1 - 0 Eendracht Aalst KRC Gent

donderdag 11 mei 2017 - 20u30
Eindronde

VOORBESCHOUWING

Hartverwarmend. Zo kon je niet alleen de prestatie van Eendracht op het erbarmelijke veld van Winkel Sport verwoorden, maar des te meer ook de steun van de massaal opgedaagde fans. Wat een wapen is dat toch, die onvoorwaardelijke steun van de twaalfde man. Opmerkelijk toch dat de supporters als het ware een verslavende drug creëren van sfeer, spanning en stress. Waar dan onze spelers kunnen op kicken, wat ze afgelopen zondag namelijk negentig minuten lang ook hebben gedaan. Wat een ongeziene teamgeest! Samen het gezamenlijke doel van promotie nastrevend. Maar de weg is nog lang!

OPPERMACHTIG

Wat Eendracht zondag op de mat legde was een voorbeeld van de perfecte instelling: met een duidelijk tactisch plan voorop in de strijd gaan. De Ajuinen waren duidelijk tot in de puntjes voorbereid en lieten de tegenstander geen kans om hun spel te ontwikkelen. Dit vertaalde zich dan ook in een logische en niet eens overdreven 0-4 cijfers. Een uitslag én prestatie om u tegen te zeggen. Gedreven door het enthousiasme van de hondstrouwe en brede supportersschare bleek al snel dat de wil om te winnen bij Eendracht groter was dan bij een machteloos Winkel Sport. Er ontplooide zich vervolgens een eerste klein feestje na het behalen van deze onverhoopte zege want Winkel Sport stond bekend als één van de taaiste tegenstanders van onze reeks. Er bestaat geen betere manier om te starten aan een eindronde zoals afgelopen zondag. De oververdiende overwinning zorgt ongetwijfeld voor een boost bij spelers én supporters.

STAMNUMMER 11

Zondag was schitterend maar behoort alweer tot het verleden. Komende donderdag is nu al wat telt. De tweede ronde kondigt zich opnieuw aan als een wedstrijd van alles of niets. De tegenstander is met K. Racing Club Gent, geëindigd in de middenmoot, een team dat uitgeloot werd voor de eerste ronde. Een duel tussen traditieclubs want ‘de Racing’, met stamnummer 11, betwiste de allereerste finale van de Beker van België in 1912 en speelde zowat 20 seizoenen in de hoogste afdeling. In de jaren vijftig volgde echter een tuimelperte naar Derde Klasse. De club zou nooit meer hogerop geraken en zelfs een aantal jaren in Eerste Provinciale spelen. Liefst 105 jaar speelde Racing Gent onafgebroken in haar geliefde Emanuel Hielstadion te Gentbrugge. Geen enkele Belgische club deed hen dat na. Maar in 2010 moest men noodgedwongen verhuizen naar het nieuwe PGB-stadion in Oostakker vlakbij de haven. Onder impuls van de nieuwe samenwerking met grote broer AA Gent staan er na de eindronde grote werken voor de deur. Het kunstgras verdwijnt, het veld krijgt dezelfde afmetingen van dat in de Ghelamco Arena en de verlichting wordt vernieuwd. Momenteel wordt in de achtertuin trouwens het nieuwe oefencomplex voor de A-kern van AA Gent uit de grond gestampt.

Foto voorbeschouwing

JONGE LEEUWEN

Sinds enkele seizoenen trekt K. Racing Club Gent resoluut de kaart van de jeugd. De 23-jarige doelman Jordy Maes is daar een voorbeeld van. Weinig of geen speelkansen bij Club Brugge en SK Sint-Niklaas maar nu al een certitude en zopas nog verkozen tot ‘Speler van het jaar’ bij de Ratjes. Rechtsback Mathieu Welvaert begint straks aan zijn zevende seizoen. Middenvelders Sam Blancke en Guus Vandekerckhove maken ook al enkele jaren de dienst uit. Runner-up in de verkiezing was kapitein Mackim Joos, die zich een perfecte leider toonde voor een zeer jonge defensie en groep. Uit de eigen jeugd schopte linksachter Richard Mendoza het onverwacht tot seizoensrevelatie. Raf Leemans is de nummer tien die werd weggehaald bij Grimbergen na een jeugdopleiding bij AA Gent. Uit de beloftenploegen van Anderlecht en Lokeren komen respectievelijk aanvaller Boubacar Diallo (7 goals) en flankaanvaller Tars Notteboom. Mehdi Benhmadouch bleek spoorloos enkele weken terug. Niels Elewaut is topschutter van de ploeg met vijftien treffers. Xavier Deschacht, die we nog kennen van SK Sint-Niklaas en SK Deinze, is met zijn 31 de ancien in het geheel maar pendelt dit seizoen tussen de basis en de bank. Flankaanvaller Michiel Debruycker en verdedigers Amadou Ly en Gauthier Van De Geuchte zijn langdurig geblesseerd waardoor enkele jongeren de laatste weken deel uitmaakten van de selectie. Volgens Jurgen Van Opstaele, die liever niet vrijgeloot was geweest, hadden zowel Winkel Sport als Eendracht Aalst geen geheimen meer voor Racing. Toch wou de Racing-coach de wedstrijd van afgelopen zondag met eigen ogen zien. Voor komend seizoen realiseerde de club reeds tien inkomende transfers waaronder hun doelpuntenmaker van een tijdje terug: Antonio Muñoz-Herrera (Rupel Boom).

ONDERSCHATTING

Ook tegen de Gentenaars heeft Eendracht nog iets recht te zetten. Bij de seizoensstart (op de fandag notabene) verloor onze ploeg verrassend en gevleid van de ‘Ratjes’ met 2-3. Een wedstrijd die vooral in het geheugen blijft zitten na een zeldzaam mistasten van Kevin Van Den Noortgaete op een terugspeelbal van Kenny Van Hoevelen. Op bezoek in Gent kon Eendracht de klus makkelijk klaren met knappe 0-3 cijfers op dat al even prachtige synthetische veld. De tegenstander van morgen verkreeg door de gunstige (maar onlogische) loting een week extra rust voorgeschreven. Of dit een voordeel is zal nog moeten blijken want met Eendracht Aalst zullen de ‘Ratjes’ een geoliede machine op hun weg vinden. Een team waar de wil om door te stoten zo groot is en waar ook de supporters rotsvast geloven in een klinkende overwinning. Toch is het de taak van coach Tom De Cock om zijn troepen te behoeden van enige onderschatting. Wanneer zijn team er in slaagt van een hele wedstrijd lang de focus te houden, dan kan enkel tegenslag dit Eendracht van een halve finale houden tegen Sporting Hasselt.

We roepen de supporters opnieuw op om massaal hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Iendracht veroit!

Tom De Cock doet beroep op dezelfde selectie dan vorige week. Jordy De Koker (lies) en Yoshi Verbrugge (geblokkeerde rug) zijn out.

Selectie

Van Den Noortgaete, Devriendt, Geenens F., Verstraeten, Van Hoevelen, Claeys, De Man, Van Kerckhoven, Marmitte, Diarra, De Coninck, Yala Lusala, Van Tricht, De Rock, Mitu en Baras.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #2
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Admir Mesanovic
 • Lijnrechters: Thomas Sanders & Jurgen Munghen
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

BUFFETFORMULE!

Assortiment van hapjes

***

Uitgebreid koud en warm buffet: Carpaccio “dry aged“, Rozijnentoast foie gras, Slaatje haring, heilbot en fijne kruiden, Gerookte zalm fijne ui en aspèrges, Aspèrge flamande met grijze garnaaltjes, Paella royale met kreeft, Ibéricohaasje met jus van rode wijn, Zeebaars gegrild met courgette en prei, assortiment van groentjes, pasta’s en aardappeltjes.

***

Sabayon van witte wijn

***

Koffie/Thee

Reserveren kan tot en met woensdag 10/05 om 12u00 via het reservatieformulier of telefonisch op het nummer 0490 450 590.

TICKETINFO

Omdat we ook hier hopen op jullie massale steun, zullen er voor deze eindrondewedstrijd 2 voorverkopen worden georganiseerd. (abonnementen zijn niet geldig tijdens de eindronde)

Abonneehouders krijgen een exclusieve voorrangsverkoop op maandag 8 mei van 18u00 tot 20u00 op het clubsecretariaat. Op vertoon van hun abonnement kunnen zij hun plaats aanschaffen voor deze wedstrijd. Indien je belet bent, kan ook een plaatsvervanger met jouw abonnement langskomen.

Op woensdag 10 mei is er een vrije verkoop. Dan kan je van 18u00 tot 20u00 terecht op Zandberg.

Uiteraard zullen op de dag van de wedstrijd ook alle loketten geopend zijn. De ticketprijzen blijven ongewijzigd. Het sfeervak wordt uitgebreid en zal bestaan uit de boven- (E) en benedentribune (F).

WEDSTRIJDVERSLAG

KRC Gent was het volgende obstakel in de strijd om een promotieticket.  Om hen te verslaan, opteerde trainer De Cock zoals verwacht voor het elftal dat Winkel Sport opzij gezet had.

Eendracht begon gretig aan de partij en er volgde dan ook al snel doelgevaar.  Mitu sneed door de bezoekende defensie maar raakte vervolgens niet voorbij doelman Maes.  Van Hoevelen zag zijn schot dan weer rakelings naast vliegen.  De ratjes prikten tegen met pogingen van Diallo en Elewaut maar Van Den Noortgaete had telkens het laatste woord.  De Rock devieerde een hoekschop van Diarra naast en de kopbal van De Man miste de goede richting na een voorzet van Mitu.

Naarmate het einde van de eerste helft naderde, werden de kansen schaarser.  Een schot van Marmitte, dat op de rug van een verdediger stierf, was zowat het gevaarlijkste wapenfeit van wit-zwart.  Net voor de rust ontsnapte Eendracht nog aan een achterstand na balverlies van Marmitte.  Diallo speelde Elewaut aan maar laatstgenoemde miste zijn schot gelukkig compleet.

Bij het begin van de tweede helft mikte De Rock al snel in het zijnet.  Daar bleef het aanvankelijk bij want bij Gent hield men alles goed dicht en Eendracht bleef zoeken naar de sleutel om het slot open te breken.  Deze vond men in de persoon van Van Tricht.  De ingevallen nummer tien bediende De Rock op maat en onze topschutter joeg de 1-0 hard tegen de touwen.

Pogingen van Mitu en Yala Lusala gingen respectievelijk naast en over.  Het bleef uiteraard opletten geblazen bij deze krappe voorsprong maar buiten enkele plukballen bij voorzetten werd Van Den Noortgaete niet meer aan het werk gezet.  Aan de overzijde waren er nog mogelijkheden voor Van Tricht en Yala Lusala maar Maes bracht telkens redding.

Eendracht wint met 1-0 tegen KRC Gent en plaatst zich voor de halve finale van de eindronde.  Tegenstander van dienst wordt Sporting Hasselt uit de eerste amateurliga.  Zondag trekken we naar Limburg voor de heenwedstrijd.  De terugmatch wordt volgende woensdag in eigen huis afgewerkt.  Supporters op post!

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 67' De Rock (1-0)
 • 13' Van Hoevelen, 23' Michiels, 81' Vandekerckhove
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 2. Van Kerckhoven
 • 5. Van Hoevelen
 • 6. Marmitte
 • 7. Yala Lusala
 • 8. Mitu
 • 14. De Rock (82' Baras)
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man (63' Van Tricht)
 • 18. Geenens F.
 • 24. Diarra
 • 1. Maes
 • 2. Michiels (71' Notteboom)
 • 6. Welvaert
 • 7. Diallo
 • 8. Caryn
 • 10. Leemans (79' Deschacht)
 • 13. Elewaut
 • 14. Mendoza Severino
 • 16. Deceuninck (77' Berghmans)
 • 17. Vandekerckhove
 • 18. Joos

Fases

 • 92' Zondag trekken we naar Limburg voor de heenwedstrijd. De terugmatch vindt woensdag in eigen huis plaats.
 • 92' Daarin wordt Hasselt (eerste amateurliga) de opponent.
 • 92' Eendracht wint met 1-0 tegen KRC Gent en stoot door naar de halve finale van de eindronde.
 • 89' Maes brengt redding bij een kans voor Yala Lusala.
 • 88' Van Den Noortgaete plukt een voorzet uit het luchtruim.
 • 86' Maes komt gevat tussenbeide bij een mogelijkheid voor Van Tricht.
 • 85' Nog vijf minuten officiële speeltijd.
 • 82' De Rock wordt vervangen door Baras.
 • 78' Yala Lusala knalt over doel.
 • 76' De Gentse verdediging werkt de bal met moeite weg na een corner.
 • 75' We beginnen aan het slotkwartier.
 • 72' Mitu schiet naast.
 • 71' Eerste wissel bij de Gentenaars.
 • 67' GOAL!!! De Rock knalt de 1-0 tegen de netten. Van Tricht leverde de assist af.
 • 65' Yala Lusala mikt naast.
 • 64' Mitu knikt naast na een voorzet van Van Kerckhoven.
 • 63' De Man wordt vervangen door Van Tricht.
 • 61' Diarra trapt een metertje naast.
 • 59' Eendracht zoekt de sleutel om het Gentse slot open te breken.
 • 54' De Rock wordt afgevlagd in kansrijke positie.
 • 50' De voorzet van Elewaut bereikt geen medemaat.
 • 48' De Rock mikt met rechts in het zijnet.
 • 45' De tweede helft is begonnen.
 • 45' Twee opeenvolgende Aalsterse hoekschoppen leveren niets meer op. We gaan rusten bij 0-0.
 • 45' Balverlies van Marmitte wordt gelukkig niet afgestraft. Elewaut mist de voorzet van Diallo compleet.
 • 43' Eendracht probeert de druk net voor de rust nog wat op te drijven.
 • 41' Mitu knalt over maar werd ook afgevlagd voor buitenspel.
 • 37' Een kortgenomen corner tussen Diarra en Yala Lusala levert niks op.
 • 33' Het schot van Marmitte strandt op de rug van een verdediger.
 • 30' Kansen blijven achterwege in deze fase van de match.
 • 25' Enkele beslissingen van de ref wekken stilaan irritatie op bij de wit-zwarte fans.
 • 23' Michiels krijgt geel voor een fout op De Rock.
 • 20' De Man raakt de voorzet van Mitu niet goed met zijn hoofd.
 • 19' Elewaut met een poging maar Van Den Noortgaete pakt makkelijk.
 • 18' Een hoekschop van Diarra wordt aan de verste paal naast gedevieerd door De Rock.
 • 17' Maes plukt de vrije trap van Van Kerckhoven uit de lucht.
 • 15' De Man probeert het met een acrobatische omhaal maar de scheidsrechter fluit voor gevaarlijk spel.
 • 13' Van Hoevelen krijgt als eerste een gele kaart.
 • 11' Daar is de eerste tegenprik van onze tegenstander. Van Den Noortgaete pakt de schuiver van Diallo.
 • 9' Eendracht neemt het heft in handen tijdens het wedstrijdbegin.
 • 5' Van Hoevelen knalt rakelings naast.
 • 4' Mitu snelt voorbij de verdediging maar stuit dan op doelman Maes.
 • 3' Eendracht zorgt als eerste voor doelgevaar. De Rock krijgt zijn voet echter niet goed genoeg tegen de bal.
 • 0' De bezoekers hebben net afgetrapt.
 • 0' Terwijl OPC letterlijk voor vuurwerk zorgt, betreden de spelers het terrein. Alweer een knappe actie van onze sfeergroep!
 • 0' Trainer De Cock behoudt zoals verwacht het vertrouwen in het elftal dat Winkel Sport versloeg.
 • 0' Welkom in het Pierre Cornelisstadion. Volg hier het verloop mee van de eindrondewedstrijd tegen KRC Gent.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 67' De Rock (1-0)
 • 13' Van Hoevelen, 23' Michiels, 81' Vandekerckhove
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 2. Van Kerckhoven
 • 5. Van Hoevelen
 • 6. Marmitte
 • 7. Yala Lusala
 • 8. Mitu
 • 14. De Rock (82' Baras)
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man (63' Van Tricht)
 • 18. Geenens F.
 • 24. Diarra
 • 1. Maes
 • 2. Michiels (71' Notteboom)
 • 6. Welvaert
 • 7. Diallo
 • 8. Caryn
 • 10. Leemans (79' Deschacht)
 • 13. Elewaut
 • 14. Mendoza Severino
 • 16. Deceuninck (77' Berghmans)
 • 17. Vandekerckhove
 • 18. Joos

Video

Jubileumboek

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres