2 - 1 Eendracht Aalst Sporting Hasselt

zondag 16 augustus 2015 - 16u00
Oefenwedstrijden

VOORBESCHOUWING

Aanstaande zondag 16 augustus organiseert SC Eendracht Aalst haar jaarlijkse fandag in het Pierre Cornelisstadion. Een dag die volledig in het teken staat van onze trouwe achterban. Bekijk hieronder het volledige programma.

12u00 Start fandag

U hoeft niet te koken zondagmiddag, op het middaguur opent de Frietmobiel voor het stadion! De handbereide kaaskroketten, stoofvlees met streekbier, verse vol-au-vent, de boulet mobiel, saté en megastick zijn enkele van de specialiteiten.

We verwachten ook de peters van onze fandag. Dat zijn de gewezen publiekslievelingen Edwin Van Ankeren en Theo Zakkas, twee generaties Eendracht-spitsen. Zij zullen alle activiteiten van de fandag bijwonen.

12u30 Bandieri- en vlaggenworkshop

Sfeergroep OPC begeleidt de supporters, zowel jong als oud, om hun eigen bandieri of vlag te maken. Eigen ideeën of ontwerpen mogen aangebracht worden. De Onion Party Crew beschikt, naast de materialen, zelf ook over een resem ontwerpen en sjablonen. Elke supporter kan zijn afgewerkte bandieri of vlag daarna meenemen in de tribune. De clubfotografen brengen voor of tijdens de wedstrijd alles in beeld!

13u00 Foto- en signeersessie A-kern + peters

De club biedt de supporters een gratis foto- en signeerboekje aan. Deze zijn vanaf 12u00 te verkrijgen in de fanshop. Ook de nieuwe ploegposter wordt gelanceerd! De signeersessie is tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze nieuwe spelers! Neem gerust ook foto's of selfies!

13u30 Ploegvoorstelling A-kern en Divas 

Op het podium voor het stadion zal de A-kern voorgesteld worden om 13u30! Alle spelers krijgen een vraag voorgeschoteld. Ook onze damesploeg Divas Eendracht Aalst verschijnt op het toneel!

14u00-14u30 Divas dagen supporters uit

Na de ploegvoorstelling dagen de Divas de supporters uit om het tegen hen op te nemen! Een wedstrijdje één-tegen-één op het pannaveld voor het stadion. En laten Edwin Van Ankeren en Theo Zakkas nog eens wat zien? Een "panna" levert extra punten op!

14u30 Fotomoment met Zwawi én de peters op de middenstip

Om half drie neemt onze welbekende mascotte Zwawi jullie mee naar de middenstip van het Pierre Cornelisstadion. Aan zijn zijde en die van onze peters Edwin & Theo kan je zelf een foto laten nemen of eentje laten maken door onze clubfotografen. Die verschijnen daags nadien op de Facebookpagina van de club.

15u00-15u30 Divas dagen supporters uit - tweede helft

Om drie uur wordt de wedstrijd tussen de Divas en de supporters op het pannaveld voortgezet. En in de tweede helft komt de fysiek vaak boven. Wie zal het halen? De Divas of de supporters?

16u00 Wedstrijd Eendracht Aalst - Sporting Hasselt

De fandag wordt afgesloten met een wedstrijd tegen het Sporting Hasselt van Stijn Stijnen. Zij komen uit in Derde klasse B. Enkel de hoofdtribune gaat open, de ticketprijs bedraagt 5 euro.

Doorlopend:

 • Dj's Arnage & Duster, twee jonge Aalsterse talenten
 • Frietmobiel, Hamburgerkraam
 • Springkasteel voor de kleinsten
 • Drankbonnetjes aan 1,80 euro
 • Fandagactie in de fanshop (bestel voor 16u00 het nieuwe thuisshirt mét korting! Vorig shirt aan 25 euro!)
 • Promostand en wedstrijd Garage Valckenier
 • Op het secretariaat: info, bestelling en afhaling abonnementen

De spelersgroep hoopt op jullie massale aanwezigheid! Supporters op post!!!

Selectie

De selectie voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #8
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
TICKETINFO

Ticketinfo: alleen de hoofdtribune zal geopend worden. De inkomprijs bedraagt 5 euro.

WEDSTRIJDVERSLAG

De wedstijd werd met een half uur vertraging op gang gefloten door het ontbreken van een lijnrechter.
Trainer Van Acker startte met quasi hetzelfde team dat op Tivoli een punt pakte. Enkel Bokila ontbrak, in zijn plaats kwam Steve Bael in actie. De openingsminuten waren voor de gretige bezoekers. Jeunen mikte een niet te missen kans op het lichaam van Van Den Noortgaete. Eendracht had het moeilijk om voor dreiging te zorgen al werkten Janssens en Bael zich wel uit de naad. Op het halfuur begon het beter te draaien bij de thuisploeg. Onder impuls van Janssens en Martin werd de bezoekende verdediging op de proef gesteld. Toen Niels Martin met een gemeten voorzet De Man bereikte, kapte de jonge flankspeler zich knap vrij maar zag zijn poging nog afgeweerd door doelman Swinnen maar de goed gevolgde Steve Bael kon de bal in doel jagen (1-0). Eendracht drukte door en na alweer een prima actie van Martin kon Lievens na een hoekschop bijna scoren maar zijn kopbal werd gered door Swinnen. Met de rust in zicht begonnen de bezoekers wat potiger te spelen en viel spelmaker Janssens met een enkelblessure uit. Eendracht haalde de rust met tien man met een krappe voorsprong.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: de bezoekers tackelden erop los wat voor de nodige animo zowel op als naast het veld zorgde. De zwak acterende leiding had er een groot aandeel in. Eendracht dreigde via Steve Bael die zijn schot gered zag door doelman Swinnen. De bezoekers kwamen beter in de match en na een imaginaire fout van Wagner legde de ref de bal, tot groot ongenoegen van iedereen in het stadion, op de stip. Carratta nam het geschenk in dank aan en zette feilloos om (1-1). Eendracht van slag en de bezoekers kregen tot tweemaal toe de kans om de thuisploeg KO te slaan maar Van Den Noortgaete redde tot tweemaal toe een uitstekende kans van de bezoekers via Vandecauter en Ozturk. Bilican zag zijn poging op de binnenkant van de doelpaal uiteenspatten. Pas na de invalbeurt van de kwieke Van Impe kon de thuisploeg nog eens gevaarlijk zijn. Na een zoveelste smerige overtreding van Carratta, amper met geel bestraft, sloeg de vlam eindelijk in de Aalsterse pan. De ingevallen Van Impe had de winnende treffer aan de voet maar zag zijn poging nog afgeblokt, de goed gevolgde Preben De Man schoot de rebound keihard binnen (2-1). Zo sloot Eendracht na een onderhoudende pot voetbal haar fandag af met een overwinning.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 32' Bael 1-0, 70' Carratta 1-1 (pen), 83' De Man 2-1
 • 44' Van Damme, 52' Jeunen, 69' Geenens, 81' Carretta, 81' Wagner

Van Den Noortgaete
F. Geenens
Van Damme
Lievens
Gaye
Bogaerts
Martin (78' Van Impe)
De Man
Janssens (46' Bokila)
Wagner
Bael (78' J. Geenens)

Swinnen
Corstjens
Weerts
Teker (85' De Mulder)
Vandecauter
Jeunen
Hulsmans
Karadayi (46' Bilican)
Trenson
Carratta
Saglam (65' Ozturk)

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Jubileumboek

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres