1 - 2 Club Luik Eendracht Aalst

zondag 28 mei 2017 - 15u00
Eindronde

VOORBESCHOUWING

Afgelopen zondag overheerste vooral ontgoocheling na het verlies tegen een erg stevig en goed voetballend Club Luik. De Waalse bezoekers wonnen de eerste veldslag en namen zo een (lichte) optie op de promotie. Toch moet Eendracht dit team de baas kunnen, dat toonden ze al afgelopen zomer door met 1-2 cijfers op Rocourt te gaan winnen. Eendracht moet er dus blijven in geloven! Alles kan nog! Onze kansen op promotie hebben met die nipte nederlaag in de heenmatch misschien een ‘knauwtje’ gekregen, meer dan een licht mentaal voordeel houden de bezoekers daar evenwel niet aan over. De opdracht voor Eendracht is nu wel duidelijk. We moeten ginder scoren. Geen rekenwerk of gissingen, neen, we moeten scoren! Als we daar in slagen, dan komen we al een heel eind. Want als we iets hebben geleerd uit de heenmatch, dan is het dat beide ploegen echt wel aan elkaar gewaagd zijn. Er is dus nog helemaal niets beslist.

BESEF

De spelers moeten méér dan ooit beseffen dat ze 90 minuten van promotie verwijderd zijn. Als de wedstrijdomstandigheden wat meezitten dan kan het lichte mentale voordeel, dat onze tegenstander nu bezit, al snel teniet gaan als sneeuw voor de zon. Het wordt dan ook afwachten met welke ingesteldheid Club Luik aan de aftrap zal komen. Hun ervaren coach Dante Brogno laat er echter geen twijfel over bestaan: ook na de heenmatch zijn de kansen voor beide ploegen nog steeds 50/50. Hij zal er wel over waken dat zijn ploeg niet gaat zweven. Ook onze coach beseft maar al te goed dat zijn spelers een kleine mentale tik moesten incasseren maar dat Eendracht al meermaals getoond heeft dat het na een tegenslag keihard kan toeslaan.

Foto voorbeschouwing

SYNTHETISCH VELD

We trekken een blik met clichés open wanneer we zeggen dat ‘de bal rond is’, de ‘tegenstander ook maar twee benen heeft’ en dat ‘elke wedstrijd moet gespeeld worden’. Maar aangezien de twaalfde man van Eendracht door de plaatselijke beleidsmensen vakkundig werd onthoofd, kunnen we niet anders dan concluderen dat dit een belangrijk Aalsters voordeel is dat in de kiem werd gesmoord. Eendracht kan dan weer wél voordeel halen uit het synthetische veld. Eendracht speelde namelijk dit seizoen haar beste wedstrijden op kunstgras. Met onze snelle en technisch vaardige spelers moet dit veld een echte bondgenoot van onzen Iendracht worden!

UNIEK

Wat ook het resultaat mag zijn daar in het verre Luik, één ding is zeker: Eendracht is een fantastische en unieke club en verdient het gewoon om minstens één reeks hoger te spelen dan de tweede amateurliga. De spelers en de voltallige staf hebben deze week nog éénmaal de batterijen kunnen opladen om toe te leven naar de allerbelangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Trainer De Cock zal er moeten voor zorgen dat de spelersgroep zichzelf zal overtreffen. Iedereen zal top moeten zijn om dit Club Luik te vloeren en om zo de promotie te bewerkstelligen. Maar beste spelers, besef dit goed : ook al staan er slechts een paar honderd trouwe fans daar in Luik, er zijn er enkele duizenden die jullie wedstijd op de voet zullen volgen. In ons eigen stadion op groot scherm, op de radio of ergens waar dan ook ter wereld op hun smartphone. Als jullie die promotie kunnen bewerkstelligen, dan wacht jullie een onthaal als helden zoals dat alleen maar kan in Aalst!

Iendracht Oilsjt back to glory!

Tom De Cock kan voor de finalewedstrijd geen beroep doen op Bigen Yala Lusala (verrekking) en Jonas Van Kerckhoven (heupbuiger). Kenny Van Hoevelen en Bahnou Diarra (incasseerden beiden een trap) zijn onzeker en leggen zondag nog een test af.

Selectie

Van Den Noortgaete, Devriendt, Geenens F., Verstraeten, Van Hoevelen(?), Claeys, Verbrugge, De Man, Geenens J., Marmitte, Diarra(?), De Coninck, Van Tricht, Van Den Meersch, De Rock, Mitu en Baras.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #6
 • Stadion: Rocourt
 • Adres: Rue de la Tonne 80, 4000 Liège
 • Scheidsrechter: Vergoote
 • Lijnrechters: Snoeck & Cannaerts
TICKETINFO

Voor deze wedstrijd is de combiregeling van kracht. Onze club betreurt dat slechts een beperkt aantal bezoekende supporters kunnen toegelaten worden op het terrein van Club Luik. De beschikbare kaarten zullen verdeeld worden onder onze erkende supportersclubs en sfeergroep OPC07.

De supporters die geen ticket hebben weten te bemachtigen nodigen we massaal uit om de wedstrijd live op groot scherm te volgen in het Pierre Cornelisstadion. Daarvoor wordt een satellietwagen ingezet en een gigantische LED Wall die op de middencirkel geplaatst zal worden. Om de hoge kosten te dekken wordt een inkom van 5 euro (inclusief drankbonnetje) gevraagd. Er zijn ongeveer 1.500 zitplaatsen.

Vanaf 13u30 kunnen we ons al opwarmen aan het Pierre Cornelisstadion! Nen Oilsjterse Pompier zorgt voor ambiancemuziek, de tapwagens worden geopend en Cornelis Snacks is van de partij!

Een TV-ploeg komt de sfeer opsnuiven in Aalst, vergeet dus zeker niet de sjaals, vlaggen, toeters, bellen en andere Eendracht-attributen mee te brengen.

WEDSTRIJDVERSLAG

Den Iendracht heeft het hem gelapt! Na de 0-1 thuisnederlaag tegen Club Luik waren er velen die twijfelden aan de winstkansen van Eendracht Aalst, maar in de broeiend hete Vurige Stede zetten onze jongens een historische knalprestatie neer. Een 1-2 uitoverwinning beukt de poort naar de Eerste Amateurliga open!

Wie gedacht had dat Luik zich vanaf het begin van de wedstrijd zou ingraven en op de counter mikken, kwam bedrogen uit. De Luikenaars startten fel, hetgeen resulteerde in enkele halve kansjes. De storm waaide echter al snel over en op het kwartier kon De Rock eens tegenprikken. Hij knalde vanuit een scherpe hoek op Matthys die de bal in hoekschop kon verwerken. Vanaf dan volgde veel middenveldspel met nauwelijks uitgespeelde kansen. Het was duidelijk dat beide elftallen serieus te lijden hadden onder de loden hitte.

Na de eerste drankpauze begon wit-zwart toch stilletjesaan het laken naar zich toe te trekken. De mee opgerukte Van Kerckhoven besloot te zwak en te centraal in de handen van de Luikse goalie, Van Tricht knalde een afvallende bal een meter naast en deed enkele minuten later hetzelfde met een vrijschop vanop 25 meter. Luik kon daar enkel een laag schot van D’Ostilio tegenover plaatsen. Bij de rust dus een logische 0-0 brilscore.

Na de rust nam Eendracht onmiddellijk het initiatief weer in handen, maar nu met meer “Sturm und Drang” dan in de eerste helft. Diarra deelde een eerste verwittiging uit met een afstandsschot dat maar nipt naast ging, enkele minuten later was het prijs. Yala Lusala rukte ver op, bediende op het gepaste moment Mitu die zijn man uitkapte en laag onder Matthys binnenschoof.

Aalst rook bloed en drukte de Luikenaars met de rug tegen het eigen doel. De Rock met een kopbal die over ging en een verre vlam net naast deden de Luikse aanhang daveren van de schrik. Maar de rood-blauwen lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Op een zeldzame tegenaanval viel bijna de 1-1, maar Van Den Noortgaete kon met een wereldsave een loeiharde kopbal vanonder zijn lat ranselen. Dit was het sein voor de Marijntjes om even door te drukken maar een Luikse lob ging maar net over en rots in de branding Van Hoevelen kon de snel infiltrerende Audoor maar net op tijd afstoppen.

Een goed kwartier voor tijd kreeg Diarra de bal aangespeeld op het middenveld, onze aanvallers zogen hun verdedigers mee naar de buitenkant zodat er een gapend gat viel, dat Bahnou perfect benutte om de bal staalhard in de rechterbenedenhoek te jagen. Uitgerekend nu zijn eerste doelpunt van dit seizoen! Euforie bij de Ajuinen want Luik moest nu nog twee keer scoren om te promoveren. Coach De Cock oordeelde dat het tijd was om aan zijn wissels te beginnen en bracht Claeys, De Coninck en Baras in voor de moegestreden Yala Lusala, Van Tricht en De Rock.

De Luikenaars gooiden nu alles naar voren waardoor er grote gaten begonnen te vallen. Op de counter kwamen we plotsklaps in een 4-tegen-2-situatie maar deze werd slordig uitgespeeld. Als er al één minder puntje mag aangehaald worden, dan is het dit: dergelijke kansen moeten beter uitgespeeld worden en de laatste bal moet preciezer en efficiënter. Een werkpunt voor volgend seizoen.

Daarop volgde een verre voorzet van Club Luik. Van Den Noortgaete leek die aanvankelijk makkelijk te gaan plukken maar hij botste op Verstraeten en loste de bal. Ezzahri was er als de kippen bij om het leer in het lege doel te deviëren. De Luikse hoop flakkerde op en nu ging zelfs doelman Matthys in het offensief. Onze spelers vochten echter als leeuwen en de wit-zwarte muur bleek uit gewapend beton te zijn opgetrokken. Een unieke gelegenheid was er – alweer op tegenaanval – nog voor Mitu maar hij verkwanselde de wenkende kans.

De scheidsrechter liet maar liefst 6 minuten overspelen. De minuten leken uren te duren. De spanning was nauwelijks te harden: in de ultieme slotseconden was er nog een schot van Ezzahri maar dat kwam in de handen van captain Van Den Noortgaete. Een paar ogenblikken later blies ref Vergoote eindelijk af wat tot euforische taferelen leidde bij de totaal uitgeputte spelers, de staff en de meegereisde supporters. Een oververdiende overwinning, wat achteraf zelfs ootmoedig toegegeven werd door de dirigenten van het Luikse stamnummer 4.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 56' Mitu 0-1, 75' Diarra 0-2, 91' Ezzahri 1-2
 • 77' Van Tricht, 84' Geenens F., 86' Mitu
 • 12. Matthys
 • 3. Winandts
 • 4. Teruel-Diaz
 • 5. Audoor
 • 6. Vandebon
 • 8. Jiyar
 • 11. Bruggeman
 • 20. Masset (72' Dethier)
 • 22. Massa
 • 24. Ezzahri
 • 25. D'Ostilio
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 2. Van Kerckhoven
 • 5. Van Hoevelen
 • 7. Yala-Lusala (81' Claeys)
 • 8. Mitu
 • 10. Van Tricht (83' De Coninck)
 • 14. De Rock (85' Baras)
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man
 • 18. Geenens F.
 • 24. Diarra

Fases

 • EINDE De spelers zullen rond 19h30 aankomen aan het Pierre Cornelisstadion waar een ware carnavalsnacht wacht! Allen daarheen!!!
 • EINDE Er is hier in Luik een waar wit-zwart volksfeest uitgebroken!!!
 • EINDE Aalst wint met 1-2 op Luik en promoveert naar de Eerste Amateurliga!!!!!!!!!!!!!!
 • 95' Van Den Noortgaete pakt een laatste schot.
 • 92' De Aalstenaars vechten nu als leeuwen!
 • 91' VDN botst op een verdediger en lost de bal, Ezzahri scoort.
 • 90' De 90 minuten zijn om, hoe lang laat de scheids overspelen?
 • 88' Nog 2 minuten reguliere speeltijd! Op de Aalsterse bank kunnen ze de overwinning en de promotie al ruiken!
 • 86' Mitu krijgt een geel karton onder de neus geduwd omdat hij de bal wegtrapt na een fluitsignaal van de ref.
 • 85' Baras mag de laatste 5 minuten volmaken, De Rock mag gaan rusten.
 • 84' Falko krijgt geel omdat hij te fel ingaat op zijn tegenstander.
 • 83' Ook Van Tricht moet er gekwetst af. De Coninck is zijn vervanger.
 • 82' De laatste 10 minuten zijn ingegaan. Kan den Iendracht dit vasthouden?
 • 81' Yala-Lusala gaat er moegetreden af voor Claeys. Coach De Cock wil meer defensieve zekerheid.
 • 80' Mitu wordt diep gestuurd, Matthys blokt hem af, De Rock waagt een verre lob, maar die gaat nipt naast.
 • 78' FC Luik moet nu nog 2 keer scoren om te promoveren.
 • 77' Eerste geel van de match voor Van Tricht.
 • 75' GOAL!!! Diarra, uitgerekend vandaag, met zijn eerste van het seizoen. Hij knalt van net buiten de rechthoek laag in de rechterbenedenhoek binnen.
 • 73' Van Hoevelen kan in extremis Audoor afstoppen.
 • 71' Een Luikse lob gaat nipt over.
 • 70' Luik probeert uit de omknelling los te geraken, en loert op de counter.
 • 66' Van Den Noortgaete ranselt met een wereldsave een kopbal uit zijn doel.
 • 65' De Man vanop afstand rakelings naast. Aalst drukt Luik met de rug tegen de eigen goal.
 • 63' De Rock kopt over na een flankvoorzet van Mitu.
 • 56' GOAL!!! Mitu wordt vrijgespeeld door Yala-Lusala, en verslaat met een lage schuiver Matthys.
 • 48' Diarra wordt vrijgespeeld, maar vlamt een halve meter naast.
 • 46' We beginnen aan de tweede helft. Wat kan Eendracht nog forceren?
 • RUST 0-0 bij de rust, alles blijft mogelijk in deze evenwichtige wedstrijd.
 • 44' Een vrijschop vanop 25 meter: Van Tricht mikt nipt naast.
 • 41' D'Ostilio met een laag schot, maar geen probleem voor VDN.
 • 38' Verre inworp Falko, de afvallende bal wordt door Van Tricht een meter naast geknald.
 • 37' Falko ontsnapt aan geel na een felle tackle op Jiyar.
 • 34' Veel middenveldspel, de spelers lijden overduidelijk onder de loden hitte.
 • 23' Van Hoevelen rukt ver op, bedient de mee opgerukte Van Kerckhoven, maar die besluit te zwak in de handen van Matthys.
 • 22' De spelers zijn aan een drankpauze toe.
 • 19' Op de tegenaanval een schot van Jiyar, maar recht op VDN.
 • 18' Mitu krijgt na een geharrewar de bal in de zestien, maar hij kraakt zijn schot.
 • 13' De Rock wordt vrijgespeeld op rechts, zijn schot wordt door Matthys in de korte hoek in hoekschop verwerkt.
 • 8' Luik is de dominante ploeg in deze beginfase.
 • 7' Een afstandsschot van Bruggeman gaat ver over.
 • 3' 30 graden hier in Luik. Benieuwd hoe de spelers daarop gaan reageren.
 • 1' We zijn er aan begonnen. Een eerste schotje van Luik dwarrelt naast de kooi vanVDN.
 • 0' De spelers betreden het veld.
 • 0' Fantastische sfeer hier in Rocourt!
 • 0' Van Kerckhoven en Yala-Lusala zijn in extremis toch fit geraakt. Marmitte wordt in de basis vervangen door Van Tricht.
 • 0' Welkom vanuit Rocourt voor de rechtstreekse verslaggeving van de terugwedstrijd van de eindrondefinale tegen FC de Liège.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 56' Mitu 0-1, 75' Diarra 0-2, 91' Ezzahri 1-2
 • 77' Van Tricht, 84' Geenens F., 86' Mitu
 • 12. Matthys
 • 3. Winandts
 • 4. Teruel-Diaz
 • 5. Audoor
 • 6. Vandebon
 • 8. Jiyar
 • 11. Bruggeman
 • 20. Masset (72' Dethier)
 • 22. Massa
 • 24. Ezzahri
 • 25. D'Ostilio
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 2. Van Kerckhoven
 • 5. Van Hoevelen
 • 7. Yala-Lusala (81' Claeys)
 • 8. Mitu
 • 10. Van Tricht (83' De Coninck)
 • 14. De Rock (85' Baras)
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man
 • 18. Geenens F.
 • 24. Diarra

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Sébastien Le Lostec, Panenka

Video

Jubileumboek

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres