Jonas Heymans keert terug naar oude stal

vrijdag 05 januari 2018 - 06u00

Eendracht Aalst maakt van de winterstop gebruik om een opvallende naam binnen te rijven: Jonas Heymans (24). Onze voormalige jeugdspeler komt over van het Nederlandse FC Den Bosch en tekende donderdagavond een contract tot midden 2019. Het webteam ging kennismaken met de linksback.

Zandberg

Liedekerkenaar Jonas Heymans bond op 7-jarige leeftijd zijn eerste voetbalschoentjes dus aan bij den Iendracht. “Dit voelt aan als thuiskomen. Ik heb mooie tijden meegemaakt op Zandberg tussen 2000 en 2006. Samen met de ganse familie want mijn vader was hier jeugdcoördinator, mijn mama ‘délégué’ en mijn zus mijn trouwste supporter.” Jonas zelf ging supporteren voor het eerste elftal en bemachtigde naast een handtekening op een bierviltje ook het wedstrijdshirt van Michaël Seminck.

Steile opgang

De talentrijke linkspoot wordt op zijn 13de weggehaald door AA Gent. Jonas zal 4 jaar bij de Buffalo’s spelen. Daarna start zijn carrière en volgen passages bij Standaard Wetteren (2 jaar), Lierse (6 maanden), AZ’67 Alkmaar (1 jaar), Willem II (1,5 jaar), FC Antwerp (6 maanden) en uiteindelijk FC Den Bosch (2 jaar). “Op mijn 17de was ik al een vaste waarde bij tweedeklasser Wetteren. Ik versierde een transfer naar toenmalig eersteklasser Lierse. Chris Janssens liet mij in september 2012 debuteren op Waasland-Beveren. Tot de winterstop zou ik 11 keer in actie komen voor de Pallieters.”

Naar de Eredivisie

Vanaf dan gaat het snel voor de 20-jarige belofteninternational, misschien iets té snel. “Na nauwelijks een half jaar op het hoogste niveau kwam AZ’67 mij wegplukken met een aanlokkelijk contract. Maar de ontnuchtering volgde snel. Ik slaagde er maar 2 keer in om op de bank te geraken. Het was zowel voor de club als mezelf beter om aan een andere club uitgeleend te worden. Ik verhuisde naar tweedeklasser Willem II uit Tilburg.” Met een sterke terugronde beleeft Jonas daar in het voorjaar van 2014 het mooiste moment uit zijn nog jonge voetbalcarrière. “We speelden kampioen en ik kan je verzekeren dat ze daar in Noord-Brabant, waar het carnaval net als in Aalst erg sterk leeft, ook verstand hebben van een feestje te bouwen!”

Ambitie

Het daaropvolgende seizoen in de Eredivisie start Jonas als basisspeler (tegen PSV, nvdr), maar verliest hij op de vierde speeldag zijn stek na dubbel geel tegen Go Ahead Eagles. FC Antwerp biedt hem een uitweg maar de passage bij het stamnummer 1 wordt geen succes. Hij verkast begin 2016 opnieuw naar Nederland: bij FC Den Bosch komt hij terug aan de oppervlakte en hij draait er 2 mooie jaren (verdeeld over 3 seizoenen). “De laatste tijd liep het echter wat minder en verloor ik mijn basisplaats." Zijn in juni aflopende contract werd in onderling overleg ontbonden. "Ik zat een beetje op een dood spoor en wou absoluut regelmatiger aan spelen toekomen. Eendracht Aalst biedt mij nu een kans om mee te werken aan een ambitieus project. Je merkt aan alles dat de club op korte termijn weer hogerop wil klimmen. Dit seizoen hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen tot een zorgeloos seizoen in de middenmoot. Volgend seizoen mik ik hoger, zowel voor mezelf als voor de club: een eindrondeticket moet dan onze doelstelling zijn.”

Blij weerzien

Heymans is een moderne linksback met veel drang naar voren. “Mijn sterkste punt is zeker en vast mijn doorzettingsvermogen. Verder schakel ik gemakkelijk een man uit en geef ik een goeie lange bal. Een werkpuntje is misschien mijn aanwezigheid in het spel. Maar dat ga ik enkel kunnen oplossen door matchritme op te doen.” Jonas heeft er zijn eerste training al opzitten. “Het was een prettig weerzien met heel wat mensen uit de entourage. Van de spelers ken ik eigenlijk niemand persoonlijk, behalve Kevin Van Den Noortgaete tegen wie ik nog speelde met Standaard Wetteren. En hopelijk zorgt mijn komst voor nog wat extra supporters uit ‘Likert’ en uit Wetteren, vanwaar mijn schoonfamilie afkomstig is.” knipoogt Jonas. We hopen het met hem!

Van harte welkom en veel succes, Jonas, en mocht je onze strijdkreet vergeten zijn: Iendracht veroit!

fdh

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres