Eerste contract voor Yentl Egerickx

zaterdag 06 januari 2018 - 06u04

De sportieve cel heeft vrijdagavond belofte Yentl Egerickx vastgelegd voor de komende 2,5 seizoenen. De jonge aanvaller, die in maart 18 wordt, krijgt het volste vertrouwen om zich verder te ontwikkelen en maakt vanaf nu officieel deel uit van de A-kern. We stellen onze nieuwe youngster aan u voor.

Zijn allereerste voetbaltrainingen vergeet Yentl nooit. "Ik sloot op 5-jarige leeftijd aan bij Sporting Tisselt onder het trainerschap van mijn papa. Via Willebroek kwam ik bij Grimbergen terecht waar ik bleef spelen tot mijn veertiende. Vrienden loodsten mij in 2015 mee naar Eendracht Aalst." Bij de U16 (onder Carl De Geyseleer) en de U17 werd hij topschutter en ook dit seizoen loopt het op wieltjes bij Jong Eendracht Aalst met 11 treffers. "De voorbije 6 maanden heb ik veel bijgeleerd van coach Marijn Vanderheyden. Ik train nu al enkele weken mee met de A-kern en mag zeggen dat ik daar heel goed opgevangen werd. De ploegmaats staan mij met raad en daad bij en als aanvaller houd ik zeker een Klaas De Rock extra in de gaten."

De skills van Yentl doen ons wat denken aan 'Rocky'. "Ik ben niet van de grootste (toch 1,81m) maar kan teren op een goede sprongkracht. Verder zijn beweeglijkheid en diepgang brengen mijn voornaamste troeven. Het mentale aspect beschouw ik als een werkpunt, omgaan met teleurstellingen en beslissingen. Daar ben ik onder Marijn Vanderheyden wel in gegroeid. In de duels sta ik mijn mannetje maar bij het eerste elftal kan ik dat verder bijschaven."

Ook OH Leuven kwam de voorbije weken informeren. "Maar ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht Eendracht te verlaten. In november na de oefenwedstrijd in Teralfene met de A-kern kreeg ik al positieve signalen die nu bekrachtigd zijn. Ik voel me goed bij deze club en wil de kansen die ik hier krijg met beide handen grijpen. Ook al is deze snelle evolutie nog niet helemaal doorgedrongen, het is voor mij een droom die in vervulling gaat.", aldus nog de laatstejaarsstudent Lichamelijke Opvoeding aan het Don Bosco in Groot-Bijgaarden.

Veel succes in de A-kern, Yentl!

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres