3 - 4 Eendracht Aalst VW Hamme

zondag 8 oktober 2017 - 15u00
Eerste amateurliga

VOORBESCHOUWING

Na de teleurstellende nederlaag op het veld van Oosterzonen wil Eendracht aanknopen met een nieuwe driepunter in de thuiswedstrijd tegen Vigor Wuitens Hamme. Een woordje over onze tegenstander van komende zondag.

FC Hamme

De Wase Football Club Hamme werd gesticht in het jaar 1908 maar sloot zich pas ettelijke jaren nadien aan bij de KBVB. Onder het stamnummer 211 was de club uitsluitend actief in de provinciale reeksen. Pas begin jaren '30 van de vorige eeuw klommen de Wuitens op naar 'bevordering', toen de derde afdeling. Pas na de fusie in 1973 met Jonge Wuitens VV Hamme werd de naam omgevormd naar KFC Vigor Wuitens Hamme. Op sportieve successen was het evenwel wachten tot 1997 toen de Wuitens kampioen werden in de derde klasse en voor het eerst mochten proeven van tweede klasse. In 2006 konden de Waaslanders zelfs de eindronde bereiken en speelde het (even) mee voor promotie. Na de degradatie uit tweede klasse in 2009 was het wachten op de titel in derde klasse A in het seizoen 2015-2016. Op die manier bemachtigden de Wuitens een toegangsticket voor het allereerste seizoen in de eerste amateurliga, waar zij op vandaag nog steeds actief zijn.

Ongeslagen

De Waaslanders zijn goed aan de competie begonnen met twee overwinningen en drie gelijke spelen. Op eigen veld werd gewonnen van promovendus Châtelet-Farciennes (1-0) en Patro Eisden Maasmechelen (2-0). Tegen Virton (0-0), op het veld van Knokke (0-0) en uit bij Oosterzonen (2-2) raapten de Wuitens telkens een punt zodat de blauw-zwarten dit seizoen nog ongeslagen zijn. Met de 32-jarige speler-trainer Jamaïque Vandamme hebben ze eersteklasse-ervaring in hun rangen. De Oostendenaar begon zijn profcarriëre bij SV Roeselare in eerste klasse waarna hij een transfer kon versieren naar eredivisionist Roda JC, waar de West-Vlaming vier jaar speelde. Later was hij ook nog één seizoen actief voor RAEC Mons en behaalde hij nog de titel in tweede klasse bij KV Oostende.

Foto voorbeschouwing In de laatste confrontatie was Hamme op weg naar de titel in Derde Klasse

Kampioenenploeg half uit mekaar

Veel andere bekende namen vinden we niet meteen terug in de kern van onze komende tegenstander. Ongetwijfeld zal de naam van Griffin De Vroe bij menig supporters wel bekend in de oren klinken. Deze uitstekende doelman stond in een vorig leven nog tussen de palen bij Sporting Lokeren maar moest er opboksen tegen monumenten zoals Filip De Wilde en Zvonko Milojevic. Later verdedigde hij nog de kleuren van Standaard Wetteren en traditieclub RC Mechelen. Verder bestaat de Wase ploeg vooral uit spelers die reeds hun strepen verdienden (vooral) in de vroegere derde klasse. Heel wat onder hen komen uit de jeugdopleiding van grote buur Sporting Lokeren. Naast De Vroe hebben uit de kampioenenploeg van 2016 ook nog centrale verdediger en kapitein Olivier Speltdooren, linksback Brian Vercruysse, de linksvoetige middenvelder Lander De Keersmaeker en aanvaller Stijn De Wilde hun vaste stek. Bij het debuut in de Eerste Amateurliga vorig jaar (Vigor eindigde elfde) wierpen centrale verdediger Joey Dujardin (Lokeren) en aanvaller Yoshi Mariën (Hoogstraten), beiden 21, zich op als nieuwe vaste waarden.

Transfers

Hamme kende een woelige voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zowel goalgetter Olivier Romero (naar Deinze) als Yannick Deppé (naar Oudenaarde) verbraken eenzijdig hun contract. De ervaren Erdinc Kurtulus, die zich tevreden moet stellen met een zitje op de bank, spande zelf een procedure aan omdat hij meende een achterstallig bedrag te claimen. Met Arne Ivens werd een brok ervaring binnengehaald. De centrale middenvelder speelde meer dan 200 wedstrijden voor KSV Bornem. In de basiself vinden we verder ook nog de jonge linksmidden Gilles Van Remoortere, uitgeleend door Waasland-Beveren waar hij vorig jaar proefde van de Jupiler Pro League. Ook Jules Vits is nieuw, zijn snelheid en techniek zijn ons bijgebleven uit de duels met SK Londerzeel. Op de slotdag van de transferperiode haalden de Wuitens ook nog verdediger Nathan Leyder (weggepest bij Club Brugge, opengebloeid in de jeugd van Ajax) en ervaren rot Xavier Luissint. De voormalige captain van KV Oostende moest bij zijn debuut echter al na een kwartier naar de kant. Jorrit D'Haeseleer, terug van weggeweest, kon nog geen basisplaats verwerven.

De Hammenaren komen met vertrouwen naar Eendracht Aalst, dat niet meteen tot de toppers wordt gerekend. Met een zesde plaats hopen ze zondag op hun elan door te gaan door nogmaals de nul te houden (deden ze al viermaal!) en wat geluk te hebben in de afwerking, zo klinkt het. Al blijven het behoud realiseren en de club structureel versterken, om op langere termijn te overleven op dit niveau, de uitgesproken doelstellingen van voorzitter Bart Steukers.

Ridwan Gyselinck keert tegen Hamme terug in de selectie na zijn dubbel geel tegen Seraing. Jordy Verstraeten kreeg nog geen schorsingvoorstel en is dus ook inzetbaar. Dewit, Vanbelle, Claeys, Marmitte en Jelle Geenens speelden met de beloften.

Selectie

Van Den Noortgaete, Devriendt, Geenens F., Verstraeten, Gyselinck, Ntika, De Man, Mertens, Diarra, De Neve, De Coninck, De Koker, Yala Lusala, Van Tricht, Mitu, De Rock, Amazou, Bangoura.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #6
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Istvan Lagaert
 • Lijnrechters: Michiel De Cuyper & Gaetan Van Caelenbergh
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Assortiment van hapjes bij apéritief

***

Kreeft Belle-Vue

***

Steak / slaatje / lekkere frietjes

***

Suikerwafel met sorbet / den Iendracht

***

Koffie/Thee

Reserveren kan tot en met vrijdag 06/10 om 12u00 via onze restaurantpagina of 0472 21 02 75.

TICKETINFO

* Voor onze K-abonnees wordt tribune H voorbehouden. Diegenen die hun 6 gratis drankbonnen nog niet afgehaald hebben, kunnen dat tussen 14u00 en 15u00 aan een stand vooraan het stadion. (meer info)

* De supporters uit Hamme kunnen terecht in het bezoekersvak I.

WEDSTRIJDVERSLAG

Coach Tom De Cock voerde, in vergelijking met de verloren wedstrijd van vorige week op Oosterzonen, een aantal wijzigingen door aan zijn basiself. Zo startte Van Tricht voor het eerst dit seizoen ten koste van Yala Lusala en verving Gyselinck Ntika in het hart van de defensie.

Eendracht begon aarzelend aan de wedstrijd. Pas na een goede tien minuten spelen kon de gretige Klaas De Rock met een goede actie voor het eerste gevaar zorgen maar zijn scherpe voorzet werd net niet in doel verlengd door de goed gevolgde Bangoura. Een paar minuten later bediende de goed opgerukte Falco Geenens uitstekend de vrijstaande De Rock maar zowel het schot van 'Jerommeke' als de rebound van Mitu leverden geen doelpunt op. Eendracht bleef kansen versieren via afstandsknallen van De Rock en Diarra maar doelman De Vroe stond erg secuur te keepen. Op het halfuur werd Mitu foutief afgestopt op het middenveld maar scheidrechter Lagaert zag er geen overtreding in zodat de bezoekers met één splijtende pass door de thuisdefensie konden snijden. Jamaïque Vandamme knalde de bal kurkdroog binnen door de benen van Van Den Noortgaete (0-1). Even later kon Van Remoortere een vrije trap enig mooi in doel krullen (0-2). Een gevleide voorsprong voor de bezoekers maar vooral een koude douche voor de Ajuinen.

Bij de rust greep trainer De Cock in door Diarra en De Man te vervangen door Yala Lusala en De Coninck. Het waren echter de bezoekers uit Hamme die het beste aan de tweede helft begonnen maar zowel Ivens als Mariën konden de score niet verder uitdiepen. Na tien minuten in de tweede helft kwam hetgeen er in de lucht hing ook effectief uit. Na een knappe bezoekende aanval rondde Van Remoortere heheerst af (0-3). Eendracht was even van slag maar toen Jilke De Coninck vijf minuten later de bal knap vanuit de draai in de linkerbenedenhoek deponeerde, waaide de Aalsterse hoop terug op (1-3). Binnen dezelfde minuut bracht Gianni De Neve Eendracht met een rake kopbal opnieuw volledig in de wedstrijd (2-3). Net toen Eendracht de bezoekers helemaal in een wurggreep nam, volgde een ijskoude douche toen Vandamme het hoofd vond van Dewilde (2-4). Wie echter dacht dat dit de doodsteek was voor de thuisploeg was eraan voor de moeite. Op aangeven van Falco Geenens trapte Klaas De Rock de bal koel voorbij de uitgekomen De Vroe (3-4). De supporters schaarden zich massaal achter de ploeg en Eendracht ging voluit voor de gelijkmaker. Die hing effectief ook in de lucht maar pogingen van De Coninck en Yala Lusala werden in extremis door de bezoekende muur afgeblokt zodat de Waaslanders met een gevleide driepunter huiswaarts keerden.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 30' Vandamme 0-1, 41' en 54' Van Remoortere 0-2 en 0-3 , 61' De Conick 1-3, 63' De Neve 2-3, 72' De Wilde 2-4, 82' De Rock 3-4
 • 50' Vercruysse, 56' Verstraeten, 60' Ivens, 62' Claeys, 74' Gyselinck, 73' Dujardin, 89' De Neve, 90'+3 Dujardin
 • 90'+3 Dujardin
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 8. Diarra (46' Yala Lusala)
 • 10. Van Tricht (61' De Koker)
 • 11. Mitu
 • 12. De Neve
 • 14. De Rock
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man (46' De Coninck)
 • 18. Geenens F.
 • 19. Bangoura
 • 24. Gyselinck
 • 1. De Vroe
 • 2. Vercruysse (54' Claeys)
 • 3. Dujardin
 • 4. Ivens
 • 7. Vergeylen (78' Dekuyper)
 • 8. Vandamme
 • 9. De Wilde
 • 10. Mariën Y. (85' Vits)
 • 14. Speltdooren
 • 19. De Keersmaeker
 • 20. Van Remoortere

Fases

 • AFGELOPEN Eendracht heeft er alles aan gedaan maar het mocht uiteindelijk niet zijn.
 • 90'+4 Eendracht bijzonder dicht bij de gelijkmaker maar de bal ging er niet in.
 • 90+3 Rood voor Dujardin, vrije trap Eendracht. VDN mee naar voor!
 • 90'+1 De extra tijd is inmiddels ingegaan.
 • 90' Yala Lusala met een goed schot, niet zover naast!
 • 87' Hoekschop Eendracht! Kan het nog?
 • 84' Van Den Noortgaete zweeft een schot van Speltdooren uit doel!
 • 82' Goooaaallll ! De Rock glipt door de buitenspelval en werkt beheerst af!
 • 81' Bangoura schiet een uitstekend teruggelegde bal van Yala Lusala ver over doel, dit was de kans voor de aansluiting!
 • 80' Hoekschop eendracht.
 • 77' Dujardin torpedeert Mitu, hij krijgt slechts geel en vrije trap.
 • 75' Nog een kwartier, kan Eendracht het tij nog keren ?
 • 72' Daar is de koude douche. Een goede actie van Vandamme wordt door De Wilde in doel verlengd.
 • 70' Eendracht duwt Hamme met de rug tegen het eigen doel, het is wel opletten voor een bezoekende counter.
 • 66' De hoekschop van De Coninck verdwijnt in het zijnet. Eendracht vol in de aanval!
 • 65' De Coninck met een knal via een Hams been in hoekschop.
 • 64' De Rock wurmt zich in de zestien maar krijgt een overtreding tegen.
 • 63' Gooooaaaaalllllll ! De Neve knikt de voorzet mooi in doel!
 • 62' Vrije trap Eendracht aan de rand van de zestien.
 • 61' De Coninck met een hard afstandschot in de linkerbenedenhoek!
 • 54' Van Remoortere met een goede actie en mooi afgewerkt, een koude douche.
 • 49' Bangoura met een te zwak schot op De Vroe.
 • 47' Ivens met een nieuwe bezoekende mogelijkheid, de bal gaat er niet zover over.
 • 46' Meteen een reuzekans voor de bezoekers, Mariën knalt de bal over doel.
 • 46' Bij Eendracht werden De Man en Diarra vervangen door De Coninck en Yala Lusala.
 • RUST De bezoekers gaan met een dubbele voorsprong de rust in met een afwerkingspercentage van bijna 100%.
 • 45'+1 Hoekschop bezoekers maar die levert voor hen niets op.
 • 45' Mitu met een goede actie, zijn schot is te zwak.
 • 44' Eendracht heeft geen geluk bij de afwerking. Ditmaal werden De Rock én Mitu afgeblokt.
 • 43' De Vroe zweeft de aansluitingstreffer van De Rock magistraal uit doel.
 • 42' De Neve ziet zijn schot afgeblokt door een overtal van bezoekende verdedigers.
 • 41' Van Remoortere krult de bal vanop vijfentwintig meter in doel na een vrije trap.
 • 37' Eendracht probeert iets aan de achterstand te doen maar botsen op een stevig blok.
 • 30' Vandamme glipt door de buitenspelval en knalt door de benen van Van Den Noortgaete binnen.
 • 29' Hoekschop voor de bezoekers.
 • 26' Een eerste kans voor de bezoekers, de kopbal van Ivens gaat over doel.
 • 25' Afstandsknal van Diarra wordt uitstekend gepareerd door De Vroe.
 • 23' De Rock met een afstandsknal pal inde handen van De Vroe.
 • 20' Opnieuw is de wedstrijd wat stilgevallen. Eendracht had in ieder geval al op voorsprong moeten staan.
 • 14' Reuzekans voor de thuisploeg: De Rock schiet op aangeven van Geenens op doelman De Vroe, Mitu mist de rebound.
 • 11' De Rock met de actie en scherpe voorzet, Bangoura kan net niet scoren!
 • 9' De wedstrijd kabbelt rustig voort, zonder noemenswaardig doelgevaar.
 • 4' Eerste goede combinatie van de thuisploeg maar de voorzet van Geenens waait over alles en iedereen buiten.
 • 2' Eerste hoekschop voor de bezoekers na geklungel van De Man.
 • 1' Eendracht trapt de wedstrijd op gang.
 • 15u00 Beiden ploegen betreden het terrein.
 • 14u55 Coach De Cock voerde een aantal verschuivingen door in de basiself ten opzichte van vorige week. Zo start Van Tricht voor het eerst in de basiself dit seizoen en keert Gyselinck terug in de ploeg na een rode schorsingsweek. Yala Lusala en Ntika beginnen op de bank.
 • 14u50 Welkom vanuit het Pierre Cornelisstadion voor de tweede thuiswedstrijd van dit prille seizoen.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 30' Vandamme 0-1, 41' en 54' Van Remoortere 0-2 en 0-3 , 61' De Conick 1-3, 63' De Neve 2-3, 72' De Wilde 2-4, 82' De Rock 3-4
 • 50' Vercruysse, 56' Verstraeten, 60' Ivens, 62' Claeys, 74' Gyselinck, 73' Dujardin, 89' De Neve, 90'+3 Dujardin
 • 90'+3 Dujardin
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 8. Diarra (46' Yala Lusala)
 • 10. Van Tricht (61' De Koker)
 • 11. Mitu
 • 12. De Neve
 • 14. De Rock
 • 16. Verstraeten
 • 17. De Man (46' De Coninck)
 • 18. Geenens F.
 • 19. Bangoura
 • 24. Gyselinck
 • 1. De Vroe
 • 2. Vercruysse (54' Claeys)
 • 3. Dujardin
 • 4. Ivens
 • 7. Vergeylen (78' Dekuyper)
 • 8. Vandamme
 • 9. De Wilde
 • 10. Mariën Y. (85' Vits)
 • 14. Speltdooren
 • 19. De Keersmaeker
 • 20. Van Remoortere

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens en Karl Holvoet

Video

banners 01

banners 02

banners 03