4 - 4 FCV Dender EH Eendracht Aalst

zondag 31 januari 2016 - 14u30
Derde Klasse A

VOORBESCHOUWING

De Eendracht-supporters kijken al een tijdje reikhalzend uit naar zondag 31 januari. Het vervolg van dé derby van de Denderstreek! Tijdens het eerste deel in september deed Jelle Geenens het Pierre Cornelisstadion ontploffen door in het slot de 2-2 binnen te buffelen.

FCV Dender EH, de gedoodverfde titelkandidaat, staat aan kop maar voelt de hete adem van een resem achtervolgers. Ook den Iendracht telt momenteel slechts drie punten minder en zal er alles willen aan doen om de aartsrivaal punten af te snoepen.

Ons vorige bezoek aan Denderleeuw in 2011 bracht een ware volksverhuis op gang. Ook deze keer zullen de Eendracht-supporters massaal op de afspraak zijn om er opnieuw een thuiswedstrijd van te maken.

Dirk Geeraerd: "Derby’s zijn de extra’s in de sport. Volk, ambiance en geladen wedstrijden. Maar het extra pigment is dat niemand begin oktober verwacht had dat den Iendracht op kousenvoeten teruggekeerd zou zijn tot op drie punten van de leider. Dat het nu net nog tegen de rivalen uit Denderleeuw is, maakt het extra spannend. Of om het anders te formuleren: da's ter oever. De must om kampioen te spelen en het naderend uiteenvallen van een succeselftal, zal voor de nodige onrust zorgen bij Dender. Ons team zonder vedetten zal zonder stress de arena kunnen betreden, wetende dat ons wit-zwart legioen altijd en overal het verschil kan maken en wij daardoor tot grootse dingen in staat zijn. Laten we samen strijden om te tonen dat den Iendracht 'werelderfgoed' is en altijd zal blijven. Dender, Dender, den Iendracht komt er aan. Of met andere woorden: en als we gaan, dan gaan we met zijn allen…"

Iedereen uit de selectie van de voorbije weken is speelklaar. Falko Geenens (skistage voor school) en Ilias Labiad zijn er nog niet bij. Aanwinst Jore Trompet is speelgerechtigd. Afwachten of hij meteen in de selectie wordt opgenomen.

Selectie

Van Den Noortgaete, Mertens, Lievens M., Gaye, Gillis, Geenens J., Bogaerts, Van Damme, Wagner, De Man, Martin, Janssens, Van Impe, Bael, Bokila, Lusamba, Trompet(?)..
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #23
 • Stadion: Florent Beeckmanstadion
 • Adres: Stadionlaan 5, 9470 Denderleeuw
 • Scheidsrechter: Lagaert
 • Lijnrechters: Keuleers & Rochart
TICKETINFO

Maandag 11 januari start de voorverkoop op het Eendracht-secretariaat. Onze club kreeg een 1.000-tal tickets voor tribune G ter beschikking. De ticketprijs voor de staanplaatsen bedraagt 15 euro, voor een zitplaats is dat 18 euro. Kinderen tot 14 jaar kunnen er gratis in maar moeten hun ticket, zolang de voorraad strekt, afhalen op het Eendracht-secretariaat.

UPDATE! FCV Dender heeft 300 extra zitplaatsen ter beschikking gesteld in vak F3, naast het uitverkochte vak G. Deze zijn vanaf maandag 18 januari te verkrijgen op het Eendracht-secretariaat.

Ons clubsecretariaat is elke weekdag geopend van 13u00 tot 17u30.

UPDATE! De loketten zijn ook geopend op de wedstrijddag. FCV Dender voorziet nog voldoende extra tickets voor de Eendracht-tribune.

BUSREIZEN

Sfeergroep OPC roept alle supporters op om de verplaatsing naar Denderleeuw met de trein te maken! Vertrek in het station van Aalst met de trein van 13u07. Op de pendelparking in Denderleeuw verzamelen alle Eendracht-supporters. Om 13u30 vertrekt de corteo (sfeervolle optocht) naar het Van Roystadion. 

Supporters die met eigen vervoer de verplaatsing wensen te maken, kunnen parkeren aan het Walleken. Contacteer jouw supportersclub even om na te gaan of er een bus ingelegd wordt.

WEDSTRIJDVERSLAG

Trainer Geeraerd wijzigde niets aan zijn opstelling en begon dus met het zelfde elftal van de vorige weken. Nieuwkomer Trompet nam plaats op de bank.

Eendracht was meteen bij de les en Santos Pravos moest zijn kunnen laten zien om het schot van Janssens af te weren. Op de daaropvolgende corner had de doelman echter geen verhaal. Gillis kopte de 0-1 onhoudbaar binnen. Dender reageerde met enkele schuchtere kopballen die naast gingen. In de elfde minuut kreeg Terki te veel ruimte en hij mikte de gelijkmaker tegen de netten (1-1). Aan de overzijde mocht Bokila uithalen maar Santos Pravos stopte de poging. De wedstrijd viel wat stil en kansen bleven uit. Tot Casagolda op het halfuur zijn moment gekomen achtte. In eerste instantie bracht Van Den Noortgaete nog redding maar in de rebound kopte de spits toch raak (2-1). Even later wilde de fusieclub een strafschop maar de ref gaf hier geen gehoor aan. Het ging nu snel over en weer maar meer dan enkele hoekschoppen leverde het niet op. Toch nog even opwinding net voor de rust. Bokila kon een bal van Bogaerts verlengen maar het leer rolde net naast. Eendracht met een 2-1 achterstand naar de kleedkamer.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Bokila kon een bal verlengen maar opnieuw verdween zijn poging net naast. Bij de thuisploeg probeerde Dimbala om Van Den Noortgaete met een lob te verschalken maar ons sluitstuk was attent en pakte. Na 57 minuten klom Eendracht op gelijke hoogte. Lusamba recupereerde een verloren gewaande bal en Bokila trapte de 2-2 voorbij Santos Pravos. Het werd even later zelfs 2-3 toen Lusamba de bal na een corner over de lijn duwde. Protest bij Dender maar de lijnrechter was formeel. Het thuispubliek gooide andermaal een aantal voetzoekers op het terrein en scheidsrechter Lagaert, die eerder al dreigde om de match stil te leggen, stuurde de spelers naar binnen. Na een tiental minuten werd het duel hervat en het was al snel duidelijk dat de pauze in het voordeel van de leider speelde want Eendracht werd op die manier uit het goede ritme gehaald. Vrijwel meteen na de herneming stond het scorebord weer in evenwicht. Dimbala knalde de 3-3 overhoeks in doel. Vijf minuten later was Eendracht weer op achtervolgen aangewezen. Aalhoul bediende Dimbala en de ex-iendrachter trapte zijn tweede treffer voorbij Van Den Noortgaete (4-3). De aanvaller was nadien nog dicht bij zijn hattrick maar deze keer lag onze keeper wel in de weg. Terki pakte nog uit met een knap vluchtschot maar Van Den Noortgaete redde met een zweefsprong. In de extra tijd kregen we dan toch nog gerechtigheid. Een vrije trap kwam bij Bokila terecht en Wimpie knalde de 4-4 eindstand in het dak van het doel. 

Zo eindigde deze spektakelrijke derby op een 4-4 gelijkspel. Vrijdag staat er opnieuw een wedstrijd om naar uit te kijken op de kalender. In de carnavalsmatch is Bornem tegenstander van dienst. Supporters op post!

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 2' Gillis (0-1), 11' Terki (1-1), 30' Casagolda (2-1), 57' Bokila (2-2), 65' Lusamba (2-3), 69' Dimbala (3-3), 74' Dimbala (4-3), 92' Bokila (4-4)
 • De Man, Podevijn, Nicaise, Van Den Noortgaete, Gies, Terki, Pé, Martin, Cabumi
 • 1. Santos Pravos
 • 2. Hias
 • 5. Nicaise
 • 6. Aalhoul (85' Goffin)
 • 8. Pé
 • 9. Casagolda
 • 10. Terki
 • 11. Cabumi
 • 17. Podevijn
 • 18. Dimbala
 • 19. Virgone
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 4. Gillis
 • 5. De Man (81' Geenens J.)
 • 6. Lievens M.
 • 8. Bokila
 • 9. Martin
 • 10. Janssens (81' Trompet)
 • 11. Van Damme
 • 12. Lusamba (76' Bael)
 • 15. Gaye
 • 17. Bogaerts

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens, Karl Holvoet

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres