweede helft. Na een halfuur in de eerste helft stond het wel al 2-0 voor Lommel, en dan weet je dat het moeilijk wordt natuurlijk. Soit, de nul op negen staat in de statistieken maar we moeten er niet blijven over zeuren. Zondag de draad van de laatste 45 minuten tegen Lommel oppikken en een extra tandje bijsteken om Virton met lege handen terug naar Luxemburg te sturen! Supporters op post om onze spelers van een positieve vibe te voorzien!

Van Acker: "Youngsters brengen"

"Zondag spelen we met onze gehavende ploeg tegen Virton die ons een heel degelijke indruk hebben nagelaten in de heenwedstrijd! Nu juist dat we onze kern hebben uitgedund (vertrek: Oliviera, Martin ,Bael) krijgen we af te rekenen met langdurige gekwetsten. Voor De Cuyper en Shkodra zijn er de eerste weken nog geen speelmogelijkheden.. misschien is zelfs een operatie noodzakelijk voor Donjet. Gianni De Neve is geelgeschorst. Dit opent perspectieven voor onze aanstormende jeugd die de laatste weken, onder de deskundige leiding van Bruno Buyl, ook prachtige resultaten neerzet. Natuurlijk is dit een grote stap maar met mondjesmaat is het nu het moment om deze jongeren te brengen. Geef hen dan ook de nodige steun! We trekken ons verder op aan de sterke tweede helft die we op Lommel hebben gespeeld. Eendracht, geef er een lap op!!", aldus coach Regi Van Acker.Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Vanbelle, Lievens, Bogaerts, De Greef, Smet, Van Damme, K. Janssens, Ph. Janssens, Vansimpsen, Koulibaly, Lapage, Van Der Hoeven, Ardans, Van Impe
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #30
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Bensch Roel
 • Lijnrechters: Lescalier Cedric en Hermans Erwin
TICKETINFO

Voor de resterende thuiswedstrijden (Virton, Seraing en OHL) zal tribune H voorbehouden worden aan bezoekende supporters. Abonnees van vak H kunnen hun omruiltickets (vak K) voor deze wedstrijden afhalen op het secretariaat.WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst is er deze namiddag in geslaagd om nog eens de drie punten thuis te houden. Youngster Stef Van Der Hoeven kroonde zichzelf met een rake kopbal tot matchwinnaar. 

Zwakke eerste helft

Een waar fenomeen de laatste weken waar Eendracht maar niet vanaf raakt: die dekselse eerste helft. Alweer werd er erg inspiratieloos en slap begonnen aan de wedstrijd. Trainer Van Acker hield woord om met Stef Van Der Hoeven een youngster aan de aftrap te brengen. Voorts werd het sleutelen gezien de schorsing van De Neve en de blessures van Donjet Shkodra en Tjendo De Cuyper. Het eerste kwartier tekenden enkel de bezoekers voor (sporadisch) doelgevaar. Cornet kon niet besluiten na een prima Luxemburgse counter. Voorts blonken de bezoekers uit in hun potige spel en kon Eendracht in de hele eerste helft niet één noemenswaardige kans bijeenvoetballen. Huilen met de pet op heet zoiets. Veel goede wil, weinig goede acties. De matig opgekomen toeschouwers konden het maar matig appreciëren.

 

Droomscenario

Na de rust (en de bijhorende donderpreek van Regi Van Acker) tapte Eendracht plots uit een ander vaatje. Amper afgetrapt kreeg Vansimpsen, op aangeven van Smet meteen de eerste en beste kans uit de wedstrijd. Ratko trapte de bal jammergenoeg wild over doel. Met het missen van deze reuzekans ontstak plots wel het vuur in de partij. Een gretiger Eendracht zette de bezoekers af en toe goed vast en kwam er voetballend bij wijlen goed uit. Op één van die goede aanvallen vond Mike Smet met een goede voorzet de ingelopen Van Der Hoeven, die na een knappe zweefduik de bal in doel wist te verlengen met het hoofd (1-0). Wat een debuut! Eendracht in een zetel na dat mooie doelpunt. De bezoekers toonden zich af en toe wel gevaarlijk onder impuls van Cornet en De Almeida maar Lievens en Vanbelle stonden uitstekend te verdedigen. In het slot van de wedstrijd kreeg bezoeker Cornet nog een kans maar hij knalde van dichtbij in de grijpgrage armen van doelman Van Den Noortgaete. Eendracht hield in de slotminuten dit keer wel stand en kon na drie nederlagen op rij nog eens juichen!

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 63' Van Der Hoeven 1-0
 • 22' Day, 29' Menessou, 49' Janssens K., 86' Bogaerts

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens (90'+2 Geenens)
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens P.
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
20. Smet
24. Van Der Hoeven (81' Koulibaly)

33. Defourny
6. Dessoleil
7. De Almeida
14. Blaise
15. Dupuis
16. Mennesou (73' Randriambololona)
20. Focki
21. Day
24. Cornet
26. Antunes
28. Thiam (87' Kasri)

Fases

 • AFGELOPEN Eendracht wint nog eens op eigen veld na een beter tweede helft.
 • 90'+2 Lievens gaat eruit voor Geenens.
 • 90'+2 De wedstrijd ligt even stil. Lievens krijgt verzorging;
 • 89' Sterke beer Cornet met een knal, pal op VDN!
 • 86' Bogaerts krijgt geel na het afbreken van een bezoekende counter. Het is duidelijk door Van Acker ingeprent om achteraan kost wat kost die nul te houden!
 • 83' Vanbelle voorkomt groter onheil door een bezoekende voorzet in hoekschop te werken. De hoekschop levert niets op.
 • 81' Applausvervanging voor Stef Van Der Hoeven. In zijn plaats komt Koulibaly.
 • 77' Lievens houdt met een knappe tackel De Almeida van de gelijkmaker.
 • 72' Wissel bij Virton, Menessou gaat er af voor Randriambololona. What's in a name?
 • 67' Gevaar geweken. Meer nog, de thuisploeg met een enorme countermogelijkheid maar erg slecht uitgespeeld!
 • 66' Hoekschop voor de bezoekers.
 • 65' Knappe goal van de jonge Aalsterse spits uit eigen jeugd!
 • 63' Goal!!! Smet met de goede cross, knap ingeknikt door youngster Van Der Hoeven!
 • 55' Eendracht probeert nu toch wat aanvallend klaar te maken maar dat lukt wel erg moeilijk.
 • 47' Vansimpsen had de openingstreffer aan de voet maar hij knal vanop twee meter van het doel de bal nog over!
 • 46' Eendracht trapt de tweede helft op gang.
 • RUST Beiden ploegen duiken de rust in bij een logische 0-0 na een erg bedroevende eerste helft.
 • 44' De wedstrijd kabbelt rustig verder richting rust. Het zal in de tweede helft een pak beter moeten wil Eendracht hier nog eens winnen.
 • 39' Virton probeert de druk wat op te voeren maar ook zij komen nauwelijks aan kansen toe.
 • 35' Eendracht heeft het erg moeilijk met combineren en komt niet in de buurt van de bezoekende doelman.
 • 29' Opnieuw een geel karton voor de bezoekers: Menessou gaat wel erg hard in op Vansimpsen.
 • 24' Opnieuw Virton met de dreiging maar Lievens staat zoals altijd secuur te verdedigen.
 • 19' Virton staat potig te voetballen, Eendracht heeft het moeilijk om openingen te vinden.
 • 15' Cornet kan net geen bezoekende counter afwerken. Dit was de beste mogelijkheid tot nu toe.
 • 9' Dessoleil trapt de bal hard op doel maar binnen het bereik van Van Den Noortgaete die de bal klemt.
 • 8' Vrije trap voor de bezoekers vanop een gevaarlijke positie. Opletten geblazen!
 • 3' Zoals vooraf aangekondigd staat Van Der Hoeven aan de aftrap en neemt Bogaerts de plaats in centraal op het middenveld van de geschorste De Neve.
 • 1' De bezoekers trappen de wedstrijd op gang!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 63' Van Der Hoeven 1-0
 • 22' Day, 29' Menessou, 49' Janssens K., 86' Bogaerts

1. Van Den Noortgaete
3. Vanbelle
4. De Greef
6. Lievens (90'+2 Geenens)
10. Janssens K.
11. Van Damme
14. Janssens P.
17. Bogaerts
18. Vansimpsen
20. Smet
24. Van Der Hoeven (81' Koulibaly)

33. Defourny
6. Dessoleil
7. De Almeida
14. Blaise
15. Dupuis
16. Mennesou (73' Randriambololona)
20. Focki
21. Day
24. Cornet
26. Antunes
28. Thiam (87' Kasri)

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres