2 - 0 Eendracht Aalst Patro Eisden M.

zondag 19 november 2017 - 14u30
Eerste amateurliga

VOORBESCHOUWING

Na de uppercut die we vorige week zaterdag gewillig ontvingen van KSV Oudenaarde, vangt Eendracht een uitermate belangrijk drieluik aan de komende weken. Eendracht neemt het in de volgende drie speeldagen op tegen de drie laagst geklasseerde ploegen in de algemene rangschikking, te beginnen met komende zondag tegen Patro Eisden Maasmechelen. Volgende week volgt dan een verplaatsing op het veld van Excelsior Virton en nadien komt huidig rode lantaarn Châtelet-Farciennes op bezoek. Extreem belangrijke weken dus voor het team van coach Tom De Cock.

Patronaatsclub

In 1942 stichtte kapelaan E.H. Maurice Van Schoenbeek V.V. Patro Eisden. De club werd aangesloten bij de KBVB en verkreeg stamnummer 3434. E.H. Van Schoenbeek stichtte de club om te vermijden dat talentvolle jongeren door omringende ploegen werden weggeplukt. De club fungeerde dan ook als een 'patronaatsclub', wat betekende dat de club eigenlijk een sociaal-christelijk initiatief was om kinderen, voornamelijk van arbeiders uit de mijnstreek, vorming én zinvolle tijdsbesteding te geven. De parochie behield overigens de overhand in het bestuur van de club. Hoewel de club startte in de provinciale reeksen, schoot ze als een komeet de lucht in. Eind de jaren '50 speelde de ploeg reeds in de tweede nationale afdeling. In 1960 won Patro Eisden de beslissende testmatch voor promotie naar eerste klasse tegen Cercle Brugge en mocht het dus proeven van het allerhoogste niveau. Het seizoen 1960-1961 bleef tot dusver hun enige seizoen in de eerste klasse van ons nationale voetbal.

De club speelde vervolgens ettelijke jaren in tweede en derde klasse tot het in 1981 degradeerde naar bevordering. De club veroverde echter na twee seizoenen opnieuw haar plaats in tweede klasse, toch kon het niet echt een rol spelen voor promotie naar eerste klasse in de jaren die volgden. In 2005 volgde opnieuw een dieptepunt in de geschiedenis van de club toen men verplicht van tweede naar vierde klasse moest degraderen na een niet-correcte overdracht van hun patrimonium naar een nieuwe VZW (Patro was namelijk op een degradatieplaats geëindigd en kreeg als bijkomende sanctie nog een verplichte degradatie te verwerken).
Pas in 2015 kon de club opnieuw naar tweede klasse opklimmen waar het twee seizoenen vocht tegen de degradatie. Bij de competitiehervorming in 2016 kon het wel zijn plaatsje bemachtigen in de eerste amateurliga waar zij vorig seizoen als tiende eindigden. Sinds eind vorig jaar is de club in Brits-Chinese handen.

T1 Danny Boffin

Sedert vorig seizoen nam Danny Boffin de sportieve leiding in handen. Boffin is een ex-speler van o.a. STVV, Club Luik, RSC Anderlecht, Standard en FC Metz. Hij speelde twee WK's met de Rode Duivels (53 caps) in de Verenigde Staten (1994) en Frankrijk (1998). De laatste jaren kwam Boffin vooral in het nieuws door zijn financiële problemen en zijn trainerscarrière in derde provinciale. Pas in 2012 werd hij hulptrainer van Brepoels bij Sint-Truiden. Vorig seizoen kreeg hij dus zijn kans als hoofdtrainer bij Patro en ditmaal fungeert Guido Brepoels als tactisch brein als assistent. Vorige maand lanceerde Boffin nog een open brief aan de supporters om aan te tonen dat enkel hij zijn selectie maakt, in eer en geweten, en niet de technisch directeur.

De paars-witten kenden geen al te beste seizoensstart. Hoewel de Limburgers een punt meegraaiden op het veld van Knokke, verloren ze hun eerste thuiswedstrijd met zware 1-5 cijfers van Lommel SK. Op de zesde speeldag werd voor het eerst gewonnen in een thuiswedstrijd tegen Seraing (1-0), hun enige overwinning tot nu toe. Ze behaalden eveneens een punt op het veld van Dender (1-1) en ze speelden teleurstellend gelijk in een thuiswedstrijd tegen Châlet-Farciennes (3-3). De overige wedstrijden thuis tegen Dessel (1-3), Virton (0-2) en Heist (1-2) werden verloren, evenals hun uitwedstrijden tegen VW Hamme (2-0), Oudenaarde (4-0) en Oosterzonen (3-0). Patro Eisden behaalde tot dusver amper zes punten uit elf wedstrijden.

Kern

Bij Patro Eisden Maasmechelen geen bekende namen in hun kern. De Limburgers willen met deze piepjonge en onervaren kern de kloof niet te groot te laten worden tot aan de winterstop. Dan komt mogelijk de nodige versterking. Alles hangt af van welke middelen de Chinese voorzitter én redder Wayne Woo ter beschikking stelt. De ambitie van de investeringsgroep op iets langere termijn is het profvoetbal.

Kapitein van de ploeg is de jonge Turkse doelman Oguzhan Demirci (23). Het is zijn eerste seizoen als titularis want zowel bij Lommel als in Turkije was de concurrentie te groot. Centraal achterin vinden we de Sloveen Marco Vardic (22), sinds vorig jaar bij Patro, en naast hem Steve Rubanguka (21), die overkwam van Wetterse beloften en voor het eerst proeft van een eerste elftal. Na maandenlang gesukkel met de hamstring maakte Alan Wanya (19) vorige week eindelijk zijn competitiedebuut. De rechtsachter kreeg een prima jeugdopleiding bij Standard en STVV. Defensieve middenvelders Jean-Michel Hoebregs (21) en Sean Aerts (23) spelen als buffer voor de verdediging. Jean-Michel speelde vorig seizoen zijn eerste wedstrijden in een eerste elftal in de hoogste amateurliga, en is daarnaast nog in het zaalvoebal actief. Sean daarentegen draaide eerder al een paar seizoenen mee bij White Star Woluwe in de tweede klasse en de eerste amateurliga. Verder speelt in het middenveld Hamza Lagrib (19), een jonge speler die in de jeugd uitkwam voor KV Oostende en KV Mechelen en ook voor het eerst komt piepen in het eerste elftal. Ook Welshman Callum Harris (21) is aan zijn eerste seizoen fanionvoetbal bezig. Het jeugdproduct van Manchester City beschikt over een gave traptechniek. De draaischijf op het middenveld is zonder twijfel Alessio Allegria (22). Deze Italo-Belg gold als een groot talent bij KVC Westerlo en later bij SV Zulte-Waregem. De jongeling kreeg uiteindelijk zijn kans in tweede klasse bij Patro Eisden Maasmechelen in het seizoen 2014-2015, toen hij ook 5x scoorde. Later gleed hij via ASV Geel en Seraing af naar de Kazakse Premier Liga tot hij dit seizoen opnieuw onderdak vond bij zijn ex-club. Allegria was reeds goed voor 3 doelpunten. Samen met Lagrib kreeg hij pas een week voor de competiestart een contract. Tekenend voor de twijfels en besluiteloosheid die Patro tijdens de voorbereiding in de ban hielden. De aanval bestaat verder uit de onbekende Afghaanse spits Shahram Yosuf (21, uit de jeugd van Roda JC, en Maxime Cosse (25), twee jaar geleden nog topschutter bij KVK Tienen en dit seizoen goed voor 2 doelpunten. Aanvallers Georgios Tsirlidis (24) en Michael Kedman (21) kunnen vooralsnog geen basisplaats bemachtigen maar zijn steevast van de partij, net zoals Finley Wielemans (19) en Anass Kiki (17).

Bij Eendracht is Jelle Geenens (knie) nog een vraagteken voor morgen. Falko Geenens en Jordy De Koker zitten een gele schorsingsdag uit. Kevin Ntika en Hamza Amazou komen bij de selectie.

Selectie

Van Den Noortgaete, Devriendt, Verstraeten, Gyselinck, Claeys, Ntika, Geenens J.(?), De Man, Diarra, De Neve, De Coninck, Marmitte, Yala Lusala, Van Tricht, Mitu, De Rock, Bangoura, Amazou.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #12
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat te Aalst
 • Scheidsrechter: Robin Lefever
 • Lijnrechters: Kristof Mollu & Lennert Becquet
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

TWEE FORMULES: Buffet à volonté / Klassiek diner

Meer info en reservatiemogelijkheid tot en met vrijdag 17/11 om 12u00 via onze restaurantpagina.

WEDSTRIJDVERSLAG

Falko Geenens en De Koker waren er wegens een gele schorsing niet bij.  Trainer De Cock verving hen in de basis door Diarra en Yala Lusala.  Door deze wijzigingen ging Verstraeten als rechtsachter spelen en opereerde De Neve centraal achterin.

Nadat Allegria niet bij een voorzet kon, dreigde Eendracht al snel bij een corner.  Doelman Demirci kon de poging van De Neve nog onschadelijk maken.  Naast enkele halve kansjes bleef het gevaar vooral uit hoekschoppen komen.  Deze keer bracht Demirci redding na een kopbal van alweer De Neve.  Yosuf mikte zijn vrije trap naast en Mitu deed hetzelfde na een voorzet van Yala Lusala.  Na iets meer dan twintig minuten werd er dan toch gescoord.  De Rock pakte uit met een voorzet en Bangoura kopte de 1-0 aan de tweede paal tegen de netten.

Vrijwel meteen hierna wist Eendracht de bonus te verdubbelen.  Na een kortgenomen hoekschop bracht De Coninck de bal voor doel en De Neve knikte de 2-0 makkelijk binnen.  De Rock kon net niet bij een voorzet van Mitu en Diarra knalde van ver een metertje over.  Jelle Geenens kopte de laatste mogelijkheid van de eerste helft aan de eerste paal naast.  Wit-zwart dus met een mooie voorsprong richting kleedkamers!

Bangoura opende de tweede helft met een afstandsschot, dat door Demirci over de lat werd geduwd.  Harris kreeg zijn vrije trap niet voorbij de muur en Mitu zag zijn schot via een verdediger naast verdwijnen.  Bij de daaropvolgende hoekschop werd de kopbal van De Neve op de lijn weggehaald.  Met nog vijfentwintig minuten op de klok staken de Limburgers plots de neus aan het venster.  Van Den Noortgaete moest plat bij een schot van Cosse en Allegria besloot van dichtbij over.

Hoewel het spelniveau verder wegzakte, kreeg Eendracht nog een paar kansen om een derde keer te scoren.  Bangoura en De Rock liepen mekaar voor de voeten bij een teruglegger van Yala Lusala en even later kwam De Rock een teenlengte te kort om een voorzet van Mitu af te ronden.  Een moedig Patro kon niets meer aan de situatie veranderen en de Aalsterse zege was een feit!

Hoogstaand was het niet maar de overwinning mag wel verdiend genoemd worden.  Volgende zaterdag staat de verre verplaatsing naar het veld van Virton op de kalender.  Supporters op post!

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 21' Bangoura (1-0), 23' De Neve (2-0)
 • 33' Allegria, 48' Aerts
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 4. De Coninck
 • 7. Yala Lusala (83' Van Tricht)
 • 8. Diarra
 • 11. Mitu
 • 12. De Neve
 • 13. Geenens J.
 • 14. De Rock (90' Claeys)
 • 16. Verstraeten (78' De Man)
 • 19. Bangoura
 • 24. Gyselinck
 • 26. Demirci
 • 3. Claessens (65' Wanya)
 • 6. Hoebregs
 • 7. Yosuf (78' Tsirlidis)
 • 8. Rubanguka (78' Lagrib)
 • 10. Allegria
 • 17. Boiten
 • 60. Aerts
 • 61. Cavus
 • 63. Cosse
 • 77. Harris

Fases

 • 93' Komende zaterdag maken we de verre verplaatsing naar Virton.
 • 93' Eendracht doet wat het moest doen en houdt de punten thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen. Eindstand: 2-0!
 • 90' Claeys mag nog even opdraven. De Rock gaat naar de kant.
 • 85' Nog vijf minuten officiële speeltijd.
 • 83' Yala Lusala wordt afgelost door Van Tricht.
 • 81' De Rock komt een teenlengte te kort bij een voorzet van Mitu.
 • 78' Verstraeten wordt vervangen door De Man.
 • 76' Demirci pakt het schot van De Coninck.
 • 74' Een bezoekende hoekschop wordt ontzet door onze defensie.
 • 71' Bangoura en De Rock lopen mekaar voor de voeten na een teruglegger van Yala Lusala.
 • 66' Allegria besluit van dichtbij over. Eendracht mag zich niet in slaap laten wiegen.
 • 64' Van Den Noortgaete maakt het schot van Cosse onschadelijk.
 • 60' De Rock probeert het met links maar de bal strandt op een verdediger.
 • 57' Yala Lusala trapt zelfzuchtig naast.
 • 54' De kopbal van De Neve wordt hierbij van de lijn gehaald.
 • 54' Het schot van Mitu gaat via een verdediger in hoekschop.
 • 52' Harris raakt niet voorbij de muur.
 • 52' Vrije trap voor Patro net buiten de zestien.
 • 49' Demirci duwt een afstandsschot van Bangoura over de lat.
 • 46' De tweede helft begint zonder wissels.
 • 45' Eendracht mag gaan rusten met een 2-0 voorsprong.
 • 45' Jelle Geenens kopt aan de eerste paal naast na een hoekschop.
 • 42' De schwung is wat uit de wedstrijd verdwenen.
 • 38' Diarra knalt van ver een metertje over.
 • 36' De voorzet van Mitu wordt door Cavus in corner gekopt. Deze levert niks op.
 • 33' Bezoeker Allegria krijgt als eerste de gele kaart te zien.
 • 28' De Rock kan net niet bij een lage voorzet van Mitu.
 • 26' Toch wel een verdiende Aalsterse voorsprong.
 • 23' GOAL!!! De Neve kopt raak en zet de 2-0 op het scorebord.
 • 21' GOAL!!! Bangoura kopt de voorzet van De Rock tegen de netten (1-0).
 • 19' Mitu knikt naast na een voorzet van Yala Lusala.
 • 18' Yosuf mikt een vrije trap naast doel.
 • 17' Opnieuw wit-zwart gevaar na een hoekschop. Demirci maakt de kopbal van De Neve onschadelijk.
 • 15' Bangoura kan niet bij een voorzet van De Rock.
 • 12' De Limburgers met een snelle tegenaanval na slordig inspelen van Gyselinck. Ze houden er enkel een corner aan over.
 • 10' De Rock wordt afgeblokt door zijn verdediger.
 • 9' Aerts trapt van ver hoog over.
 • 7' De Neve speelt nu centraal achterin en Verstraeten als rechtsachter.
 • 4' De Neve met een poging na een wit-zwarte hoekschop. Doelman Demirci kan nog net redding brengen.
 • 2' Allegria kan niet hoog genoeg klimmen om een voorzet te benutten.
 • 1' De Rock heeft de partij op gang getrapt.
 • 0' Yves Janssens, ook wel gekend als "onderkroiper", wordt gehuldigd als supporter van de maand.
 • 0' Falko Geenens en De Koker zitten een gele schorsingsdag uit. Zij worden in de basis vervangen door Diarra en Yala Lusala.
 • 0' Volg hier mee of Eendracht de punten thuis kan houden tegen Patro Eisden Maasmechelen!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 21' Bangoura (1-0), 23' De Neve (2-0)
 • 33' Allegria, 48' Aerts
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 4. De Coninck
 • 7. Yala Lusala (83' Van Tricht)
 • 8. Diarra
 • 11. Mitu
 • 12. De Neve
 • 13. Geenens J.
 • 14. De Rock (90' Claeys)
 • 16. Verstraeten (78' De Man)
 • 19. Bangoura
 • 24. Gyselinck
 • 26. Demirci
 • 3. Claessens (65' Wanya)
 • 6. Hoebregs
 • 7. Yosuf (78' Tsirlidis)
 • 8. Rubanguka (78' Lagrib)
 • 10. Allegria
 • 17. Boiten
 • 60. Aerts
 • 61. Cavus
 • 63. Cosse
 • 77. Harris

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Video

banners 01

banners 02

banners 03