Voorzitter Le Juste met ambitie naar volgend seizoen

zaterdag 28 april 2018 - 06u00
Coach Tom De Cock en voorzitter Patrick Le Juste

Het Eendracht-webteam had een gesprek met sterke man Patrick Le Juste, die een evaluatie maakt van het afgelopen seizoen en onder het motto “gouverner, c’est prévoir” al onmiddellijk vooruitblikt naar het volgende.

Al bij al haspelde Eendracht Aalst een zorgeloos seizoen 2017-2018 af. De start was weliswaar moeilijk maar met vallen en opstaan konden de Ajuinen zich uiteindelijk vrij vlotjes handhaven in de Eerste Amateurliga. De voorzitter is een tevreden man. “Een goeie twee jaar geleden nam ik met mijn team de club over, en het allereerste wat we moesten doen was de financiële opkuis. Het eerste seizoen hebben we enorme stappen vooruit gezet, ook sportief met de promotie. De belangrijkste fase is nu achter de rug: de krediet-activa-ratio zit momenteel zeer goed. Vervolgens moesten we de aftandse infrastructuur aanpakken: de nieuwe “K” staat er. Je zult me niet horen beweren dat ons stadion nu “state of the art” is, maar op ons niveau zie ik andere. We kunnen er nu even mee verder.”

Sportief

Patrick Le Juste voorspelde op sportief vlak een rustig seizoen, en hij heeft gelijk gekregen. “Het bestuur budgetteerde 40 punten, en we hebben er nu 41. We hebben dus perfect ingeschat en mogen zaterdag dus verliezen.” grapt hij. “Nee, nee, als voorzitter ben ik ook een hevig supporter geworden en ik hoop uit de grond van mijn hart dat we winnen van Oudenaarde. Ik zal met groot plezier die 3 extra punten financieel bijpassen. We hebben eind 2015 enkele beloftes gedaan op een termijn van 5 à 7 jaar, en ik denk dat we die tot nog toe allemaal ingelost hebben. We zitten zelfs iets voor op schema.”

Ambtie

De ambities voor de komende jaren blijven voor de voorzitter dezelfde. “Vanaf volgend seizoen mikken we naar de top-vier, om dan uiteindelijk de promotie naar 1B af te dwingen. Stel je eens voor dat dit al zou lukken bij onze 100ste verjaardag, dat zou toch prachtig zijn! Ik denk dat Sven Van Den Bogaert, onze nieuwe sportief verantwoordelijke, goed werk levert. Eigenlijk heeft hij de twee belangrijkste horden in de vorming van een competitieve kern voor het volgende seizoen al genomen: hij haalde 3 wintertransfers die er “boenk” op waren en hij slaagde erin om de kern voor 90% bijeen te houden. We gaan dus niet veel meer veranderen. Via enkele kanalen, en dat zijn niet noodzakelijk makelaars, gaan we nu nog op zoek naar 2 of maximaal 3 spelers die passen binnen het totaalplaatje. Dat betekent dat ze complementair moeten zijn binnen het collectief. Onze voornaamste prioriteit is momenteel het aantrekken van een goeie 6 op het middenveld met een onmiddellijke meerwaarde.”

Patrimoniumoverdracht

De omvorming van de club van een VZW naar een CVBA, en de bijhorende patrimoniumoverdracht, zit in de pijplijn. “Ik ben hier al lang mee bezig en wil dit nog realiseren voor het begin van het volgende seizoen. We staan hieromtrent in nauw contact met de voetbalbond om te vermijden dat we zouden gesanctioneerd worden met een extra-sportieve degradatie. Als we als club onze intrede willen maken in het moderne voetbal, dan is het essentieel om deze stap te zetten. In een eerste fase zou ik 100% van de aandelen van de CVBA bezitten, maar het is vanzelfsprekend de bedoeling om op termijn het draagvlak uit te breiden.”

Oproep

Onze preses doet nu al een oproep naar de unieke supportersschare van den Iendracht. “We waren begin vorig seizoen aangenaam verrast toen we meer dan 1.000 seizoensabonnementen uitschreven voor supporters en sponsors. Iedereen binnen de club werkt keihard om het aantal van vorig seizoen te verbeteren. Laten we er 10% bij doen: 1.100 abonnementen moeten we zeker aan de man kunnen brengen! Want volgend seizoen wordt ongetwijfeld een nieuwe etappe in de wederopstanding van deze fantastische club. Profvoetbal is ons einddoel. En er is slechts één manier om dit te bereiken, dat is het traject dat we nu volgen.”

Bestel jouw abonnement 2018-2019 vóór de End of Season Party van 4 mei én profiteer van extra voordelen: meer info.

Iendracht veroit!

fdh

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres