- Eendracht Aalst KV Kortrijk

zaterdag 10 januari 2015 - 15u00
Oefenwedstrijden

VOORBESCHOUWING

UPDATE: In overleg met KV Kortrijk is beslist om de oefenwedstrijd van morgen niet te laten doorgaan door de gure weersomstandigheden. Dit om ons terrein zo optimaal mogelijk te sparen voor de competitiehervatting van volgende week zondag tegen KAS Eupen.

Eendracht Aalst trapt aanstaande zaterdag de terugronde af met een oefenpartij tegen eersteklasser -en absolute revelatie- KV Kortrijk. Het wordt een blij weerzien met Yves Vanderhaeghe, aan de slag als hoofdtrainer bij "de Kerels".

SC Coutraisien

Sporting Club Kortrijk oftewel SC Coutraisien werd al opgericht begin 1901 en was actief in de hoogste afdeling vanaf 1906! Pas in 1918 fusioneerde SC Courtraisien met buur FC Coutraisien tot Courtrai Sports oftewel Kortrijk Sport. Pas veel later, anno 1971, smolten Stade Kortrijk (fusie van Eendracht Kortrijk en Patronaat Sint-Rochus) en Kortrijk Sport samen tot KV Kortrijk. Deze nieuwe fusieclub speelde voort onder het stamnnummer 19 van Kortrijk Sport. Deze nieuwbakken fusieclub ging van start in de vierde klasse en klom op amper een vijftal jaar op naar de eerste klasse waar het uiteindelijk tot begin jaren negentig zou verblijven (met uitgezonderd één jaartje tweede in 1980). De club zou gedurende bijna de volledige jaren 90 aan de top spelen in tweede klasse maar pas in 1998 maakten ze hun rentree in eerste. Het werd een jaar in mineur en na amper één seizoen ging KVK terug naar af. Erger nog, het jaar daarop zakten "de Kerels" zelfs naar derde klasse waar het in 2001 failliet werd verklaard. Toch kon voorzitter Allijns de club opnieuw op de rails krijgen zodat KVK in 2004 opnieuw kon aantreden in tweede klasse. Nog eens vier jaar later keerden de Westvlamingen terug naar eerste na het behalen van de titel in tweede klasse. Inmiddels spelen de troepen van trainer Yves Vanderhaeghe al hun zevende opeenvolgende jaar in de hoogste afdeling.

Revelatie

Momenteel staat KVK op een knappe gedeelde derde plaats in het algemeen klassement en strijdt het dus volop mee voor deelname aan Play Off 1, de belangrijkste competitie in de competitie. Het zou voor de club een ware boost betekenen, zeker nu al een tijdje bekend is dat voorzitter Allijns de club wil overlaten. Hoewel KV Kortrijk dramatisch aan het seizoen begon met amper vier punten op vijftien kon het zich toch sterk herpakken. Onder impuls van uitblinker en enfant terrible Teddy Chevalier, rots in de branding Nebosja Pavlovic en opportunist Ivan Santini timmerden "de Kerels" langzaam maar zeker aan de weg naar de top. Trainer Vanderhaeghe gaf al aan met zijn voltallige A-kern naar Aalst af te zakken om zich zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden voor hun volgende competitiewedstrijd op zaterdag 17/01 op het veld van KV Oostende. Geen buitenlandse stage dus voor de rood-witten want de club koos met Knokke voor een stageplaats in eigen land.

 

Foto voorbeschouwing Vanderhaeghe staat met Kortrijk knap derde.

 a Hervormingen

Nu er duidelijk beweging komt in de hervorming van de tweede (en misschien ook eerste) klasse moet Eendracht gewapend zijn om mee te gaan met de besten. De doelstelling om dit seizoen bij de eerste acht te eindigen is dan ook een must. De ploeg bewees al langer dat het met de besten kan wedijveren in tweede klasse maar voorlopig kon Eendracht alleen maar buitenshuis echt overtuigen. Op eigen veld moet het beter, vooral qua resultaat dan. Gezien het recente transferverbod moet Eendracht het rooien met de kern die trainer Van Acker ter beschikking heeft. Meer nog, met Steve Bael (E. Zele) en Niels Martin (Bornem) worden twee A-kern spelers uitgeleend tot het einde van dit seizoen. De wedstrijd tegen KV Kortrijk komt, met een week voor de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen, dan ook net op een goed moment om te zien
hoever Eendracht staat om de terugronde te kunnen aanvatten. Er wordt vooral veel verwacht van aanvaller Rodrigo De Oliveira, die bewees zijn goede vorm net op tijd te pakken te hebben. De Braziliaan is de geknipte man om Eendracht dat tikkeltje extra te geven. En laat nu net dat tikkeltje extra belangrijk zijn in tweede klasse waar veel ploegen aan elkaar zijn gewaagd.

Iedereen paraat

Voor zaterdag kan trainer Van Acker rekenen op zijn voltallige spelerskern. Enkel Steve Bael en Niels Martin zien we dit seizoen niet meer in actie, zij werden uitgeleend aan respectievelijk Eendracht Zele en Bornem, beiden uitkomend in derde klasse A. Sinds zaterdag trainen Predrag Filipovic, Wesley Vanbelle en Mike Smet na hun diverse blessures op volle kracht mee. Elis Coulibaly hervatte de traing afgelopen dinsdag en De Oliveira sluit vandaag aan bij de groep.

Selectie

Van Den Noortgaete, Kempeneer, Filipovic, Vanbelle, Bogaerts, De Greef, Lievens, Smet, De Neve, Van Damme, Kevin Janssens, Philippe Janssens, Shkodra, Vansimpsen, De Oliveira, Coulibaly en De Cuyper.
WEDSTRIJDINFO
  • Speeldag: #9
  • Stadion: Pierre Cornelisstadion
  • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
TICKETINFO

Enkel de hoofdtribune zal geopend worden, de ticketprijs bedraagt 10 euro.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres