0 - 1 Eendracht Aalst SK Deinze

vrijdag 9 februari 2018 - 20u30
Eerste amateurliga

VOORBESCHOUWING

Met de deugddoende overwinning van vorige zondag tegen ASV Geel in het achterhoofd, mag Eendracht zich vanavond opmaken voor de carnavalsmatch tegen SK Deinze. 

Koninklijke Maatschappij

KMSK Deinze werd opgericht in 1926 en kreeg van de Belgische voetbalbond het stamnummer 818 toegewezen. Tijdens de oorlogsjaren nam de club niet deel aan de competitie aangezien hun veld werd omgetoverd tot een autokerkhof. Meteen het sein om nog een aantal activiteiten zoals hockey, zwemmen en tafeltennis aan de club toe te voegen. Pas na de tweede wereldoorlog, in 1946 om precies te zijn, hield de club het weer uitslutend bij het voetbal. De club speelde altijd in de hoogste provinciale reeksen en brak pas echt door tot het nationale clubvoetbal in het seizoen 1982-1983. Tien jaar later bereikte de club zelfs de tweede klasse, meer nog, in 1997 speelde het de eindronde voor promotie naar eerste onder trainer Eddy Mestdagh maar promoveren lukte uiteindelijk niet. In 2009 degradeerde de club naar derde klasse waar het tot 2015 quasi elk seizoen meestreed voor promotie wat dan uiteindelijk ook lukte. Vorig seizoen eindigden ze op een knappe zesde plaats in de eerste jaargang van de eerste amateurliga.

Sportieve ambities

Dit seizoen bulkt de club van ambitie. Niet alleen zal KMSK Deinze een nieuw stadion in gebruik nemen, het bestuur wil dit seizoen de stap zetten naar het profvoetbal. De Oost-Vlamingen begonnen eerder matig aan de competitie. Op de eerste speeldag werd van titelconcurrent Dessel in eigen huis wel met 2-0 gewonnen maar een week later ging het zelf met 1-0 de boot in tegen staartploeg FCV Dender. Ook thuis tegen Châtelet-Farciennes werd de overwinning te grabbel gegooid (1-1). Op Berchem en Seraing werd met punten gemorst (tweemaal 1-1) en op bezoek bij Oudenaarde werd verloren (1-0). Thuis tegen die andere kopploeg SK Heist werd wel opnieuw met 2-0 gewonnen. Voor de jaarwisseling leek Deinze volop gelanceerd want ze wonnen niet alleen van Knokke (1-0), ook op leider Lommel werd de zege niet gestolen (1-2). Tussendoor werd rode lantaarn Patro Eisden Maasmechelen weggezet met 2-0 cijfers. De motor begon dan te sputteren met een thuisnederlaag tegen Virton (0-3) en Seraing (2-3). Deinze ging ook de boot in op het veld van Châtelet-Farciennes (2-1). Vorige week knoopte SK terug aan met de overwinning door Oudenaarde met een pandoering huiswaarts te sturen (4-0) zodat KMSK Deinze op vandaag de vijfde plaats bekleedt en nog steeds de top vier (en het daaraan gekoppelde eindrondeticket) in het vizier heeft.

Intensieve scouting

Het wordt een blij weerzien met onze ex-coach Regi Van Acker en zijn trouwe assistent Benny Van Polfliet. Deze laatste miste haast geen enkele thuiswedstrijd meer van onze ploeg sinds zijn vertrek in 2015 en ook Regi Van Acker is regelmatig te gast op Eendracht Aalst. De laatste weken waren beiden zelfs vaste klant op elke thuiswedstrijd, onze ploeg heeft dus geen enkel geheim meer voor de trainersstaf van Deinze. Voor onze Gianni De Neve wordt het een speciale wedstrijd tegen zijn ex-club. Hij speelde de voorbije seizoenen haast alle wedstrijden bij Deinze maar toch mocht hij naar een andere ploeg uitkijken.

Grote link met Eendracht

In de kern van onze tegenstander van komende zondag vinden we met Arnaud De Greef, Mathias Lievens, Philippe Janssens en Steve Bael maar liefst vier basisspelers terug die tot voor kort onze eigen wit-zwarte kleuren verdedigden. Dit kwartet hoeven we jullie echt niet meer voor te stellen. De Greef vond na de extra-sportieve degradatie in 2015 een nieuwe uitdaging bij het Nederlandse FC Dordrecht. Voor het drietal Lievens-Janssens-Bael werd het een nog groter afscheid in mineur na het drama van La Louvière. In doel staat Tom Vandenberghe (25) die aan zijn derde seizoen SK Deinze bezig is en voorheen actief was bij Sparta Petegem in vierde klasse. Achterin staat naast Arnaud De Greef (25) en Mathias Lievens (23) de rechtsback Bart Goossens (32). Hij kwam de laatste vier seizoenen uit voor SK Lommel en voorheen was hij een vaste waarde bij Standaard Wetteren. Linkerflankverdediger Gauthier Libbrecht (23) werd prof bij Club Brugge maar speelt nu reeds zijn derde seizoen voor SK Deinze.

In het middenveld speelt Jasper Sols (22), hij is een talent van SK Lierse die via Dessel Sport bij SK Deinze verzeilde. Naast hem speelt Gert Van Walle (21). Hij is reeds van bij de jeugd actief bij SK Deinze. Hij verliet de heimat even om bij FC Knokke aan de slag te gaan, maar keerde na één seizoen reeds terug naar de oude stal. De patron van de ploeg is onze ex-speler Philippe Janssens (29). Hij fungeert als foerier voor het aanvallend geweld van de Oost-Vlamingen.

Spits Youssef Challouk (22) was vorig seizoen de topschutter van reeksgenoot SK Heist. Dit seizen scoorde hij reeds negenmaal. Lennart Mertens (25) werd twee seizoenen terug topschutter in vierde klasse bij Dikkelvenne en werd zonder gevolg aangeprezen bij onze club. Aalstenaar Olivier Romero Gomez (28) scoorde de voorbije twee seizoenen liefst veertigmaal voor VW Hamme en maakte dit seizoen de overstap naar SK Deinze. Ook dit seizoen weet hij de weg naar doel te vinden met reeds 5 rozen op zijn naam al moet hij zich de laatste tijd tevreden stellen met een rol als invaller.

Zwevend tussen basis en bank vinden we ex-speler Steve Bael (23) en Jérôme Mézine (33) terug. De Fransman had in 2008 een akkoord met Eendracht maar keerde op zijn stappen terug. Beide aanvallers schoten dit seizoen reeds driemaal raak. Ook Seppe Brulmans (23) geraakt moeilijk in de basis. Deze ex-speler van RC Mechelen, Dessel Sport en Thes Sport maakt sinds dit seizoen deel uit van de kern van oranje-zwart. Tot slot werd de jonge Lennert De Smul (21) tijdens de afgelopen wintermercato gehuurd van KV Kortrijk. Deze verdedigende linkspoot is echter niet speelgerechtigd voor de wedstrijd van vanavond. 

Selectie

Devriendt, Van Den Noortgaete, Geenens F., Van Belle, Verstraeten(?), Mertens, Gyselinck, De Man, De Neve, Marmitte, Diarra, De Koker, De Coninck, Yala Lusala, Van Tricht, Mitu, De Rock(?), Bangoura, Egerickx.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #15
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Michiel De Cuyper
 • Lijnrechters: Niels D'Haene & Toon Bonduel
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Ontvangst met een wachtglaasje: gerookte zalm / mozzarella / rode ui / kerstomaat

***

Gegrilde zeebaars met jus van schaaldieren en gewokte courgette

***

Kalfskroon met witlof, wortelstructuur en kroketjes

***

Carnavalsgebak met kriekjes

***

Koffie/Thee

Het clubrestaurant loopt stilaan vol. Reserveren kan normaliter tot en met woensdag 07/02 om 12u00 via onze restaurantpagina.

TICKETINFO

Omdat de tickets voor de carnavalsmatch elk jaar vlot over de toonbank gaan, wordt er een voorverkoop georganiseerd:

 * Woensdag 31 januari van 18u tot 20u (jeugdcomplex Zandberg)

 * Zondag 4 februari vanaf 17u (na de wedstrijd tegen Geel)

De loketten gaan op de wedstrijddag open om 19u30.

WEDSTRIJDVERSLAG

Verstraeten en De Rock waren speelklaar na een blessure en namen hun plaats in het elftal terug in. Omdat het een inhaalwedstrijd betrof, waren Heymans, Van Hoevelen en Mbaye niet speelgerechtigd. In het andere kamp zagen we heel wat gezichten met een recent verleden in de wit-zwarte kleuren.

De wedstrijd kwam vrij traag op gang. Eendracht bleef goed in de organisatie spelen en bij Deinze slaagde men er niet in om het balbezit in kansen om te zetten. Er waren dan ook al meer dan twintig minuten gespeeld toen een eerste poging van De Rock over doel verdween.

Het duel kabbelde verder tot er in het slot van de eerste helft toch een doelpunt uit de lucht kwam vallen. Mezine verlengde een vrije trap met het hoofd tegen de netten (0-1). Eendracht reageerde en doelman Vandenberghe kreeg een schot van Marmitte niet onder controle. In de herneming werd De Rock echter afgevlagd voor buitenspel.

In het begin van de tweede helft werd een poging van bezoeker Mertens afgeblokt en wuifde scheidsrechter De Cuyper de Aalsterse vraag om een strafschop weg na handspel in de zestien. Eendracht toonde meer drang naar voor maar slaagde er niet in om openingen te forceren. Toen De Rock toch eens gevaarlijk dreigde te worden, werd hij nog net op tijd een halt toegeroepen door een secuur spelende Lievens.

Trainer De Cock gooide met Bangoura nog een extra aanvaller in de strijd maar dit bracht geen zoden aan de dijk. De gevaarlijkste fase kwam nog van de voet van Van Walle. Devriendt redde met enige moeite. Na een paar extra speelminuten weerklonk het laatste fluitsignaal waardoor Eendracht de carnavalsmatch met het kleinste verschil verloor.

Volgende week maken we de verplaatsing naar Seraing. Falko Geenens zal er wegens een gele schorsing alvast niet bij zijn.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 40' Mezine (0-1)
 • 38' F. Geenens, 74' Sols, 84' Van Walle, 92' Brulmans
 • 25. Devriendt
 • 6. Marmitte (85' De Coninck)
 • 8. Diarra (68' Bangoura)
 • 10. Van Tricht
 • 11. Mitu
 • 12. De Neve
 • 14. De Rock
 • 16. Verstraeten
 • 18. Geenens F.
 • 21. Mertens (85' De Man)
 • 24. Gyselinck
 • 23. Vandenberghe
 • 2. Goossens
 • 3. Lievens
 • 4. De Greef
 • 5. Libbrecht
 • 8. Sols
 • 9. Mertens (79' Bael)
 • 10. Janssens (90' Brulmans)
 • 11. Challouk
 • 12. Van Walle
 • 21. Mezine

Fases

 • 93' Eendracht verliest met het kleinste verschil tegen Deinze, dat aan één bal tussen de palen genoeg had om de drie punten mee te nemen.
 • 90' Het zal in de extra tijd moeten gebeuren.
 • 85' Dubbele wissel bij Eendracht. Marmitte en Mertens gaan naar de kant voor De Coninck en De Man.
 • 83' De tijd begint nu toch wel te dringen!
 • 78' Devriendt heeft moeite met een schot van Van Walle.
 • 75' Twee opeenvolgende corners leveren niets op voor wit-zwart.
 • 73' Devriendt plukt de bal na een bezoekende hoekschop.
 • 68' Daar is de wissel. Diarra gaat naar de kant voor Bangoura.
 • 62' Lievens roept De Rock een halt toe voor hij gevaarlijk kan worden.
 • 60' Bangoura maakt zich klaar om in te vallen.
 • 56' De bal blijft even hangen na een verre inworp van Falko Geenens maar Vandenberghe kan uiteindelijk pakken.
 • 55' Eendracht probeert nu toch zelf om meer vooruit te voetballen.
 • 50' Handspel in de bezoekende zestien maar scheidsrechter De Cuyper wuift het protest weg.
 • 48' Een poging van bezoeker Mertens wordt afgeblokt.
 • 46' De tweede helft is begonnen zonder wissels.
 • 45' Er wordt gerust bij een 0-1 tussenstand. De goal kwam in een kansarme eerste helft letterlijk uit de lucht gevallen.
 • 42' Vandenberghe lost een schot van Marmitte. In de herneming wordt De Rock afgevlagd voor buitenspel.
 • 39' Mezine verlengt een vrije trap met het hoofd tegen de netten. Zo komt het doelpunt dus zomaar uit de lucht gevallen (0-1).
 • 37' Geel voor Falko Geenens.
 • 35' We wachten nog steeds op een eerste bal tussen de palen.
 • 29' Marmitte krijgt een uitbrander na een fout op Van Walle.
 • 26' De staat van het veld zal misschien ook wel een rol spelen.
 • 21' Nu toch een poging van De Rock maar ver over doel.
 • 20' De doelmannen kijken nog steeds werkloos toe.
 • 15' Eendracht heeft een goede organisatie neergezet en probeert op de tegenaanval uit te breken.
 • 9' Deinze heeft het meeste balbezit maar kansen versieren lukte nog niet.
 • 5' We kijken naar een rustig wedstrijdbegin.
 • 1' De bezoekers hebben net afgetrapt.
 • 0' Prinsj Alex is uiteraard ook van de partij!
 • 0' Intussen luisteren we naar enkele Oilsjterse klassiekers van carnavalisten en zien we de optocht van de Voil Janetten.
 • 0' Bij Deinze zien we enkele namen terug met een recent verleden bij wit en zwart: Lievens, De Greef, Janssens, Bael en het trainersduo Van Acker - Van Polfliet.
 • 0' Van Hoevelen, Heymans en Mbaye zijn niet speelgerechtigd vandaag.
 • 0' De Rock en Verstraeten worden gerecupereerd en nemen hun plaats in het elftal weer in. Daarnaast mag ook Gyselinck aan het duel beginnen.
 • 0' Welkom in het Pierre Cornelisstadion voor de carnavalsmatch tegen SK Deinze!
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 40' Mezine (0-1)
 • 38' F. Geenens, 74' Sols, 84' Van Walle, 92' Brulmans
 • 25. Devriendt
 • 6. Marmitte (85' De Coninck)
 • 8. Diarra (68' Bangoura)
 • 10. Van Tricht
 • 11. Mitu
 • 12. De Neve
 • 14. De Rock
 • 16. Verstraeten
 • 18. Geenens F.
 • 21. Mertens (85' De Man)
 • 24. Gyselinck
 • 23. Vandenberghe
 • 2. Goossens
 • 3. Lievens
 • 4. De Greef
 • 5. Libbrecht
 • 8. Sols
 • 9. Mertens (79' Bael)
 • 10. Janssens (90' Brulmans)
 • 11. Challouk
 • 12. Van Walle
 • 21. Mezine

Foto's

Foto's: Kenneth Demaret, Yves Janssens

Extra sfeerbeelden: https://www.eendracht-aalst.be/nieuws/foto/item/4231-sfeerbeelden-carnavalsmatch

Video

banners 01

banners 02

banners 03