Patrick Le Juste: 'Langetermijndenken primeert'

zaterdag 08 april 2017 - 13u02

Alea iacta est. De teerling is geworpen. FC Knokke is op drie speeldagen van het einde van de competitie kampioen en speelt, tenzij de licentiecommissie er anders over beslist, volgend jaar in de Eerste Amateurliga. Eendracht Aalst zal moeten proberen om via de eindronde te promoveren. Het Eendracht-webteam maakte deze week samen met voorzitter Patrick Le Juste reeds een sportieve en extra-sportieve evaluatie van het seizoen 2016-2017.  

Sportief

Voorzitter Le Juste wil zo snel als mogelijk promoveren. “De Tweede Amateurliga is inderdaad niet de beste reeks voor Eendracht Aalst, zeker niet met het soort voetbal dat wij brengen. Uiteraard moeten we hier zo snel mogelijk uit weg geraken maar we mogen niet vergeten waar we nauwelijks één jaar geleden stonden, evenals de inspanningen die werden gedaan op andere vlakken. Over het algemeen ben ik tevreden over het sportieve omdat we niet alleen het vorige seizoen in moeilijke omstandigheden geëindigd zijn maar ook het nieuwe seizoen al even moeilijk begonnen is. We spelen met een volledig vernieuwde ploeg met heel wat jonge spelers waarbij we toch mooi tweede staan in het klassement en zelfs nog een kans hebben om te promoveren via de eindronde."

Kandidaat-investeerders

De gesprekken met kandidaat-investeerders Guy Valckenier en Michel Vanstallen liepen spaak. “Eigenlijk wil ik dit hoofdstuk afsluiten. Ik heb beide heren verschillende keren aanvaardbare voorstellen gedaan maar er is niets uitgekomen. Zelfs niet met het laatste voorstel waarin ik mij zeer soepel had opgesteld. Ik betreur uiteraard dat we niet tot een akkoord gekomen zijn, maar ik wens het plan dat we in januari vorig jaar hebben opgemaakt te volgen en ik beschouw mijn opdracht nog niet als volbracht momenteel. Ik zie dat Michel uiteindelijk voor OHL heeft gekozen en wens hem daar veel succes bij. Ik sluit in de toekomst geen alternatieven uit, die onze club vooruit zouden kunnen helpen."

Toekomstvisie

De bedoeling is nu om alle aandelen te centraliseren bij de voorzitter gedurende de eerste periode. "Het lijkt mij ook logisch aangezien ik tot op heden de enige ben die geïnvesteerd heeft in Eendracht Aalst onder de vorm van (toekomstig) aandelenkapitaal, dus draag ik het volledige risico voor de heropbouw van de club. In de eerste maanden na de overname heb ik samen met mijn team een plan gedefinieerd op de korte termijn (ongeveer 1 jaar) en een plan op 5 jaar. In het langetermijnplan is voorzien om vanaf 12 à 18 maanden het kapitaal van de CVBA Eendracht Aalst open te stellen voor andere investeerders met een specifieke meerwaarde voor de club. De reden hiervoor is dat we onmogelijk met een VZW, laat staan met een balans in dusdanige staat (schuld van bijna 2,5 miljoen euro), ook maar één investeerder konden vinden. Daarbij komt dat we dit beter opstarten in een rustigere periode."

CVBA

De voorzitter heeft de intentie om de VZW om te vormen naar een vennootschapsvorm. "We moeten verder met een CVBA omdat in het moderne voetbal - en zeker voor een ploeg met ambitie - een VZW een zeer ongelukkig instrument is, waarbij het vinden van investeerders quasi onmogelijk is. Dit was ook zo voorzien in het initiële plan dat door de VZW in de Algemene Vergadering van januari 2016 unaniem werd goedgekeurd. De toekomst van de VZW zal bepaald worden door zijn leden.”

Stadion

Het stadiondossier dan. De noodtribune is al enkele jaren een bron van ergernis voor vele supporters. Le Juste begrijpt de frustratie. “Ik heb de beelden gezien van hoe het vroeger was. Natuurlijk vind ik dat nu het beter kan, maar we mogen niet vergeten dat we vandaag in de Tweede Amateurliga spelen. Heel wat clubs op ons niveau hebben een infrastructuur die heel wat minder is dan de onze. De gesprekken rond de overname van de vorige staantribune van Zulte Waregem zijn nog lopende met de verschillende partijen. De beslissing tot aankoop moet met verschillende personen en organen worden genomen maar ook de goedkeuring dragen van het stadsbestuur, die eigenaar is van het Pierre Cornelisstadion. Het is ook een 'bedrijfsbeslissing' en er is momenteel nog onzekerheid rond bepaalde betalingen en mogelijke claims van Frank De Roose. De opfrisbeurt van de Europatribune is gekoppeld aan het dossier van de supporterstribune: ofwel beide, ofwel geen. Deze beslissing blijft gehandhaafd.”

Grasmat

Iedereen zal het al gemerkt hebben: ons veld is in slechte staat. Nochtans werd in het tussenseizoen een nieuwe grasmat aangelegd waardoor we alle oefenwedstrijden buitenshuis moesten afhaspelen. Onze voorzitter geeft uitleg: “Onze grasmat werd niet op een correcte manier behandeld in het tussenseizoen en hier dragen we nu de gevolgen van. De aannemer werd in gebreke gesteld en in de komende weken verwachten we een uitspraak van de bevoegde rechtbank. Ik hoop dat we zo snel mogelijk een veld hebben dat nationaal voetbal waardig is.”

fdh

banners 01

banners 02

banners 03

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsvalckenier jartazi

coachpartnersarijsdetroyeralpharamen aalst

goeiedaggosportdigitpoint  webdesign aalst  

aalsttvvianococacolajupiler

Van Tilburg Online Tuinmaximaal.be logo parkago flyerzone Erdi.nl