Dessel Sport 2 : 0 Eendracht Aalst
Match
Photos
26
Arrmand Melisstadion
Dessel Sport
2 : 0
Eendracht Aalst
23-02-2013 19:30
Adres: : Sportpark 10 te 2480 Dessel
Scheidsrechter: : Jimmy Verhé
Fotografen: : Kenneth Demaret
Hoofdafbeelding : www.eendracht-aalst.be/images/foto/2012-2013/competitie/2013-02-23-dessel-ea/10.jpg

Eendracht slaagde er ook vandaag niet in om de eerste uitoverwinning binnen te halen. In de eerste helft kwam E.Aalst ongelukkig op achterstand tijdens de eerste helft en verzuimde zelf de kansen af te werken. In een kansarme tweede helft stelde Dessel het te harde verdict door een tweede maal te scoren.

Sterk openingskwartier

Eendracht begon het sterkst aan de wedstrijd en kon een aantal keer dreigen: Maxime Gunst haalde de achterlijn en bediende Vandewalle die over besloot. Even later devieerde de vrijstaande Bogaerts een afgeweken bal van Martin over doel. Amper een paar minuten later maakte De Cuyper een goede actie en schilderde de bal voor doel, de kopbal van Martin ging nipt over.

Opdoffer

De thuisploeg kwam een eerste keer opzetten en kreeg een vrije trap net voor de zestien na een overtreding op Vansimpsen. De keiharde vrije trap werd nog geweerd door Van Den Noortgaete maar hij was wel kansloos op de rebound van de goed gevolgde Bilican (1-0). Eendracht was van slag maar slaagde er toch nog in om opnieuw gevaarlijk te zijn maar de prima infiltratie van Gunst leidde tot niets. Voor de rust was Dessel Sport nog éénmaal gevaarlijk maar Van Den Noortgaete redde op een poging van Peljto. Op slag van rust kreeg Eendracht dan dé kans op de gelijkmaker: spelverdeler Weydisch speelde Vandewalle vrij voor doel maar de jonge spits dribbelde zich vast op doelman Henkinet.

Veel goede wil, weinig kansen

De tweede helft had heel wat minder om het lijf. Eendracht probeerde de bakens te verzetten en Dessel Sport loerde op de tegenaanval. Gunst plaatste een schaarse Aalsterse kans over doel. Ook Weydisch was nog kort bij een doelpunt maar zijn gedevieerde poging viel net over doel. Tussentijds ontsnapte Eendracht aan een strafschop toen Bilican gehaakt werd door Smet. Trainer Van Renterghem gooide halverwege de tweede helft Glouftsis en Di Gregorio in de strijd maar buiten een aantal hoekschoppen kon Eendracht geen enkele mogelijkheid meer creëeren. Het was zelfs Dessel Sport dat na defensief geklungel optimaal kon profiteren en de onverdiende overwinning al tien minuten voor affluiten definitief binnenhaalde dankzij invaller Kolev (2-0).

Ontgoocheling

Na afloop van de wedstrijd dropen de opgekomen Eendracht-fans en voltallige spelersgroep alweer vol ontgoocheling af richting Aalst. Trainer Van Renterghem zal opnieuw mentaal oplapwerk moeten verrichten en beseft dat er volgende week thuis moet gewonnen worden tegen Lommel SK.

banners 01

banners 02

banners 03

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsvalckenier jartazi

coachpartnersarijsdetroyeralpharamen aalst

goeiedaggosportdigitpoint  webdesign aalst  

aalsttvvianococacolajupiler

Van Tilburg Online Tuinmaximaal.be logo parkago flyerzone Erdi.nl