Football+

EendrachtAalst-02b

Het plusverhaal is gebaseerd op 5 pijlers en dit naar analogie met het jeugdbeleidsplan wat gebaseerd is op ‘The big Five’, en de meest gewilde dieren van het Afrikaanse continent dienen als voorbeeld.

1. DE FOUNDATION

De organisatie die de clubs ondersteunt, projecten aanreikt, mensen mobiliseert, hun kennis deelt, maar voornamelijk de communicatie verzorgt. Meer info op hun website www.fplusf.be of Facebookpagina.

Recente acties:

  • De regenboogveter campagne in het holebi-actieplan (8/11/2014)
  • De Respect+ actie in de FARE-week (Football against Racism in Europe) (19/10/2014)
  • De handjes “wuif de ziekte weg” ten voordele van Bednet (20/04/2014)

2. FOO(DT)ECNICS, ONDER DE VLAG VAN HOPE FLANDERS

SC Eendracht Aalst steunt zowel logistiek als administratief dit prestigieus project en heeft in de persoon van Erik Van Langenhove (TVJO en opleider jong EA) iemand die op regelmatige tijdstippen ter plaatse de broodnodige bouwwerken uitvoert en samen met zijn team voetbalclinics geeft aan talentvolle Zuid-Afrikaanse kinderen. Klik hier voor meer info.

3. G-VOETBAL

FC Iendracht de Caspers is een voetbalploeg, onder de vlag van SC Eendracht Aalst, die zich richt tot kinderen, jongeren en jong volwassenen met een auditieve, motorische of licht mentale beperking. Klik hier voor meer info of bezoek hun website www.decaspers.be of Facebook pagina.

decaspers

4. SAMENWERKING MET DE STAD AALST

Aalst maakt deel uit van de steden die een voetbalploeg afvaardigen van dak- en thuislozen. Zij nemen deel aan de Belgian Homeless Cup. Met verder ook nog de jaarlijkse Roefeldag bewijzen de stad en SC Eendracht Aalst nogmaals hun aanhankelijkheid ten opzichte van mekaar.

homelessteam

5. EXTERNE PROJECTEN

Hierbij treedt SC Eendracht Aalst op als foundation naar andere clubs, organisaties, mensen. Het meest recente project was de ondersteuning aan Innocenti, een project waarbij er aan kansarmen en daklozen een gratis maaltijd werd aangeboden. Ons eerste elftal was er in 2014 te gast en heeft er opgediend. Belgocatering bereidde de maaltijden.

Dit beginnend plusverhaal is een verhaal wat in volle ontwikkeling is en nooit stopt. De maatschappij heeft aan koning voetbal reeds veel gegeven, hoog tijd dat koning voetbal voor deze maatschappij iets terug doet.

Think different, make the difference.

Conversal

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • Cleemput Isol
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
  • Joma
Toegevoegd aan winkelmandje