1 - 1 Eendracht Aalst KSK Heist

zondag 21 januari 2018 - 14u30
Eerste amateurliga

VOORBESCHOUWING

Nadat Eendracht het jaar in mineur afsloot met een nederlaag op eigen veld tegen aartsrivaal FCV Dender, werd het nieuwe jaar niet bepaald succesvol ingezet. Eendracht liet een gewonnen punt liggen in het verre Limburg na mistasten van onze debuterende doelman Devriendt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Coach De Cock had dus mentaal oplapwerk voor de boeg. Zondag treft Eendracht titelpretendent KSK Heist, wat zich alweer aankondigt als een erg moeilijke opdracht. 

KFC Heist Sportief

De ploeg uit De Kempen werd pas in 1940 opgericht onder de naam Football Club Heist Sportief. In 1941 sloten ze zich aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond onder het stamnummer 2948. FC Heist Sportief steeg in 1954 voor het eerst naar de nationale reeksen. Acht seizoenen later zakten ze echter terug naar eerste provinciale. De volgende dertig jaar bengelden ze tussen vierde klasse en eerste provinciale. Sedert 1986 waaide er echter een nieuwe (sportieve) wind door de club. Ze werden immers kampioen en stegen voor het eerst in haar geschiedenis naar derde nationale. In 1991 kreeg de club dankzij hun 50-jarig bestaan een toevoeging aan hun naam, nl. Koninklijke Football Club Heist Sportief. In 1994 zakten ze echter terug naar bevordering en twee seizoenen later werden ze zelfs verbannen naar eerste provinciale. Datzelfde seizoen fusioneerden ze met KSV Heist-op-den-Berg tot Koninklijke Sportkring Heist. In 2003 begonnen ze aan een nieuwe sportieve opmars. In een tijdspanne van amper zes jaar promoveerden De Zwanen van bevordering tot in tweede klasse waar ze twee jaar terug ingedeeld werden in de eerste amateurliga.

Uitstekende resultaten

De Antwerpenaren werden voor aanvang van dit seizoen als een outsider voor de titel beschouwd en lijken deze status allerminst te beschamen met een knappe derde plaats in de rangschikking op één schamel puntje van leiders FC Knokke en SK Lommel. Vorig weekend won Heist op eigen veld de topper van de speeldag tegen leider FC Knokke. Tot dusver leed Heist slechts vier nederlagen. Op eigen veld werd verloren van SK Lommel (2-4) en KSV Oudenaarde (0-3). Op bezoek bij Deinze beten de Antwerpenaren eveneens in het zand (2-0), net als in Knokke (3-1). Driemaal werd gelijkgespeeld op het veld van Berchem Sport (1-1) en Seraing (1-1) en thuis tegen Berchem Sport (2-2). De overige wedstrijden wist Heist winnend af te sluiten, thuis tegen Oosterzonen (4-1), E. Aalst (2-0), VW Hamme (1-0), FCV Dender (2-1), Dessel Sport (2-1) en Knokke (2-1). Op bezoek bij Virton (1-2), Geel (1-3), Patro Eisden (1-2), Châtelet-Farciennes (0-1) werden eveneens drie punten genomen. Besluit is dat KSK Heist een team is dat quasi evenveel punten uit als thuis pakt en terecht als titelkandidaat wordt getipt.

Goed uitgebalanceerd team

Geen Cis Bosschaerts meer aan het trainersroer bij KSK Heist. Na zeventien(!) jaar zette hij er bijna twee jaar geleden een punt achter en is hij nu de coach van tweedeprovincialer KFC Bevel. Zijn opvolger werd Karel Keleman. In doel staat Niels Stroobants (27), een doelman met een verleden bij Rillaar (1ste provinciale) en Betekom (vierde klasse), die pas vorig seizoen de overstap maakte naar SK Heist. Centraal achterin vinden we clubmonument Bart Webers (33) terug. Deze kopbalsterke speler is al jaren (10!) een vaste waarde bij KSK Heist en is tevens elk jaar goed voor een karrenvracht aan doelpunten. Dit seizoen staat zijn teller reeds op zes stuks. Webers slikte echter vorige wedstrijd zijn derde gele kaart waardoor hij zondag geschorst moet toekijken. Tevens in het hart van de defensie staat Stefan Verbist (20), hij kwam dit seizoen over van bij de jeugd van KV Mechelen. Verdediger Stig Engelen (25) was jaren een vaste waarde bij Oosterzonen vooraleer hij dit seizoen de overstap maakte naar Heist. Tevens achterin staat Roel Tambeur (22), hij is al aan zijn vijfde seizoen bezig in het fanionteam.

Verdedigende middenvelder Thomas Englebert (24) heeft een verleden bij Wezet in tweede klasse en bij Union en Sprimont (in derde klasse en de eerste amateurliga). Het is zijn eerste seizoen bij KSK Heist. Flankspeler Thomas Regnier (23) speelde ooit nog voor Woluwe-Zaventem in tweede klasse en bij La Louvière in de derde klasse alvorens hij vorig seizoen de overstap maakte naar KSK Heist. Spelverdeler Luca Napoleone (24) is een stevige en technisch vaardige nummer tien die gold als een talent in tweede klasse bij Boussu Dour. Hij maakte nadien het mooie weer bij respectievelijk Walhain en Sprimont in derde klasse. Vorig seizoen was hij prijsschutter van dienst bij Union La Calamine in de tweede amateurliga. In zijn eerste seizoen bij KSK Heist nam hij reeds zeven doelpunten voor zijn rekening. Middenvelder Jordy Lokando (20) heeft een verleden bij de jeugd van Standard en OH Leuven, waar hij tevens de selectie haalde in de Jupiler Pro League. Sinds dit seizoen is ook hij nieuw bij KSK Heist.

Aanvaller Mathieu Troonbeeckx (19) is een jeugdproduct van KSK Heist die sedert drie seizoenen zijn doorbraak forceerde bij het eerste elftal. Hij vormt samen met Curtis Kabeya (24), die twee seizoen geleden overkwam van FC Luik, een duo in de spits.

Aanvaller Dries Ventose (28), die twee seizoenen geleden tweemaal scoorde in de kampioenenwedstrijd van Beerschot-Wilrijk in derde klasse, verkommert de laatste weken op de bank samen met verdedigers Daan Matterne (19) en Ties Claes (19), twee youngsters met een verleden bij respectievelijk OHL en STVV. Ook Mehdi Bounou (20) en Benjamin Bambi N'Zanga (18), beiden beloftevolle aanvallende spelers, hebben een verleden bij OHL maar komen de laatste weken amper aan spelen toe.

Selectie

Ridwan Gyselinck is geschorst. Jordy De Koker en Jelle Geenens (beiden breuk oogkas) revalideren verder en zijn bijgevolg out. Kern: Devriendt, Van Den Noortgaete, F. Geenens, De Coninck, Marmitte, De Man, Verstraeten, Mertens, Heymans, De Neve, Diarra, Yala Lusala, Mitu, De Rock, Van Tricht, Egerickx en Bangoura.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #18
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Yves Verslycken
 • Lijnrechters: Simon Verstraeten en Kristiaan Cannaerts
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Hapjes

***

Gebakken Sint-Jakobsvruchtjes met puree van witloof

***

Mechelse koekoek met gebakken shii-take en krieltjes

***

Moelleux au chocolat met sorbet van passievrucht en macaron

***

Koffie/Thee

(Reserveren kan tot en met vrijdag 19/01 om 12u00)

Restaurantpagina

TICKETINFO

De loketten gaan open om 13u30.

Wedstrijdtickets

WEDSTRIJDVERSLAG

Trainer De Cock wijzigde zijn team, in vergelijking met de wedstrijd van vorig weekend tegen SK Lommel, op één plaats. De geschorste Gyselinck werd vervangen door Jan Mertens centraal achterin.

De wedstrijd begon op het scherpst van de snee. De bezoekers uit Heist toonden zich meteen erg enthousiast en gedreven. Hun intenties waren duidelijk: volop kiezen voor de aanval, zoals het een titelkandidaat ook betaamt. Toch was het Eendracht dat het eerst voor druk kon zorgen via de pijlsnelle Mitu. Buiten een paar hoekschoppen en gevaarlijke standjes voor het bezoekende doel leverde die stevige aanvangsfase niet meteen iets op. Gianni De Neve probeerde het in de vlucht maar de bal ging net over doel. De bezoekers lieten de bal aan de thuisploeg en loerden op de tegenaanval met hun snelle omschakeling. Vooral de snelle Troonbeeckx en de kleine Bounou lieten bij vlagen hun klasse zien. Toch was de opdracht voor de jongens van trainer De Cock duidelijk: geen lange bal spelen en geduldig opbouwen. Eendracht kweet zich perfect van die taak en liet bijwijlen erg knappe acties en combinaties zien. Enkel een doelpunt bleef uit. Nochtans had Klaas De Rock halfweg dé kans om Eendracht op voorsprong te schieten maar hij strandde op doelman Stroobants. Het laatste kwart van de eerste helft kwam Eendracht nadrukkelijker aan de zestien van de bezoekers maar tot echte doelkansen kwam het niet meer zodat men bij een 0-0 ruststand de rust indook.

Klaas De Rock bleef met een blessure aan de rib in de kleedmaker zodat Bangoura zijn opwachting mocht maken. Eendracht kreeg meteen een vrije trap na een overtreding op Mitu, Van Tricht schilderde de bal over de muur maar pal in de handen van doelman Stroobants. Eendracht moest dan noodgedwongen het gaspedaal lossen zodat Heist beter in de match kwam. Eendracht kreeg al een paar verwittigingen maar na mistasten van Falko Geenens scoorde de pas ingevallen Napoleone op het uur een simpel doelpunt (0-1). Amper één minuut later trok Matterne Mitu onderuit in de zestien. Strafschop en rood voor Matterne. Van Tricht zette de elfmeter feilloos om (1-1). Eendracht mocht een half uur met een man meer op zoek gaan naar de overwinning. Makkelijk ging dat evenwel niet. Onder impuls van een zwakke Bangoura lukte er aanvallend nauwelijk iets. Trainer De Cock verloste Yady uit zijn lijden en verving hem in de slotfase door De Man. In de laatste minuten maakte Eendracht wel nog het meeste aanspraak op de overwinning, mede dankzij een flitsende Mitu, maar het mocht zich wel gelukkig prijzen dat de ultieme bezoekende counter onschadelijk werd gemaakt door Yala Lusala.

Zo pakt Eendracht zijn eerste gelijkspel van het seizoen tegen een stevig KSK Heist maar heerst er ook wat ontgoocheling om de gemiste kans op de eerste driepunter van 2018. Of is die volgende week voor ons weggelegd in Denderleeuw? Supporters op post om er daar opnieuw een thuiswedstrijd van te maken!

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 61' Napoleone 0-1, 63' Van Tricht 1-1 (pen)
 • 67' Marmitte, 79' Heymans, 80' Napoleone
 • 63' Matterne

25. Devriendt
4. De Coninck (73' Yala Lusala)
6. Marmitte
10. Van Tricht
11. Mitu
12. De Neve
14. De Rock (46' Bangoura, 86' De Man)
16. Verstraeten
18. Geenens F.
21. Mertens
27. Heymans

1. Stroobants
5. Engelen
6. Troonbeeckx (43' Kabeya)
7. Ventose
10. Bounou
12. Materne
15. Tambeur
16. Verbist (69' Wijns)
19. Bambi (59' Napoleone)
20. Lokando Mboyo
22. Regnier

Fases

 • AFGELOPEN Eendracht pakt een zwaarbevochten punt en mag daarmee tevreden zijn.
 • 90'+3 Bijna een vlijmscherpe counter van de bezoekers maar Yala Lusala ontzet.
 • 90'+1 Hoekschop na een fenomenale loopactie van Mitu.
 • 90' Mitu nog met een kans, de bal gaat naast.
 • 89' De Neve nog met een uitstekende mogelijkheid maar zijn kopbal gaat naast.
 • 88' Een vrije trap voor de bezoekers aan de hoekschopvlag.
 • 86' Een ontzettend zwakke Bangoura gaat eruit voor De Man.
 • 82' Goede kans voor Eendracht maar niemand kan de voorzet van Geenens in doel verlengen.
 • 80' Napoleone krijgt geel na een charge op Mitu en de potjes kookten even over.
 • 79' Heymans pakt geel door een bezoekende aanval af te breken.
 • 74' De Neve met een kopbalmogelijkheid, naast.
 • 73' De leeggespeelde De Coninck gaat eruit voor Yala Lusala.
 • 71' Bijna owngoal van de bezoekers, de bal gaat in hoekschop.
 • 69' Wissel bij de bezoekers: Verbist gaat eruit voor Wijns.
 • 67' Marmitte krijgt geel na een denkbeeldige overtreding op Bounou.
 • 66' Hoe een wedstrijd kan kantelen werd in minuut 63 echt wel duidelijk.
 • 63' Goooaaallll !! Van Tricht zet de elfmeter feilloos om!
 • 62' Inmiddels aan de overkant een strafschop voor Eendracht na een overtreding van Matterne op Mitu. En ook de rode kaart.
 • 61' Goal voor de bezoekers na mistasten van Geenens. Een koude douche dit vermijdbare tegendoelpunt.
 • 59' Bambi gaat eruit voor Napoleone.
 • 58' Appel voor strafschop na een ingreep op De Coninck, niet gefloten.
 • 53' De bal gaat niet zover over.
 • 52' Vrije trap voor Heist op een gevaarlijke plek.
 • 50' De bezoekers tot tweemaal toe al met een gevaarlijk standje voor doel. Nu een hoekschop.
 • 47' Van Tricht schildert de bal over de muur, pal in de handen van doelman Stroobants.
 • 46' Vrije trap op de rand van de zestien.
 • 46' Eendracht trapt de tweede helft op gang. Bij Eendracht werd Klaas De Rock geblesseerd vervangen door Bangoura.
 • RUST We gaan rusten bij een 0-0 stand na een aangename eerste helft.
 • 45' Hoekschop op slag van de rust!
 • 45' Overtreding op Geenens na een prachtige zindane-beweging. Mooie plaats om een paar meter van de zestien.
 • 43' De hoekschop levert niets op. Troonbeecks wordt inmiddels officieel vervangen door Kabeya.
 • 42' Hoekschop voor de bezoekers.
 • 40' Troonbeeckx moet geblesseerd naar de kant. Een bezoekende vervanger stoomt zich tussentijds klaar.
 • 39' Eendracht speelt met veel overgave en strijdlust. Mitu is een gesel voor de bezoekende defensie maar het blijft voorlopig wachten op echte grote mogelijkheden en doelpunten.
 • 36' De hoekschop levert niets op.
 • 36' Eendracht is beter, opnieuw hoekschop.
 • 29' Het bezoekende gevaar komt voornamelijk vanop links, via een erg vinnige Troonbeeckx.
 • 27' Eendracht heeft het balbezit en bouwt geduldig op, geen lange bal te pas en te onpas en dat komt ons spel duidelijk ten goede.
 • 22' Alweer een gevaarlijke actie van de thuisploeg. Van Tricht speelde Mitu heerlijk aan met een lange bal, de laatste met een knappe actie en goede voorzet, zowel De Neve als De Rock konden net niet goed genoeg bij de bal.
 • 19' Klaas De Rock kan net niet scoren na een stevig duel van Jilke De Coninck. Dit had de openingstreffer moeten zijn!
 • 18' Eendracht is momenteel de betere ploeg en kampeert al een tijdje op de helft van de bezoekers.
 • 15' Eendracht liet al een aantal knappe dingen zien. De Rock en Mitu waren dicht bij de openingstreffer.
 • 11' Kopballetje van een bezoeker waait over.
 • 10' Gianni De Neve probeert het met een vluchtschot, net over doel.
 • 7' Een aangename aanvangsfase van de wedstrijd met een bijzonder vinnig Heist maar ook Eendracht laat zich niet onbetuigd.
 • 4' Kopbal Geenens afgeblokt.
 • 4' Weer hoekschop voor de thuisploeg na actie De Rock.
 • 3' Gevaarlijke actie voor doel van de bezoekers, een snedige counter werd niet goed uitgespeeld door de Antwerpenaren.
 • 3' De eerste hoekschop is voor de thuisploeg na een goede actie van Mitu.
 • 1' De bezoekers trappen de wedstrijd op gang.
 • 14u29 Kenny Van Hoevelen geeft de aftrap onder luid applaus van de Eendracht-supporters.
 • 14u26 Momenteel geeft de kersverse prins Alex een optreden. Proficiat Alex!
 • 14u25 Welkom vanuit het Pierre Cornelisstadion !
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 61' Napoleone 0-1, 63' Van Tricht 1-1 (pen)
 • 67' Marmitte, 79' Heymans, 80' Napoleone
 • 63' Matterne

25. Devriendt
4. De Coninck (73' Yala Lusala)
6. Marmitte
10. Van Tricht
11. Mitu
12. De Neve
14. De Rock (46' Bangoura, 86' De Man)
16. Verstraeten
18. Geenens F.
21. Mertens
27. Heymans

1. Stroobants
5. Engelen
6. Troonbeeckx (43' Kabeya)
7. Ventose
10. Bounou
12. Materne
15. Tambeur
16. Verbist (69' Wijns)
19. Bambi (59' Napoleone)
20. Lokando Mboyo
22. Regnier

Video

banners 01

banners 02

banners 03