2 - 4 Eendracht Aalst KSV Bornem

vrijdag 5 februari 2016 - 20u30
Derde Klasse A

VOORBESCHOUWING

Vijf dagen na de derby van de Denderstreek volgt er al een nieuwe belangrijke afspraak die niemand wil missen: onze traditionele carnavalsmatch op vrijdagavond! Alle supporters en carnavalisten zakken dan verkleed af naar het Pierre Cornelisstadion. Tegenstander dit jaar is Bornem, in de heenwedstrijd gaven we er een 1-4 voorsprong nog uit handen. De spelers kunnen nu, in een unieke carnavalssfeer, de puntjes op de i zetten. Iendracht veroit!

Dirk Geeraerd: "De derby ligt nog maar pas achter ons, of er volgt reeds een nieuw 'specialleke'. Onze tegenstander zal alvast niet gemotiveerd hoeven te worden. We staan in februari voor een zwaar drieluik (met ook nog verplaatsingen naar Oudenaarde en Londerzeel nvdr.). Maar we beginnen met de ploeg die in de heenronde de bordjes in evenwicht hield tegen Eendracht Aalst. Aan ons om geconcentreerd te blijven en te spelen met volle overgave om de puntjes thuis te houden. Geen extra druk of stress, maar gezellig ouderwets de mouwen opstropen, kan ons ver brengen. Samen met het wit-zwart legioen: 'weir doeng voesj!'."

Dezelfde 16 namen in de selectie als voor de derby. Voor Falko Geenens is het balen. Door een verplichte skistage met school mist hij zowel de derby als de carnavalsmatch.

Selectie

Van Den Noortgaete, Mertens, Lievens M., Gaye, Gillis, Geenens J., Bogaerts, Van Damme, Trompet, Wagner, De Man, Martin, Janssens, Bael, Bokila, Lusamba.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #24
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Om 18u00 opent onze cateraar een uitgebreid én overheerlijk carnavalsbuffet (€55 pp/incl. btw). De muzikanten van de FDM-band zorgen voor de muzikale omlijsting!

Gezien de inschrijvingen vlot binnenkomen, vragen wij u om zeker niet te lang te wachten met het boeken van uw tafel! Dit kan het makkelijkst via onze restaurantpagina, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0474 81 11 31 (Caelberg). De reservaties worden afgesloten op woensdag 3 februari om 12u00.

Indien u de samenstelling van het buffet wenst te bekijken kan u eveneens terecht op de restaurantpagina.

TICKETINFO

Door de grote belangstelling voor deze wedstrijd en om wachtrijen aan de loketten te vermijden wordt er een voorverkoop georganiseerd op de volgende data:

* zondag 24/01 na de wedstrijd: 16u45-18u00 op het secretariaat
* vanaf maandag 25/01: 13u00-17u30 op het secretariaat (elke weekdag)
* vrijdag 29/01: 18u00-20u00 op Zandberg
* woensdag 03/02: 18u00-20u00 op Zandberg

UPDATE! In luttele tijd werden de losse tickets voor sfeervak E uitverkocht. De club opende meteen een extra sfeerzone in vak F, dat is in de benedentribune vlak onder vak E.

De loketten gaan open om 19u00. De resterende losse tickets voor het extra sfeervak kunnen verkregen worden aan loket E/F.

WEDSTRIJDVERSLAG

Het zag er zo goed uit. Aan de rust van de carnavalswedstrijd Eendracht Aalst – KSV Bornem stond er een 2-0 te flikkeren op het scorebord. Maar na een onwaarschijnlijk vierde kwartier en een rode kaart voor doelman Van Den Noortgaete liep het volledig uit de hand.

Swingende eerste helft

Prins Carnaval Dennis zorgde met zijn optreden voor de opwarming van het publiek, en dat schaarde zich vanaf de eerste minuut achter onze ploeg. Onze jongens lieten zich inspireren door de fantastische atmosfeer in het stadion en legden mooie spelpatronen op de mat. Bokila testte een eerste keer De Loose in de korte hoek. Tot twee maal toe werd de rechterflank opgerold maar zowel Bogaerts als Martin besloten hoog over. Net voor het half uur was het dan toch raak. Bokila kwam de bal vragen op de linkerflank en kruiste naar rechts waar Bael moederziel alleen klaar stond om de bal onder De Loose te schuiven. Nauwelijks één minuut later stond het ei zo na gelijk, maar na een heet standje voor doel kon Gaye uiteindelijk ontzetten. Een paar minuten later werd de Aalsterse voorsprong verdubbeld. Na een snelle omschakeling werd Martin in de diepte gestuurd en zijn atoomschot schroeide eerst de vingers van De Loose vooraleer in het dak van het Bornemse doel te verdwijnen. Net voor rust nog een kans voor de Klein-Brabanders maar de kopbal van Van Den Heuvel ging gelukkig voor ons aan de verkeerde kant van de paal buiten.

Bornem komt terug

De tweede helft begon alweer fel met enkele kansen voor de Ajuinen. Een bal van Martin ging in het zijnet. Bokila werd centraal vrijgespeeld voor doel maar zijn puntertje rolde naast. Kansen op 3-0 dus, maar het werd echter 2-1. El Mouataz met een puike voorzet vanop links en Weuts kon ongehinderd de 2-1 binnenkoppen. Het stadion was nog niet bekomen van de schrik of het stond al 2-2. Een identieke fase, en nu was het De Paepe die de bal krachtig in de verste hoek binnenbuffelde. Aalst schoot wakker. Eén minuut na de gelijkmaker gevaar vanop de linkerflank, waar Bael een paar man in de wind zette en een voorzetschot naar de tweede paal afleverde, waar Bokila een schoenmaat te kort kwam om de bal binnen te tikken. Maar ook de bezoekers bleven de aanvallende registers opentrekken. Eerst moest Lievens nog een gevaarlijke bal wegtackelen, op het uur belandde een vloeiende tegenaanval van Bornem tegen de onderkant van de Aalsterse lat. Gelukkig sprong de bal net niet achter de achterlijn, en opnieuw Lievens kon acrobatisch ontzetten.

Van hemel naar hel

Het spel golfde op en neer. Janssens met een strak schot dat De Loose in corner verwerkte, Bogaerts die overhaast over knalde. Aalst leek het laken naar zich toe te trekken, maar in minuut 64 verslikte Gaye zich in een steekpas richting Makelula die door Van Den Noortgaete net binnen het strafschopgebied foutief gestuit werd. Rood voor de thuisgoalie en penalty waren het logische gevolg. D’Hauwers in doel dus en Van Damme was de veldspeler die door coach Geeraerd werd opgeofferd. Onze jonge doelman kreeg een kans om zich onsterfelijk te maken maar hij werd op het verkeerde been gezet door Weuts. 2-3 en Aalst voor een haast onmogelijke opdracht.

Wedstrijd ontaardt

Ondanks de mentale dreun togen onze 9 overgebleven veldspelers gretig ten aanval. Bornem plooide terug en Aalst dwong enkele hoekschoppen af. De hoop flakkerde weer op maar die was van korte duur. Minuut 78 produceerde de doodsteek voor onze moedige strijders. Een vrijschop net buiten de 16 werd door Ben Ahmed laag en strak onder D’Hauwers binnengeknald. Dit was het signaal voor enkele heethoofden in vak K om met bier te beginnen gooien, en verwensingen naar de grensrechter te slingeren. Over de aard van die verwijten kunnen wij niet oordelen, aangezien we ze niet gehoord hebben, maar voor het scheidsrechterstrio waren ze beledigend genoeg om de wedstrijd een eerste keer te onderbreken in minuut 82. Na een kwartier kwamen de spelers opnieuw op het veld, maar drie minuten voor affluiten gaf de lijnrechter van allochtone origine opnieuw aan dat hij niet meer verder wenste te gaan, en daarop staakte ref De Clercq definitief de wedstrijd.

Groene tafel

Deze wedstrijd zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen voor de groene tafel. Of de wedstrijd nu met 2-4 of 0-5 verloren gaat, is van ondergeschikt belang. Veel erger is dat door het wangedrag van enkele passanten op de carnavalsmatch onze geliefde club waarschijnlijk een boete krijgt en dat ons imago besmeurd werd. 

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 28' Bael 1-0, 40' Martin 2-0, 54' Weuts 2-1, 55' De Paepe 2-2, 67' Weuts 2-3 (pen), 80' Ben Ahmed 2-4
 • Van Den Heuvel, Trompet, Makekula
 • 65' Van Den Noortgaete
 • Van Den Noortgaete
 • Lievens
 • Gaye (74' Trompet)
 • Gillis
 • De Man
 • Van Damme (67' D'Hauwers)
 • Bogaerts
 • Janssens
 • Bael
 • Martin
 • Bokila
 • De Loose
 • De Paepe
 • Vermeire (34' Van Den Eynde)
 • Ivens
 • El Mouataz
 • Van Geele
 • Ivens
 • Hermans
 • Van Den Heuvel
 • Ben Ahmed
 • Makekula

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens, Evie Herssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres