0 - 4 Winkel Sport Eendracht Aalst

zondag 7 mei 2017 - 15u00
Eindronde

VOORBESCHOUWING

Vorige week sloot Eendracht de reguliere competitie af met een nipte nederlaag tegen kampioen FC Knokke en parkeerde zo op een mooie derde plaats in het eindklassement. Het vooropgestelde doel om de eindronde te spelen werd al enkele weken geleden, mede dankzij het licentieverhaal, bereikt. Als we een eindbalans van de competitie opmaken moeten we toegeven dat onze ploeg teveel steken liet vallen tegen de directe concurrenten om in het spoor van Knokke te blijven. Maar een derde stek met deze jonge en grondig vernieuwde spelersgroep is en blijft een sterk resultaat dat smaakt naar meer.

EINDRONDE

Er zit dus niets anders op dan er in de nacompetitie vol voor te gaan en zo de promotie naar de hoogste klasse van het amateurvoetbal te bewerkstelligen. En wie deze eindronde winnend zal afsluiten, zal dat zeer zeker niet gestolen hebben gelet op het feit dat een eindronde winnen nog nooit zo moeilijk was zoals dat vandaag het geval is in zijn huidige vorm. Bovendien besliste de KBVB om alles te laten bepalen door loting. In plaats van de hoogst gerangschikte ploegen in beide reeksen een vrijstelling te geven voor de eerste ronde (Eendracht Aalst en Thes Sport), werden de laagst geklasseerde ploegen uitgeloot (Olsa Brakel en RC Gent). Waarom speelt men dan competitie?  In de eerste twee rondes geldt de rechstreekse uitschakeling, alle duels worden dus in één wedstrijd beslecht. De twee Vlaamse winnaars gaan dan samen met de Waalse winnaar en de nummer dertien van de hoogste amateurklasse (Sporting Hasselt) in de trommel voor de halve finales, die in heen- en terugwedstrijden worden gespeeld. Beide winnaars nemen het dan in een finale tegen elkaar op, eveneens met een thuis- en uitwedstrijd. Een helse klus dus.

EERSTE RONDE : ST-ELOOIS-WINKEL

Eendracht moet in de eerste ronde meteen vol aan de bak in een uitwedstrijd op het veld van reeksgenoot Sint-Eloois-Winkel, geëindigd op een gedeelde vierde plaats op drie punten van de Ajuinen. Sinds de komst van hoofdsponsor Geert Cool in de jaren negentig begon de voetbalclub uit een dorp met 3.700 inwoners aan een steile opmars. In het gezegende jaar 1995 speelde de club kampioen in derde provinciale. Vier jaar later speelde Winkel Sport al in vierde klasse. Na de eeuwwisseling werd de ambitie verlegd naar derde klasse maar in liefst vier eindrondes was het steeds een verhaal van nét niet. In 2014 lukte het dan toch door het wegvallen van FC Brussels. De afgelopen 3 seizoenen was de West-Vlaamse club steeds bovenin de klassering terug te vinden. Vorig jaar was de titel lang in zicht maar werd beslist geen licentie aan te vragen. Het was te kort dag om zowel een lichtinstallatie als een nieuwe tribune te realiseren. Samen met het gemeentebestuur werden ondertussen de nodige inspanningen gedaan om aan de licentievoorwaarden te voldoen. Het werkte inspirerend want de club werd gevoelig versterkt met enkele toptransfers. Winkel Sport werd dit seizoen dan ook bestempeld als titelfavoriet nummer één. Maar na nieuwjaar moesten ze de rol voorin lossen.

ONDERLINGE CONFRONTATIES

Dat Winkel Sport hoe dan ook een taaie brok is kan niemand ontkennen. De West-Vlamingen wonnen in maart de onderlinge confrontatie met 4-2 cijfers. Onze jongens waren zowel in de openingsfase als in het slot van de wedstrijd niet bij de les en betaalden dat cash met doelpunten van Lutun (2x), Khiter en Vanaudenaerde. Tussendoor hadden De Rock en Mitu de stand nog in evenwicht gebracht maar het mocht niet baten, ook al door enkele onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter. Een wedstrijd waar Eendracht dus de nodige lessen moet uit trekken om het komende zondag beter te doen. Zoals in de heenwedstrijd bijvoorbeeld toen de Ajuinen het met 2-1 haalden na doelpunten van Van Tricht en Yala Lusala. Voor Winkel Sport scoorde De Rechter in de slotfase nog tegen, Voskanian werd uitgesloten nadat hij Van Tricht had aangetrapt. Vorig seizoen werd er 1-1 gelijkgespeeld in Aalst na doelpunten van Gaye en Lutun. In de terugwedstrijd bezorgden Bogaerts en Bokila Eendracht een 0-2 zege.

Foto voorbeschouwing

ERVARING

De grote troef bij onze opponent is zonder twijfel de ervaring in de ploeg. De van RFC Wetteren overgekomen Sven Dhoest werd als jonge goalie bij Club Brugge een grote carrière voorspeld maar een zware knieblessure besliste er anders over. In het verdedigend compartiment speelt Gunther Vanaudenaerde, in een vorig leven eveneens een beloftevolle speler van Club Brugge maar vooral gekend van zijn periode bij KVC Westerlo. Verder draaien in de achterhoede ook Felix Reuse (ex-Coxyde en Woluwe-Zaventem) en Matthias Velghe al een tijdje mee. De jongere Rens Verhooghe is op de linksachter aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht bezig na ook al een jeugdopleiding bij Club Brugge. Om de titelambities voor dit seizoen kracht bij te zetten werd voornamelijk geshopt bij KSV Roeselare en het geplaagde Coxyde waar de geldkraan dichtgedraaid werd. Masis Voskanian is de kilometervreter voor de verdediging. In zijn zog kwamen van Coxyde ook nog defensieve middenvelder Aaron Vandendriessche en aanvaller Gregory Mahau over. Aanvaller Sven De Rechter kennen we nog van onze duels met KSV Roeselare in tweede klasse. De eveneens van Schiervelde overgekomen Aaron Vanfleteren wordt op het middenveld naar voor geschoven als de opvolger van het 37-jarige clubmonument Vincent Bostoen. De creatieve middenvelder met de gave traptechniek zet een stap terug. Ook middenvelder Jochen Sucaet en oude bekende Cor Gillis zoeken straks andere oorden op. Cor moest vorig seizoen in de dramatische eindrondewedstrijd tegen La Louvière al vroeg naar de kant met een enkelblessure die hem ook deze jaargang nog parten speelde. Bij de flankaanvallers vinden we met de snelle Benjamin Lutun nog iemand met een Brugs en Roeselaars verleden die in de gaten moet gehouden worden. Hij werd vorig seizoen West-Vlaams topschutter. Dan is er nog Seïd Khiter, die niet alleen bij Moeskroen en Antwerp in tweede klasse actief is geweest, maar tevens een verleden heeft bij RC Lens in de hoogste Franse afdeling. Voorin wordt verder nog gerekend op de ervaring van de 32-jarige targetman Dieter Yde.

KANSEN: FIFTY-FIFTY

Een uitgesproken favoriet voor aanvang van deze wedstrijd aanduiden is heel moeilijk. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en behoren tot de beste teams in de tweede amateurklasse. Het is jammer dat de eindronde voor één van beide teams er na zondag al zal opzitten, wetende dat kwalitatief minderde teams -op papier weliswaar- pas in de tweede ronde hun opwachting zullen maken. Het komt er voor Eendracht op aan om verdedigend top te zijn. Eendracht scoort namelijk quasi altijd en overal. Het enige minpunt zijn het aantal (vermijdbare) tegengoals maar ook het aantal vermijdbare strafschopgevallen. De verdedigende focus moet de hoogte in tijdens deze eindronde. Eendracht moet beseffen dat het tegen deze teams in de reguliere competitie teveel punten heeft laten liggen. Het tikkeltje geluk, de nodige finesse in de afwerking of de verdedigende stabiliteit ontbrak vaak om te winnen van deze teams. Het komt er nu op aan om te pieken tijdens deze eindronde en nog een tandje hoger te schakelen. Met de hulp van de unieke twaalfde man, die zondag ongetwijfeld massaal aanwezig zal zijn, moet dat zeker lukken!

Als er na 90 minuten geen beslissing gevallen is, komen er verlengingen en eventueel strafschoppen. In ieder geval neemt de winnaar van komende zondag het in een thuiswedstrijd volgende week donderdag 11 mei op tegen RC Gent voor een plaats in de halve finale.

Iendracht veroit!

Selectie

Van Den Noortgaete, Devriendt, Geenens F., Verstraeten, Van Hoevelen, Claeys, De Man, Van Kerckhoven, Marmitte, Diarra, De Coninck, Yala Lusala, Van Tricht, De Rock, Mitu en Baras.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #1
 • Stadion: Sportpark Terschueren
 • Adres: Vlaschaardlaan 89, 8880 Sint-Eloois-Winkel
 • Scheidsrechter: Dirk Schoenmaeckers
 • Lijnrechters: Tom Glazemaekers & Diederik Knevels
TICKETINFO

Er worden voor de Eendracht-supporters aan de loketten 1.000 staanplaatsen ter beschikking gesteld, waarvan de helft overdekt. De ticketprijs bedraagt 10 euro. Voor de thuissupporters wordt de zittribune voorbehouden.

Alle Eendracht-supporters dienen de parking Terschueren te gebruiken (aangeduid als parking bezoekers).

BUSREIZEN
Contacteer de supportersclubs:

WEDSTRIJDVERSLAG

De loting bracht ons naar het veld van Winkel Sport voor de eerste opdracht in deze eindronde.  Helemaal geen sinecure want enkele weken geleden werd hier nog verloren.

Deze keer begon de wedstrijd onder een beter gesternte voor Eendracht.  Bij de eerste doelpoging zag Yala Lusala zijn afgeweken schot immers achter doelman Dhoest tegen de netten belanden.  De 0-1 stond zo na zeven minuten al op het scorebord.  Even later kreeg de thuisploeg een vrije trap net buiten het strafschopgebied.  De harde knal van Vanfleteren sprong via de onderkant van de lat gelukkig opnieuw het veld in.  Meteen naar de overzijde waar De Man in de zestien gehaakt werd door Vanaudenaerde.  Topschutter De Rock zette de penalty feilloos om en in plaats van de gelijkmaker te incasseren, verdubbelde wit-zwart de bonus (0-2).  Ongetwijfeld een belangrijk moment in de wedstrijd!

Het kopballetje van Yde miste kracht om Van Den Noortgaete te verontrusten en pogingen van Sucaet en Vanfleteren gingen respectievelijk naast en over.  Langs Aalsterse zijde kon een scherpe voorzet van Yala Lusala niet verzilverd worden.  Vele kleine foutjes haalden het tempo uit het spel en er was alleen nog dreiging op stilstaande fases.  Een verre West-Vlaamse inworp zorgde voor verwarring maar leverde uiteindelijk niets meer dan een hoekschop op.  Daarnaast was er een attente Dhoest nodig om een indraaiende vrije trap van Van Kerckhoven over de lat te tikken.  Er werd dan ook gerust bij een 0-2 tussenstand.

Onze tegenstander begon met hernieuwde moed aan de tweede helft.  Toch leverden hun aanvallende intenties maar één mogelijkheid op.  Van Den Noortgaete duwde het schot van de ingevallen Vanthournout naast.  Voor Eendracht lag er uiteraard ruimte om iets te forceren op de counter en op één van die tegenstoten ging de poging van De Rock via een verdediger naast.  De hoekschop die volgde was wel succesvol want Falko Geenens kopte overhoeks raak (0-3).

Van Den Noortgaete was niet zinnens om een eerredder toe te staan.  Eerst schudde hij een prachtige reflex uit de mouwen na een schot van Vandendriessche en even later bracht hij redding bij een poging van Demets.  Een kwartier voor tijd kreeg de zege nog meer glans toen Mitu een aanval kon afronden (0-4). Nadien gebeurde er niet veel meer en scheidsrechter Schoenmaeckers zette het Aalsters feestje in gang met een laatste fluitsignaal.

De eerste horde is foutloos genomen.  Donderdag staat de volgende klus al voor de deur met een thuiswedstrijd tegen RC Gent, dat vrijgeloot was voor deze eerste ronde.  Supporters op post om onze ploeg naar de halve finale te schreeuwen!

 

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 7' Yala Lusala (0-1), 14' De Rock (0-2 pen.), 66' Geenens F. (0-3), 72' Mitu (0-4)
 • 40' Verstraeten, 86' Marmitte
 • 23. Dhoest
 • 2. Vandendriessche
 • 5. Verhooghe
 • 6. Reuse
 • 8. Voskanian (32' Demets)
 • 9. Yde
 • 14. Lutun
 • 15. Velghe
 • 17. Vanfleteren
 • 21. Sucaet
 • 32. Vanaudenaerde (45' Vanthournout)
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 2. Van Kerckhoven
 • 5. Van Hoevelen
 • 6. Marmitte
 • 7. Yala Lusala (78' Van Tricht)
 • 8. Mitu (80' Baras)
 • 14. De Rock (83' Claeys)
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man
 • 18. Geenens F.
 • 24. Diarra

Fases

 • 90' Reservaties voor het clubrestaurant kunnen doorgestuurd worden tot woensdagmiddag.
 • 90' Abonnees kunnen maandagavond van 18 tot 20 uur op het secretariaat terecht voor de voorverkoop. Woensdagavond volgt er op Zandberg een tweede moment voor wie zijn tickets vooraf wil aanschaffen. Uiteraard zullen de loketten ook gewoon geopend zijn op de dag van de wedstrijd.
 • 90' Donderdagavond komt RC Gent op bezoek in het Pierre Cornelisstadion voor de volgende ronde. De aftrap wordt gegeven om 20 uur 30.
 • 90' Eendracht wint met 0-4 op Winkel Sport en mag blijven dromen van promotie.
 • 88' Vandendriessche trapt over na een afgeweerde hoekschop.
 • 86' Marmitte kijkt nog tegen een gele kaart aan.
 • 83' Claeys komt in de plaats van De Rock.
 • 80' Mitu mag ook gaan rusten. Baras komt op het terrein.
 • 78' Yala Lusala wordt vervangen door Van Tricht.
 • 75' We gaan het slotkwartier in.
 • 72' GOAL!!! Op de tegenaanval maakt Mitu er 0-4 van.
 • 72' Van Den Noortgaete met een nieuwe redding na een poging van Demets.
 • 69' Van Den Noortgaete met een schitterende redding na het schot van Vandendriessche.
 • 66' GOAL!!! Falko Geenens kopt raak na een hoekschop (0-3).
 • 64' Yala Lusala knalt hoog over.
 • 63' De indraaiende vrije trap van Diarra waait net voorbij de verste paal buiten.
 • 59' Van Den Noortgaete duwt een poging van Vanthournout naast.
 • 57' De bal maakt soms rare capriolen op het slechte veld.
 • 54' Vanfleteren schiet hoog over.
 • 49' De thuisploeg moet uiteraard voor de aanval kiezen. Hierdoor zou er toch ruimte moeten komen voor de tegenaanval.
 • 45' De tweede helft is net begonnen.
 • 45' Eendracht mag gaan rusten met een 0-2 voorsprong.
 • 44' Dhoest moet een indraaiende vrije trap van Van Kerckhoven over doel tikken.
 • 40' De eerste gele kaart is voor Verstraeten.
 • 36' De Rock kan aan de tweede paal net niet bij een hoekschop van Van Kerckhoven.
 • 34' Winkel is gevaarlijk na een verre inworp. Gelukkig levert het enkel een corner op.
 • 32' Bij de West-Vlamingen wordt de eerste wissel reeds doorgevoerd.
 • 27' Vele kleine foutjes zorgen er momenteel voor dat het spel vaak stilligt.
 • 22' Vanfleteren mikt een vrije trap een metertje over doel.
 • 20' Sucaet trapt net naast.
 • 19' Mitu en De Rock kunnen een scherpe voorzet van Yala Lusala niet verlengen.
 • 16' Van Den Noortgaete pakt het kopballetje van Yde makkelijk.
 • 14' GOAL!!! De Rock knalt de 0-2 tegen de netten.
 • 14' Penalty na een fout op De Man.
 • 13' Vanfleteren trapt de vrije trap tegen de lat. Eendracht komt goed weg.
 • 12' Vrije trap voor de thuisploeg net buiten de zestien.
 • 10' Twee opeenvolgende hoekschoppen leveren niets op voor wit-zwart.
 • 7' GOAL!!! Het schot van Yala Lusala wijkt af en valt achter Dhoest in doel (0-1).
 • 6' Tot nu toe zien we vooral veel duels maar nog geen doelgevaar.
 • 2' Mitu krijgt meteen een stevige tik te verwerken.
 • 0' Yala Lusala heeft de partij op gang getrapt.
 • 0' Onze fans zijn alvast trouw op post om de ploeg aan te moedigen.
 • 0' Volg hier mee of Eendracht kan doorstoten naar de volgende ronde in deze eindronde.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 7' Yala Lusala (0-1), 14' De Rock (0-2 pen.), 66' Geenens F. (0-3), 72' Mitu (0-4)
 • 40' Verstraeten, 86' Marmitte
 • 23. Dhoest
 • 2. Vandendriessche
 • 5. Verhooghe
 • 6. Reuse
 • 8. Voskanian (32' Demets)
 • 9. Yde
 • 14. Lutun
 • 15. Velghe
 • 17. Vanfleteren
 • 21. Sucaet
 • 32. Vanaudenaerde (45' Vanthournout)
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 2. Van Kerckhoven
 • 5. Van Hoevelen
 • 6. Marmitte
 • 7. Yala Lusala (78' Van Tricht)
 • 8. Mitu (80' Baras)
 • 14. De Rock (83' Claeys)
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man
 • 18. Geenens F.
 • 24. Diarra

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

Jubileumboek

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres