EA-TV: Ladies verdienden meer tegen Club

De topper tussen Eendracht Aalst Ladies en Club Brugge dinsdagavond was propaganda voor het damesvoetbal. De Ajuinen maakten het blauw-zwart knap lastig maar moesten uiteindelijk de duimen leggen met 1-2. In de
eerste helft waren er wisselende kansen. Zoals wel vaker bij Eendracht dit seizoen bleef de afwerking echter achterwege. Nadat Riet Maes enkele malen pal stond moest ze zich voorbij het halfuur toch gewonnen geven op een
hoekschop van de Bruggelingen. Een kopbal verdween hoog in de touwen.

Na de pauze namen de Eendracht Ladies de wedstrijd meer en meer in handen en hing de verdiende gelijkmaker in de lucht. Toen Evy De Smedt foutief werd
afgestopt vergat de scheidsrechter strafschop te fluiten. Er volgde nog een domper want aan de overzijde lukte Club Brugge meteen de 0-2. Vijf minuten voor affluiten kreeg Eendracht, ietwat verrassend, nog een strafschop
toegekend die werd omgezet door Henriette Awete. Maar verder kwamen ze niet meer.

EA-TV sprak na afloop met Dirk Decoen en Leo Van Der Elst.