1 - 0 Eendracht Aalst ASV Geel

zondag 4 februari 2018 - 15u00
Eerste amateurliga

VOORBESCHOUWING

Nadat Eendracht vorige week een verdiend punt meegraaide bij de rivaal FCV Dender, kruist het deze week de degens met het noodlijdende ASV Geel. Hoewel de Antwerpenaren een goed seizoen doormaken, staken eind vorig jaar extra-sportieve problemen de kop op. Verschillende sterkhouders verlieten de club zodat een verjongd elftal de resterende wedstrijden van dit seizoen moet afhaspelen. Een sportieve verzwakking lijkt dit op het eerste zicht allerminst. Vorige week won Geel met 2-1 van VW Hamme, zodat de Aalsterse spelersgroep gewaarschuwd is voor komende zondag!

Een kluwen van fusies

Het is een heel karwei om de geschiedenis van onze komende tegenstander in een paar zinnen te omschrijven. De club ASV (Allemaal Samen Verbroedering) Geel is er gekomen na diverse fusies tussen Meerhoutse clubs en niet met het ter ziele gegane Verbroedering Geel, dat in 2008 failliet werd verklaard en zo definitief verdween. De geschiedenis van ASV Geel startte bij de oprichting van FC Meerhout Sport in 1924 (met stamnummer 893). De tegenhanger van de club werd in 1934 opgericht en heette Hand In Hand Meerhout. Pas in 1966 besloten FC Meerhout Sport, dat intussen alle kleinere Meerhoutse clubs had opgeslorpt, en Hand in Hand Meerhout om de krachten te bundelen zodat de club FC Verbroedering Meerhout werd opgericht.

In 1967 volgde reeds de promotie naar de nationale afdelingen, nadat het Germinal Ekeren achter zich hield. De club kende haar hoogtepunt in 2006 met de titel in vierde klasse. Maar de topperiode was van korte duur. Toen Verbroedering Geel failliet ging in 2008 en er een paar bestuursleden overstapten naar FC Verbroedering Meerhout, werd de naam veranderd naar Verbroedering Geel-Meerhout om de band met de talrijke fans van Verbroedering Geel niet te verliezen. De club haspelt dan ook sinds 2008 haar thuiswedstrijden af in het Leunenstadion. Toen de club in 2013 de finale van de eindronde in derde klasse won, maakte het bestuur bekend dat de club onder de naam ASV Geel in tweede klasse zou aantreden.  Na de hervormingen in het nationale voetbal kwam ASV Geel vorig seizoen uit in de eerste amateurliga waar het achtste zou eindigen. 

Op vandaag staan de 'Geelse Zotten' er sportief opnieuw erg goed voor met een knappe zevende plaats. Extra-sportief daarentegen rommelt het van alle kanten en lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de club in vereffening zou gaan. In dat scenario vermijden ze dus best sportieve degradatie of de club moet volgend seizoen uitkomen in de derde amateurliga.

Hoge ambitie

De club uitte aan het begin van dit seizoen hun ambitie om toe te treden tot het vaderlandse profvoetbal. De ploeg werd zodanig samengesteld dat het behalen van de eindronde voor promotie naar 1B het doel was. En de 'Geelse Zotten' begonnen ook uitstekend aan de competitie. De eerste twee wedstrijden werden winnend afgesloten en de ploeg stootte eveneens door naar de 1/16 finales van de Beker van België (waar het op eigen veld nipt met 2-3 cijfers de duimen moest leggen tegen K.A.A. Gent). ASV Geel wist dit seizoen al negen keer te winnen met de wedstrijden tegen Dessel Sport (2-0), Lommel SK (3-0) als uitschieters. In de heenronde wist Eendracht te winnen met 0-1 na een strafschopdoelpunt van Klaas De Rock. Op verplaatsing bij KSV Oudenaarde (6-1) lieten de 'Zotten' hun grootste nederlaag optekenen. ASV Geel prijkt op een knappe zevende plaats in de stand en rondde op vandaag al de kaap van 30 punten. Gezien de extra-sportieve malaise, en de daaraan gekoppelde leegloop in hun A-kern, behaalden de Antwerpenaren reeds 7/9 uit hun drie laatste wedstrijden wat zeker een compliment verdient.

Leegloop

Omdat het bestuur van ASV Geel de spelerslonen van de afgelopen drie maanden niet tijdig kon vereffenen, besloten enkele sterkhouders om de club te verlaten als vrije speler. De afgelopen weken verlieten Jo Christiaens (aanvoerder, Oosterzonen), Kristiaan Haagen (Dessel Sport), Azzeddine Zaïdi (FCV Dender) en Ahmet Karadayi (Turkse eersteklasser) de club. Tot overmaat van ramp zijn doelman Yves Lenaerts en middenvelders Kenneth Kerkhofs, Yannick Reuten en Matthiece Nelissen geblesseerd. Wat overblijft zijn voornamelijk youngsters aangevuld met A-kernspelers die beslisten om wél te blijven. De gemiddelde leeftijd van de ploeg die vorig weekend VW Hamme vloerde was amper 21 jaar.

In doel staat Robin Mantel (17) die zijn jeugdopleiding genoot bij KV Turnhout en pas twee jaar terug zijn overstap maakte naar ASV Geel waar hij nu onverwachts in ploeg werd gedropt. Centraal achterin staat Benjamin Van Den Ackerveken (22) die de voorbije twee seizoenen quasi alles speelde bij ASV Geel. Naast hem staat de meest ervaren man van de huidige ploeg en kersvers aanvoerder Sam Vanaken (27). Hij is de broer van Club Bruggespeler Hans. Zij speelden beiden een aantal seizoenen terug bij tweedeklasser Lommel SK. Rechtsachter Nick Hulsmans (24) speelde ettelijke seizoenen in derde klasse voor Sporting Hasselt. Sinds vorig seizoen is hij één van de sterkhouders bij ASV Geel in de verdediging. 

Op het middenveld vinden we Jeroen Vanderheiden (19) terug die al een paar seizoenen bij ASV Geel actief is bij de nationale jeugdploegen. Hij kwam in 2014 over van provincieclub FC Landen. Centrale middenvelder Nicolas Robin (21) maakte vorig seizoen met succes zijn debuut in het eerste elftal. Hij sloot het seizoen af met vijf doelpunten. Ook Charle-Victor Jaspers (18) bevolkt eveens het middenveld. Hij komt pas piepen in de eerste ploeg en maakte vorige week zijn eerste negentig minuten vol. De ervaren Arne Hoefnagels (25) leidt de jongelingen op het middenveld. Vorig seizoen kwam hij nog uit voor Oosterzonen. Vier seizoenen geleden speelde hij ook nog voor ASV Geel in de tweede klasse.

De spelverdelder van deze jonge ploeg is zonder twijfel Mylan Ferreira Carrasco (22). Hij is de broer van Rode Duivel en Atletico Madrid-vedette Yannick. De laatste weken laat hij steevast zien wat hij in zijn mars heeft. Hij was de grote uitblinker vorige week en is de gevaarlijkste man bij ASV Geel. Linksbuiten Dries Hulsmans (18) heeft een verleden bij Westerlo en speelde in het begin van dit seizen bij de Geelse reserven. Aanvaller Timothy Oliseh (18) speelde dit seizoen vooral bij de beloften maar haalde ook meer dan tien keer de kern voor de eerste ploeg. Hij heeft een verleden bij KV Mechelen en SC Lokeren vooraleer hij de overstap naar ASV Geel waagde dit seizoen.

Eendracht Aalst

Een hele waslijst aan afwezigen voor de komst van ASV Geel morgen. Een overzicht: Heymans en De Neve zijn geelgeschorst. De Rock (buikspieren), Verstraeten (enkel) en Bangoura (verrekking hamstrings) zijn out. Van Belle (arm) heeft pas de training hervat. Jelle Geenens en Van Gysegem zijn op verplichte skistage voor hun studies. Mbaye is nog niet speelgerechtigd. De kans voor andere jongens om zich te tonen!

Selectie

Devriendt, Van Den Noortgaete, Geenens F., Van Hoevelen, Mertens, Gyselinck, De Man, Marmitte, Diarra, De Koker, De Coninck, Yala Lusala, Van Tricht, Mitu, Egerickx.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #20
 • Stadion: Pierre Cornelisstadion
 • Adres: Bredestraat, 9300 Aalst
 • Scheidsrechter: Kenneth Dhont
 • Lijnrechters: Matthias Massa & Benjamin Dewyn
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Voor deze wedstrijd bieden we een democratische buffetformule van 30 euro aan in ons clubrestaurant (inclusief wedstrijdticket).

Blanquette de veau / Balletjes in tomatensaus / Vlaamse stoverij

***

Verse groenten / Frietjes / Sauzen

***

Ijs met chocoladesaus

***

Koffie / Thee

Reserveren is mogelijk tot vrijdag 2 februari om 12u00 via de restaurantpagina, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0472 210 275.

TICKETINFO

Alle abonnees mogen één gast meebrengen die de wedstrijd gratis mag bijwonen. Een cadeau dat de club nog in petto had voor de succesvolle abonnementencampagne. De abonnees uit de zittribune kunnen voor de wedstrijd een gratis ticket afhalen in de fanshop. Voor de K-abonnees is dit aan de ticketchalet van de staantribune.

De loketten gaan open om 14u00.

WEDSTRIJDVERSLAG

Trainer De Cock diende maar liefst acht spelers te missen voor het duel tegen ASV Geel. Mertens, Diarra en Yala Lusala kregen bijgevolg nog eens hun kans van bij de aftrap.

Eendracht begon vrij aardig en kon voor gevaar zorgen via afstandsschoten van De Coninck en Diarra. Doelman Mantel had telkens een goede redding in huis. Tussendoor trapte Reuten een eerste bezoekende mogelijkheid naast. Diarra probeerde het even later nog eens maar nu verdween zijn schot naast doel.

Nadien verwaterde het spelbeeld en zagen we te veel slordigheden in het samenspel waardoor de verdedigers vrij makkelijk overeind bleven. Vijf minuten voor de rust kon Reuten dan toch eens aan de haal gaan op de tegenaanval. De gevaarlijkste man bij onze tegenstander besloot echter voorlangs waardoor de eerste helft eindigde zonder doelpunten.

In het begin van de tweede helft dreigde wit-zwart op stilstaande fases. Mertens kopte in de handen van Mantel, De Man knalde van dichtbij over en van Hoevelen werd afgeblokt. Eendracht had pech als Mitu de bovenkant van de lat raakte maar kwam ook goed weg toen de poging van Reuten op de paal uit mekaar spatte.

Na iets meer dan een uur spelen werd het dan toch 1-0. Het was Marmitte die van op dertig meter heerlijk raak knalde. Het bleef echter opletten geblazen en vijf minuten later moest Falko Geenens bijspringen om de gelijkmaker te verhinderen. Hij haalde de bal nog net voor de doellijn weg na een kans voor alweer Reuten. Van Tricht mikte nog een vrije trap tegen de lat en nadat Vandermeulen de laatste Geelse mogelijkheid over schoot, was de buit binnen.

Door het verlies van de ploegen onderaan in de rangschikking doet Eendracht een goede zaak met deze driepunter. Komende vrijdag staat de volgende opdracht al op het programma. Dan is de inhaalwedstrijd tegen SK Deinze tevens de jaarlijkse carnavalsmatch. Supporters op post!

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 63' Marmitte (1-0)
 • 65' Reuten, 70' Mertens, 77' Ferreira Carrasco, 80' Hulsmans N.
 • 25. Devriendt
 • 4. De Coninck
 • 5. Van Hoevelen
 • 6. Marmitte
 • 7. Yala Lusala
 • 8. Diarra
 • 10. Van Tricht (91' De Koker)
 • 11. Mitu
 • 17. De Man
 • 18. Geenens F.
 • 21. Mertens
 • 25. Mantel
 • 6. Van Den Ackerveken
 • 8. Reuten
 • 10. Ferreira Carrasco
 • 13. Hulsmans N.
 • 16. Vanaken
 • 17. Vanderheiden
 • 20. Robin (73' Seykens)
 • 21. Jaspers
 • 22. Hoefnagels (45' Vandermeulen)
 • 23. Hulsmans D.

Fases

 • 92' Vrijdag verwachten we onze supporters opnieuw in het stadion voor de carnavalsmatch tegen SK Deinze.
 • 92' De wedstrijd is afgelopen. Eendracht wint met 1-0 tegen ASV Geel en pakt zo een belangrijke driepunter.
 • 91' Van Tricht gaat naar de kant voor De Koker.
 • 90' De officiële speeltijd is voorbij.
 • 89' Vandermeulen krijgt een mogelijkheid maar hij schiet over.
 • 86' Het schot van Diarra wordt afgeblokt door de defensie.
 • 83' Devriendt pakt een vrije trap van Reuten.
 • 81' Hoekschop na een persoonlijke actie van Mitu. De Man kopt aan de eerste paal naast.
 • 78' De vrije trap van Van Tricht gaat via de lat over.
 • 75' We zijn aan het slotkwartier begonnen.
 • 72' Falko Geenens verlengt een voorzet van Van Tricht over doel.
 • 70' Geel voor Mertens na een fout op Reuten.
 • 68' Falko Geenens haalt de bal net voor de lijn weg na de poging van Reuten.
 • 66' Mantel pakt een kopballetje van Falko Geenens.
 • 63' GOAL!!! Marmitte zet de 1-0 op het scorebord via een puik afstandsschot.
 • 60' Reuten trapt tegen de paal. Hier komt Eendracht goed weg!
 • 59' Mertens probeert het van ver maar zonder succes.
 • 55' Het schot van Mitu gaat via de lat over doel.
 • 52' Na een vrije trap komt de bal bij Van Hoevelen terecht. Zijn schot wordt afgeblokt.
 • 49' Eendracht dreigt opnieuw na een corner. De Man knalt van dichtbij over.
 • 48' Mertens kan koppen na een hoekschop maar Mantel staat op de goede plaats.
 • 46' De tweede helft is begonnen.
 • 45' Er wordt gerust bij een 0-0 tussenstand na een povere eerste helft.
 • 39' Reuten gaat aan de haal op de tegenaanval. Hij besluit gelukkig zwak voorlangs.
 • 35' Eendracht heeft moeite om openingen te vinden in de Geelse organisatie.
 • 30' Hoogstaand kunnen we de wedstrijd tot nu toe niet noemen. Buiten enkele pogingen van op afstand zagen we nog geen doelgevaar.
 • 24' Ferreira Carrasco mist zijn schot na een teruglegger. De bal gaat ver naast.
 • 21' Diarra moet een hoekschop weggeven na een voorzet van Ferreira Carrasco. Devriendt bokst weg.
 • 17' Diarra trapt met links niet zo ver naast.
 • 15' Yala Lusala probeert het maar Mantel kan makkelijk pakken.
 • 11' Twee opeenvolgende corners leveren geen resultaat op voor wit-zwart.
 • 6' Diarra met een knap afstandsschot. Mantel duwt de bal over de lat. De hoekschop levert niets op.
 • 3' De bezoekers reageren via Reuten maar zijn doelpoging gaat naast.
 • 2' De Coninck meteen met een eerste schot. Doelman Mantel brengt redding.
 • 1' Scheidsrechter Dhont heeft de partij op gang gefloten.
 • 0' Spelers die tijdens de voorbije wedstrijden op de bank moesten plaatsnemen, krijgen hierdoor opnieuw hun kans. Het is aan hen om deze te grijpen en zich weer in de gunst van trainer De Cock te spelen.
 • 0' Eendracht komt zelf ook behoorlijk gehavend aan de aftrap. De Neve en Heymans zitten een schorsingsdag uit. De Rock, Verstraeten en Bangoura zijn dan weer gekwetst. Aanwinst Mbaye is nog niet speelgerechtigd en wegens schoolverplichtingen ontbreken ook Jelle Geenens en Van Gysegem.
 • 0' Onze tegenstander zag de jongste weken een aantal spelers vertrekken wegens financiële problemen. Desondanks bleven ze punten sprokkelen waardoor ze absoluut niet mogen onderschat worden.
 • 0' Welkom in het Pierre Cornelisstadion voor het duel tegen ASV Geel.
WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 63' Marmitte (1-0)
 • 65' Reuten, 70' Mertens, 77' Ferreira Carrasco, 80' Hulsmans N.
 • 25. Devriendt
 • 4. De Coninck
 • 5. Van Hoevelen
 • 6. Marmitte
 • 7. Yala Lusala
 • 8. Diarra
 • 10. Van Tricht (91' De Koker)
 • 11. Mitu
 • 17. De Man
 • 18. Geenens F.
 • 21. Mertens
 • 25. Mantel
 • 6. Van Den Ackerveken
 • 8. Reuten
 • 10. Ferreira Carrasco
 • 13. Hulsmans N.
 • 16. Vanaken
 • 17. Vanderheiden
 • 20. Robin (73' Seykens)
 • 21. Jaspers
 • 22. Hoefnagels (45' Vandermeulen)
 • 23. Hulsmans D.

Video

banners 01

banners 02

banners 03