Eendracht geeft Chunga een warm onthaal

maandag 17 december 2012 - 01u57

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

De winning goal van Stavros Glouftsis in de slotfase kan geen toeval zijn. Vrijdag al kon Moses Chunga in laatste instantie zijn visum bemachtigen. Zijn vlucht bracht hem ook al last minute naar de wedstrijd tegen Antwerp.

"A dream comes true" liet Moses zich nog ontvallen vlak voor zijn afreis naar België. Een uur voor de topper tegen Antwerp zette Chunga na 20 jaar terug voet op Belgische bodem. Drie kwartier later was het zo ver: hij zag zijn stadion, zijn oud-ploegmaats en zijn fans terug. Toen Moses werd aangekondigd en het veld betrad kreeg hij prompt een staande ovatie. De OPC sfeergroep ontrolde een spandoek "Welcome home Moses!" en Chunga's naam werd gescandeerd. De Eendracht legende uit Zimbabwe was tot tranen toe bewogen en woorden schoten hem tekort om zijn gevoelens uit te drukken.

Chunga volgde de wedstrijd in het gezelschap van zijn oude ploegmakkers Hans De Schrijver, Wim De Wolf, Theo Zakkas en Jules Mandiangu en was opgetogen met het resultaat. Bij Antwerp zag hij met Honour Gombami ook een landgenoot aan het werk. Na de wedstrijd zag Moses ook de vrienden terug die hem vroeger begeleidden. De Eendracht fans genoten zichtbaar van zijn aanwezigheid en haalden herinneringen op. Chunga deelde tientallen handtekeningen uit, ging gewillig mee op de foto en werd ook voor de camera's gehaald.

Moses sloot de avond af met zijn oud-ploegmaats in een Grieks restaurant. De wit-zwarte sjaal, die hij eerder op de avond van een fan kreeg, hield hij gewoon aan. Woensdag zal Chunga ook de thuiswedstrijd tegen Eupen bijwonen en mogelijk maakt hij zaterdag ook de verplaatsing mee naar Roeselare. Op 27 december keert Moses terug naar Zimbabwe. Bekijk hieronder de fotospecial van zijn eerste dag in België. Zijn korte speech kan bekeken worden via deze link.

Een terugblik op de Eendracht periode van Moses, kan u hier nalezen.

{gallery}/foto/2012-2013/varia/2012-12-16-bezoek-moses-chunga/copyright{/gallery}

Foto's: Kenneth Demaret & Yves Janssens

 

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres