0 - 1 Eendracht Aalst Club Luik

zondag 21 mei 2017 - 15u00
Eindronde

VOORBESCHOUWING

De afgang van vorig jaar in eigen huis tegen La Louvière spookte na minder dan een uur spelen in de thuiswedstrijd tegen Sporting Hasselt opnieuw door de hoofden van de massaal aanwezige thuisfans. Gelukkig bleef een nieuwe blamage steken onder de voet van Diarra die bij een 1-3 stand een quasi dodelijke vierde Limburgse treffer verhinderde. Een kantelpunt in de wedstrijd zo bleek want  Eendracht toonde zich nadien zowel fysiek als mentaal superieur aan de gefrustreerde bezoekers uit Hasselt.  Het waren de ingevallen Van Tricht en Baras die uiteindelijk het verschil maakten en zorgden voor een verdiende kwalificatie voor de finale. Dat de bankzitters de grote troef zijn voor Eendracht schreven we hier al voor de aanvang van de eindronde neer. En dit zal niet anders zijn in de twee finales die ons staan te wachten.

CLUB LUIK

De club werd opgericht in 1892 en is de op drie na oudste van het land (stamnummer 4). Deze Luikse traditieclub werd 5x kampioen van België (1896, 1898, 1899, 1952 en 1953) en won de  Beker van België in 1990. Bovendien bereikten ze tot tweemaal toe de kwartfinales van een Europabeker (1990 en 1991). De Luikenaars kenden een bewogen historie. Van aan hun oprichting tot 1995 speelden zij voornamelijk in de allerhoogste regionen van het Belgisch voetbal. Het is echter sinds 1995 wegens financiële problemen en een irreguliere fusie fout beginnen lopen. Uiteindelijk zou de club in vereffening gaan na het seizoen 2010-2011. Sinds dan timmeren de Luikenaars terug aan de weg waar ook zij menen thuis te horen, namelijk het hoogste niveau. Twee seizoenen geleden pakten ze de titel in Vierde Klasse. Vorig jaar werd een nieuwe (en verkleinde) versie van hun oude Rocourt-stadion gebouwd. Gaetan Englebert (ex-Club Brugge) is er sportief directeur, Dante Brogno (ex-Charleroi) is de coach.

Foto voorbeschouwing

BEKENDE TEGENSTANDER

Met Club Luik kondigt zich een tegenstander aan die we nog aan het begin van het seizoen versloegen in kader van de derde ronde van de Beker van België. Eendracht zette de Luikenaars met 1-2 cijfers opzij dankzij twee doelpunten van wie anders dan onze topschutter, Klaas De Rock. We kennen met andere woorden onze komende tegenstander, ze zijn voor onze technische staf geen nobele onbekende. Maar dat geldt natuurlijk evenzeer andersom. In vergelijking met de bekerwedstrijd ontbreken bij RFC Luik twee sterkhouders. Gregory Dufer (ex-Standard, Club Brugge, Lokeren, STVV en Antwerp FC) komt dit seizoen niet meer in actie wegens een blessure en betekent een echte aderlating. Ook Dylan Lambrecth, de doelpuntenmaker in onze vorige confrontatie, loopt er niet meer bij. Hij maakte een opmerkelijke overgang naar RSC Anderlecht die hem meteen stalden bij KSV Roeselare waar hij op dit moment niet meer aan de bak komt. Bovendien missen de Walen eveneens twee bepalende spelers door schorsing, met name beide doelpuntenmakers in hun halve finale tegen Olsa Brakel, zijnde middenvelder Teruel en aanvaller Ezzahri. De Luikenaars kenden een sterk seizoen en wonnen zowel de eerste als de laatste periode. De terugval in hun tweede periode van het seizoen zou hun uiteindelijk ook de titel kosten aan Sporting Châtelet, dat 5 punten meer verzamelde. Ze werden uiteindelijk tweede met een straatlengte voorsprong op de derde Olympic Charleroi (14 punten verschil). In deze eindronde werden ze vrijgeloot voor de eerste ronde en versloegen ze op de valreep Olympic Charlerloi met 2-1 in eigen huis (doelpunt Ezzahri in de laatste minuut). In de heenwedstrijd van de halve finale ging Club Luik met de billen bloot in Brakel (3-1) maar door alweer een doelpunt in de toegevoegde tijd dwongen “Les Sang et Marine” strafschoppen af (3-1). Zij trokken aan het langste eind in deze loterij en staan nu samen met Eendracht Aalst in de finale.

PROMOTIEDROOM

We zijn er zo dicht bij. Nog twee wedstijden op het scherpst van de snee en we weten wie de kampioenen Knokke, Châtelet en Berchem mag vervoegen in de Eerste Amateurliga, een reeks waar onze club toch minimaal thuishoort. We starten deze finale met een thuiswedstrijd, waar we meteen het verschil moeten kunnen maken. Het wordt zaak om verdedigend opnieuw te acteren op het niveau van St-Eloois-Winkel en de heenmatch in Hasselt. Een tegendoelpunt moet absoluut vermeden worden. Want in deze wedstrijden, waar beide tegenstanders sterk aan elkaar gewaagd zijn, maken de uitdoelpunten in de meeste gevallen wel het verschil. Als Eendracht het nog tweemaal kan opbrengen om een fenomenale mentaliteit en dito fysische kracht te ontplooien zoals in terugwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Sporting Hasselt, dan zal het niet ver stranden van de zo fel begeerde promotie. Het is nu aan de spelers om dit momentum te pakken en als team te schitteren zoals nooit tevoren. “Aal tesaumen” moet dit nu de allerlaatste doelstelling van het seizoen worden en hopelijk ook de eerste echte sportieve stap in de wederopstanding, die onze geliefde club zo nodig heeft en die in de eerste plaats onze fans meer dan ooit verdienen. Komaan Eendracht, maak ons trots!

Behalve de geblesseerden Jordy De Koker (lies) en Mickaël Antoine-Curier (knie) kan Tom De Cock beroep doen op zijn volledige kern. De definitieve selectie wordt pas na de laatste training gemaakt.

Selectie

Van Den Noortgaete, Devriendt, Geenens F., Verstraeten, Van Hoevelen, Claeys, Van Kerckhoven, De Man, Geenens J., Marmitte, Diarra, De Coninck, Yala Lusala, Van Tricht, Van Den Meersch, De Rock, Mitu en Baras.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #5
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat z/n, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Michel Etienne
 • Lijnrechters: Arthur Denil & Cedric Waroux
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

MENUFORMULE!

Tafelhapjes

***

Carpaccio / parmezaanse kaas / ruccola

***

Mechelse koekoek met kroketjes en een assortiment van warme sauzen

***

Mini gebakjes bij de koffie/thee

Volw.: € 50 / Kind.: € 25 (incl. btw én wedstrijdticket)

Reserveren kan tot en met zaterdag 20/05 om 12u00 via het reservatieformulier of telefonisch op het nummer 0490 450 590.

TICKETINFO

De veiligheidsdiensten leggen voor onze thuiswedstrijd van aanstaande zondag 21 mei een volledige combiregeling op. Dat wil zeggen dat iedereen zijn ticket in voorverkoop moet aanschaffen en de loketten gesloten blijven voor de wedstrijd.

Daarom last de club extra voorverkoopmomenten in voor de Eendracht-supporters:

* Vrijdag 19 mei van 18u00 tot 20u00
* Zaterdag 20 mei van 10u00 tot 12u00
* Zondag 21 mei van 10u00 tot 12u00

De voorverkopen gaan telkens door op het clubsecretariaat in het Pierre Cornelisstadion.

De bezoekers uit Luik dienen hun ticket aan te schaffen via hun club, in combinatie met georganiseerd busvervoer.

Klik hier voor de ticketprijzen

Nog enkele praktische zaken:

* De supporters voor vak K dienen de toegang via de Heilig Hartlaan (garages) te gebruiken.
* De clubparking aan de achterzijde van het stadion gaat niet open. Deze wordt opgevorderd voor de bezoekende supportersbussen. De restaurantgasten en alle andere houders van een parkingkaart dienen te parkeren in de omliggende straten.

Eendracht Aalst verontschuldigt zich voor dit ongemak.

Ondanks de gesloten loketten verdienen de uitstekende prestaties van onze jonge ploeg een uitverkocht Pierre Cornelisstadion! Een goede uitgangspositie verwerven voor de return in Luik op 28 mei is nu de boodschap. Dus supporters kom massaal naar één van de voorverkoopmomenten de volgende dagen want.. 'We zetten ons aal achter ons ploeg!'

WEDSTRIJDVERSLAG

Jonas Van Kerckhoven (overbelasting heupbuiger) bleef langs de kant, Wannes Van Tricht was zijn vervanger. Preben De Man schoof daardoor een rij achteruit en bezette de linksachter.

Na een tiental minuten zorgde Eendracht voor het eerste gevaar.  Verstraeten zag zijn vluchtschot echter voorlangs zoeven.  Voor het overige werd de beginfase gekenmerkt door enkele felle duels en de fans dienden dan ook tot halfweg de eerste helft te wachten op een volgende kans.  Na een persoonlijke actie van De Man werd Van Tricht vrijgespeeld maar onze nummer tien besloot met links voorlangs.  Aan de overzijde moest Van Den Noortgaete redding brengen na een kopbal van Mauclet en even later zat onze doelman er gevat tussen bij een Luikse voorzet.

In het laatste kwartier voor de rust bleven de verdedigers langs beide kanten baas over de aanvallers en de kleedkamers werden dan ook opgezocht bij een 0-0 tussenstand.

In het begin van de tweede helft misten pogingen van Marmitte en Van Tricht de goede richting en ook het gekraakt schot van De Rock hobbelde naast.  Net voor het uur moest Yala Lusala gekwetst naar de kant.  Baras verscheen hierdoor in de punt van de aanval en De Rock schoof door naar links.

De wedstrijd zat helemaal op slot en de redding van Van Den Noortgaete na een schot van Bruggeman was één van de weinige hoogtepunten.  We leken op een brilscore af te stevenen maar in de slotminuten volgde nog een domper voor wit-zwart.  Mauclet werd diep gestuurd en trapte de 0-1 via de paal tegen de netten.  Eendracht probeerde nog te reageren maar Van Hoevelen kopte rakelings naast na een hoekschop en De Rock besloot in het zijnet.

Door deze nipte nederlaag staat Eendracht volgende week voor een moeilijke opgave in Luik.  Onmogelijk is het echter niet en er volgt een week de tijd om de batterijen op te laden en het geloof in een ommekeer aan te wakkeren.

 

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 87' Mauclet (0-1)
 • 28' Mauclet, 35' Marmitte, 45' Massa
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 5. Van Hoevelen
 • 6. Marmitte
 • 7. Yala Lusala (57' Baras)
 • 8. Mitu
 • 10. Van Tricht (72' De Coninck)
 • 14. De Rock
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man
 • 18. Geenens F.
 • 24. Diarra
 • 12. Matthys
 • 3. Winandts
 • 5. Audoor
 • 6. Vandebon
 • 7. Henke (73' Lwangi)
 • 8. Jiyar (91' Dethier)
 • 9. Mauclet
 • 11. Bruggeman (88' Fondaire)
 • 20. Masset
 • 22. Massa
 • 25. D'Ostilio

Fases

 • 94' Het duel is afgelopen. Eendracht verliest met 0-1 en staat volgende week voor een moeilijke opgave.
 • 93' De Rock besluit in het zijnet na een vrije trap van Diarra.
 • 90' De officiële speeltijd is verstreken.
 • 89' Van Hoevelen kopt rakelings naast na een corner.
 • 87' Jawel maar het valt aan de verkeerde kant. Mauclet scoort de 0-1 na een counter.
 • 85' Krijgen we nog een doelpunt te zien?
 • 82' Verstraeten zit er goed tussen bij een schuiver van D'Ostilio.
 • 80' Doelman Matthys plukt de vrije trap van Diarra uit de lucht.
 • 77' De ruimtes worden nu wel iets groter op het veld.
 • 75' We gaan het slotkwartier in.
 • 72' Van Tricht gaat naar de kant voor De Coninck.
 • 70' Het schot van Jiyar strandt op een wit-zwarte verdediger.
 • 69' Baras kan zich net niet doorzetten bij een diepe bal van De Man.
 • 67' Deze partij heeft eigenlijk een doelpunt nodig om open te breken.
 • 63' Van Den Noortgaete met een redding na het schot van Bruggeman.
 • 60' De Rock speelt nu vanop links. Baras staat in het centrum van de aanval.
 • 57' Yala Lusala moet gekwetst naar de kant. Baras komt hem vervangen.
 • 55' De Rock kraakt zijn schot en ziet de bal naast doel hobbelen.
 • 52' De wedstrijd zit helemaal op slot.
 • 48' De poging van Van Tricht gaat eveneens naast.
 • 46' Marmitte probeert het met een schot vanop afstand. De bal gaat een metertje naast.
 • 45' De tweede helft begint zonder wissels.
 • 45' We gaan rusten bij een 0-0 tussenstand.
 • 42' Falko Geenens ruimt een bezoekende hoekschop op.
 • 39' Mauclet kan niet op doel besluiten omdat hij goed gehinderd wordt door Verstraeten.
 • 37' D'Ostilio trapt hoog over na een weggewerkte hoekschop.
 • 35' Geel voor Marmitte.
 • 33' Even druk van Eendracht nu maar de laatste pass is niet zuiver genoeg.
 • 31' We spelen weer.
 • 30' Van Den Noortgaete moet opnieuw tussenbeide komen bij Luiks gevaar. Hij wordt hierbij ook geraakt en heeft verzorging nodig.
 • 27' Mauclet kan koppen na een hoekschop maar Van Den Noortgaete brengt redding.
 • 25' De voorzetten komen niet aan bij beide teams.
 • 22' De Man bedient Van Tricht maar hij mikt voorlangs.
 • 19' De corner van Van Tricht wordt aan de eerste paal weggekopt.
 • 16' De voorzet van Mauclet belandt in het zijnet.
 • 14' Grote kansen kregen we tot nu toe niet te zien.
 • 10' Verstraeten knalt in de vlucht voorlangs na een hoekschop.
 • 8' De poging van Bruggeman wordt afgeblokt.
 • 5' We kregen ook al enkele felle duels te zien.
 • 3' Corner voor Eendracht maar weggewerkt door de defensie.
 • 0' Scheidsrechter Etienne fluit de partij op gang.
 • 0' Van Kerckhoven is niet van de partij. Hij wordt in de basis vervangen door Van Tricht.
 • 0' Welkom in het Pierre Cornelisstadion voor de heenwedstrijd van de eindrondefinale tegen Club Luik.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 87' Mauclet (0-1)
 • 28' Mauclet, 35' Marmitte, 45' Massa
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 5. Van Hoevelen
 • 6. Marmitte
 • 7. Yala Lusala (57' Baras)
 • 8. Mitu
 • 10. Van Tricht (72' De Coninck)
 • 14. De Rock
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man
 • 18. Geenens F.
 • 24. Diarra
 • 12. Matthys
 • 3. Winandts
 • 5. Audoor
 • 6. Vandebon
 • 7. Henke (73' Lwangi)
 • 8. Jiyar (91' Dethier)
 • 9. Mauclet
 • 11. Bruggeman (88' Fondaire)
 • 20. Masset
 • 22. Massa
 • 25. D'Ostilio

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens, Panenka

Video

Jubileumboek

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres