1 - 2 Eendracht Aalst Châtelet-Farciennes

zondag 3 december 2017 - 14u30
Eerste amateurliga

VOORBESCHOUWING

Na de ietwat onverhoopte maar verdiende winst in het verre Virton mag Eendracht komend weekend op eigen veld aan de bak tegen hekkensluiter Royal Châtelet-Farciennes. Een belangrijke wedstrijd, zoveel is duidelijk. Het is tegen dergelijke tegenstanders dat Eendracht geen punten mag laten liggen wil het minimaal een rustig seizoen doormaken. Trainer Tom De Cock kent voor deze wedstrijd positieve selectieproblemen want nagenoeg iedereen van de kern is fit.

Henegouwse club

SC Châtelet werd opgericht in 1926 en verkreeg van de KBVB het stamnummer 725. De "wolven" spelen sinds hun oprichting in de kleuren groen-wit en hebben logischerwijs een wolf opgenomen in hun logo. De club speelde de hele twintigste eeuw in de provinciale reeksen met als absoluut dieptepunt het seizoen 1952-1953 toen het degradeerde naar derde provinciale. Het is pas in 2002 dat de club voor het eerst aantrad in de nationale reeksen. Door de provinciale eindronde te winnen en het wegvallen van een Henegouwse club uit de nationale reeksen (fusie tussen RUS Tournaisienne en RRC Tournaisien) kon de club in het seizoen 2002-2003 voor het eerst aantreden in vierde klasse. Het avontuur was slechts van korte duur want een jaar later tuimelden ze terug naar eerste provinciale en een paar jaar later zelfs naar tweede provinciale. In 2014 keerde de ploeg terug naar de vierde klasse en in 2016 won het zelfs de eindronde en mocht het onverhoopt naar de tweede amateurliga. Het is overigens dat seizoen dat de clubleiding besloot om een nieuw logo aan te nemen en overigens ook Farciennes toe te voegen aan de clubnaam. Dit om de goede samenwerking met de gelijknamige buurgemeente te benadrukken. Vorig seizoen speelde Royal Châtelet-Farciennes zelfs kampioen in de reeks van eindrondefinalist -en tevens ook de laatste club die ons pad kruiste in onze eindrondewinst- RFC Luik. Royal Châtelet-Farciennes sloot het seizoen af met een 70 punten, 5 meer dan de tweede in de eindstand RFC Luik.

Kneusje van de reeks?

Tot dusver kende Royal Châtelet-Farciennes geen geslaagd debuut in de hoogste amateurklasse. Ze prijken troosteloos op de laatste plaats met zes punten en hebben tot op heden nog geen enkele wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat zij het kneusje van de reeks mogen genoemd. Zesmaal werd gelijkgespeeld. Dat betekent dat zij mits wat geluk een stuk hoger in de rangschikking hadden kunnen staan. Onderschatting is dus totaal uit den boze. Wel valt op dat Châtelet de punten meestal in eigen huis behaalt. Op eigen veld behaalden de Henegouwers al viermaal een draw tegen Seraing (0-0), Oosterzonen (1-1), Virton (2-2) en co-leider Dessel Sport (2-2). Uit raapten ze één punt op het veld van SK Deinze (2-2) en op het veld van Patro Eisen Maasmechelen (3-3). Er werd verloren van VW Hamme (1-0), Berchem Sport (3-0), FCV Dender (1-2), KSV Oudenaarde (3-0), Knokke (0-2), ASV Geel (4-0) en KSK Heist (0-1). De Henegouwers krijgen vooral op verplaatsing af en toe eens een serieus pak voor de broek. Het team kon slechts éénmaal de nul op het bord houden en heeft dan ook samen met Patro Eisden Maasmechelen de zwakste verdediging van de reeks.


Kern


Het bestuur kon de kampioenenploeg van vorig seizoen voor het merendeel bij elkaar houden. De vaste doelman Renato Aromatario belandde sinds de laatste twee speeldagen op de bank. Hij moest plaats ruimen na de desastreuse start van de Henegouwers voor Thomas Minsart (26), die vorig seizoen actief was bij La Louvière en invallersdoelman was bij WS Brussel tijdens hun boerenjaar in tweede klasse. Op de linksachter speelt Maxime Afflisio (28), hij is nieuw sedert dit jaar en speelde de afgelopen drie seizoenen in de tweede amateurliga bij RU Wallonne Ciney. Centraal in de defensie speelt naast El Mehdi Khaida (27), van opleiding een centrale middenvelder en ex-Olympic Charleroi, aanvoerder Anthony Mucci (28). Hij is het boegbeeld van de ploeg want hij is er reeds actief toen de ploeg nog in eerste provinciale speelde, wat toch een opmerkelijk feit is. Hij is echter niet alleen want middenvelder Aymeric Thibaut (24) speelt al minstens evenlang voor Royal Châtelet-Farciennes. Hij scoorde vorig seizoen zelfs tienmaal voor de Henegouwers. In het middenveld vinden we met Alexandre Lambert (31) en Manuel Castronovo (29) twee ervaren pionnen terug die vorig seizoen tot de basiself behoorden van hun kampioenenploeg. Draaischijf Quentin Vanderbecq (24) scoorde dit seizoen tweemaal en kwam vroeger zelfs uit voor de Belgische nationale ploeg U-18. Rechterflank Berthold Kitoko Kiaveka (27)is geen vaste waarde maar de laatste wedstrijden maakte hij wel deel uit van de basiself. De meest bekende naam is die van Antony Lorenzon (30). De centrumspits was in een ver verleden nog actief in tweede klasse bij UR Namur en Woluwe-Zaventem. Vorig seizoen kroonde hij zichzelf tot topschutter met 22 treffers. Dit seizoen loopt het iets minder vlot, toch lukte hij al 4 doelpunten. Vleugelaanvaller Christy Manzinga (22) kwam over van Charleroi-Couillet en scoorde dertienmaal vorig seizoen in de tweede amateurliga. Hij vormt samen met Lorenzon de "voorlijn" van de Henegouwers. Invallers Benoît Ladrière (ex-Pepingen) en Julien Charlier (ex-Woluwe-Zaventem) zijn normaal vaste waardes maar zij sukkelen de laatste weken met allerhande blessures. De jonge Lucas Walbrecq (21) haalde dit seizoen de basis nog niet. Hij was vorig seizoen vaste waarde en lukte zelfs zes doelpunten maar dit seizoen past hij voorlopig niet in de plannen van trainer Frédéric Stilmant.

Selectie

De selectie voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #14
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Charles Boeur
 • Lijnrechters: Nicolas Baton & Joaquim Mary
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Hapjes bij aperitief

***

Tomatensoep

***

Gebakken zeewolf met prei en jus van mossel

***

Fazantenfilet met winterse groentjes en gratineeraardappeltjes

***

Sabayon met vanilleijs - Koffie/Thee

Reserveren kan tot en met vrijdag 1 december om 12u00 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0472 21 02 75 of onze restaurantpagina.

WEDSTRIJDVERSLAG

Voor er aan voetballen gedacht werd, werd de nieuw geplaatste tribune officieel geopend in aanwezigheid van Aalsterse bestuursleden, afgevaardigden van het stadsbestuur en sponsor Isolatiewerken Cleemput Isol.  Wat de wedstrijd zelf betreft, is het zo dat trainer De Cock het vertrouwen behield in de startopstelling van vorige week.

Eendracht begon niet scherp genoeg aan de partij en kreeg al snel een serieuse verwittiging.  Manzinga deed de netten trillen maar een vlaggende lijnrechter liet het feestje niet doorgaan.  Het was slechts uitstel want na tien minuten was de Waalse voorsprong wel een feit.  Lorenzon kopte eerst nog tegen de paal maar Khaida trapte de terugspringende bal hoog in doel (0-1).

De eerste en enige vloeiende wit-zwarte aanval noteerden we na twintig minuten.  Diarra knalde uiteindelijk over.  Aan de andere kant van het veld voorkwam Van Den Noortgaete twee keer een dubbele achterstand.  Eerst hield hij Lorenzon van een treffer en nadien redde hij het schot van Vanderbecq met een voetreflex.  Diezelfde Vanderbecq stond voor de rust nog tweemaal in de schijnwerpers.  Met een verraderlijk schot zette hij Van Den Noortgaete aan het werk en even later kon hij een onderschepte terugspeelbal van Verstraeten niet benutten.  0-1 halfweg en een kwartier de tijd om te gaan bezinnen voor Eendracht.

De tweede helft begon met Van Tricht in de plaats van De Coninck.  De bezoekers dreigden via Kitoko en Lorenzon maar gingen zich al snel bezondigen aan irritant tijdrekken.  Ook een aantal stevige overtredingen werden niet geschuwd.  Bij een aanslag van Vanderbecq op Mitu hield scheidsrechter Boeur de logische rode kaart onbegrijpelijk op zak.  De bezoekende coach werd wel naar de tribune gestuurd na een zoveelste theaterstukje.

De klok tikte ondertussen verder in het nadeel en Eendracht slaagde er maar niet in om doelkansen bij mekaar te spelen.  Tot doelman Minsart een verre bal door de handen liet glippen op het einde van de reguliere speeltijd.  Bangoura profiteerde en duwde de bal met het hoofd over de lijn (1-1).  Er leek alsnog een punt uit de brand te worden gesleept maar in de extra tijd werd dit nog te grabbel gegooid.  Na een hoekschop kon Lella de bal in het geharrewar voorbij een grabbelende Van Den Noortgaete koppen.  Er was even onduidelijkheid omdat de lijnrechter met de vlag in de lucht stond maar het doelpunt werd wel degelijk goedgekeurd (1-2).

Eendracht droop ontgoocheld af en mag volgende week proberen om deze slappe koffie door te spoelen tegen SK Deinze.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 10' Khaida (0-1), 87' Bangoura (1-1), 93' Lella (1-2)
 • 55' Thibaut, 60' F. Geenens, 61' Vanderbecq, 63' Khaida, 91' Bangoura, 94' J. Geenens
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 4. De Coninck (45' Van Tricht)
 • 7. Yala Lusala
 • 8. Diarra
 • 11. Mitu
 • 12. De Neve
 • 13. Geenens J.
 • 14. De Rock
 • 16. Verstraeten
 • 18. Geenens F. (72' De Man)
 • 19. Bangoura
 • 22. Minsart
 • 2. Lella
 • 5. Afflisio
 • 6. Kitoko (71' Ladrière)
 • 10. Vanderbecq
 • 20. Lorenzon
 • 23. Mucci (66' Verelst)
 • 24. Charlier
 • 25. Thibaut
 • 31. Manzinga (32' Mvulubundu)
 • 90. Khaida

Fases

 • 95' Volgende week komt SK Deinze op bezoek.
 • 95' De laatste hoekschop levert niets op. Eendracht leek nog een punt uit de brand te slepen maar gooit het in de extra tijd te grabbel.
 • 94' Geel voor Jelle Geenens.
 • 93' Eendracht slikt de 1-2 na een corner.
 • 91' Gele kaart voor Bangoura. Hij mist hierdoor de volgende wedstrijd.
 • 90' De officiële speeltijd is voorbij.
 • 87' GOAL!!! Minsart laat een verre bal door de vingers glippen en Bangoura profiteert: 1-1!
 • 85' Kan Eendracht nog iets uit de brand slepen in de slotfase?
 • 81' Het schot van De Man wijkt af in hoekschop. Hierbij trapt Yala Lusala naast.
 • 79' Mitu gaat aan de haal op rechts maar zijn teruglegger wordt onderschept.
 • 74' De bezoekende coach wordt na een zoveelste theaterstukje naar de tribune gestuurd.
 • 72' Falko Geenens wordt vervangen door De Man.
 • 70' Het blijft wachten op Aalsters gevaar. Nog twintig minuten.
 • 65' Het spel ligt alweer stil. Anti-voetbal van Châtelet.
 • 61' Een regelrechte aanslag van Vanderbecq op Mitu. Een schande dat scheidsrechter Boeur het hier bij geel houdt.
 • 60' Geel voor Falko Geenens na een fout op Kitoko.
 • 55' Het tijdrekken van de bezoekers wordt eindelijk bestraft met een gele kaart.
 • 54' Mitu neemt een voorzet van Bangoura ineens op de slof maar keilt de bal uit het stadion.
 • 53' Lorenzon kan net niet bij een voorzet van op de linkerflank.
 • 51' Het schot van Kitoko gaat via Verstraeten naast.
 • 47' Meteen een voorzet van de invaller maar Bangoura kan niet koppen.
 • 46' De tweede helft begint met Van Tricht in de plaats van De Coninck.
 • 45' Slappe koffie van een inspiratieloos Eendracht. Er zal een ander gelaat moeten getoond worden om de scheve situatie recht te zetten.
 • 45' Er wordt gerust bij een 0-1 tussenstand.
 • 41' Vanderbecq onderschept een slechte terugspeelbal van Verstraeten maar kan niet profiteren. Hij houdt er niks meer dan een corner aan over.
 • 37' Van Den Noortgaete heeft moeite met een poging van Vanderbecq. De Neve kan de bal nog ontzetten.
 • 32' Eerste wissel bij onze tegenstander. Manzinga gaat gekwetst naar de kant.
 • 28' Opnieuw voorkomt onze doelman een tweede tegentreffer. Deze keer met een voetreflex na een grondscherend schot.
 • 27' Van Den Noortgaete ranselt een kopbal van Lorenzon uit zijn doel.
 • 26' Het schot van Manzinga verdwijnt via een verdediger in hoekschop.
 • 23' De Walen nemen nu al ruim hun tijd bij spelhervattingen.
 • 20' De eerste vlotte Aalsterse aanval is een feit. Diarra knalt uiteindelijk over.
 • 15' Dit is natuurlijk een start in mineur voor Eendracht.
 • 12' Minsart duikt gepast in de voeten van De Rock.
 • 10' Het wordt nu toch 0-1. Na een kopbal tegen de paal knalt Khaida de rebound hoog in doel.
 • 8' Manzinga mikt de bal tegen de netten maar de lijnrechter staat met de vlag in de lucht. Toch een serieuse verwittiging voor wit-zwart.
 • 5' Doelman Minsart plukt de voorzet van Falko Geenens uit de lucht.
 • 1' De bezoekers hebben de partij op gang getrapt.
 • 0' Op dit moment wordt vak K officieel in ere hersteld in aanwezigheid van onder andere bestuursleden, afgevaardigden van het stadsbestuur en uiteraard sponsor
 • 0' Trainer De Cock houdt vast aan de startopstelling van vorige week.
 • 0' Welkom in het Pierre Cornelisstadion voor het duel tegen Châtelet-Farciennes.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 10' Khaida (0-1), 87' Bangoura (1-1), 93' Lella (1-2)
 • 55' Thibaut, 60' F. Geenens, 61' Vanderbecq, 63' Khaida, 91' Bangoura, 94' J. Geenens
 • 1. Van Den Noortgaete
 • 4. De Coninck (45' Van Tricht)
 • 7. Yala Lusala
 • 8. Diarra
 • 11. Mitu
 • 12. De Neve
 • 13. Geenens J.
 • 14. De Rock
 • 16. Verstraeten
 • 18. Geenens F. (72' De Man)
 • 19. Bangoura
 • 22. Minsart
 • 2. Lella
 • 5. Afflisio
 • 6. Kitoko (71' Ladrière)
 • 10. Vanderbecq
 • 20. Lorenzon
 • 23. Mucci (66' Verelst)
 • 24. Charlier
 • 25. Thibaut
 • 31. Manzinga (32' Mvulubundu)
 • 90. Khaida

Video

banners 01

banners 02

banners 03